Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

15 Ekim 2019 USCIS Uygulamaları (devletten yardım alan göçmenlerin green card başvuruları)


  • ntv haberi söylentiler vardı,gerçek oluyor.Sosyal yardım alanlar vatandaş olamayacak.


  • çarşamba imzalanıcak ve 60 gün sonra yürürlükte.


  • Sağlık yardımı obamacare i de içeriyor mu acaba?


  • @divionyedi, içinde söyledi: Göçmenelere yapılan yardımlar kesilecek

    Sağlık yardımı obamacare i de içeriyor mu acaba?

    bununla ilgili bir yönerge bulamadım.ancak haber doğru burda bir problem yok.benim anladığım asıl kafayı taktıkları medicait programı.bundan yararlanıyosanız işiniz zor.obamacare olayı kesin değil ancak mümkün hukuken benefits oluyor buda zaten trump obamacare programını istemiyor.abd vatandaşları icin sorun yok ama gocmenlere vatandaslık vermem diyebilir.bunda da sorun yok kimseninde engelleyebileceğini sanmıyorum benefits sonuçta beyaz saray acıklmasının linki https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/president-donald-j-trump-ensuring-non-citizens-not-abuse-nations-public-benefit/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=wh


  • açıklamada belirli bir tutarın uzerinde yardım alanlar diyor.ama miktarda belirtilmiyor.1 dolarda diyebilirler 100bin dolarda.


  • ........


  • Önemli Kriterler:
    Kişilerin

    1. Finansal durumu
    2. İngilizce bilip bilmedigi
    3. Eğitim seviyesi
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu da USCIS'in resmi duyurusu, uygulamanin tam hali resmi gazetede yarin (14 Agustos) yayimlanacak.

    Eger Green Card basvurusu yapan kisi;

    • devletten para yardimi
    • Supplemental Security Income (SSI),
    • Temporary Assistance to Needy Families (TANF),
    • Supplemental Nutritional Assistance Program (SNAP),
    • Medicaid'in pek cok programi
    • belirlenmis housing programi

    gibi devletin yardim programlarindan birini son 36 aylik sure icerisinde 12 aydan fazla sure kullandiysa, o durumda bu kisinin basvuru kamu yuku olabilecegi gerekcesiyle reddedilebilecek. Eger bir ayda bu programlardan iki tanesini kullaniysaniz, o durumda her bir program icin ekstra bir ay sayilacak. Ne kadar cok programdan yararlandiysaniz, 12 ayi gecme ihtimaliniz o kadar artacak ve basvurunuzun ret olma ihtimali de ona gore yukselecek.

    Su programlar ise bu listeye dahil degil:

    The regulation also excludes from the public benefits definition: public benefits received by individuals who are serving in active duty or in the Ready Reserve component of the U.S. armed forces, and their spouses and children; public benefits received by certain international adoptees and children acquiring U.S. citizenship; Medicaid for aliens under 21 and pregnant women; Medicaid for school-based services (including services provided under the Individuals with Disabilities Education Act); and Medicaid benefits for emergency medical services.

    Bu uygulamalar su anki haliyle Green Card sahiplerini ya da ABD vatandaslarini ilgilendirmiyor. Sadece Green Card basvurusu yapan kisileri ilgilendiriyor.

    Peki cekilis talihlilerini, ya da konsolosluklarda vize alan kisileri ilgilendiren bir durum mu?

    Hayir, su anki haliyle cekilis talihlileri ve diger gocmen vize basvuru sahipleri forumdaki yonerge ve tavsiyeleri takip ettigi takdirde hicbir sorunla karsilasmayacaktir.


  • @victory ne kadar finans hangi seviye ingilizce ve hangi egitim seviyesi acaba artık lise diplomasi kabul görmeyecek mi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    Şuan Trump büyük çınar ağacının dallarını silkelemek niyetinde, Bu ağacın üzerindeki gerek medikal yardım alanlar bir taftan hayalleri suya düşecek insanlar , sistemin omurgasız yapısında sürünen kaçaklar silkelenip düşecek. Ancak şiddet o kadar haşin olabilir ki biz göçmenlerde bu işten nasibimizi alacağımız kesin.

    Ben bunu dünya nüfusunun kriz boyutuna gelmemesi için yaratılan salgın hastalıklara benzetirim. Bu bir anlamda aynı salgın hastalıklardan ölen insanlar gibi ABD de doğal sellection şeklinde olacak. Şuan bize belirlenen 15000 USD nin bugünlerde çokta yetemeyeceği kanaatine vardım. Üst segmentler ABD vatandaşları tarafından tutulmuş alt segmenler ise Kaçak ve Güney Amerikalı vatandaşlarından tutulmuş durumda. Kendinize yer bulmanız kolay da değil. Kendinizi bir dağa tırmanan dağcı gibi hissedebilirsiniz. Tutunamazsanız düşme riskinin an ve an meselesi.

    Sinirimiz sağlam , moralimiz tam ve hergün şarj eden bir pil gibi gücümüzün yerinde olması gerekiyor. Rüya ve kabus ikisi de sizinle aynı tarafta. Sağlık ,geçim , vergi ve özellikle saatli iş kolunda çalışanların korkusu hergün hissedilmekte. Gelecek olanlara tavsiyem dalınızı iyi seçin sağlam olsun. Düştüğünüzde sizi ayağa kaldıracak güçlü yakınlarınız olsun. Gerisi planlı işlere ve şansa kalmış bu ağaçta


  • Şu noktayı anlamadım veya bir şeyleri kaçırıyorum, şimdi devletin yardim programlarindan birini son 36 aylik sure icerisinde 12 aydan fazla sure kullanan bir kişinin green card başvurusu reddedilecek denmiş, bu yardım programlarından yararlanabilmek için halihazırda bir kişinin green cardı veya amerikan vatandaşı olması gerekmiyor mu? Başta türkiyedeki devlet yardımlarından bahsediliyor sandım ama örnek olarak verilen devlet yardımları listesi Amerikadaki olan devlet yardımları, mesela Medicaid. Kafam oldukça karıştı. Daha önce hiç Amerika'ya gitmemiş 2020 green card talihlerini etkileyecek kısım tam olarak nedir?


  • Konu karmaşık bir hal alıyor sayın @crazycells 1 senedir abd deyim bildiğiniz üzere. Medicaid var fakat hiç faydalanmadım herhangi bir sağlık giderim olmadı. Şuanda bizi etkilemeyecek fakat vatandaşlık durumuna giderken bunun olumsuz etkisi olur mu?


  • @ozN dediğiniz gibi...Şu an da amerikan devletinden vakıf vs gibi yardim kuruluşlarından faydalanmayan hatta abd de bile olmayan biri bu durumda rahat .Eğer ekim 15 den sonra davaları alırsa ve maddeler onaylanırsa bizi etkileyen kızım kapıyı çalacak , onlarda ingilizce ve eğitim durumu .

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar bunun dv lottery kısmını ilgilendirdiğine emin misiniz onun için kongre onayı gerekmiyor muydu?

  • ⭐⭐

    @crazycells peki bir sonra ki çekilişi etkileyecek bir durummudur acaba?


  • @LordBolton amerikada yaşam başlığı aktında bu konuyu açmadım.Çünkü amerikada geçmişte sosyal yardım alıp bu düzenlemenin kapsamına girene birşey yapılamaz.Geliri iyi olanıda bu düzenleme etkilemez.Ama yeni greencard alanı parası olsada olmasada ilgilendirir.Planlamasını bunları bilerek yapmalı ve ona göre davranmalı.Düzenleme yürürlüğe girip herşey anlaşıldıktan sonra konuyu başka bir kısma taşıyabiliriz.Bunun için zaman lazım.Başlığın yeşilkart ve göçmenlik kısmında olması mulakat asamasında olan kişilerin konuyla ilgili bilgilere daha kolay ulaşmasını ve aynı konuya başlık açmasını gereksiz soru sormasınıda engeller kanaatimce

  • ⭐⭐

    @jinglebells yok aslında merak ettiğim şey şu bu parasal yeterliliği var mı kısmına bakılıyor zaten şuan ki sistem de ama bu yasanın içinde sağlık eğitim İngilizce şartları da varmış bu 2021 dv lottery kısmını ilgilendirecek mi merak ettiğim buydu?


  • @crazycells
    Teşekkür ederiz, bu bilgiler içimize su serpti
    Bugünden sonra resmi gazetede tam metin yayınlandıktan sonra daha çok konuşulacaktır, birde abd de ben yaptım oldu durumu yok sanırım, bu değişikliklere vakıflar, dernekler itiraz edip dava konusu yapabiliyor


  • @redsat2000
    Sanırım göçmen olarak gittiğimizde, hatalarımızın telafisi zor olacak, buda stres konusu, üzüntü ve can sıkıcı bir durum


  • eğer maddi durumu iyi ve ingilizce konuşabiliyorsa sadece lise mezunu ise green cardı alamaaz mı üniversite mezunu olmak şart mı olacak ?lise diploması kabul göremeyecek mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum