Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Aos devam ederken ABD dışına çıkmak


  • Merhabalar,

    ABD'de AOS sürecim devam ederken maalesef annemin rahatsızlığı nedeniyle acil olarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. I-131 başvurusu yapmıştım fakat henüz belge ulaşmadı.

    Sorum şu, ABD'ye dönmek için konsoloslukta alabileceğim bir vize var mı? Bir de ABD dışına çıkınca AOS başvurusu otomatik olarak iptal mı oluyor?

    Teşekkürler.


  • @turkay, içinde söyledi: Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

    Merhabalar,

    ABD'de AOS sürecim devam ederken maalesef annemin rahatsızlığı nedeniyle acil olarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. I-131 başvurusu yapmıştım fakat henüz belge ulaşmadı.

    Sorum şu, ABD'ye dönmek için konsoloslukta alabileceğim bir vize var mı? Bir de ABD dışına çıkınca AOS başvurusu otomatik olarak iptal mı oluyor?

    Teşekkürler.

    Merhaba @turkay ;
    Bu haftaki yoğunluktan dolayı sorunuza haftaya Çarşamba günü cevap verilecektir.
    Anlayışınız için teşekkürler.


  • @turkay, içinde söyledi: Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

    Merhabalar,

    ABD'de AOS sürecim devam ederken maalesef annemin rahatsızlığı nedeniyle acil olarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. I-131 başvurusu yapmıştım fakat henüz belge ulaşmadı.

    Sorum şu, ABD'ye dönmek için konsoloslukta alabileceğim bir vize var mı? Bir de ABD dışına çıkınca AOS başvurusu otomatik olarak iptal mı oluyor?

    Teşekkürler.

    Sayin @turkay,
    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Olması gereken ideal durum I-131 alıp onunla beraber ABD’ye dönmektir. Bazı durumlarda acil (emergency) advance parole (seyahat izni) talebinde bulunabilirsiniz. Bunu isteyebilirdiniz. Seyahat iznini almadan ABD dışına çıkmak hayli risklidir.
    Ayrıca ABD dışına seyahat izni olmadan çıkınca genelde AOS başvurusu da iptal olur. Ancak bunun istisnaları vardır. Örneğin 8 Code of Federal Regulations 245.2(a)(4)(ii)(C), AOS nin iptal edilmediği bazı istisnaları belirtir. Kanun metninin bir kısmı şöyle demektedir: “ The travel outside of the United States by an applicant for adjustment of status who is not under exclusion, deportation, or removal proceeding and who is in lawful H-1 or L-1 status shall not be deemed an abandonment of the application if, upon returning to this country, the alien remains eligible for H or L status, is coming to resume employment with the same employer for whom he or she had previously been authorized to work as an H-1 or L-1 nonimmigrant, and, is in possession of a valid H or L visa (if required)…”

    Yani bunun Türkçe anlamı sudur: Yukarıdaki bütün şartlar gerçekleşmiş ise H ve L vize sahibi, aynı işverenle ayni ise donuyor ise, vizesi geçerli ise ve I-485 henüz karara bağlanmamış ise ABD’ye AOS terk edilmiş sayılmadan dönebilir.
    Genelde USCIS bu durumda I-131i iptal eder. I-131 için tekrar başvurmanız gerekir. Ama AOS devam eder. Sorunuza tam olarak cevap vermek için öncelikle hangi vizede olduğunuzu bilmek gerekir. Sizin vize durumunuza ve AOS başvurunuza bakarak ne durumda olduğunuz ve ne yapmanız gerektiği tespit edilebilir.
    Teşekkürler.


  • @Claudia-J-Muslu Merhaba! Ben turist vızesıyle gelip ABD de ABD vatandaşı ile evlendim.9 ay süre ile ABD de yaşadığım için turist vizesi ile giriş çıkış yapmam gereken 6 aylık süreyide geçtim.18 Ekim 2018 de ülkeye giriş yaptım.14 Şubat 2019 evlendım.5 Nisa’nda evrakları gonderdım.25 Mayıs’ta parmak izi verdim.19temmuzda ABD den Türkiye ye geldim.acil durum evrağı alacak Vaktım yoktu.cunku Cuma günü oldu bu olay ve hafta sonu giriyordu araya.şimdi ben durumda seyahat evrakım gelmesi için bekleyip eğer çıkış yaptığım farkedilmez ise Annemin kalp krizi geçirdiğine dair belgeler ile seyahat evrakım ile tekrar giriş yapabilir miyim?
    Yada iptal işlemi olursa Türkiye’den hangi evraklar için başvuru yapmam gerekiyor?I-485 formu için de tekrar ödeme yapıp sağlık raporu falan almam gerekecek mi?
    Çok uzun bir açıklama oldu kusura bakmayın çok teşekkür ederim


  • Sayın @turkay ,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    329 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gokayK, içinde söyledi: immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş merhaba. bu soruyu bir arkadaşım adına size soruyorum. kendisi evlilik yolu ile bir IV sahibi, ABD’ye ilk girişini yaptı ancak green card’ı eline ulaşamadan Türkiye’ye gelmek zorunda kaldı. vizesinin üstünde şu şekilde ibare mevcut: “ UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR”. vizeye damga basılıp ülkeye ilk giriş yapılmasının üzerinden henüz 1 yıl geçmedi. vize süresi geçmiş, ancak vize üzerinde damgalandıktan sonra damganın 1 yıl boyunca I-551 olarak geçerli olduğu yazıyor. acaba bu arkadaşım elinde green card’ı olmamasına ve vize süresi dolmasına rağmen ilk girişte vizeye basılan damga ile 1 yıl dolmadan önce ülkeye giriş yapabilir mi? teşekkürler. Evet yapabilir. Yine de yesil karti adrese ulasirsa kendisine guvenli ve acele posta ile gonderebilirler.
  • ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması Sayın Muslu Hukuk Bürosu Yetkilisi, Daha önce sizlere DUI ile ilgili durumumu belirtmiştim ve sizlerde yardımcı olmuştunuz. 1 adet misdemeanor sicil kaydım bulunmaktadır. Sizlere daha önce Polisten aldığım belgede Reckless driving yazdığını belirtmiştim fakat geçen gün Oklahoma State Bureau of investigation'da yapmış olduğum criminal history'de DUI olarak sonucum çıkmaktadır. 500$ ceza ödemiştim ve herhangi bir sosyal görev veya farklı bir ceza da almamıştım. Sormak istediğim, 6 yıl geçmesinden dolayı ve 1 adet DUI hariç hem ABD'de hem de TR'de farklı bir suçum olmamasından dolayı expunge talebi yapmam durumunda bu cezanın geçmişimden silinme olasılığı bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, Cezayı sildirmek size göçmenlik işlemleri acısından hiçbir avantaj sağlamaz ve hatta sicilinizde görünmese dahi yine de bunu bildirmeniz gerekir. Bu nedenle göçmenlik ve vatandaşlık icin expunge talebinde bulunmayın. Ama belki başka alanlar için faydası olabilir. Teşekkürler.
  • Statu karisikligi ve DV2022 icin AOS islemleri

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ebru-Şahan, içinde söyledi: Statu karisikligi ve DV2022 icin AOS islemleri Merhaba, yaklaşık 2 yıldır Amerika'dayim. Turist vizeyle gelip is kurmak icin islemlere başladım o sirada uzatmalar yaptım pandemiden dolayı, uzatmalarım once kabul edildi daha sonra kanıt talebine dönüş yapmadigim icin reddedildi ve uzatma kagitlarimin seri numaraları da birbirine karistirildi. Bir kaç ay once de removal proceedings kapsamında mahkeme kagidi aldim.Bu sene green card cikti, DV2022. Su an burada güzel bir is kurdum ticaret yapiyorum ancak immigration konum maalesef çok karisik. Immigration islerim bu kadar karmasikken, bu statu ile AOS ile green card icin başvuru yapabilir miyim ? Sayın @Ebru-Şahan , ABD’de statü değiştirebilmek için statü içinde bulunmak ve olduğu statünün şartlarını ihlal etmemiş olmak gerekir. Bir takım istisnaları vardır, bunlar genelde ABD’li yakın bir akraba gerektirir. Sizin statü ihlaliniz var ise statü değişikliği talebiniz ret olur. Bazen “nunc pro tunc” başvurusu ile geçmişe yönelik yapılmış olan hatalar düzeltilebilir. Gelecek haftalarda “nunc pro tunc” başvurusu ile ilgili bilgi paylaşacağız ve ne olduğunu daha detaylı öğrenebilirsiniz. Özellikle USCIS’in kendi hatası ise bu tip bir başvuru statü değişikliği yapmanızın yolunu açabilir. Bu konu ile ilgili bir mahkeme kararına bakabilirsiniz. Nunc pro tuncla ilgili kişim özellikle sayfa 6 ve 8 arasıdır. https://www.uscis.gov/sites/default/files/err/D13 - Non-Immigrant Religious Workers/Decisions_Issued_in_2011/Jan252011_01D13101.pdf Teşekkürler.
  • AOS vs Consular Processing

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    2 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    ModeratorM
    @hüseyin Bu bolumu kullanmak icin net bir sorunuz olmali: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum