Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Çok teşekkür ederim @volkanu. Normalde çok geveze bir kedi zat-i sahaneleri. ben veteriner önerisi ile tepkisini denemek icin sakinleştirici verdim, iki gun sarhos gezdi. o hali de çok uzucu. kediye onu yasatmak da istemem.
    ve belki de asil sorun amerikada girişte kediyi yari sarhos gördüklerinde (eğer veteriner gorecekse girişte), bu sorun olur mu? bilemedim.
    tesekkurler..


  • @aybalamd girişte o şekilde bir kontrol olduğunu hiç okumadım.
    Ama olsa bile geçerli bir açıklamanız olacağından (ilaç da yanınızda olur) bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

    Acaba ilacı biraz fazla vermiş olabilir misiniz? Bizimki de arabada çok delirirdi, uzun bi araba yolculuğu öncesi vermiştik ilaç, 8-10 saat kadar sürdü etkisi, onun da büyük çoğunluğunda uyudu..


  • @aybalamd Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek içinde söyledi:

    Çok teşekkür ederim @volkanu. Normalde çok geveze bir kedi zat-i sahaneleri. ben veteriner önerisi ile tepkisini denemek icin sakinleştirici verdim, iki gun sarhos gezdi. o hali de çok uzucu. kediye onu yasatmak da istemem.
    ve belki de asil sorun amerikada girişte kediyi yari sarhos gördüklerinde (eğer veteriner gorecekse girişte), bu sorun olur mu? bilemedim.
    tesekkurler..

    Ben de bir yorum yapmak isterim bu konuya, ABD’ye girişte kedinin suratına bile bakmıyorlar, biz bi ara acaba kedimizi valiz mi sanıyorlar diye düşünmüştük. Bence de sakinleştiriciyi yanınıza alıp bir kaç saat sonra huzursuzluğu hala devam ediyorsa verin. Ben kesin uçağın gürültüsüne çok bağıracak, korkup miyavlayıp duracak diye düşünüyordum ama uçağın içinde bir saat ya miyavladı ya miyavlamadı. Sonra yorgun düşüp uyudu zaten. Havaalanına gidiş, giriş işlemleri uçağa biniş falan derken yorulmuş oluyorlar.


  • @gallifrey çok teşekkürler. sanırım söylediğiniz gibi yapmak en iyisi 🙂


  • @aybalamd Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek içinde söyledi:

    @gallifrey çok teşekkürler. sanırım söylediğiniz gibi yapmak en iyisi 🙂

    Bende ilacı yanıma aldım bağırırsa verecektim. Korkudan sesi bile çıkmadı 18saat yol boyunca.


  • @chipmunk

    Merhaba, daha önce yazmış olduğunuz cevaba istinaden, aşağıdaki bilgiyi sizden teyid etmek isterim;

    Ben de jack russell köpeğimi götürmeyi planlıyorum, mesajınızdan anladığım kadarıyla;

    • Kuduz aşısı olmalı (1 yılı geçmeyen)
    • Diğer parazit ve aşıları olmalı,
    • Chip ve pasaportu olmalı,
    • Ve uçak rezervasyonunda belirtmemiz gerekiyor,

    Sorum şu olacak, veterinerle mi birlikte tarım bakanlığına gitmemiz gerekiyor? Sonuçta pasaport çıkarttırdım ve orada veterinerin kaşesi var, kendimiz götüremezmiyiz?


  • Bizim de AP biterse 2 tane pomerian boo götürecez inşallah


  • @tractor12 Tarım bakanlığına giderken yanınızda veteriner hekim olmasına gerek yoktur. Aşı kartında veteriner hekimin imzası ve kaşesi varsa yeterli. Köpeğinizi yanınızda götürmenizi tavsiye ederim bazen görmek istiyebiliyorlar.


  • @tractor12 benim tecrübemde Tarım Bakanlığı'na gitmedik. Kendi veteriner kliniğimizden köpeğimin pasaportunun en arka sayfasında sağlıklıdır uçabilir imzasını attılar. Ayrıca Amerika'ya girişte de tek dikkat ettikleri husus kuduz aşısı (Tarım Bakanlığı'ndan alınmış titr testi). Testi yaptırdıktan 1 ay sonra çıkış yapabiliyorsunuz. Bir de parazit damgalarına baktılar. Uçak rezervasyonu için size önerim [email protected] adresine uçak bilgilerinizi göndererek onay almanız.


  • @onurr merhabalar, köpeğiniz için kuduz aşısı mı yaptırdınız kuduz titre testi mi?


  • @mhepekiz merhaba. bizimde golden köpeğimiz var götürmek istiyoruz. sizin süreciniz nasıl oldu? korkuyoruz yolculukta bişey olurmu diye birde amerikada sıkıntı çıkarmı diye? birde bizim köpeğimiz 35 kilo civarında. sizin kargo ücreti ne kadar tuttu acaba? isterseniz özel msj atın yada başka köpeğiyle gitmek istiyenler için bilgilendirebilirmisiniz zahmet olmazsa.

  • Yasaklı

    @supermario şimdi öncelikle aynı kaygı bizde de var ancak gönderilen yüzlerce köpek de var. O nedenle iyi düşünmeye çalışıyoruz.

    ABD'ye evcil hayvan götürmek zor değil. Aşılarının tam olması, kuduz aşısının son 1 ay içinde olmamak kaydıyla son 1 yıl içinde yapılmış olması gerekiyor. Çip olması isteniyor, çip yoksa köpeğinize çip taktırmalısınız.

    Eğer her şey tamamsa yola çıkmadan en erken 9 gün önce (çünkü verilecek evrak 10 gün geçerli bir evrak) yaşadığınız yerdeki İl / İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gideceksiniz.

    Aşı karnesini ve köpeğinizi alarak ilgili müdürlüğe gidiyor bir dilekçe dolduruyorsunuz matbu bir form bu. Oradaki veteriner hekim çipi okutuyor, aşılarını inceliyor ve üzerine hologram yapıştırılmış bir evrak hazırlıyor sizin için. 240 TL bir ödemesi var ve unutmayın 10 gün geçerli.

    Bunun dışında köpeğinizi ABD'ye götürmek için kendi uçak biletinizi almadan rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Önce rezervasyon yaptırıyor daha sonra rezervasyon koduyla THY'yi arayarak (Biz THY ile uçacağız o nedenle bu şekilde anlatıyorum) köpeğiniz için yer olup olmadığını soruyor, rezervasyon yaptırıyorsunuz. Biz biletlerimizi Turna.com dan aldık bu işlemi de onlar bizim için ücretsiz yaptı.. Yer "OK" olursa THY tarafında rezervasyonunuzu bilete çeviriyorsunuz.

    Smoky de 30 kiloluk bir hayvan size de bizdeki gibi en büyük boy box gerekecek Ferplast 70 kullanıyoruz biz.

    https://www.hepsiburada.com/ferplast-atlas-70-gri-kopek-tasima-kabi-p-PTKZ8010690058191?magaza=Petgetir&wt_gl=cpc.nelk.petshop.pla&gclid=Cj0KCQjwitPnBRCQARIsAA5n84lWc7gGoOfUPdDbWUO4Ek9u2qNTyePGuEk8NOX3r7kdMP_eFSNBtDsaAn6gEALw_wcB

    İkinci el 600 TL'ye aldık. Smoky alışsın diye evde onu yuvası haline getirdik kendi kendine giriyor orada uyuyor vs.

    Yolculukta uyutacak mıyız? Hayır. Yurtdışına hayvan yollama konusunda çok deneyimli bir hanımla konuştuk "Biz bir şey vermiyoruz hayvanlara" dedi kendisinin de 4 tane falan hayvanı var onlara da 1 tablet Emedur veriyormuş. Emedur bulantı hapı ama aynı zamanda yan etkisi sersemlik ve uyku hali. Tam aradığımız şey.

    Uçağa bindiğinizde kabin ekibini birkaç kez uyarmanız hatırlatılıyor sürekli ön kargoda hayvan olduğunu unuturlarsa donar çünkü. Bazen kaptan pilotun yanınıza kadar gelip sizi bilgilendirdiği, rahatlamanız için aşağıdaki ortamı ayarladıklarını anlattığı bile söyleniyor.

    Bu arada yolculuk sırasında su konusu nasıl olacak dedik. Araştırmalarım sonucunda şu formülü geliştirdim. Kafesin su kabı var ancak dökülür oraya su doldurursak. Oto yıkama süngeri aldım ve kap şeklinde kestim. Ona iyice su emdireceğim ki bu herhalde 1 litre falan olur büyük bir sünger susadıkça gider yalar. Ancak veterinerimizin de dediği şey "2 gün susuzluğa dayanabilir" tabi biz bu kötülüğü yapmayacağız da uçuşun da süresi toplam 15 saat kadar. Çok sorun olmayacaktır.

    Bir formül daha var su için bir şişeyi iyice dondurun diyorlar. Dışı terleme yaptıkça yalar su ihtiyacını oradan karşılar.

    Sanırım her şeyi anlattım kalanını biz de deneyeceğiz. Perşembeden sonra yaşadıklarımızı paylaşabilirim. Sorularınız olursa iletebilirsiniz

    @crazycells bu anlattığım "Evcil Hayvan" başlığında da işe yarayabilir bilemedim nereye koyayım burada kaldı.


  • @mhepekiz çok teşekkür ederiz aydınlatıcı oldu. son sorum uçak kargo ücreti belli mi ne kadar tutuyor acaba? kiloya göre değişiyor herhalde

  • Yasaklı

    @supermario pardon ya onu yazmamışım. 30 kg Smoky, 14 kg civarında kutusu. Sadece kutunuzun ne olduğunu ve köpeğinizin ağırlığını söylediğinizde fiyatı söylüyorlar biz 330 USD ödeyeceğiz. Bu ödeme, uçacağınız gün yapılıyor havaalanında.


  • @mhepekiz çok saolun 🙂 inşallah sorun yaşamayız. bizim köpekte birde alerjik sorun var derisinde o dıkıntı olmaz inşallah.

  • Yasaklı

    @supermario sanmam olmaz... size de iyi yolculuklar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @cisilhayat ikisini beraber yaptırmanız gerekiyor. Kuduz aşısından sonra kan tahlili yapıp Tarım Bakanlığı'na titre testi için gönderiliyor. Onay geldikten sonra ise 2 ay sonra ülkeden çıkarabiliyorsunuz. Titr testş aynı zamanda Amerika'dan Türkiye'ye dönerken de istenecek.


  • @onurr Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek içinde söyledi:

    @cisilhayat ikisini beraber yaptırmanız gerekiyor. Kuduz aşısından sonra kan tahlili yapıp Tarım Bakanlığı'na titre testi için gönderiliyor. Onay geldikten sonra ise 2 ay sonra ülkeden çıkarabiliyorsunuz. Titr testş aynı zamanda Amerika'dan Türkiye'ye dönerken de istenecek.

    2018 Agustos ayinda giris yaptik titre testi istenmiyordu. belki degismistir diye emin olmak icin tekrar kontrol ettim konsoloslugun sitesinden ama ayni sekilde duruyor. Asilarinin tam olmasini istiyorlar sadece. Size veterineriniz mi soyledi titre testini?

    kaynak : https://tr.usembassy.gov/u-s-citizen-services/local-resources-of-u-s-citizens/information-for-travelers/pets-traveling-istanbul-u-s/?_ga=2.106950854.435632824.1559894145-729081624.1559894145


  • Benim de bildiğim titre testi istenmiyor aşıları ve kuduz aşısı tam yeterli bildiğim veterinere sordum istenmiyor abd dedi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum