@omerbas, içinde söyledi: Amerika'da Psikolog olarak çalışmak
Selamlar geren kart için ben de seçildim psikologum ve ABD ye gidersem neler yapabilirim, bu konuda yol gösterecek tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum, yüksek lisansım yok orda bağımlılık veya noropsikoloji Master düşünürsem eğer Nasıl bir yol izlemem gerekir, ? Psikologluk dışında devlet ne gibi imkanlar sağlayabilir, gelmeden önce tr de alıp orda kullanabileceğim sertifikalar olabilir mi : kuaförlük, masaj, tesisat işleri, aşçılık vb. Teşekkürler
Ingilizcenizi gelistirip alakali alanlarda is bakabilirsiniz. Mesela NC'da social worker konusunda acik oldugu icin, kisa ve ucretsiz veya dusuk ucretli (100% burs verebiliyorlar) kurslarla eleman yetistirmeye calisiyorlar. Waiting list vardi gecen senelerde, bana 6 ay kadar sonra sira gelmisti, baska ise basladigim icin katilmadim.
Yine Charlotte'da Goodwill Opportunity Campus (Goodwill University) dedikleri bir kurum var, is imkanlari genis alanlarda ucretsiz sertifika programlari ve ise yerlestirmede yardimlari oluyor. Orada da waiting list var.
https://goodwillsp.org/train/goodwill-university/
Olabildigince ingilizcenizi gelistirin Turkiyedeyken, gerisi bir sekilde hallolur bence.