Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

• Merhabalar,

ABD'de AOS sürecim devam ederken maalesef annemin rahatsızlığı nedeniyle acil olarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. I-131 başvurusu yapmıştım fakat henüz belge ulaşmadı.

Sorum şu, ABD'ye dönmek için konsoloslukta alabileceğim bir vize var mı? Bir de ABD dışına çıkınca AOS başvurusu otomatik olarak iptal mı oluyor?

Teşekkürler.

• @turkay, içinde söyledi: Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

Merhabalar,

ABD'de AOS sürecim devam ederken maalesef annemin rahatsızlığı nedeniyle acil olarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. I-131 başvurusu yapmıştım fakat henüz belge ulaşmadı.

Sorum şu, ABD'ye dönmek için konsoloslukta alabileceğim bir vize var mı? Bir de ABD dışına çıkınca AOS başvurusu otomatik olarak iptal mı oluyor?

Teşekkürler.

Merhaba @turkay ;
    Bu haftaki yoğunluktan dolayı sorunuza haftaya Çarşamba günü cevap verilecektir.
    Anlayışınız için teşekkürler.

• @turkay, içinde söyledi: Aos devam ederken ABD dışına çıkmak

Merhabalar,

Teşekkürler.

Sayin @turkay,
    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Olması gereken ideal durum I-131 alıp onunla beraber ABD’ye dönmektir. Bazı durumlarda acil (emergency) advance parole (seyahat izni) talebinde bulunabilirsiniz. Bunu isteyebilirdiniz. Seyahat iznini almadan ABD dışına çıkmak hayli risklidir.
    Ayrıca ABD dışına seyahat izni olmadan çıkınca genelde AOS başvurusu da iptal olur. Ancak bunun istisnaları vardır. Örneğin 8 Code of Federal Regulations 245.2(a)(4)(ii)(C), AOS nin iptal edilmediği bazı istisnaları belirtir. Kanun metninin bir kısmı şöyle demektedir: “ The travel outside of the United States by an applicant for adjustment of status who is not under exclusion, deportation, or removal proceeding and who is in lawful H-1 or L-1 status shall not be deemed an abandonment of the application if, upon returning to this country, the alien remains eligible for H or L status, is coming to resume employment with the same employer for whom he or she had previously been authorized to work as an H-1 or L-1 nonimmigrant, and, is in possession of a valid H or L visa (if required)…”

Yani bunun Türkçe anlamı sudur: Yukarıdaki bütün şartlar gerçekleşmiş ise H ve L vize sahibi, aynı işverenle ayni ise donuyor ise, vizesi geçerli ise ve I-485 henüz karara bağlanmamış ise ABD’ye AOS terk edilmiş sayılmadan dönebilir.
    Genelde USCIS bu durumda I-131i iptal eder. I-131 için tekrar başvurmanız gerekir. Ama AOS devam eder. Sorunuza tam olarak cevap vermek için öncelikle hangi vizede olduğunuzu bilmek gerekir. Sizin vize durumunuza ve AOS başvurunuza bakarak ne durumda olduğunuz ve ne yapmanız gerektiği tespit edilebilir.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Merhaba! Ben turist vızesıyle gelip ABD de ABD vatandaşı ile evlendim.9 ay süre ile ABD de yaşadığım için turist vizesi ile giriş çıkış yapmam gereken 6 aylık süreyide geçtim.18 Ekim 2018 de ülkeye giriş yaptım.14 Şubat 2019 evlendım.5 Nisa’nda evrakları gonderdım.25 Mayıs’ta parmak izi verdim.19temmuzda ABD den Türkiye ye geldim.acil durum evrağı alacak Vaktım yoktu.cunku Cuma günü oldu bu olay ve hafta sonu giriyordu araya.şimdi ben durumda seyahat evrakım gelmesi için bekleyip eğer çıkış yaptığım farkedilmez ise Annemin kalp krizi geçirdiğine dair belgeler ile seyahat evrakım ile tekrar giriş yapabilir miyim?
    Yada iptal işlemi olursa Türkiye’den hangi evraklar için başvuru yapmam gerekiyor?I-485 formu için de tekrar ödeme yapıp sağlık raporu falan almam gerekecek mi?
    Çok uzun bir açıklama oldu kusura bakmayın çok teşekkür ederim

• Sayın @turkay ,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    219 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @jtcarlos, içinde söyledi: Remote çalışan ABD vatandasinin yasal sorumluluklari nelerdir? @Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍 Sayin@java, ABD vatandasi olarak dilediginiz yerde yasayip evinizi kapatip dunyayi dolasabilirsiniz. Vergi odemelerinizi yapmaniz gerekecektir. Bu durumda hangi eyaletin vergilerine tabii olacaginizi vergi uzmanina sormaniz gerekecektir. Vergi odemelerinizi her yil yapacaginiz surece bir problem yasamamaniz gerekir. Eger baskasini gocmenlik icin sponsor etmeniz gerekirse o zaman ABDde yasiyor oldugunuzu gostermeniz veya tasinacaginizi gostermeniz gerekir. Boyle bir durum yoksa dilediginiz yerde yasayabilirsiniz. ABD icinde bulunmaniz gerekmez.
  • CP surecini AOS'a cevirmek

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    310 Bakış
    B
    Sayin Muslu, Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Izninizle sizin de bahsettiginiz bi kac nokta icin daha sorularim olacak. 1- "Ogrenci vizesi ile gelmesi uygun olur." Ancak esimle CP surecine basladik. Suan immigrant surecinde oldugun icin ogrenci vizesi alma ihtimali bulunuyor mu? 2-B2 ile "AOS vize statusu icinde yapilmasinda sorun olmaz" derken I-94 de yazan sureden once basvuru yapilmasi yeterli midir? Basvuruyu yapmak ve Notice of Actionu almak I-94 suresi gecse bile ABD de kalmayi sagliyor mu? Yoksa ABD kalma suresinin uzatilmasi icin ayrica bir talepte bulunulmasi gerekir mi? 3-CP yi AOS a cevirmek icin sadece I-485 i ek olarak gondermek yeterlidir diye anliyorum. I-130 ile ilgili herhangi bir duzenlemeye ihtiyac bulunmuyor. Dogru mudur? 4-Son olarak Florida'da yasiyorum. Sanirim ortalama AOS icin 16 aylik bir surec gozukuyor. AOS basvurularinda, seyahat ve calisma izinlerinin onden onaylanma ihtimali var (COMBO card) diye biliyorum. Surec tam olarak tamamlanmasa bile esimin doktoraya devam edebilmesi icin calisma izninin onaylanmasi yeterli midir? iyi calismalar
  • ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması Sayın Muslu Hukuk Bürosu Yetkilisi, Daha önce sizlere DUI ile ilgili durumumu belirtmiştim ve sizlerde yardımcı olmuştunuz. 1 adet misdemeanor sicil kaydım bulunmaktadır. Sizlere daha önce Polisten aldığım belgede Reckless driving yazdığını belirtmiştim fakat geçen gün Oklahoma State Bureau of investigation'da yapmış olduğum criminal history'de DUI olarak sonucum çıkmaktadır. 500$ ceza ödemiştim ve herhangi bir sosyal görev veya farklı bir ceza da almamıştım. Sormak istediğim, 6 yıl geçmesinden dolayı ve 1 adet DUI hariç hem ABD'de hem de TR'de farklı bir suçum olmamasından dolayı expunge talebi yapmam durumunda bu cezanın geçmişimden silinme olasılığı bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, Cezayı sildirmek size göçmenlik işlemleri acısından hiçbir avantaj sağlamaz ve hatta sicilinizde görünmese dahi yine de bunu bildirmeniz gerekir. Bu nedenle göçmenlik ve vatandaşlık icin expunge talebinde bulunmayın. Ama belki başka alanlar için faydası olabilir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    543 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Eshotcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu şimdiden çok teşekkür ederim. Sayın @Eshotcan, Çocuğunuz 21 yaşında olduğunda sizin adınıza yeşil kart başvurusunda bulunabilir. 21 yaşından önce bu mümkün değildir. Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k