Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Çocuk Velayeti

• Merhaba
    Eski eşimden olan, velayeti tamamen bende olan çocuğumu muvafakatname olmadan GC vizesi ile Amerikaya getirebilirmiyim? Veya aynı çocukları benim mufakatnamem ile yeni evlendiğim kişi getirebilirmi?

• @Milad-Kardox Pasaport asamasinda iki tarafinda izni olan bir kagit imzalatiyorlar. Onu aldiysaniz bence cikartabilirsiniz.

• @caglaror Pasaportları var

• @Milad-Kardox, içinde söyledi: Çocuk Velayeti

Merhaba
    Eski eşimden olan, velayeti tamamen bende olan çocuğumu muvafakatname olmadan GC vizesi ile Amerikaya getirebilirmiyim? Veya aynı çocukları benim mufakatnamem ile yeni evlendiğim kişi getirebilirmi?

Sayın @Milad-Kardox ,
    Bu konu ABD dışında Türkiye ve hatta başka ülke kanunlarını da ilgilendirebilir. Uluslararası çocuk kaçırma kanunlarına da dikkat etmek gerekir. Yani başka ülke kanunlarını da ihlal etmediğinize emin olmanız gerekir. Çocuğu tam velayetiniz var ise ve eski esinizin rızası var ise ABD’ye genelde green card sureci ile getirebilirsiniz. Yeni evlendiğiniz esiniz çocuğun üvey annesi/babası olmuş ise ve çocuk 18 yaşından küçük ise yine yeni evlendiğiniz kişi ile de bu mümkün olabilir. Çocuğun seyahati ile ilgili olarak aşağıdaki linke bakiniz. https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/3643/kw/travelling children of divorced parents Seyahat etmek için bile eğer çocuk sadece ebeveynlerden biri ile seyahat ediyorsa gümrük size her zaman bunun kanıtını sorabilir. O zaman velayet anlaşmanız ve noter tasdikli İngilizce eski esinizin muvafakatnamesi size yardımcı olacaktır.
    Teşekkürler.

• Sayın @Claudia-J-Muslu Çok teşekkür ederim.

• ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
  • lumosL lumos bu başlıktan bahsetti
  • K. RanK K. Ran bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BMS, içinde söyledi: Green kart sürecinde çocuğunuz daimi ikametini Türkiye’de devam ettirirse vatandaşlık hakkını kaybeder mi? Merhaba hocam,benim size iki sorum olacaktı; Birincisi, çocuğum ilkokulu burada okudu ama ortaokula Türkiye’de devam ederse ve ben burada bir kaç yıl sonra vatandaşlık alırsam benden dolayı o da vatandaşlık alabilir mi, Yoksa artık burada kalamadığı için vatandaşlık hakkı yanar mı? İkincisi, evlilik yolu ile evlenen kişiler iki yıl içinde vatandaşlık alabiliyor sanırım. O zaman diğelim eşim burada kaldı ve vatandaşlık aldı ama ben evladımla geri dönmek zorunda kaldım. Eşim vatandaşlık sınavını geçip vatandaş olduğu için ben de belli bir yıl sonra bu durumdan faydalana biliyor muyum ve onun sayesinde ben de vatandaş olabiliyor muyum? Dilerim doğru şekilde sorabildim sorularımı, hatam olursa lütfen affınıza sığınırım. Teşekkür ederim Sayin @BMS, siz vatandaslik alirsaniz cocugunuz da sonradan yesil kart ve vatandaslik alabilir, 18 yasindan once bazi islemler cok daha kolay olup 18 yasindan sonra sureler cok uzayabilecektir. Evlilik yolu ile yesil kart alanlar 3 yilda vatandaslik alabilirler, 2 yilda degil. Yesil karti evlilik yolu ile aldilar ise cogunlukla yesil karti aldiktan 2 yil sonra gecici yesil karti daimi yesil karta cevirmeleri gerekir. Bunun adi I-751 surecidir. Bu surec cok yavas ilerledigi icin biz genellikle vatandaslik basvurusu yapip iki sureci birlestiriyoruz ve USCISi I-751 icin karar vermeye zorluyoruz. Boylece kisi ayni gun icinde hem daimi yesil kartini aliyor hem de ABD vatandasi oluyor. Esiniz vatandas olursa siz de ondan dolayi yesil kart ve vatandasliktan faydalanabilirsiniz ancak elcilikteki islemler ve diger basvurular genelde 1.5 yili bulur.
  • Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    558 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @duzmuhendis, içinde söyledi: Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi Merhabalar, 4 senedir bizimle beraber olan çocuklarımın bakıcısı var. Kendisi Gürcistanlı. Ben kendisini bir süre Amerika'da yaşayan annemin yanına yardımcı olması için göndermek istiyorum. Artık yaşlandılar ve bazı konularda desteğe ihtiyaçları oluyor. Bakıcımıza turist vizesi almayı düşündüm Ancak turist vizesi için Türkiye'de ve Gürcistan'da bekleme süreleri 300 gün civarında. Hem de 6 ay ile kısıtlamış oluyorum bu durumda Amerika'da kalışını. Annem ve Babam Amerikan vatandaşı. Ancak bakcı olarak çalışma vizesi almak istersek annem veya babam üzerinden maddi gelirleri çok yüksek olmadığı için kabul edilmez gibi. Acaba ben burdan bakıcıya sponsor olup, maaşını ben ödeyeceğim, yıllardır da benimle gibi bir gerekçeyle ailemin yanına çalışma izni ile gönderebilir miyim? Ya da bizim durumumuz için en uygun statü ne olur? Sayin @duzmuhendis, bakiciniz turistik vize ile kanuni olarak calisamaz. Her ne kadar vize alma suresi kisaltilabilse de calisma hakki olmayacagi icin bu vize turu size uygun olamaz. Ona yesil kart alarak sponsor olma sansiniz olabilir, veya ev calisani vizesi sartlarini karsiliyorsa onu yaninizda ABDye goturme durumunuz olabilir. Bu linke bakiniz. B-1 Nonimmigrant Visitors for Business Who Are Personal/Domestic Servants or Employees of Foreign Airlines https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-visitors-for-business/b-1-temporary-business-visitor
  • 0 Oy
    2 İleti
    408 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gülcan, içinde söyledi: E2 vizesindeki 18 ve 21 yaşındaki çocukları kapsıyor mu? 1.merhaba ben E2 vizesi için çok şey araştırıp okudum fakat bir şey kafama takıldı eğer usa da başvurulduğu takdirde iki yıl yurda giriş çıkış yapıldığı takdirde yine yeniden vizeye başvurulması gerekiyormuş, bu iki eşide mi kapsıyor? 2001 ve 2004 ekim ayı doğumlu iki çocuk var onlar E2 ye dahil oluyorlar mı? onların yurda giriş çıkışlarında problem olurmu? 2. Green kart çıkmış bir kişi turist olarak usa ya gidebilir mi? pasaport kontrolünde belli oluyor mu? bilgileri oluyor mu? bir sorun teşkil edermi? çok teşekkür ederim. Sayın @gülcan, E2 vizesi ile ABD dışına çıkarsanız sonra vize almanız gerekir ve bu iki eşi de kapsar. E2 vizesi 21 yaşına kadar olan çocukları kapsar. Sonrasında çocuğun kendisinin bağımsız bir vizesinin olması gerekir. Anne ve babanın vizesinden faydalanamaz çünkü çocuk hukuki tanımı 21 yaşında sona erer. İkinci sorunuza gelirsek yeşil kart çıkmış kişi turist olarak ABDye girebilir. Ancak yeşil kart alındıktan sonra bu mümkün olmaz. Eğer DV lotaryasını kastediyor iseniz o mali yılın sonuna kadar yeşil kart alınmadan alınmış sayılmadığl için kazanılmış olması alınmış olması anlamına gelmez. Bu nedenle yeşil kart çıkmış ancak TCde işlemlerin sonuçlanmayacağını düşünen bazı talihliler turist vizesi ile ABDye gelip şartları uygun olursa ABD içinden statü değişikliği yolu ile yeşil kartı almaktadırlar.
  • Green card başvurusunda Çocuk fotoğrafı şartı ?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    7
    1 Oy
    7 İleti
    4k Bakış
    adrA
    @Claudia-J-Muslu Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k