Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Çocuk Velayeti


  • Merhaba
    Eski eşimden olan, velayeti tamamen bende olan çocuğumu muvafakatname olmadan GC vizesi ile Amerikaya getirebilirmiyim? Veya aynı çocukları benim mufakatnamem ile yeni evlendiğim kişi getirebilirmi?


  • @Milad-Kardox Pasaport asamasinda iki tarafinda izni olan bir kagit imzalatiyorlar. Onu aldiysaniz bence cikartabilirsiniz.


  • @caglaror Pasaportları var


  • @Milad-Kardox, içinde söyledi: Çocuk Velayeti

    Merhaba
    Eski eşimden olan, velayeti tamamen bende olan çocuğumu muvafakatname olmadan GC vizesi ile Amerikaya getirebilirmiyim? Veya aynı çocukları benim mufakatnamem ile yeni evlendiğim kişi getirebilirmi?

    Sayın @Milad-Kardox ,
    Bu konu ABD dışında Türkiye ve hatta başka ülke kanunlarını da ilgilendirebilir. Uluslararası çocuk kaçırma kanunlarına da dikkat etmek gerekir. Yani başka ülke kanunlarını da ihlal etmediğinize emin olmanız gerekir. Çocuğu tam velayetiniz var ise ve eski esinizin rızası var ise ABD’ye genelde green card sureci ile getirebilirsiniz. Yeni evlendiğiniz esiniz çocuğun üvey annesi/babası olmuş ise ve çocuk 18 yaşından küçük ise yine yeni evlendiğiniz kişi ile de bu mümkün olabilir. Çocuğun seyahati ile ilgili olarak aşağıdaki linke bakiniz. https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/3643/kw/travelling children of divorced parents Seyahat etmek için bile eğer çocuk sadece ebeveynlerden biri ile seyahat ediyorsa gümrük size her zaman bunun kanıtını sorabilir. O zaman velayet anlaşmanız ve noter tasdikli İngilizce eski esinizin muvafakatnamesi size yardımcı olacaktır.
    Teşekkürler.


  • Sayın @Claudia-J-Muslu Çok teşekkür ederim.

  • ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
  • lumosL lumos bu başlıktan bahsetti
  • K. RanK K. Ran bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    241 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dorstenevi, içinde söyledi: Green card'lı ailenin çocuğu tek başına abd'de kalabilir mi? DV22 sürecini eski eşim ve oğlum için takip ediyorum. Mülakat tarihi aldılar. 1- Oğlumla (2007 doğumlu) annesi mülakat sonrası 6 ay içinde Amerika'ya giriş yapıp kartlarını aldıklarını varsayıyorum. Sonra ilgili müracaatı yapıp annesi 1 sene sonra tekrar ABD'ye gitmek üzere TR'ye dönecek. O sırada oğlum ABD'de kalabilir mi annesi olmadan? Kalacak yer sorunu yok. 2- İkisi beraber kartı aldıktan sonra TR'ye dönse ve 1 sene sonra annesi ABD'ye gitmekten vazgeçse oğlum ABD'ye dönebilir mi? Green card serüveni devam eder mi? 3- Green card'tan bağımsız olarak, liseli 2007 doğumlu oğlum, ABD'deki bir aile kanalıyla orada eğitim hayatına devam edebilir mi? Amerika'da bir aile sponsor olabilir veya resmi velayet tarzı bir şey almayı kabul edebilir. Bu durumda illa aile ile mi kalması gerekir yoksa aynı veya başka bir şehirde bir arkadaş grubuyla ev tutup yaşayabilir mi? Sayın @dorstenevi, sorularınızı cevapları aşağıdadır. 15 yaşındaki oğlunuz ABDde kalabilir. Ancak ona guardian tayin etmek isteyebilirsiniz. Green card serüveni devam eder. Ancak en garantilisi dönüş yapacaksanız 2 yıl ABD dışında kalmaya izin veren reentry permit başvurusunu yaptıktan sonra ABDden ayrılmak olur. Oğlunuz exchange programları ile ABDde liseyi bir yıl süre ile devlet lisesinde az ücretli okuyabilir. Özel liselerde ise 4 yıl bir aileye bağlı olmaksınız ücretli okuyabilir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    408 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gülcan, içinde söyledi: E2 vizesindeki 18 ve 21 yaşındaki çocukları kapsıyor mu? 1.merhaba ben E2 vizesi için çok şey araştırıp okudum fakat bir şey kafama takıldı eğer usa da başvurulduğu takdirde iki yıl yurda giriş çıkış yapıldığı takdirde yine yeniden vizeye başvurulması gerekiyormuş, bu iki eşide mi kapsıyor? 2001 ve 2004 ekim ayı doğumlu iki çocuk var onlar E2 ye dahil oluyorlar mı? onların yurda giriş çıkışlarında problem olurmu? 2. Green kart çıkmış bir kişi turist olarak usa ya gidebilir mi? pasaport kontrolünde belli oluyor mu? bilgileri oluyor mu? bir sorun teşkil edermi? çok teşekkür ederim. Sayın @gülcan, E2 vizesi ile ABD dışına çıkarsanız sonra vize almanız gerekir ve bu iki eşi de kapsar. E2 vizesi 21 yaşına kadar olan çocukları kapsar. Sonrasında çocuğun kendisinin bağımsız bir vizesinin olması gerekir. Anne ve babanın vizesinden faydalanamaz çünkü çocuk hukuki tanımı 21 yaşında sona erer. İkinci sorunuza gelirsek yeşil kart çıkmış kişi turist olarak ABDye girebilir. Ancak yeşil kart alındıktan sonra bu mümkün olmaz. Eğer DV lotaryasını kastediyor iseniz o mali yılın sonuna kadar yeşil kart alınmadan alınmış sayılmadığl için kazanılmış olması alınmış olması anlamına gelmez. Bu nedenle yeşil kart çıkmış ancak TCde işlemlerin sonuçlanmayacağını düşünen bazı talihliler turist vizesi ile ABDye gelip şartları uygun olursa ABD içinden statü değişikliği yolu ile yeşil kartı almaktadırlar.
  • 0 Oy
    2 İleti
    209 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ira, içinde söyledi: Evlilik yolu ile reşit olan çocuğa green cart çıkarmak Merhaba, Abd vatandasi ile gecen ay evlendim, fakat resmi nikahtan 18 gun once buyuk kizim 18 yasina girmis oldu . AOS islemlere baslarken onun adina i130 formu dolduramicagimizi ogrendik ve su an ne yapmamiz lazim. Amerikaya B2 turist vizesi ile girdik ve su an yasal kalma sureyi astik .Ben Green card aldiktan sonra ona basvuru yapabiliyormusum , fakat bunca zaman o illegal nasil kalacak? Ve boyleyken Ben ona basvuru yapabilecekmiyim? Tesekkurler Sayın @ira, ABD’de reşit olma yaşı çocuklar açısından 21 yaştır, 18 değil. O yüzden genelde normalde yapabileceğiniz bütün prosedürleri 21 yaşın altındaki ortak çocuğunuza yapabilmeniz gerekir. Ancak üvey çocuklar için yani bu ikinci evliliğiniz ise ve kızınız yeni esinizden değil ise (stepchildren), esinizin kızınızla bağlantısının 18 yaşından önce başlamış olması durumunda, esinizi kızınıza da başvuruda bulunabilir. Esinizle evliliğinizin kızınız 18 yaşından önce gerçekleşmiş olması durumunda esiniz kızınıza başvurabilirdi. Eğer bu mümkün değilse siz kızınıza başvurabilirsiniz, ancak öncelikle yeşil kartı almanız gerekecektir. Yasadışı kalma olayını çözmek mümkün olabilir. Ancak bu konu detaylı olduğu için size tavsiyem hemen bir göçmenlik avukatı ile görüşmeniz olur. Zaman krizinizin aleyhine isliyor. Kısaca, kızınız eğer uzun sure ABD’de hukuka aykırı kalmadı ise (180 günden az olmak serti ile) kızınıza başka bir vize alıp giriş yaptırmak gerekecektir. Tabii ki bu bile zor olacağı için bir göçmenlik avukatı ile çalışmanızı tavsiye ederim. Kriziniz ABD’de ne kadar uzun müddet hukuka aykırı kaldı ise seçenekler o kadar azalacaktır. Teşekkürler.
  • Cocuklarin vatandas olmasi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    3 Oy
    4 İleti
    317 Bakış
    E
    @Claudia-J-Muslu Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum