Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
512 102 37.8k 69

• @crazycells Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:

Evet, Federal Register'dan kontrol ettim... gercekten de 2 gun onceye ait Disisleri Bakanligi'nin boyle bir karari var... 30 gun boyunca yorum icin halka acik, ama zaten kimsenin guclu bir itirazla karsi cikacagini sanmiyorum. 30 gun sonra karara baglanir...

https://www.federalregister.gov/documents/2019/06/05/2019-11762/visas-diversity-immigrants

Bu kurala gore bundan sonraki Green Card cekilislerine basvuru sirasinda suresi gecmemis, gecerli bir pasaport bilgisi de girmeniz gerekecek. Sadece su kisilere istisna saglanmis;

• Komunist bir ulkede yasayip pasaport alamiyorsaniz
    • Pasaport alabileceginiz bir devletiniz yoksa veya
    • Disisleri Bakanliginin veya Icisleri Bakanligi'nin pasaport waiver'i uyguladigi biriyseniz

Bu sartlara uymadigi halde pasaport bilgisi vermeyen kisilerin cekilis basvurulari red edilecek. Yani Turkiye'de yasiyorsaniz ya da TC vatandasiysaniz nerdeyse herkesin pasaport bilgisi vermesi gerekecek demektir...

Fakat bu sart sadece basvuru sahibi icin gecerli, yani ornegin esiniz ve cocuklariniz varsa ve kendi basvurunuza ekleyecekseniz, kendileri icin pasaport bilgisi istenmeyecek. Eger esiniz ayri bir basvuru yapacaksa, tabii ki o durumda kendi basvurusunda sadece kendisinden pasaport bilgisi istenecek...

Cikacak uygulamada 22 CFR 42.2(d), (e), and (g)(2) diyor... Ilgili bolumler ise soyle;

An immigrant within any of the following categories is not required to present a passport in applying for an immigrant visa:
    ....
    (d) Stateless persons. An alien who is a stateless person, and accompanying spouse and unmarried son or daughter.
    (e) Nationals of Communist-controlled countries. An alien who is a national of a Communist-controlled country and who is unable to obtain a passport from the government of that country, and accompanying spouse and unmarried son or daughter.
    ....
    (g) Beneficiaries of individual waivers. (1).....
    (2) An alien unable to obtain a passport and not within any of the foregoing categories, in whose case the passport requirement imposed by § 42.64(b) or by DHS regulations has been waived by the Secretary of Homeland Security and the Secretary of State as evidenced by a specific instruction from the Department.

@LordBolton , @crazycells 30 gun yorum suresi var diyor 6.sında başladı.bugun 26 sı 10 gun daha var.İtiraz olmazsa kesinleşecek.

• @lordbolton @jinglebells nihai kural olarak henuz girmedi, gecici olarak gorunuyor su anlik; ama yorumlari okursaniz cogunlukla desteklenmis bir degisiklik. Zaten itiraz edilebilecek cok bir yani da yok :slight_smile: Herkesin isine yarayan bir uygulama.... O nedenle yorum suresi bittikten sonra kisa bir sure icerisinde hicbir degisiklik yapilmadan kural olarak yayimlanacaktir diye dusunuyorum.

• @crazycells, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@lordbolton @jinglebells nihai kural olarak henuz girmedi, gecici olarak gorunuyor su anlik; ama yorumlari okursaniz cogunlukla desteklenmis bir degisiklik. Zaten itiraz edilebilecek cok bir yani da yok :slight_smile: Herkesin isine yarayan bir uygulama.... O nedenle yorum suresi bittikten sonra kisa bir sure icerisinde hicbir degisiklik yapilmadan kural olarak yayimlanacaktir diye dusunuyorum.

Sayın @crazycells Bugün 2 temmuz 4 gün kaldı kesinleşmesine herhalde değil mi ? yoksa 30 gün itiraz süresi bittikten sonra yasalaşması için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor mu acaba ?
    bu yasa çok iyi olacak çıkarsa eğer etrafımdan biliyorum bizde başvuralım çıkarsa şansımıza gidemeyiz ama bi bakalım diyenler pasaportu duyunca yok o kadar uzun boylu değil deyip konuyu kapatıyorlar.
    Şahsen öneri kabul edilir edilmez, eşim ve bana 10 yıllık pasaport alacağım bu haberi bekliyorum.

• @azuleverde o yüzden mi 10 bin dolar istiyorlar

• @dreamworld anlayamadım ne için sordunuz?

Resmi kuruluşlar dışında bir yer para istemiyor. Örneğin konsolosluk vize görüşme ücreti istiyor, o da on bin dolar değil. Onun dışında ilk gidişinizde masraflarınızı karşılayabileceğiniz bir miktar para veya adınıza kayıtlı araç, ev göstermenizi istiyorlar

• Arkadaşlar merhaba konu ilk günden beri oldukça konuşuldu.
    Kimi pasaport uygulamasının başvuru sayısını oldukça düşereceğini söylüyor.Ben de bir anket yaptım.1 Ekim e kadar yani yaklaşık DV2021 için aşağı yukarı başvuru tarihinin başlangıcına kadar açık.Bakalım başvuru için ya da geçen sene başvurup kazananlar için pasaportu olan kaç kişi var?Katılımınızı bekliyorum
    https://tr.surveymonkey.com/r/65Z5NWS

• @Mrbye, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@crazycells, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@lordbolton @jinglebells nihai kural olarak henuz girmedi, gecici olarak gorunuyor su anlik; ama yorumlari okursaniz cogunlukla desteklenmis bir degisiklik. Zaten itiraz edilebilecek cok bir yani da yok :slight_smile: Herkesin isine yarayan bir uygulama.... O nedenle yorum suresi bittikten sonra kisa bir sure icerisinde hicbir degisiklik yapilmadan kural olarak yayimlanacaktir diye dusunuyorum.

Sayın @crazycells Bugün 2 temmuz 4 gün kaldı kesinleşmesine herhalde değil mi ? yoksa 30 gün itiraz süresi bittikten sonra yasalaşması için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor mu acaba ?
    bu yasa çok iyi olacak çıkarsa eğer etrafımdan biliyorum bizde başvuralım çıkarsa şansımıza gidemeyiz ama bi bakalım diyenler pasaportu duyunca yok o kadar uzun boylu değil deyip konuyu kapatıyorlar.
    Şahsen öneri kabul edilir edilmez, eşim ve bana 10 yıllık pasaport alacağım bu haberi bekliyorum.

Evet, ben de tam emin degilim son halinin ne zaman yayimlanacagina. Ama su an o kural konuldu, cunku effective date 1 ay oncesi gorunuyor, yani kural var ama sadece son hali henuz yayimlanmadi. Zaten itiraz da gelmedigi icin son hali bu halinden degisik olmayacaktir.

• @ikizbabasi ben de merak ediyorum, forumdaki kisilerin bence pasaportu olma ihtimali yuksek; ama forum disindaki cogunluk icin tahminim pasaportlarinin olmadigi yonunde...

• @crazycells Biraz süre geçsin sonuçları paylaşırım.Sizden ricam nasıl daha fazla katılımı artırabiliriz,bu konuda amacına ulaşması için.Yardımcı olabilir misiniz?

• @ikizbabasi, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@crazycells Biraz süre geçsin sonuçları paylaşırım.Sizden ricam nasıl daha fazla katılımı artırabiliriz,bu konuda amacına ulaşması için.Yardımcı olabilir misiniz?

Yeni bir baslik olusturup ayni linki ekleyin isterseniz. Sadece bu ankete dair bir konu olsun...

• Pasaport olması, "siz en azından bu işe başlamak için bir adım attınız mı" sorusunun cevabı gibi aslında. Basvurmak tabiki herkesin hakkı, bence ücretsiz olması daha da güzel, sansın kime güleceği bilinemez. Bu noktada pasaportun istenmesi, sen bu yola girerken kara verdin mi yoksa esen rüzgâra gore mi yasıyorsun gibi bir durum. İyi olacağını ama ücretsiz, herkesin katılabileceği bir çekiliş olarak devam etmesini umduğum bir olay. Saygılar.

• Öylesine başvurdumcuların en azından bir kısmını eleyecek iyi bir yöntem...

• @jinglebells teşekkürler hocam benim hali hazırda pasaportum var ama eşim için de bir pasaport ve çocukları da pasaporta kaydetmekte fayda var kesinlikle...

• @Nicomedian4135 daha bir durum ya ekim ayında başvuru kim yapacaksa sadece onun olması yeterli ne bu acelelik

• @ayvalik10 sormadım sayın pardon size sormalıydım aceleci mi davrandım diye :) iyi günler...

• Açın bakın Facebook grubuna adama çıkıyor hala diyorki gidelim mi gitmeyelim nasıl bırakırım memurluğu yok ben ne yaparım yok söyle yok böyle !!!!

bu ne kardeşim çoçuk oyuncağımı sen kararını vermediysen neden başvuruyorsun be adam - yıllardır başvuran var bekar evli çoçuklu- adama çıkıyor ben gitmem zor karar - o zaman o kararı once vereceksın ki gitmeyeceksın bu sözlerinden belli ama bir çok aile insan bunun için yıllarca başvuruyor-

yapmayın insanların hayatlarıyla oynamayın- bu konuda çok kızgınım …

pasaport bir nebze iyi oldu - adamın pasaportu yok çıkıyor nasıl pasaport başvurcam diyor daha. ölme eşşeğim ölme.

kısaca bu saatten sonra süreki dış illerine ve millet vekillerine ve çekilişi yapan kuruma mail atacağım.

bu çekiliş ücretli olmalı yoksa onune gelen başvur dur.en azından bir vize ücreti olması gerekli 100 160 dolar civarı bir ücret talep ederler umarım .

trumptan tek dileğim bu.

başkada sözüm yok. !!!! yeter yaaa

• Arkadaşlar, başvuru yapılan pasaportun yurt dışına çıkış yapmış olması gibi bir gereklilik var mı?

Facebook grubundaki bir abimiz öyle söylüyor ama bana aşırı mantıksız geldi. Pasaportlar sürekli değişen, kaybolan, yenilenen bir şey. 10 yıllık alan bile bir kaç sene sonra değiştirdiği olabiliyor. Senelerce yurt dışına çıkıp ama gc başvuru için yeni pasaport alan biri şimdi başvuru yapamaz mı diye bir saçma soru çıkıyor karşımıza. Olur mu sizce böyle bir şey? Ben ihtimal bile vermiyorum açıkçası. Abimizin söylediğine göre yurt dışına çıkış yaparken sisteme giriyormuş pasaport numarası, ondan sonra kontrol edebiliyorlarmis. Yani yurt dışına çıkmamis pasaportu adamların sistemleri görmüyormus vs vs.

Ne dersiniz?

• ⭐⭐⭐

@luckstar Öyle bir gerekliliği ben şahsen hiç bir yerde okumadım ki mantığa da aykırı.

• @FreeWoRLD kesinlikle öyle mantığa aykırı anca tecrübeli arkadaşlar da yorum yaparlarsa çok güzel olur. Var mı böyle bir şey? Yani diyelim pasaport aldık ve vizesiz ülkeye gittik.

O zaman oradaki adamların sisteminde de bizim pasaport gözükmemesi gerekiyor...
    Aklıma çok saçma şeyler geliyor ama havalimani ve yurt dışı tecrübem olmadığından çok bilmişlik yapmak istemiyorum.

Zira vizesiz Amerikaya giden de oluyor bir şekilde ama oradan içeri almıyorlar o ayrı. Bu demektir ki havalimaninda pasaport çok sorun değil giderken.
    Ee o zaman geriye ne kalıyor. İlla gidicez bir ülkeye o ülke bizim pasaportu sisteme girecek, öyle görünür olacak..
    Arkadaş çok saçma geliyor be..
    Peki o ülke benim pasaportun sahte olup olmadığını nasıl doğruluyor?

Bu konuda saçmalamak çok kolay. Ancak o abimiz senden büyüğüm tecrubeliyim dedi ondan sorma ihtiyacı duydum. Bilgisi olanları bekliyorum

• @crazycells mesela ben mayıs 1994 doğumluyum, 25 yaşındayım. 5 yıllık pasaportu bu şekilde alabilir miyim? ( üniversiteyi bitirdim ancak açıktan başka okulda öğrenciyim)

Benzer Başlıklar

• Greencard için ikinci şans

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    1 Oy
    2 İleti
    396 Bakış
    crazycellsC
    @aslanamca, içinde söyledi: Greencard için ikinci şans Merhabalar değerli forum üyeleri.Netden edindiğim bilgiye göre greencard çıkmayanlar eylül ayı sonunda bir daha kontrol etsinler demişlerdi.Sizce ne kadar doğrudur bu? Oyle demiyor. Numaranizi program bitene kadar yani Eylul'e kadar saklayin diyor. Oldukca sagduyulu bir yonlendirme, eger programda bir sorun cikarsa ve yeniden kontrol etmeniz gereken bir durum olursa (ki daha once de cekilisin iptal edilip, yeniden cekilmesi durumu olmustu) ayni numarayi kullanacaginiz icin boyle bir yonlendirme yapmislar. Bunun altinda baska bir anlam aramaniza gerek yok.
  • Greencard (sponsorluk)

2
    0 Oy
    2 İleti
    548 Bakış
    crazycellsC
    @berkayy11 Greencard (sponsorluk) içinde söyledi: Merhabalar Sponsorluk yoluyla greencard ı almış biriyle evlensem bende greencard sahibi olabilirmiyim? Greencard ı almak için illaki Abd vatandaşıylamı evlenmek gerekli yoksa greencardı almış biriyle evlenmek yeterli olurmu? Eger Green Card alma surecinde ya da oncesinde evlenirseniz siz de dosyasina eklenirsiniz, ama Green Card'i aldiktan sonra evlenirseniz ya da evli olsaniz bile oncesinde surece dahil olmazsaniz o durumda F2A basvurusu yapmaniz gerekecek. Ilgili konu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari
  • 2018 Greencard başvuruları ne zaman?

2
    0 Oy
    2 İleti
    460 Bakış
    entelmanE
    @yasin-söylemez 3 Ekim gibi başlayacağı ifade ediliyor. Ve başvuru süreci 1 ay ile sınırlı. Yıl sonuna kadar beklemeyin.
  • Greencard

2
    0 Oy
    2 İleti
    653 Bakış
    crazycellsC
    @yildizhakan Greencard içinde söyledi: Arkadaşlar öncelikle merhaba biz 15 Mayıs 2018 talihlisiyiz Abim 2013 talihlisi abim şuan amerikada Greencrd ile gitti bu senede hem babama hem anneme ayrı ayrı çıktı bende yaştan kurtarıyorum biz babamın üzerinden başvuru yapacagız fakat babam lise mezunu degil 2 yıl iş tecrübeside yok ama daha önceden babama 10 yıllık vize vermişlerdi vizesi var suan Greencrd da çıktı ayrıca emekli bizi kabul ederlermi teşekkürler Çiftçi Bagkur Emeklisi Babam Suradan basvuru sartlarina ulasabilrisiniz: https://yesilkartforum.com/basvuru-sartlari/ gocmen vize alabilmek icin loto basvuru sartlarini sagliyor olmaniz gerekiyor maalesef. Gocmen olmayan bir vizeye sahip olmaniz, dosyanizin durumunu olumlu ya da olumsuz etkilemez.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k