dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2021 Bekleme Odası
-
@Mansfield1 bence de gitmek isteyenlerin hakkına girmeyin derim ben ama sizin kararınız kendinize tam hazır hissettiğinizde başvurun
-
selamlar bekleme odası.
aslında uzun zamandır pasaport almayı düşünüyordum. gc çekilişinde zorunlu tutulmasıyla birlikte pasaport işini hızlandırdım. 4 ekim cuma günü pasaport için randevu aldım. 5 ekim cumartesi günü pasaport elimdeydi. 10 yıllık almanın daha mantıklı olacağını düşündüğüm için 10 yıllık aldım. 4 ekim 2029'a kadar kafam rahat
pasaport almayı düşünen ve aklında ne zaman gelir diye soru işareti olan varsa bu da burda bi bilgi olarak dursun. -
@Passion sana katılmıyorum.
-
@AgeGuns Yanlış anlaşılma olmasın, foruma üye olurken benim gibi aklında yurt dışına gitmeyi kuran insanlarla tanışma ve bilgilerinden istifade edebileceğim bir grup olması çok iyi bir şey.Benden çok daha bilgili veya deneyim sahibi insanların yorumlarına ve önerilerine ulaşıyor olmak adına forum sahibine ve burada bilgi paylaşan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Örnek; ben eyaletler hakkında genel bir bilgiye ve fikire sahibim, burada bir arkadaşımız detayı ile başka bir yer hakkında bilgi veriyor güzel.Olur da kazanırsam o arkadaşa da ayrıca fikrini sorar veya yazdıklarından kendime not alırım.
Tek tercih USA 'de değil, forumda başka ülkeler adına da bilgiler mevcut ve ben Finlandiya ve Slovakya 'dan insanlarla görüşüyorum,
özellikle Slovak'ya için önümüz deki Mart ayında belki oraya giderim, bende bilgi birikim ve yaşanmışlık kısıtlı, ülke hakkında ve yasalarından yeterince bilgi sahibi değilim, ama öğreniyor ve aklıma takılanları sora biliyorum,
belki hiç bir yer olmayacak, ama en azından seçeneklerim varsa bunu nasıl kullanırım bunun bilgisini bilmek bile güzel.
Kusura bakmayın çalışırken ara ara yazıyorum ve kopukluklar olabilir cümlelerde, umarım anlaşılır olmuşumdur. -
@gizemb öncelikle yeni süreçte herkese sabır ve şans diliyorum.
Gizem hanım evet benim numara rekor
yani en azından forumda daha yükseğine rastlamadım. Ama şu ana kadar yayınlanan veya bildiğimiz sayısal istatistiklere göre olumsuz bir durum yok. Sadece sabırla bültende numaramın çıkmasını bekliyorum.
Bu arada belki soranlar olacaktır; hayır, bu sene de başvurmayı düşünmüyorum. -
@Nothing-Man, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@AgeGuns Yanlış anlaşılma olmasın, foruma üye olurken benim gibi aklında yurt dışına gitmeyi kuran insanlarla tanışma ve bilgilerinden istifade edebileceğim bir grup olması çok iyi bir şey.Benden çok daha bilgili veya deneyim sahibi insanların yorumlarına ve önerilerine ulaşıyor olmak adına forum sahibine ve burada bilgi paylaşan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Örnek; ben eyaletler hakkında genel bir bilgiye ve fikire sahibim, burada bir arkadaşımız detayı ile başka bir yer hakkında bilgi veriyor güzel.Olur da kazanırsam o arkadaşa da ayrıca fikrini sorar veya yazdıklarından kendime not alırım.
Tek tercih USA 'de değil, forumda başka ülkeler adına da bilgiler mevcut ve ben Finlandiya ve Slovakya 'dan insanlarla görüşüyorum,
özellikle Slovak'ya için önümüz deki Mart ayında belki oraya giderim, bende bilgi birikim ve yaşanmışlık kısıtlı, ülke hakkında ve yasalarından yeterince bilgi sahibi değilim, ama öğreniyor ve aklıma takılanları sora biliyorum,
belki hiç bir yer olmayacak, ama en azından seçeneklerim varsa bunu nasıl kullanırım bunun bilgisini bilmek bile güzel.
Kusura bakmayın çalışırken ara ara yazıyorum ve kopukluklar olabilir cümlelerde, umarım anlaşılır olmuşumdur.merhaba finlandiya ve slovakya mevzusu nedir? nasıl gidiliyormuş imkanlar kısaca özet alabilmem mümkünmüdür?
-
@elektra Ankaradamı oturuyorsun bana İstanbula tam 6 günde geldi. Gerçi pasaport numarası başvurduğum gün e-devlete işlendiği için başvurumu hemen yapabildim.
-
@omertug, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@gizemb öncelikle yeni süreçte herkese sabır ve şans diliyorum.
Gizem hanım evet benim numara rekor
yani en azından forumda daha yükseğine rastlamadım. Ama şu ana kadar yayınlanan veya bildiğimiz sayısal istatistiklere göre olumsuz bir durum yok. Sadece sabırla bültende numaramın çıkmasını bekliyorum.
Bu arada belki soranlar olacaktır; hayır, bu sene de başvurmayı düşünmüyorum.hadi bakalım hayırlısı mutlaka güncelleyin umarım gelir son vakit ne zamandı? veya sıra kaçta şuan?? bu arada valla bende heyacanlıyım umarım sıranız gelir diye olsun inşallah..
-
@gizemb sağolun, İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun. Son vakit Eylül ayı sonu ve şu an neredeyse ilk 5000ler mülakata girdi ya da tarih aldı girecekler.
-
@gizemb Tabi ki, internet üzerinden yurt dışı sayfalarında hangi ülke de nasıl olur ne yapılır gibi bilgileri araştırıyorum.Burada yaşayan türklerle irtibat kurarak yaşam hakkında bilgi alıyorum.Slovakya dan tanıştığım kişi şuan çalıştığım firmamda ki arkadaşımla akraba çıktı.Kendisi ile İstanbul'da görüşme tanışma fırsatım oldu.
Turist vizesi ile çıkış yapıp, orada kendi üzerime bir firma açacağım veya bu kişi ile ortak bir firma açacağız, daha sonra oradan aldığım evraklarla türkiye den ticari vize ve oturum için tekrar başvuracağım, bahsettiğim kişi bu yolla çıkış yapmış,
Bende aklıma bunu yerleştirdim şuan diyebilirim.Bir terslik olmaz ise önümüz deki aylarda bu olur umarım. -
Evet @gizemb hanım pek kimse yok, ben de bu aralar arada bakabiliyorum, mayıstan beri bakamamıştım, hamileliğin sonuydu dogumdu bebekti derken hiç fırsat olmadı.
Bu sene de hepimizin hakkında hayırlısı olsun, ben de üçümüzün duvar bir tanemizin de çarşaf eşliğinde fotoğraflarını çekip başvuruyu yapıcam ama bakalım ne zaman fırsat bulabilicem

Diğer konuyla ilgili temennilerinize kalpten amin diyorum, ana kuzusu hepsi neticede, sağ salim dönsün insallah bütün askerlerimiz memleketlerine..
-
gc çıkarsa iyi çıkmazsa öldüm bittim mahvoldum moduna girmeye gerek yok gerçi girsenizde kendinize ailenize ve yine kendinize zararı olur. ben bazı arkadaşlar içten içe çok ümitlendiğini bel bağladığını görüyorum bu hataya yanlışa düşmeyin. gc bana çıksa ne olur çıkmasa ne olur dediğim zaman kendi kendime çıkarsa yeni bir başlangıç yeni bir hayat yabancısı olduğum bir mücadeleye atılacağım diyorum. çıkmazsa ne olur Oktay,ın bir şeyi eksilirmi zannetmem bende alacağı bir götürüsü olurmu bence olmaz çıkması için hırs yapmıyorum ama hayallerimide bir başına bırakmıyorum foruma her zaman girip elimden geldiği dlimin döndüğünce sohbet makara yapıcam

-
@aysegul, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Evet @gizemb hanım pek kimse yok, ben de bu aralar arada bakabiliyorum, mayıstan beri bakamamıştım, hamileliğin sonuydu dogumdu bebekti derken hiç fırsat olmadı.
Bu sene de hepimizin hakkında hayırlısı olsun, ben de üçümüzün duvar bir tanemizin de çarşaf eşliğinde fotoğraflarını çekip başvuruyu yapıcam ama bakalım ne zaman fırsat bulabilicem

Diğer konuyla ilgili temennilerinize kalpten amin diyorum, ana kuzusu hepsi neticede, sağ salim dönsün insallah bütün askerlerimiz memleketlerine..
hadi bakalım bu sene yeni bebişin şansına olsun inşallah

-
@gizemb, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@omertug bey takip edemedim çok ama sıra numaranız yetiştimi gidebiliyormusunuz? hangi aşamadasınız? @tanti bey @gözde hanım sizlerde yoksunuz bu sene başvuru ve beklme salonunda göremedim geçen seneden @topraxxx bey vardı 2020 grubu sessiz...
bir @aysegul hanımı gördüm geçen seneden 
Selam, beklenti büyük olunca eski heyecan kalmıyor maalesef. Ara ara girip bakıyorum old tayfa da öyle gibi

-
selamlar, uzun uzun yazdım ama e-posta onaylamadınız deyip bütün mesajımı sildi forum. mayıs ayından sonra ilk defa giriş yaptım kullanıcı adına, o günden buyana misafir olarak izliyordum, mesaj yazma gereği duymadığımdan.
neyse aklımda 2 tane soru var, aynısını yaşayan var mı göremedim, bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
1- Kıbrısda okurken ayrıca alışıyordumda, ve pasaportumun 1 sayfasında kıbrıs çalışma vizesi var, inanılmaz amatörce ve karalanmış bir sayfa, sizec bu bir sorun yaratır mı? ayrıca 2 yıl kaldı pasaportun bitmesine, hızlıca yenilemeli miyim?
2- Açıköğretimde 2 dersim kaldı, ikiside ilk dönem ve kesin geçerim. Başvuru sırasında üniversite mezunu olarak işaretlemek istiyorum, sizce bir sorun olur mu?(basvuru sırasında suanki öğretim durumumuzu sordugunu biliyorum ama 4. başvurum olacak bu azda olsa sansımın artmasını istiyorum)
şimdiden teşekkürler.
-
@kronik, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
selamlar, uzun uzun yazdım ama e-posta onaylamadınız deyip bütün mesajımı sildi forum. mayıs ayından sonra ilk defa giriş yaptım kullanıcı adına, o günden buyana misafir olarak izliyordum, mesaj yazma gereği duymadığımdan.
neyse aklımda 2 tane soru var, aynısını yaşayan var mı göremedim, bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
1- Kıbrısda okurken ayrıca alışıyordumda, ve pasaportumun 1 sayfasında kıbrıs çalışma vizesi var, inanılmaz amatörce ve karalanmış bir sayfa, sizec bu bir sorun yaratır mı? ayrıca 2 yıl kaldı pasaportun bitmesine, hızlıca yenilemeli miyim?
2- Açıköğretimde 2 dersim kaldı, ikiside ilk dönem ve kesin geçerim. Başvuru sırasında üniversite mezunu olarak işaretlemek istiyorum, sizce bir sorun olur mu?(basvuru sırasında suanki öğretim durumumuzu sordugunu biliyorum ama 4. başvurum olacak bu azda olsa sansımın artmasını istiyorum)
şimdiden teşekkürler.
1.Yenile sıkıntı olabilir
2. An itibari ile son durumunuz diyor belki sınava giremedin birşey oldu , üni mezunu olunca artı birşey olmuyor ki gerek yok bu riske -
@Rhonster youtuber demyelim de, youtube sayfam var diyelim
Ama burasiyla pek alakasi yok, Turkiyede yasam, saglik, etkinlik gibi konularla ilgili paylasimda bulunuyorum simdilik, is yogunlugundan zaman buldukca. Amerika ayagina gecersek, burada da paylasiriz tabii ki insallah

-
@tanti, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@gizemb, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@omertug bey takip edemedim çok ama sıra numaranız yetiştimi gidebiliyormusunuz? hangi aşamadasınız? @tanti bey @gözde hanım sizlerde yoksunuz bu sene başvuru ve beklme salonunda göremedim geçen seneden @topraxxx bey vardı 2020 grubu sessiz...
bir @aysegul hanımı gördüm geçen seneden 
Selam, beklenti büyük olunca eski heyecan kalmıyor maalesef. Ara ara girip bakıyorum old tayfa da öyle gibi

17.Denemesinde kazanan var , lütfen umutsuzluğa kapılmayalım

-
@Oktay-İbiş, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
gc çıkarsa iyi çıkmazsa öldüm bittim mahvoldum moduna girmeye gerek yok gerçi girsenizde kendinize ailenize ve yine kendinize zararı olur. ben bazı arkadaşlar içten içe çok ümitlendiğini bel bağladığını görüyorum bu hataya yanlışa düşmeyin. gc bana çıksa ne olur çıkmasa ne olur dediğim zaman kendi kendime çıkarsa yeni bir başlangıç yeni bir hayat yabancısı olduğum bir mücadeleye atılacağım diyorum. çıkmazsa ne olur Oktay,ın bir şeyi eksilirmi zannetmem bende alacağı bir götürüsü olurmu bence olmaz çıkması için hırs yapmıyorum ama hayallerimide bir başına bırakmıyorum foruma her zaman girip elimden geldiği dlimin döndüğünce sohbet makara yapıcam

Aynen öyle kazanamayınca birşey kaybetmiyoruz , sonuçta para vs verilmiyor , sağdece şansımızı deniyoruz , ne yazkki evet bazı arkadaşlar çok bel bağlıyor bu %1 lik bir şansa ama insan işte umut etmeden duramıyor
Ben sizin aksinize başvuruyu tamamlayınca mayısa kadar girmeyeceğim foruma -
@kronik Merhabalar,
-
Sonucta tum pasaportlari gormek isteyecekler, yeni veya eskisinde olmasi birsey degistirmez diye dusunuyorum. Benim de 2 sene kaldi bitmesine, suanki ile basvurdum birkac ay sonra baska bir durumdan dolayi yenileyecegim, sonuc olarak 2 pasaportu da mulakata goturmek gerekecek.
-
Su anki durumunuzu yazmaniz en dogrusu, highschool degree zaten kabul goren birsey, ben uni degree yazarak riske atmayin derim.
-
Benzer Başlıklar
151
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum