Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gizemb, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    merhaba bu akşam eve geçerken biometrik fotoğrafımızı çekilerek geçeceğiz.. hadi bakalım bu arada aöfede başvurayım dedim hazır foto çekiliyrum yeni başlangıçlar olsun.. aöf öğrenimimi amerika çıksa gitsem devam ettirebilirmiyim acaba burada çok beni bağlayan imza işleri olurmu acaba? hmm bakalım sana yine bir farklı soru buldum @crazycells 😃 yanıtlmamak serbest 😃

    evet, AOF sinavlari artik ABD'nin belli basli sehirlerinde de yapiliyor. O nedenle devam edebilirsiniz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isahin, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @isahin, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Herkese Merhaba. Umarım 2021 çekilişleri şimdiden herkes için hayırlı olur. Eşimle beraber bu sene başvuruda bulunacak bir çiftiz.
    Şöyle bir sorum olacaktı: Bundan yaklaşık 4-5 ay kadar önce taşındık. Ancak taşındığımız yere henüz ikametgahımızı aldırmadık. Şu anda yerleşim yeri bilgilerimiz eski oturduğumuz ev gözüküyor. Acaba başvuru sırasında veya ola ki çekilişi kazanırsak bu bir problem teşkil eder mi?

    Konuyu biraz daha açma ihtiyacı duydum. İlk yazımda bahsettiğim gibi 4-5 ay kadar önce taşındık ve ikametgahımızı taşındığımız yere aldırmadık. Çünkü muhtemelen 1-2 ay içerisinde tekrar taşınacağız.
    Başvuru formundaki adres bilgisindeki amaç herhangi bir tebligat için adres bilgisinin istenilmesi midir yoksa mevcut oturduğunuz yerin adres bilgisinin istenilmesi midir? Eğer ikinci seçenekse resmi olarak şu anda oturduğumuz yerde oturmuyoruz. Bu durum başvuru sırasında veya ola ki çekilişi kazanırsak bu bir problem teşkil eder mi?
    Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

    Postalarinizi hangi adresten aliyorsaniz onu yazmaniz yeterli. Ikametgah belgesinde yazan adresi istemiyorlar.

  • ⭐⭐⭐

    Tşk ederim ilginiz için saolun

  • ⭐⭐⭐

    @gizemb, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @gizemb, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @gizemb, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    merhaba bu akşam eve geçerken biometrik fotoğrafımızı çekilerek geçeceğiz.. hadi bakalım bu arada aöfede başvurayım dedim hazır foto çekiliyrum yeni başlangıçlar olsun.. aöf öğrenimimi amerika çıksa gitsem devam ettirebilirmiyim acaba burada çok beni bağlayan imza işleri olurmu acaba? hmm bakalım sana yine bir farklı soru buldum @crazycells 😃 yanıtlmamak serbest 😃

    Ben de aöf başvurmayı düşünüyordum, çok isabetli bir soru olmuş. Umarım cevaplanır 🙂

    Hangi bölüm? 🙂

    Sosyal medya uzmanlığı 🙂 siz hangi bölüm düşünüyorsunuz?

    Havacılık işletmeciliği..:) Radyo sinema tv mezunuyum szin okuyacağınız bölüm rts ye benziyor sanırım..@hayallerabd doğru söylüyorsunuz baktım var ama vizeniz var ise katılım yapabiliyorsunuz kuralını okuduktan sonra çok detay bakmadım tabi çıkarsa gc halledilir bir şekilde 🙂

    Nasıl benzerlikler var merak ettim şimdi 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Passion, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @gizemb Anladım 😁 Büyük konışmak gibi olmasın ama ben inşallah bir adımımı atsam ABD'ye, bir daha Türkiye'ye tatillerde bile gelmeyi düşünmüyorum. Herkesi de böyle zannediyorum galiba 😄 Eğitimin asla zararı olmaz, çok haklısınız.

    Kesinlikle katılıyorum gizeme çıksın çıkmasın fazla eğitim göz çıkarmaz😄
    aynen benim eşimde öyle. Gitmek istemeyen adam, bi gidelim dönersem terbiyesizim diyor🤣🤣hey büyük Allahım nelere kadirsin🙈


  • Merhaba bu konuda sadece bilgisi olan yanıt verirse memnun olurum. Greencard çekilişi için doğum yerimize göre mi, yoksa yaşadığımız il/ilçe ye göre mi belirleniyor?


  • @thermo demek istediğiniz başvuruda sorulan doğum yeri ise kimlikte yazanı yazıyorsunuz. Yeni kimlik varsa doğum yerinize e-devlet üzerinden bakabilirsiniz.


  • @thermo ben de bu soruyu çok araştırdım. Passportta doğum yeri ne yazıyorsa onu yazabilirsin.


  • evet sanırım bizim green card hayal oldu 😞 pasaport çıkartamadık bi türlü e yani ay sonunu zor getiren insanız green card kim biz kim çıkanlara ve çıkacak olanlara şimdiden hayırlı olsun


  • @crazycells Zaten benim söylemek istediğim benim gibi ihtiyacı olanların yolu açılsın herkes gitsin yanlış bişey söylediysem affola sinirliyim bu konuya biraz ama çevremde duyuyorum abuk subuk insanlar başvuruyor gitmeyeceklerini bildikleri halde boşu boşuna ya da çoluk çocuk aileleri istemedikleri halde zorla başvurdurtuyolar daha bugün dinledim bir sürü sinirlerim bozuluyor pasaportu da olup boşa katılan olmaz umarım bu sefer şansımız artar


  • @DeliSorular, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    evet sanırım bizim green card hayal oldu 😞 pasaport çıkartamadık bi türlü e yani ay sonunu zor getiren insanız green card kim biz kim çıkanlara ve çıkacak olanlara şimdiden hayırlı olsun

    Uzulmenize gerek yok her şey green carddan ibaret değil


  • @elysoon başvuracak kişilere gerekli masrafları anlatıyorum kolay değil ülke değiştirmek diyorum. olsun nolacak çıkarsa bakarız paramız yeterse gideriz belki yetmezse yansın tek bana mı çıkıyor diyorlar çıldırıyorum. keşke sadece gerçekten isteyenler başvursa , başvurduktan sonra para biriktirip hayal kuranlara çıksa daha güzel olurdu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @evrennce idphoto4you kontrol edebilirsin

  • ⭐⭐⭐

    insanlara çok görmeyin bunalmışlık , delirmişlik , çıldırmışlık, hali var söylediklerinizde haklısınız ama insanlar hem ülkenin gidişatı konusunda hem hayat şartları konusunda karamsar ki olmaktada haklılar.

  • Yasaklı

    @evrennce, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @elysoon başvuracak kişilere gerekli masrafları anlatıyorum kolay değil ülke değiştirmek diyorum. olsun nolacak çıkarsa bakarız paramız yeterse gideriz belki yetmezse yansın tek bana mı çıkıyor diyorlar çıldırıyorum. keşke sadece gerçekten isteyenler başvursa , başvurduktan sonra para biriktirip hayal kuranlara çıksa daha güzel olurdu.

    @elysoon, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @crazycells Zaten benim söylemek istediğim benim gibi ihtiyacı olanların yolu açılsın herkes gitsin yanlış bişey söylediysem affola sinirliyim bu konuya biraz ama çevremde duyuyorum abuk subuk insanlar başvuruyor gitmeyeceklerini bildikleri halde boşu boşuna ya da çoluk çocuk aileleri istemedikleri halde zorla başvurdurtuyolar daha bugün dinledim bir sürü sinirlerim bozuluyor pasaportu da olup boşa katılan olmaz umarım bu sefer şansımız artar

    Adı üstünde çeşitlilik vizesi. Kimse başvuru yaparken size soracak değil. Çıkıpta gitmezse bir sonraki case numberdaki kişi gider. Kaybeden sadece kendi olur, kimse değil yani. Olay bu kadar basit. 4-5 kişilik ailede 1 kişiye çıkıyor 4 kişilik kart alıyorlar. yüksek case number olanlara neden sıra gelmiyor hiç düşündünüz mü? Onlara da söyleyin o zaman. Ama yok söylemezsiniz. Geçende biri kendinde olan özellikleri (yıllardır çalışıp biriktirdiği miktar ve giriş seviyesi ingilizce) yazmış bunları olmayan başvurmasın demiş. 😃 kısmetinizde varsa çıkar yoksa çıkmaz bu kadar basit. İsteyen başvurur, isterse gider, isterse gitmez.


  • @thermo, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Merhaba bu konuda sadece bilgisi olan yanıt verirse memnun olurum. Greencard çekilişi için doğum yerimize göre mi, yoksa yaşadığımız il/ilçe ye göre mi belirleniyor?

    Arkadaşlar, formu doldurma konusunda değil, hani dünya genelinde toplam 55 bin kişiye verilecek diye. Bizim ülkeye atanan toplam kontenjan atıyorum, 2 bin ise bunlar zaten 81 il vilayetin nüfusuna göre dağılımı yapılıyor. Buraya kadar tamam. Sorum burada çekiliş yapılırken kişilerin doğum yerine mi bakılıyor yoksa yaşadığı yere göre mi? Bunu soruyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @thermo bunların hiç biri esas alınmıyor. Türkiye Avrupa kontenjanından giriyor. Memlekete bakan yok. Loto’dan çıkması esas.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @thermo ülke kontenjanı var sadece o kadar yoksa türkiye EU dan katılıyor yarışmaya 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Şöyle anlatayım 2019 yılında Türkiye’den kazananların sayısı 4700 civarında
    2020 yılında ise 2700 civarında diye biliyorum. İnşallah bu arkadaşlarımızın tamamı current olacaklar. Darısı 2021 e diyelim ve şanşımız adedimiz çok olsun diyelim 😊

  • ⭐⭐⭐⭐

    @fetihy 2020 nin bilgileri henüz doğru değil daha yeni başlayacak mülakatlar 2017 ve 2018 di galiba o rakamlar 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum