Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

  • @greenroe bugüne kadar hiç süresi biten pasaportumu teslim etmedim sadece kullanım dışı olduğu anlaşılcak şekilde delip geri veriyolar içinde geçerli bir vize var ise memura belirtip vizeyi delmeyin dediğinizde o kısım etkilenmicek şekilde deliyorlar


  • @ugurksknbck Teşekkürler anladım. umarım dediğiniz işlem yeşil pasaport içinde geçerlidir. O zaman geriye sadece ds-260 ı düzeltmeye açtırıp güncel pasaport numarasıyla revize etmek kalıyor. Tabi ilk aşamayı geçebilirsek.


  • @msdrnc, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @crazycells pasaportun cekilise basvuru sirasinda gecerli olmasi yeterli, daha sonra suresi gecse dahi problem degil, yeni bir pasaport ile surece devam edebilirsiniz. yazmışsınız bir şey sormak istiyorum
    1- eşim devlet memuru öğretmen hizmet pasaportu var onun da geçerlilik süresi kasım da bitiyor(yurtdışında projeye katıldığı için gri pasaport hizmet pasaportu aldı) bu pasaportla başvuruda bulunabilirmi
    2- bende de pasaport var yanlız yıllık süresi bitmiş durumda bu pasaportla başvuru yapamam herhalde

    1. evet, gecerliyken yapabilir.

    2. hayir, maalesef yapamazsiniz.


  • @greenroe, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Merhabalar 24 yaşındayım, 25 yaşını dolduruncaya kadar yeşil pasaport hak sahibiyim önümüzdeki günlerde pasaport çıkartacağım. Yeni gelen GC başvuru sistemi ile birlikte ön başvuruyu yeşil pasaportla yaptıktan sonra mülakat için tekrar yeni pasaport almam gerekecek ve rengi bordo olacak.
    Ancak sorun şurada sayın @crazycells in de belirttiği üzere ilk başvuru yaptığınız pasaportu ibraz edin denmiş. Süüresi biten ve yeni alınan pasaport işleminde eski pasaportu devlet dairesine iade ediyoruz diye biliyorum.
    Hal böyle olunca mülakatta sorun çıkabilir mi ?

    pasaportu delip size geri veriyorlar.


  • @greenroe, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @ugurksknbck Teşekkürler anladım. umarım dediğiniz işlem yeşil pasaport içinde geçerlidir. O zaman geriye sadece ds-260 ı düzeltmeye açtırıp güncel pasaport numarasıyla revize etmek kalıyor. Tabi ilk aşamayı geçebilirsek.

    benim eski yesil pasaportum hala bende. dolayisiyla surecin yesil pasaport icin de ayni oldugunu soyleyebiliriz :)


  • Merhaba 😊 Ben yüksek lisans yapıyorum, ocak ayında mezun olacağım kısmetse. Formu doldururken "yl öğrencisi" mi demem gerekir "yl mezunu" mu???


  • @Passion formu doldururken ki durumunuz neyse o


  • geri sayım başladı başvuru zamanı gelince insanda bir mutluluk oluyor ?


  • Bu sene üçüncü denemem olacak, umarım isteyen herkes için çıkar 😊


  • @fredyjones ekim zamanındaki mutluluk mayıs ayında yerini hüzüne bırakıyor nedense ://


  • Dün askerlik tecilimi bozdurdum. 3 senedir başvurduğum için ekim ile mayıs arası bana dağlar kadar uzak ve zorlu geliyordu. Epey bi düşündükten sonra ekim ile mayıs arasına askerliğimi sığdırıp kendime öyle bi uğraş buldum. Sanırım bu sebeple aradaki zaman hızlı geçer :))


  • Bu yolda herkese bol şans :) acele etmeyin, forumdaki tecrübeleri, yönlendirmeleri iyi okuyun. Ama en önemlisi OKUyun. :) Mayıs ayında hep beraber coşarız umarım.


  • merhaba, adanada yaşıyorum. bu sene ilk başvurumuzu yapacağız. benim merak ettiğim konu. green card ile giderken evcil hayvanımızı götürebilecekmiyiz acaba? götüren oldumu hiç?


  • @crazycells teşekkür ederim cevaplarınız için


  • @ugurksknbck teşekkür ederim


  • @crazycells supeğğğğğğ ellerinize kollarınıza sağlık beklediğim koşullar şartlar mikemmel ya bismillah diyerek açalım sezonu 2 ekimde :D herkese hayırlı uğurlu olsun :) makasım nerde kurdelayı keseyim :) üf tamam kötü espiri ama gülümseyelim çok ihtiyacmız var kötü espiri bile olsa :) moraller maksimuma çıkarılsın hadi bakalımmm


  • @omertug aynen OKUmak önemli gerçekten bu fooorum tüm sorularınızın cevabını barındırıyor en absürtlerin bile sadece OKUyun...


  • @msdrnc
    Yalnız şöyle bir durum var eğer ki eşiniz kazandı, eşiniz abd ye gitmek için devlet memurluğundan istifa etti ve devlet sizden bu gri pasaportun geri iadesini isteyecektir mülakata giderkende başka pasaport çıkarsanız bile abd büyükelçiliğinde mülakata giderken başvurduğunuz gri pasaportuda görmek isteyecekler ve bunu sunamazsanız problem olabilir red bile yiyebilirsiniz, bence en sağlıklısı yeni hususi bir pasaport çıkarıp başvurmak.


  • @greenroe, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Merhabalar 24 yaşındayım, 25 yaşını dolduruncaya kadar yeşil pasaport hak sahibiyim önümüzdeki günlerde pasaport çıkartacağım. Yeni gelen GC başvuru sistemi ile birlikte ön başvuruyu yeşil pasaportla yaptıktan sonra mülakat için tekrar yeni pasaport almam gerekecek ve rengi bordo olacak.
    Ancak sorun şurada sayın @crazycells in de belirttiği üzere ilk başvuru yaptığınız pasaportu ibraz edin denmiş. Süüresi biten ve yeni alınan pasaport işleminde eski pasaportu devlet dairesine iade ediyoruz diye biliyorum.
    Hal böyle olunca mülakatta sorun çıkabilir mi ?

    Bir benzer durumda bende var gibi,
    Ben 2021 yılı ocak ayında yeşil pasaport almaya hak kazanacağım ama bu sene başvuru için 1 veya 2 yıllık pasaport çıkarmayı düşünüyorum. örneğin ekimin sonuna doğru çıkartıp bu sene ki başvurumu yapsam seneye ekimin sonunda biteceği için eğer bu sene çıkmazsa seneye de yaklaşık 15-20 günlük süresi kalmış olacak bu pasaportla tekrar başvuru yapabilir miyim yoksa riske atmayıp 2 yıllık mı alayım? (malum ülke koşulları her kuruşun hesabını yapmak zorunda kalıyoruz)


  • @gdogar yanılmıyorsam, bu gibi pasaportları iade ederken, pasaportu delgeçle delip kullanılamaz hale getirdikten sonra sahibine veriyorlar. En kötü ihtimalle bir kopyasının alınması faydalı olabilir.


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum