Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gallifrey Evet bizde Eylül 2018 tarihinde giriş yaptık. Nisan 2019'da beraber USD'den Türkiye'ye döndük aynı titre testini USDA'de çıkış evrakları arasında istedi.


  • @onurr Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek içinde söyledi:

    @gallifrey Evet bizde Eylül 2018 tarihinde giriş yaptık. Nisan 2019'da beraber USD'den Türkiye'ye döndük aynı titre testini USDA'de çıkış evrakları arasında istedi.

    Enteresan, belki donemlik bir uygulamaydi. Turkiye'ye donuste istendigini biliyorum evet. Garanti olmus : )

  • Yasaklı

    Dün akşam Smoky'yle giriş yaptık. Tarım İl Müdürlüğü'nden aldığımız "Seyahat edebilir" belgesini hem Türkiye'de hem Houston Gümrüğünde incelediler ayrıca aşı karnesini de "Perfect" deyip yolladılar ama kuduz titre testi falan istemiyorlar... Zaten onu Tarım Müdürlüğü istiyor gideceğiniz ülkeye göre detayları da verdikleri "Seyahat edebilir" belgesine işliyorlar.. Son giren bizsek eğer soruları olanlara cevap verebilirim


  • @mhepekiz bizim 2 pomerian boo cinsi köpeğimiz var eşimle onlarında götürmeyi düşünüyoruz herşeyleri tam sadece tarım İl müdürlüğü belgesi kaldı acaba onları yanımızda kabinde götürürse sorun çıkarırlar mı ve hangi havayolu kabul eder acaba uçuş yeri orlando veya miami olacak


  • Merhaba 12 haziranda 3 kedimizle JFK den giriş yaptık. çok araştırarak yaptığımız yolculuğumuz mutlu sonlandı.

    • Öncelikle Abd için kuduz aşısı, mikro çip ve tarım il müdürlüğü yazısı yeterli.

    • Thy geniş gövde (çift koridor) uçakların KABİNlerinde bir tanesi B/C olarak toplam 4 adet kedi veya köpek, kuş vs taşıyor. 5 sıra aralıklı oturma kuralı var. 8kg dan fazla ağırlık olmayacak. Kardeşler aynı kafeste ama yine toplam 8kg mı geçmeyecek. Biz üç kişi birer kedimizle ekonomide geldik.

    • Abd gümrük girişinde ; sormadığı için dostlarımızdan bahsetmedik ve onlar hakkında hiç konuşmadan normal giriş yaptık. ( abd de hayvan hakları çok güçlü olduğu için buna hiç gerek yok bilgisi almıştık.)

    Abd dostlarımız için girişi en rahat ülke.

    iyi günler dilerim.


  • Evcil hayvan taşıma kutusunu ölçtüler mi ? Bizim küçük kopegimizin tasima kutusu en olarak 5 cm fazla. Sorun olur mu sizce?

  • ⭐⭐

    2018 eylulde kedimi sokmustum. Ankarada ic aktarma oncesinde thy deki bilet kesen gorevli sadece karnedeki kuduz asisina bakmisti. Istanbulda ve indigim miami havaalaninda hicbir belgeyi kontrol etmediler. Miami ye indikten sonra kabindan hic cikartmadilar goz ucuyla bile bakmadilar hemen disari cikmistim


  • @damladav merhaba hocam bizde 1 aya yolculuk yapacaz 2 tane pomerian boo götürecez lufthansa ile kabinde götürmek istiyoruz eşimle ne gibi prosedür izlememiz gerekir ve biletleri internetten alacaz köpekler içinde rezervasyon mu gerekiyor beraber uçmak için teşekkürler


  • @yılmaz Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek içinde söyledi:

    @damladav merhaba hocam bizde 1 aya yolculuk yapacaz 2 tane pomerian boo götürecez lufthansa ile kabinde götürmek istiyoruz eşimle ne gibi prosedür izlememiz gerekir ve biletleri internetten alacaz köpekler içinde rezervasyon mu gerekiyor beraber uçmak için teşekkürler

    Kopekleri kilo olarak sinir galiba 8kg onu teyit edin önce. Boxla birlikte 8kg gelmesi lazım. Bir de bileti almadan önce o uçuşa rezervasyon olup olmadığını sorun çünkü bildiğim kadarıyla kabinde yalnıza 2 tane evcil hayvan seyahat edebiliyor. Kim önce ararsa hak onun oluyor. Eğer uçmak istediğiniz gün rezervasyon yoksa bileti alıp hemen tekrar arayın ve kopeklerinizin rezervasyonunu yaptırın. Ben çağrı merkezi ile halletmiştim rezervasyon Işıni gayet yardımcı oldular.


  • @damladav siz hangi havayoluyla uçtunuz acaba lufthansa mı THY ile mi


  • @yılmaz Lufthansa


  • @mhepekiz merhaba, thy kabinde taşınan evcil hayvan kutu ölçülerini max 23x40x55 cm olarak bildirmiş. Fakat bende en küçük boy olan 28x33x50 cm taşıma kutusu var. 5 cmlik fark acaba bir sorun yaratır mı ? sizde kabine alırken kutunun ölçülerine baktılar mı?

  • Yasaklı

    @cisilhayat benim box en büyük ölçüydü o nedenle sadece ağırlığına baktılar. bu konuda en iyi cevap THY müşteri hizmetlerinden alınabilir.. sorun olacağını sanmıyorum

  • Yasaklı

    Austin'den selamlar,

    Geçen hafta Smoky'yi aldık gittik buradaki Austin Animal Center'a ( http://www.austintexas.gov/department/aac ) dedik ki "Çip var her şey var bi zahmet kayıt bilgilerimizi güncelleyin adres şu bu"

    Basit bir form doldurttular Smoky'nin fotoğrafını çektiler ve bizi yolladılar. Aşılar ücretsiz, ayrıca Türkiye'de 30 TL'ye falan satılan ID TAG'lerden free olarak hazırladılar hemen istediğimiz renk ve şekilde (Kemik, yuvarlar, altıgen birçok şekil ve renk var) bir yüzüne SMOKY diğer yüzüne de benim telefon numaramı yazıp verdiler. Ücretsiz, isterseniz bir donation yapıyorsunuz ben ufak bir bağış yaptım ama yapmasam da farketmiyordu.

    Çok temiz ve düzgün bir yerdi gittiğimiz. İşlemleri keyifle ve hızlıca hallettik. Hayvanlara nasıl özen gösterdiklerine inanamazsınız


  • Selamlar herkese bizim de 2 kedimiz var daha mülakatımız Ağustos'ta ama tabii araştırmalara başladık hemen. Anladığım kadarıyla kedileri çıkarmak için şunlar yeterli:

    • Tam aşı karnesi ve son 1 ay içinde yapılmış parazit aşısı
    • 1-12 ay arasında yapılmış kuduz aşısı ve mikroçip
    • 48 saat önce Tarım bakanlığından alınacak yazı.
    • Bizim kedimizden biri van kedisi kırması sanırım onun için özel yazı da almak gerekecek, bu başlıkta bulamadım ancak araştırıp edindiğim bilgileri sizle de paylşaırım.

    Aklıma takılan sorular ise şunlar:

    1.Tarım bakanlığından verilen belge bu mu? https://www.aphis.usda.gov/pet-travel/health-certificates/non-eu/turkey-pet.pdf
    Bunu USDA sitesinde buldum bu dokümandan kimse bahsetmemiş aynı mıdır, yoksa bu ek bir şey mi öğrenmek istedim. Bir de bu belgede titre testine gönderme var ama ABD için zorunlu değil sanırım, il müdürlüklerinde sıkıntı çıkarırlar mı?

    1. Videolardan birinde konsolosluğa bildirmeniz gerekiyor gibi bir şey okudum ama anlamsız geldi, bu gerçekten gerekli mi?

    Teşekkürler

  • Yasaklı

    Konsolosluğa falan bildirmiyorsunuz. Tarım Bakanlığı'ndan alacağınız belgeyi de 48 saat önce almanıza gerek yok bu da şehir efsanesi. Size verilen evrak 10 gün geçerli ona göre planlayın 1 ay önce köpeğiyle gelmiş birisi olarak söylüyorum bunları.

    Evet hazırlanacak evrak bu, bunun üzerine hologram etiket yapıştırıyorlar ve oradaki görevli Veteriner Hekim arkadaş hazırlayacak. ABD için titre testi gerekmiyor oradaki görevliler de bunu biliyor zaten hatta gittiğimde "Ooo ABD kolay tamam" demişlerdi.


  • @mhepekiz Teşekkürler 🙏 Bu arada ben size Hollanda belgesi ile ilgili zamanında mail atmıştım sonra sizin tecrübeniz çok işime yaradı bu vesile ile onun için de tekrar teşekkür ediyorum 😊 Forumdaki yazılarınızı takip ediyorım yerleştiniz sanırım, her şey güzel gidiyordur umarım bol şans! Bize de tabii 🙂

  • Yasaklı

    @Summerof89 Faydalı olan her bilgi beni mutlu eder. İnsanlar deneyimlerimizden faydalansın. Biz yerleştik 36 gün oldu. Alışma sorunumuz yok iş bakma noktasındayız şu ara.. Sizin de yolunuz açık olsun


  • Merhaba,

    Bizim de pomeranian cinsi köpeğimiz var, fakat biraz huysuz, evde bir problem yaşamıyoruz ama dışarı çıkardığımızda hareket eden her şeye havlıyor:)

    Her şey yolunda gider ve vize alırsak ilk etapta onu götürmeyelim diyoruz, aslında hiç bırakmak istemiyoruz ama dediğim gibi biraz huysuz zaten ilk zamanlar ev kiralama, araba, ehliyet v.s. bir koşturmaca olacak. Tabi ev kiralama aşamasında köpeğimiz olduğu bilgisini vereceğiz.

    Her şey oturduğunda 2 ay sonra Türkiye' ye geri dönüp almayı düşünüyoruz. Bu defa da çekincemiz kabin içerisinde nasıl tepki verecek? sakinleştirici ilaçlar işe yarar mı acaba?

    teşekkürler.


  • @Aristoi merak etme vizeniz onaylanır sa eğer orda köpeklere değer veriliyor sıkıntı çekmezsiniz bende 2 adet pomerian götürecem biri huysuz ama lufthansa ile kabinde götürecem iğne değilde sakinleştirici tablet verecem siz gerçekten seviyorsanız bırakmayın burda


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum