Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

  • @vega, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası

    Merhabalar, dv2020 talihlisi biri dv2021 çekilişi için başvuru yapabilirmi, bilgisi olan varmı bu konuda? Teşekkürler.

    Green Card sahibi degilseniz veya ABD vatandasi degilseniz yapabilirsiniz.


  • @ARDA35 rica ederim, tesekkurler. Vize surecinizde bol sanslar.


  • @vega Şöyle söylüyelim bildiğim kadarıyla DV2020 kazanmışsanız örnek veriyorum Case number'ınız yüksekse size randevu gelmiyorsa 2020'nin ekim ayına kadar farklı bir ds260 veya farklı bir Amerikan vizesine başvuramazsınız buda demek oluyorki DV2021'e başvurursanız ve 2020 mayıs ayında sonuçlar açıklandığı zaman kazansanız bile ds260 formunu gönderemezsiniz çünki hali hazırda gönderdiğiniz bir ds260 formunuz bulunuyor nasıl olur peki derseniz DV2020'yi kazandınız DV2020 Ekim 2020'de bitiyor ve bir geçerliliği kalmıyor sıra size gelmezse yani Ekim 2020'den sonra DV2021 için ds260'ı gönderebilirsiniz benim bildiğim bu şekilde oluyor.


  • @Emir600RR, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası

    @vega Şöyle söylüyelim bildiğim kadarıyla DV2020 kazanmışsanız örnek veriyorum Case number'ınız yüksekse size randevu gelmiyorsa 2020'nin ekim ayına kadar farklı bir ds260 veya farklı bir Amerikan vizesine başvuramazsınız buda demek oluyorki DV2021'e başvurursanız ve 2020 mayıs ayında sonuçlar açıklandığı zaman kazansanız bile ds260 formunu gönderemezsiniz çünki hali hazırda gönderdiğiniz bir ds260 formunuz bulunuyor nasıl olur peki derseniz DV2020'yi kazandınız DV2020 Ekim 2020'de bitiyor ve bir geçerliliği kalmıyor sıra size gelmezse yani Ekim 2020'den sonra DV2021 için ds260'ı gönderebilirsiniz benim bildiğim bu şekilde oluyor.

    Eger Green Card sahibi degilseniz cekilise basvuru yapabilirsiniz ve DS-260 formunu doldurabilirsiniz. Birden fazla kategoride Green Card basvurusu yapabilirsiniz, bu konu yasal olarak problemli degil. Ilk basarili yontemden sonra diger dosyalar kapatiliyor.


  • @crazycells benim bildiğim örnek veriyorum arkadaşın sırası 50 bin ve ds260ı doldurdu o sırada dv2021 e başvurdu ve mayıs ayında kazandığını öğrendi ama hali hazırda dv2020'de doldurduğu ds260 duruyor ve mülakata çağırılmadı benim bildiğim hali hazırda ds260 doldurduysa onun süresinin dolması gerekiyor dv2020 ise ekim 2020 gibi diye biliyorum yanlışda olabilir.


  • @Emir600RR, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası

    @crazycells benim bildiğim örnek veriyorum arkadaşın sırası 50 bin ve ds260ı doldurdu o sırada dv2021 e başvurdu ve mayıs ayında kazandığını öğrendi ama hali hazırda dv2020'de doldurduğu ds260 duruyor ve mülakata çağırılmadı benim bildiğim hali hazırda ds260 doldurduysa onun süresinin dolması gerekiyor dv2020 ise ekim 2020 gibi diye biliyorum yanlışda olabilir.

    ikisini de doldurabilirsiniz, bir problem olmaz. Dediginiz ornek forumda mevcut zaten... sayin @irem DV2018 talihlisiydi ama sirasi buyuk dosya numarasindan dolayi gelmedi, DV2019'da oldukca kucuk bir numarayla secilip DV2019'da Green Card aldi.


  • Bu ileti silindi!

  • Eğer lise mezunu değilseniz mesleğiniz https://www.onetonline.org/ sitesinde svp değeri 7.0 'nın üstündeyse geçerli meslekler statüsündedir . Mesleğiniz bu değerin üstündeyse ve 2 yıl tecrübeniz varsa basvurabilirsiniz


  • @air_technic ''herhangi bir meslek grubuna dahil olmasanız bile'' diyor!


  • Yok öyle bir durum videoyu izlemedim ben sadece koşulu söyledim ilkokul mezunu dediğim şart dışında başvuramaz vursa da şart sağlamadığı için elenir direk


  • Yanlış bilgilendiriyor, izleyen (2 günde 35.213 kişi) insanlar arasından bunu dikkate alarak başvuru yapanlar olacaktır. Umarım bu elemeyi çekiliş sonrasında gerçekleştirmezler, zira kazanma şans oranımız düşecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, sizce Ilkay Zaman green card cekilisi ya da green card konusunda bu forumun ortalama bir uyesi kadar bilgi sahibi mi ki, kendisinin soylediklerini ciddiye aliyorsunuz? Kendisi istedigi konuda atip tutmakta serbest sonucta, bu konuda bizim yapabilecegimiz bir sey yok :) bence asil problem olan, bu forumun uyelerinin Ilkay Zaman'i bu konuda bir otorite gibi gormeleri...


  • @crazycells otorite gibi görmüş olsaydım eğer, söylediklerini ciddiye alır, ''demek ki işin aslı böyleymiş, ben yanlış biliyormuşum'' derdim. Benim anlatmaya çalıştığım, adam öyle bir şey söylüyor ki, sadece 2 günlük izlenme payına bakılırsa, gereksiz yere başvuru yapacak olan kişi sayısını varın siz düşünün.
    Ek olarak, otorite gibi görmediğimden dolayı, videosunu izler izlemez hemen altına kendisini uyaran bir yorum yazdım. ;)


  • ilkay zamana avantasını verin green card çekilşinde yuzde yüz kazanma garantisi verebilir. yeter ki mamasını verin görüp görebileceğiniz en avantacı, para için her şekle girecek tipte biridir. zamanında ekşisözlükte eski iş arkadaşları ne biçim bir tip olduğunu yazınca yazıları sildirmekte bulmuştu çözümü. kankası dolandırıcı ekim nazım kaya olan adam işte, umut taciri cahilin teki ciddiye alınacak yönü yok.


  • @dreams_usa O yüzden youtuber'ların video çekmesini ben doğru bulmuyorum insanları yanlış yönlendiriyor ve fazla başvuru yaptıracaklar :)) Burada bir abimiz vardı DV2020 bekleme odasında demişti "Size çıksın diyemiyorum bana çıksın siz rakiplerimsiniz " :D aynen böyle söylemişti İlkay Zaman tamam çok güzel Greencard'ı tanıtıyor ama bilgisiz insanları öylesine başvurmak isteyen insanlarada yol gösteriyor. Tabikide öyle canı gönülden isteyenlere versin Allah bende öyle bir youtube videosunda görmüştüm Greencardı yıllar önce ama ben bundan sonra Greencardı çıkarana kadar bırakmayacağım orası kesin :))


  • @crazycells Aynen öyle bilgi sahibi değil bence ayrıntıya girmeden pat pat pat konuşmuş tabikide buda arkasında soru işareti bırakan sorulara yol açıyor yapabileceğimiz birşey yok malesef bencede asıl problem İlkay Zaman'ı otoriter görmeleridir haklısınız.


  • @crazycells yani ben bu yıl kazandım , mülakat tarihim de verilmedi fakat submit edilmiş bir ds260 ım var yinede bu yıl ekim de tekrar başvurursam bir sorun teşkil etmiyor mu ? 2 kez kazanılmış hatta tekrar kazanırsam 2 kez gönderilmiş bir ds260 formu sorun değil midir? Hatta anladığım kadarıyla bu biraz da sırtı sağlama almak gibi mi oluyor(kazanıldığı ve sıra durumu göze alındığında) ? Eğer öyleyse bu harika, çünkü arkadaşın da söylediği gibi bir şehir efsanesi var 1 yıl beklemem zorunda gibi... Yada şu an ki hakkımızın yanması gibi...


  • @serotonin, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası

    @crazycells yani ben bu yıl kazandım , mülakat tarihim de verilmedi fakat submit edilmiş bir ds260 ım var yinede bu yıl ekim de tekrar başvurursam bir sorun teşkil etmiyor mu ? 2 kez kazanılmış hatta tekrar kazanırsam 2 kez gönderilmiş bir ds260 formu sorun değil midir? Hatta anladığım kadarıyla bu biraz da sırtı sağlama almak gibi mi oluyor(kazanıldığı ve sıra durumu göze alındığında) ? Eğer öyleyse bu harika, çünkü arkadaşın da söylediği gibi bir şehir efsanesi var 1 yıl beklemem zorunda gibi... Yada şu an ki hakkımızın yanması gibi...

    Tekrar başvurabilirsiniz sorun olmaz.


  • Merhabalar, öncelikle sorduğum sorulara cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, bir sorum daha olacak, green cart başvurusu yaparken isim yerine soyismimi ve soyisim yerine ismimi yazmışım ama dv260 formunu gönderirken hepsini doğru yazdım, bunun bir zararı olurmu? Ve case numaram 35 binlerde, sizce şansım ne kadar? Teşekkürler.


  • @vega, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası

    Merhabalar, öncelikle sorduğum sorulara cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, bir sorum daha olacak, green cart başvurusu yaparken isim yerine soyismimi ve soyisim yerine ismimi yazmışım ama dv260 formunu gönderirken hepsini doğru yazdım, bunun bir zararı olurmu? Ve case numaram 35 binlerde, sizce şansım ne kadar? Teşekkürler.

    Eger yapilan masum bir hataysa, konsolosluk genelde hosgoruyor, bugune kadar oyle oldu ama tabii ki bu karar dosyanizi inceleyen konsolosa ait.

    Belli bir yuzde veremem :) ama sira gelecek bir numara gibi gorunuyor.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum