DV2019 bekleme odası
-
@ahahaha arkadaşım ne fark eder nasıl yaptığı
Bedelli yaptım dese ne diyeceksin
Lütfen bakın 3 ay önce bu forumu keşfettim ve sırf Amerika ve yeşil karttan başka birşey konuşulmadığı için çok beğenip üye oldum ve o gunden beri yazıyorum. Zaten ülkemizde evimizde yeteri kadar yargılanıyoruz, rica ediyorum bari burayı bırakın da azıcık nefes alalım.Bu sözler ikinize de.😔 -
Son👉21👈 gün.
-
@reader sana sonuna kadar hak veriyorum @AHAHAHA buna benzer bir kaç defada aynı iğnelici sözlerini başka başlıkta da kullandı. Umarım greencardı kazandığında gittiği Amerika'da insanların hayatına karşı daha hoşgörülü ,anlayışlı ve daha az meraklı olur :) Herşeye rağmen iyi dileklerimiz seninle @AHAHAHA
-
Askere gitmediğim halde $ işaretinin şafak demek olduğunu anladım
-
Bugün yine her gün olduğu gibi mutlu bir şekilde yoldaşlarımın mesajlarına bakmaya geldim. Ama gördüm ki olayın üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen hala birilerinin bir yerinin acısı geçmemiş. Acaba bana bulaşmaması için kaç kere daha rezil etmeliyim bu arkadaşı? Önceki tartışmada, 'Takıntılı ve hasta arkadaş' dedim. Eleman etek giyip toka taktı, Polyanna oldu. Bugün attığı mesaj da söylediğim o cümleyi kendisi tercüme etti. Askerliğim bu kadar merak konusu ise yine de cevap vereyim. En afilisinden başarı belgeleri ile uzun dönem askerlik yaptım. Ani müdahale mangası TİM komutanıydım. Bedelli askerlik senin gibi zora gelemeyen, baba parası ile geçimini sağlayan ve bir taşın altına elini koymayanlar içindir. Bu yüzden şu bedelli işini babanla tekrar konuş. İyi niyetli bir insan olduğumdan geçen sefer ki konu için, arkadaşın 'sadece' bir tartışma yarattığını düşündüm ve sözümde durarak o konunun altına bir mesaj daha atmadım. Ama arkadaşın asıl niyetini hep beraber görüyoruz. İnsanların rahatsız olmaması adına arkadaşı hiç bir mesajıma etiketlemedim.(Hala etiketlemiyorum). Yine de hayatın her alanında bu arkadaş ve türevleri beklemediğimiz herhangi bir zaman da karşımıza çıkacaktır. Ne yazık ki seninle uğraşacak vaktim yok dostum. Ailesinden izinli gc başvurusu yapan 16-17 yaşında bir çocuk olduğunu düşünmeye başladım. Son olarak bu konu temiz bir konu. Burada böyle tartışmalar, atışmalar senden önce olmadı olmaz da. İnsanlar her gün geliyor ve kimse senin insanlara tahrik içerikli mesajlarını okumak zorunda değil. Eğer benimle de anlaşamıyorsan anlaştığın tarafa git birader.
-
@hsndmn "Bedelli askerlik senin gibi zora gelemeyen, baba parası ile geçimini sağlayan ve bir taşın altına elini koymayanlar içindir."
Bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. :)
Not: Bir kısa dönem...
-
@737 Doğrudur hocam. Sana yanlış gelen bana doğru gelir bu böyle uzar gider.
-
Bi arkadaş 15 mayıs demiş açıklanma tarihi için doğrumudur birde 2 sinde 3 ünde açıklanmıyormuydu.
-
@Bahadır-Kaplan bu sene ilk yapılan başvurular iptal edilip yeniden başvuru tarihi açıklandığı ve başvuru bitiş süresi uzadığı için açıklanma tarihide ileri bir tarihe alındı
-
Son 3 hafta.. DV2019 Türkiyeden çekiliş ile seçilecek toplam kişi sayısı belli mi acaba bir de 3500 gibi bir sayı söyleniyordu bu sadece lottery ile mi yoksa nişanlılık, anne-baba, kardeş vb aracılığı ile greenkart alanlar da bu sayının içinde mi oluyor?
-
@ekpr hayır bu sayıya dahil değil onlar. Onlar zaten DV değil
-
@ahahaha DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@hsndmn DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@wwinter Askerde '$' böyle şafak atardık :)
konu siz olunca bedelli mi yaptınız diye soramadan edemiyor insan.
Yazis tarzinizda sorgulayici bir hava oldugundan sormadan edemiyor insan... bu konunun neden sizi ilgilendirdigini dusunuyorsunuz sayin @AHAHAHA ? Bedelli yapmak yasal bir olay degil mi yoksa?
-
@arnblt Teşekkürler. Diğer sayfasında geçmiş yılların verilerini paylaşmışlar da DV2017'de Türkiye'den toplam 1303 vize verilmiş sayı çok az geldi gözüme hatta Dv2016'da çok çok daha düşüktü o yüzden sordum.
-
@ekpr DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@arnblt Teşekkürler. Diğer sayfasında geçmiş yılların verilerini paylaşmışlar da DV2017'de Türkiye'den toplam 1303 vize verilmiş sayı çok az geldi gözüme hatta Dv2016'da çok çok daha düşüktü o yüzden sordum.
evet, 2016'da kazanan kisi sayisi da dusuktu:
https://yesilkartforum.com/turkiye-ve-azerbaycan-ile-ilgili-istatistikler/ -
@crazycells Teşekkürler ben toplam kazanan sayısı içine aile üyelerinin de dahil olduğunu bilmiyordum. Bu durumda kazanma ihtimali kişi bazında olmadığından şans epey düşük demek.
-
@ekpr DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@crazycells Teşekkürler ben toplam kazanan sayısı içine aile üyelerinin de dahil olduğunu bilmiyordum. Bu durumda kazanma ihtimali kişi bazında olmadığından şans epey düşük demek.
Suradan Turkiye degerlerine bakarsak ve basvuranlarin sadece evli ama cocuksuz oldugunu dusunusek %60-70'i evli diyebiliriz. Tabi cocuklu aileleri de katarsak %50'den asagi duser buyuk ihtimal bu sayi. Fakat son yillarda ozellikle sosyal medyadaki reklamlardan dolayi genc ve bekar arkadaslarin daha sik basvurdugunu dusunuyorum.
-
@vecihi Merhaba geçmiş yıllarda başvurunun Ekim ayında yapıldıgını, çekilişin Şubat başında yapıldığını ve çekiliş sonuçlarınında Mayıs başında açıklandığını okumuştum. Ama nerede okuduğumu hatırlayamadım. Bencede çekiliş yapılmıştır. Mayıs’a kadarda belki gerekli inceleme ve elemeler yapılıyordur. Umarım Mayıs’ a ulaşabilen grubun içindeyizdir :)
-
@crazycells aramızda geçen konuşmalara istinaden, askerlik konusundan bağımsız şaka yollu bir mesaj attım. Bedelli hakkındaki düşünceleri mi merak ediyorsanız evet karşıyım. Profesyonel askerlik yada zorunlu askerlik arasında bir seçim yapılması taraftarıyım hepsinden biraz olsun dediğimizde oluşan tablo pek iç açıcı değil.
-
@Famel acaba ne tarz incelemeler yapıyorlar veya neye göre eleme yapıyorlar ?
-
Arkadaş kendine öyle bir nickname bulmuş ki, şaka yapıp insanlar gülmeyince nickname'i ile kendini tatmin ediyor. Bu da ilginç bir tatmin olma şekli.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum