Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

• Merhabalar,

ABD'de AOS sürecim devam ederken maalesef annemin rahatsızlığı nedeniyle acil olarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. I-131 başvurusu yapmıştım fakat henüz belge ulaşmadı.

Sorum şu, ABD'ye dönmek için konsoloslukta alabileceğim bir vize var mı? Bir de ABD dışına çıkınca AOS başvurusu otomatik olarak iptal mı oluyor?

Teşekkürler.

• @turkay, içinde söyledi: Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

Merhabalar,

ABD'de AOS sürecim devam ederken maalesef annemin rahatsızlığı nedeniyle acil olarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. I-131 başvurusu yapmıştım fakat henüz belge ulaşmadı.

Sorum şu, ABD'ye dönmek için konsoloslukta alabileceğim bir vize var mı? Bir de ABD dışına çıkınca AOS başvurusu otomatik olarak iptal mı oluyor?

Teşekkürler.

Merhaba @turkay ;
    Bu haftaki yoğunluktan dolayı sorunuza haftaya Çarşamba günü cevap verilecektir.
    Anlayışınız için teşekkürler.

• @turkay, içinde söyledi: Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

Merhabalar,

Teşekkürler.

Sayin @turkay,
    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Olması gereken ideal durum I-131 alıp onunla beraber ABD’ye dönmektir. Bazı durumlarda acil (emergency) advance parole (seyahat izni) talebinde bulunabilirsiniz. Bunu isteyebilirdiniz. Seyahat iznini almadan ABD dışına çıkmak hayli risklidir.
    Ayrıca ABD dışına seyahat izni olmadan çıkınca genelde AOS başvurusu da iptal olur. Ancak bunun istisnaları vardır. Örneğin 8 Code of Federal Regulations 245.2(a)(4)(ii)(C), AOS nin iptal edilmediği bazı istisnaları belirtir. Kanun metninin bir kısmı şöyle demektedir: “ The travel outside of the United States by an applicant for adjustment of status who is not under exclusion, deportation, or removal proceeding and who is in lawful H-1 or L-1 status shall not be deemed an abandonment of the application if, upon returning to this country, the alien remains eligible for H or L status, is coming to resume employment with the same employer for whom he or she had previously been authorized to work as an H-1 or L-1 nonimmigrant, and, is in possession of a valid H or L visa (if required)…”

Yani bunun Türkçe anlamı sudur: Yukarıdaki bütün şartlar gerçekleşmiş ise H ve L vize sahibi, aynı işverenle ayni ise donuyor ise, vizesi geçerli ise ve I-485 henüz karara bağlanmamış ise ABD’ye AOS terk edilmiş sayılmadan dönebilir.
    Genelde USCIS bu durumda I-131i iptal eder. I-131 için tekrar başvurmanız gerekir. Ama AOS devam eder. Sorunuza tam olarak cevap vermek için öncelikle hangi vizede olduğunuzu bilmek gerekir. Sizin vize durumunuza ve AOS başvurunuza bakarak ne durumda olduğunuz ve ne yapmanız gerektiği tespit edilebilir.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Merhaba! Ben turist vızesıyle gelip ABD de ABD vatandaşı ile evlendim.9 ay süre ile ABD de yaşadığım için turist vizesi ile giriş çıkış yapmam gereken 6 aylık süreyide geçtim.18 Ekim 2018 de ülkeye giriş yaptım.14 Şubat 2019 evlendım.5 Nisa’nda evrakları gonderdım.25 Mayıs’ta parmak izi verdim.19temmuzda ABD den Türkiye ye geldim.acil durum evrağı alacak Vaktım yoktu.cunku Cuma günü oldu bu olay ve hafta sonu giriyordu araya.şimdi ben durumda seyahat evrakım gelmesi için bekleyip eğer çıkış yaptığım farkedilmez ise Annemin kalp krizi geçirdiğine dair belgeler ile seyahat evrakım ile tekrar giriş yapabilir miyim?
    Yada iptal işlemi olursa Türkiye’den hangi evraklar için başvuru yapmam gerekiyor?I-485 formu için de tekrar ödeme yapıp sağlık raporu falan almam gerekecek mi?
    Çok uzun bir açıklama oldu kusura bakmayın çok teşekkür ederim

• Sayın @turkay ,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    441 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @strangek, içinde söyledi: ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili Merhabalar yakın geçmişte Amerika’da evlendim. Evliliği Türkiye de tescil etmezsem green card sürecimi etkiler mi? Evliliğimin kayıtlı olması gerekiyor mu? Süreci Türkiye’den yürüteceğim ancak Amerika için Türkiyede evliliğimi kayıt ettirip ettirmememin önemi nedir? Evliliği tescil ettirmediğim için pasaport kimlik vb değişiklik yapmayacağım için Dökümanlarımı kızlık soyadımla yürütebilir miyim? nüfus kayıt örneği istenildiği belirtiliyor bu doğum belgesi için mi yoksa nüfus kayıt örneğinde medeni duruma mı bakıyorlar? Eğer öyleyse mülakattan önce evliliğimi kayıt ettirsem sorun yaşar mıyım? @strangek, evet etkiler çünkü yeşil kart başvurusu için vükuatlı aile nüfus kaydınıza bakılıyor ve orada bekar görünürseniz problem çıkıyor. RFE alıyorsunuz. Başvurudan önce bu durumu mutlaka halledin mülakattan önce değil. O zaman çok gecikmiş olursunuz.
  • Uzun Süre ABD dışında kaldıktan sonra dönüş

3
    1 Oy
    3 İleti
    277 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @belma, içinde söyledi: Uzun Süre ABD dışında kaldıktan sonra dönüş Merhaba, Loto ile green card sahibi olduktan sonra 9.10.2019 da Amerikaya gittim. 02.02.2020 de 1 ay için Türkiyeye geri döndüm fakat pandemi sebebiyle Türkiyede kaldım. Erkek arkadaşımla evlendik ve iş bulmak ve hayatımızı kurmak istediğimiz için ekonomik şartlar da öyle gerektirince Türkiyede kaldık. Şimdi yeniden Amerikaya gidebilir miyim diye merak ediyorum. 1 yıl 9 aydır ABD dışındayım, pandemi koşulları yeniden girişimin gecikmesini haklı gösterir ve vizemin devamlılığını sağlar mı? Bu konuda kimden ya da hangi kuruluştan destek almalıyım? Sayın @belma, Bu konuda özel bir avukattan destek alabilirsiniz. Dilerseniz [email protected] dan bize ulaşabilirsiniz. ABD’ye girerken problem yasamanız yüksek ihtimaldir. Ancak yapabileceğiniz bir takım şeyler vardır. Giriş dosyası hazırlamak, ABD ile bağları güçlendirmek, giriş stratejileri gibi.SB-1 vizesi de başka bir opsiyondur. Hakkinizi kaybetmiş değilsiniz ama bir an önce harekete geçip belli bir strateji ile ve hazırlıklı olarak ABD’ye giriş yapmanız gerekecektir. Teşekkürler.
  • ABD'de DUI kararı ve GC durumu

4
    0 Oy
    4 İleti
    284 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD'de DUI kararı ve GC durumu Merhaba, 2015 yılında DUI'dan davam bulunmaktaydı. Dava "reckless driving" olarak sonuçlandı ve para cezalarını ödeyerek kapandı. İlgili avukata dava sonrasında kayıtlarda yer alıp almayacağını sorduğumda, DUI olarak kayıtlarda bulunmayacağını, tutuklanmanın da görünmeyeceği belirterek, vize görüşmelerinde bu konuyu "reckless driving" olarak aktarmamı söylemişti. 2016 yılında Türkiye'ye dönüş yaptım ve 2017 yılı sonunda şimdi ki eşime evlenme teklifi etmek için abd turist vizesine başvurdum. Başvuru sırasında herhangi bir suç işlediniz mi bölümünü "no" olarak yaptığımdan dolayı ve bu konuyu aslında bahsetmem gerektiği vize görevlisi tarafından aktarıldı ve vize verilmedi. Şuanda IR1 başvurusunda tüm belgeler NVC tarafından kabul edildi (DUI ve reckless driving konusu ABD polis belgeleri ve mahkeme sonuçları ile de NVC sistemine yüklendi) ve konsolosluktan bilgi beklemekteyiz. Sürecin bu kadar uzamasında (2019 Aralık ayında ilk başvurumuzu USCIS'e yaptık) bunun bir etkisi var mıdır? Ayrıca vize görüşmesinde bu konudan dolayı red alma ihtimalim bulunmakta mıdır? Son olarak eğer görüşme olumlu geçer ve ABD'ye giriş yaptığımda bu konu hakkında gümrük polisi tarafından red alma ihtimalim bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, DUI trafik cezaları arasında vize engeli oluşturabilecek bir suçtur. Sizin sucunuz reckless drivinge çevrilip DUI bertaraf edildi ise bu iyi bir gelişmedir. Göçmen vizesinde genelde bazı konularda daha toleranslı olabilirler. Vize gecikmesi hem suçunuzdan dolayı hem de başka nedenlerden dolayı da olabilir. Bunu tam olarak tespit etmek mümkün değildir. Ret alma ihtimali olsa da eğer bütün gerekli açıklamaları yaptı iseniz, kayitlari verdi iseniz, ve konu ile ilgili baska sucunuz yok ise vizeyi almanız daha muhtemeldir. ABD’ye her giriş bir risktir. Gümrük polisinin her zaman sizi almama gibi bir yetkisi vardır. Ancak konsolosluktan göçmen vizesini aldıktan sonra bu çok düşük bir ihtimaldir. Teşekkürler.
  • AOS vs Consular Processing

5
    2 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    ModeratorM
    @hüseyin Bu bolumu kullanmak icin net bir sorunuz olmali: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k