Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Konu iptal

    Özelden bu şekilde paylaşımlar yaptığım için ilgili kuruma şikayet edileceğim söylendiği için paylaşımı kaldırdım.. Ne kadar telif hakkı savunucusuymuşsunuz. Birşey diyemiyorum. Sessiz kalmaktan başka. Bende telifsiz bir şekilde bildiklerimi paylaşmaya devam edeceğim.


  • @mutlukurt0534 kardeşim bu tam anlamıyla nedir ? ne işe yarıyor ? müsaitsen bilgi verirmisin ?


  • Konu iptal


  • @mutlukurt0534 ince düşünceniz için teşekkürler. Yenibosna'ya gelemeyecek ve udemy'den eğitim almak isteyen kişiler için şöyle bir öneride bulunabilirim. Udemy, skillshare gibi online eğitim programlarının ücretsiz 1 - 2 ay denemesini takipçilerine hediye eden youtuberlar var. Ben zamanında

    bu video aracılığıyla skillshare'i 2 ay kullanmıştım. 1 aylık Udemy hediye eden youtuberlar da vardır. Ararsanız bulabilirsiniz.


  • @znerus Daha paylaşalı 2 dk oldu 3 kişi özelden tehdit etti. Şikayet edeceğiz diye. İnsanları anlamak zor.


  • @mutlukurt0534 aslında forumu da riske atan bir şey telif ihlali o yüzden kaldırmanızı istemelerini anlayabiliyorum. Sadece şikayet edeceğiz demek yerine uyarırlar ve kaldırırlar diye düşünmüştüm.


  • @znerus Haklısınız hem forumu hem paylaşanı riske ediyor. O yüzden telifsiz paylaşımlar sunmak en iyisi. Riske etmeyelim. 🙂 Hem forumu hem kendimi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mutlukurt0534 evet sayin @mutlukurt0534 , o arkadaslara soyleyin hickimse sizi tehdit etmesin.
    Ben zaten sikayetten sonra sizinle konustum, mumkunse torrentli linkleri degistirip yasal yoldan bu arkadaslara nasil elde edebileceklerini yazin. Butun konulari o sekilde degistirelim. Fakat tabii ki bu nedenle hickimse sizi tehdit etmesin, bu devam ederse lutfen beni konu hakkinda bilgilendirin.


  • @mutlukurt0534 Telif hakkı şikayetlerine sitem 🙂 içinde söyledi:

    Konu iptal

    Özelden bu şekilde paylaşımlar yaptığım için ilgili kuruma şikayet edileceğim söylendiği için paylaşımı kaldırdım.. Ne kadar telif hakkı savunucusuymuşsunuz. Birşey diyemiyorum. Sessiz kalmaktan başka. Bende telifsiz bir şekilde bildiklerimi paylaşmaya devam edeceğim.

    @mutlukurt0534 böyle bir kaynağı hazırlamak için emek ve zaman harcayan siz olsaydınız karşılığında para kazanabilmeyi beklerdiniz değil mi? Forumlarda sizin parayla sattığınız bir uygulama veya eğitim setinin bir kullanıcı tarafından indirilip paylaşıldığını görseydiniz ne düşünürdünüz? Bu kaynağı hazırlayanın yurtdışında olması bize bunu paylaşma hakkını sunar mı? Telif hakkıyla korunan içerikleri bu şekilde paylaşmanız suçtur. Özelden size yapılan uyarıdır, tehdit değil. Bence bu arkadaşlar siz bu forumun üyesi olduğunuz için sizin ve forumun zarar görmenizi istemediklerinden önce sizi uyarmak istemişler. Yoksa direkt olarak şikayet edebilirlerdi.


  • @yalta Size yemin olsun satın aldığım tüm kaynakları öğrenip bir gün herkese bedavaya vermek isterdim ben anarşistim bilginin satılmasından nefret ediyorum çünkü bazı paragöz varlıkların ürettiği bir şeydir telif denen olay. Ve emin olun eğerki görüşürsek bir gün birebir bir video yığını hazırlayıp insanlara bunu ücretsiz dağıtacağım. Ama gelin görün ki tasarım kodlama programlama vs. tüm hepsini aynı anda öğrenip öğretebilecek seviyeye gelmem asla mümkün olmayacak. Ama dediğim gibi benim görüşüm bu yönde size veya bazılarına anormal gelebilir fakat bana bu etik geliyor. Çünkü benim ideolojim gereği bilgi satılamaz. Ekmeğini paylaşmayan insanla bilgisini paylaşmayan insan arasında hiç bir fark yoktur. Umarım beni tam anlamıyla tanımışsınızdır. Bu konu hakkında.


  • @mutlukurt0534 anarşist yaklaşımını anlamakta zorlanıyorum. Satan sana bilgiyi satmıyor aslında onun satışını yaptığı verdiği çaba ve harcadığı zamanın ve kaynağın karşılığı. Ha bunu şu şekilde de yapabilirdi. Bu ürün ücretsizdir ama isteyenler istediği miktarda bağış da yapabilir diyebilir ama bunun için bu kişinin maddi olarak bir ihtiyaç duymaması gerektiğini düşünüyorum. Malum birçok Linux dağıtımı bu şekilde paylaşım yapıyor. ISO dosyalarını indirmek ücretsiz ama ödeme yapmak istersenide elinizi tutan yok diyorlar 😃


  • @mutlukurt0534 bu kafaya yapisiyla ABD'ye gelirseniz sorun yasarsiniz. Bilgiyi paylasmak baska. Fikir ve sanat eseri baska. Intellectual Property diye bir sey var. Fikir ve sanat eserleri uretiyorum ben. Hanlarim hamamlarim yok, cocuklarima tek birakacagim bunlar. Marketten hirsizlik yapmak ile telif haklariyla korunan bir uretimi lisansiz bir sekilde kullanmak ayni suc. Hele dagitmak ve alet olmak daha da buyuk suc. Selametle.


  • @yalta Eğer ki bilgiyi satmıyor olsalardı dostum satın almış olduğum her kursun ücretsiz sadece 15 derslik bir kısmını youtubeda yayınlayıp tamamını almak isteyenler kısa bir süre için 29 tl versin demezlerdi. Burdan ne çıkarırım ben biliyormusun ? Tek bir şey Reklam ve gelir beklentisi. Anarşistliğim nerde devrede biliyormusun bunu elde edip herkese gönülden ücretsiz sunmayı istemem. Bazen binlerce insan bilgi edinsin diye bir kişinin yanması gerekir. Benimki o anlamda. Zira konu ideolojim değil. Sadece benim yaptığım şeyin etik olmayışına verdiğiniz yoruma karşılık bir cevaptı.


  • @sadriabi 😃 Size göre öyle bana göre etik olay bu kadar basit. Telif hakkı ile para para para şarkısı arasında hiç bir fark görmüyorum. Hırsızlık nedir biliyormusunuz. Parasını ödeyip tamamını alın diyerek sadece bulut ortamında erişme hakkı sunarak reklam ve reklam ve reklam ve tekrar reklam güderek zirveye erişme arzusudur. Ben konumda belirtmiştim. Öğrencilere durumu olmayanlara diye. Aylık 2000 3000 tl maaş alan ve aynı zamanda bankada 30 bin doları bulunan aynı zamanda 3-4 adet evi olanlar yazmasın diye. Yani hırsızlık para hırsıdır. Eğitimin peşkeş çekilmesidir. Pazarlanması ve devamı yarın içgüdüsüdür. Hırsızlık sırf parası olmadığı için bilgiye erişemeyen insanlara bedava verilmek istenen bir durum değildir.


  • @sadriabi Bir insan bir eğitimi para ile aldıysa ister verir bedavaya ister vermez bu o kişinin hür iradesine vicdanına bırakılmalıdır. Burda vicdan irade edebiyatı yapmayacağım sadece şunun bilinmesini isterim. Doğru asla sabit düşünülemez. Size doğru gelmeyen şey bana gelebilir bana doğru gelmeyen şeyde size doğru gelebilir. Standardizasyon düşünce yapısı bana ters saygılar.Siz sadece bu ülkede mi anarşist var sanıyorsunuz. Amerika' da fazlasıyla mevcut. Ben düşünce anarşistiyim. Ve konu burada ideolojim değil. Ordan dem vurmazsanız sevinirim.


  • @sadriabi Zira o telif denen olgu oluşturulurken bana sorulmadı bende uyup uymayacağım kimseye soracak değilim elbet. Saygılar hürmetler.


  • @mutlukurt0534 ben kendimi şucuyum bucuyum diye tanımlamayı oldum olası hiç sevmedim. Ben hiç paragöz biri olmadım. Bende bilginin ücretsiz olarak paylaşılmasını savunabilirim (kendi bilgimi ücretsiz olarak dağıtabilirim) ancak biliyorsun insan ömrü kısıtlı. Ben harcadığım zamanın değerinin farkında olamıyorum çoğu zaman. Bazı insanlar bu harcadığım zaman aslında çok değerli hatta paha biçilemez ve zaman harcayıp ürettiğim, başkaları ile paylaştığım her şey karşılığında bir ücret almalıyım ki kalan zamanımı çok daha konforlu geçireyim diye düşünüyor olabilir. Ben anarşist'im bu adamların düşüncesine saygı duymuyorum, bu yüzden bu şekilde paylaşırım yaparım demek bana abes geliyor. Bu şekilde davranan da yanması gerekiyorsa yanmalıdır.


  • @yalta Ben sadece ideolojimi söyledim gelip burda doğru budur demedim. İsteyen istediğini savunur. İsteyen istediği kurala uyar. Sadece hayallerimi ve sevdiğim bu forumu zarara uğratmamak için kaldırdım. Zira şunun bilincindeyim. Bu ülkede konuşmak yasak düşünmek hayli hayli yasak heleki benim gibi düşünen biriyseniz. Taşlanırsınız. Dışlanırsınız. Cadı diye yakılırsınız. Ama yanmak yakanı haklı kılmaz. Bilginin satılmasını emeğin değerinin para gibi bir paçavra ile değere bindirilmesi üretene telif adı altında saygıyı doğurmaz tam aksine bir hakarettir. Satın alma özgürlüğünü savunan bir insanım. Satın almazsanız cahil kalın demektir telif hakkı koruması denen olay. Dediğim gibi ben sadece düşüncelerimi yazıyorum. Katılanda olur asla katılmayanda. Forumları bu yüzden severim çünkü tarafsızdır.


  • @crazycells adminim sizden bir ricam var konu başlığı ile ilgili özelden ulaştım yardımcı olursanız. Çok mutlu olurum. Saygılar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mutlukurt0534 parasını bilgi , emek ve öğretmek üzerine kurulu bir meslekte çalışan olarak bir kaç sözüm var. Bir eser , bir bilgi paylaşıldıkça güzeldir. Doğrudur. Ancak Türkiye dahil bir çok ülkede bilgiyi öğrenmek , onu geliştirmek, onu prezante etmek o kadar da kolay değildir. Örneğin Bir dersin baştan hazırlanıp 14 hafta sunuma hazırlanması ne kadardır sence ? Tahmini ortalama bir dersin hazırlanması 2,5 ay * 10 saat sürer. Bunu birde video kayda aldığımızı düşünelim. 1 ay da o sürer. Bu yapılan sadece olan bir bilginin dışa yansıtılmasıdır. Bu bilgiyi paylaşan kişi eğitim kurumlarında 35 TL ücreti ile anlatır. Üniversitelerde 70-80 TL saat ücretli anlatır. Anlayacağın bu kadar emeğin sonucunda alınan sonuç budur. Bununla da geçinir veya yeni bir şeylere hevesli ise argeye harcar.
    Bunu bilen biri orjinal müzik kasedi alır, orjinal kitap alır ve emeği geçeni onurlandırır. Nefes aldırır.

    Bu fikir insan zikrinde /fikrinde oluşmamışsa düşündüğün ne tip protesto ve anarşizim olursa olsun yapılan en ufak bir bilgi de olsa saygısızlıktır. Bu forumda daha önce bunula ilgili copy pasteler çok oldu. Ve de aynı cevabı aldı. Emek yoksa burada o eylemlerin yerinin olmaması üzerine .

    Bizim artık bu davranıştan ve pratik zihni sinir faliyetlerden kurtulmamız , Usa'da doğruluk dürüstlük ve adam gibi yaşamayı öğrenmemiz lazım. Yoksa Yargı her zaman arkamızda olmak yerine karşımızda olacaktır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum