@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2021 Bekleme Odası
-
@Muhtaradana @gezgin34 İlk olarak kimlik bilgisini, daha sonra alt kısım da pasaport bilgisi isteniyor, pasaportta yazıldığı gibiydi sanırım.İki kez yazıldığı için bence bir sorun oluşturmaz, yoksa neden ikinci kez pasaport ismini pasaportta yazıldığı gibi girin diye seçenek açsınlar ? @crazycells
-
Yani yalan beyan yok ortada öncelikle
çıkarsa mülakatta beyan edilir. -
@elektra Kazandıktan sonra ki mülakat sürecinde onu kullanacaksınız mülakat günü oradan bildirilecek mesela vb... O yüzden sakin kaybetmeyin.
-
Bugün doğum günüm
bu gün başvuriyim dedim ilk başta firefoxdan denedim "Güvenli bağlantı kurulamadı'' hatası verdi sonradan choreme denedim. ordan numarayı aldım umarım iki kere başvurmamışımdır
iyi şanşlar gerkese -
@gezgin34
şimdi sayın @crazycells in hazırladığı videoyu tekrardan izledim
Videonun ilk kısmında ki isim kısmında, pasaport üzerindeki isim soyisim kombinasyonunuzu kullanılması gerektiğini söylüyor7.kısımda istenen pasaport bilgierinde de mutlaka pasaport üzerindeki isim soyisim kullanılması gerektiği söyleniyor
Bu durumda benim merak ettiğim, yeni evlenmiş ama pasaport geçerlilik süresi geçmemiş ve geçerli pasaportundaki soyisminin kızlık soyismi olan bir başvuru sahibi, nufus kayıtlarında çıkan güncel isim soyisim kombinasyonunu mu kullanmalı yoksa geçerlilik süresi henüz bitmeyen evlenmeden önceki pasaportundaki isim soyisim kombinasyonunu kullanmalı
Hangisini yapmalıyız sayın @crazycells
Yoksa geçerli ama güncel soyismizle uyumlu olmayan pasaportu hiç kullanmadan yenisini mi çıkartmalıyız? -
@Nothing-Man bu konuyu detaylıca bende şimdi sordum, teşekkürler yorumunuz için

-
@ua127 success görmediyseniz sıkıntı yok, doğum gününüz kutlu olsun, bu size şans getirsin inşaallah, bol şans,
-
@Muhtaradana ben teşekkür ederim, vize mülakatınız ile ilgili gelişme yok mu ?
-
@Nothing-Man beklemedeyiz ama arkadaşlarımızı tek tek uğurluyoruz

-
@Muhtaradana umarım yakın zaman da size de sıra gelir,

-
@elektra başvuru yaptınız veya conf.number gibi bir email gelmiyor. Talihli olarak seçildikten bir süre sonra sizinle iletişime geçmeye başlıyorlar. Bu iletişim de yakın zamana kadar başvuru formunda belirttiğiniz email adresi yoluyla oluyordu. Ancak geçenlerde dv2020 başlıklarında okuduğumu zannediyorum ki, bir süreden beri evrak talebi, randevu bildirimi vs gibi email gönderimleri ds260 formunda belirtilen email adresine geliyormuş. @Muhtaradana düzeltebilir sanırım yanlışsa. Ama kcc bazı şeyleri sürekli olarak değiştirebiliyor. O yüzden formlarda belirttiğiniz email adreslerine erişiminiz devamlı olsun en güzeli.
-
@baron40 çocuklarınız 21 yaşından büyükse gelemez
-
@dmrtkn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@crazycells yani mülakatta senin adresin niye Kıbrıs'ta , eşinin ve çocuklarının Adana'da derler mi?
desinler. Derlerse, cevabinizi verirsiniz
Bu, bir sorun mu? -
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@gezgin34
şimdi siz hanımefendinin sadece pasaportunun üzerinde eski soyismi olan ama geçerlilik tarihi olan pasaportla başvurmak istiyorsunuz anladığım kadarıylaEğer bu işlemi yapacak ve sadece geçerli pasaport nosunu kullansanız bile, dv lottery başvurusunda hanımefendinin güncel isim soyismini kombinasyonunu kullanması gerekli
Çünkü loto başvurusunda da o anki bilgileri istiyor
Teknik olarak geçerli bir pasaportla başvuru yapmanın, eğer değişmiş soyisim le başvuru yaptığı takdirde bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum
Benim asıl merak ettiğim konu, eğer ki hanımefendi dv 2021 talihlilerinden olursa
Mülakat aşamasında mutlaka dv lottery başvurusunda kullandığımız pasaportu(şu an geçerli olmasa bile, bunu sahte numarayla başvuruları engellemek için istiyorlar) götürmeniz isteniyor
Burada başvuruda kullandığı güncel soyisimle, soy isim dışında tüm bilgileri eski pasaportundan aldığı bilgileri kullanarak yaptığı başvuru problem olurmu?
Esasen baktığımızda başvuru aşamasında geçerli bir pasaport, ama formda güncel soyisim
Bunu yalan beyanda sayarlar mı? Esas önemli olan bu
Buna en net ve doğru cevabı sayın @crazycells verecektir
Pasaporttaki isim zaten ayrica soruluyor basvuru sayfasinda. Soruda ne soruluyorsa ona cevap vermelisiniz.
En ideal ve dogru olan yontem su, bir isim degisikligi sonrasinda pasaport ve diger tum resmi evraklarin guncellenip bu isim degisikligini yansitacak sekilde duzeltilmesi ve sonraki tum islemlerde guncel olan resmi belgelerin kullanilmasi...
Ama evlilik sonrasi isim degisikligi yapmamak o kadar cok yaygin ki, evlilik belgesiyle genelde bu tur belgeler gecerli kabul ediliyor.
-
@LordBolton evet sonrası için lazım haklısınız. teşekkürler

-
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@gezgin34
şimdi sayın @crazycells in hazırladığı videoyu tekrardan izledim
Videonun ilk kısmında ki isim kısmında, pasaport üzerindeki isim soyisim kombinasyonunuzu kullanılması gerektiğini söylüyor7.kısımda istenen pasaport bilgierinde de mutlaka pasaport üzerindeki isim soyisim kullanılması gerektiği söyleniyor
Bu durumda benim merak ettiğim, yeni evlenmiş ama pasaport geçerlilik süresi geçmemiş ve geçerli pasaportundaki soyisminin kızlık soyismi olan bir başvuru sahibi, nufus kayıtlarında çıkan güncel isim soyisim kombinasyonunu mu kullanmalı yoksa geçerlilik süresi henüz bitmeyen evlenmeden önceki pasaportundaki isim soyisim kombinasyonunu kullanmalı
Hangisini yapmalıyız sayın @crazycells
Yoksa geçerli ama güncel soyismizle uyumlu olmayan pasaportu hiç kullanmadan yenisini mi çıkartmalıyız?En ideali dediginiz gibi guncellemek.
Ama diger turlu de bir sorun cikma ihtimali dusuk, cunku hala ayni kisisiniz. Bu durumda pasaport ustundeki ismi pasaport bilgilerine yazabilirsiniz. Ama resmi ve guncel isminizi ilk kisimdaki isim+soyisim bilgisi olarak yazin.
-
@aysegul teşekkür ederim bilgilendirme için
kendimi kaybederim e-mailimi kaybetmem şu saatten sonra 
-
Beklemedeyiz bakalım .
-
kısmetse pasaportlar gelsin bizde başvurumuzu yapalım sonrada imzamızı güncelleyelim. sayın @crazycells in ve sayın @knnrn bey ve @Muhtaradana beyin çok yardımı oldu tekrardan teşekkürler...
-
iyi aksamlar 5yillik g2 vizesi verilmisti ve 1 yili kaldi bitmesine ancak eski pasaportumda kaldi vize ve bu eski pasaport bende, gc talihlisi olabilirsek bu vizeyide gostermek gerekicekmi @crazycells
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k