Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
-
@freeworld Demek ki W2 yi yanlis biliyormusum :)
-
@caglaror Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:
@caglaror Bir cok yol haritasini kiyaslayarak gitmeniz gereken ana hatti (ve uzerindeki teknolojileri, dilleri ve toollari) takip ederken tek bir ana kurs degil parcali ve her bir parcasi kendi konusunda iyi ogreticileri secmenizi oneririm. Yazdigini zorneklerde back-end, fron-end birbirine girmis. Fullstack denilen bu genis aralikda uzmanlasmak oldukca uzun bir yol yurume gerektiriyor. 1 yil yeterli bir sure olabilir. Calisma temponuza, verimliligine ve egilimlerinize bagli.
front-end , back end seklinde egitim verilecek bu kurslarda anladigim kadariyla. ikisini de barindirmasi guzel bir durum mu yoksa dediginiz gibi sadece front-end kismi olsa daha mi iyi olur yani tek bir alanda ilerlemek?
Tesekkurler yorumlariniz icin.
Son olarak Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi (Hybrid Uygulama Geliştiricisi Eğitimi) mi yoksa Web Uygulama Geliştiricisi Eğitimleri
(Web Yazılım Uzmanlığı Eğitimleri) mi secmeliyim ? Hangisinin onu acik ve is bulma da kolaylik saglar ilerki donemlerde ? bu egitimler sanirim 8 ay yada 11 ay suruyor diye duymustum 1 senelik bir zaman dilimin de kendimi gelistirmek istiyorum. -
@vermaynen ingilizceniz sektörü takip edebilecek durumda mı?
-
@keysnambır Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:
@vermaynen ingilizceniz sektörü takip edebilecek durumda mı?
b1-b2 Orta seviyede ingilizcem var yeterli olur mu bilmem daha once hic yazilim alaniyla ugrasmadigim icin sifirdan baslayacagim hali hazirda olan isimi birakip bu alanda kendime kariyer hedeflemeyi dusunuyorum oyuzden hangi alanda secim yapmaliyim bilemiyorum arastiriyorum fakat web tarafi biraz daha yakin geliyor web site yapmayi severim. lise donemlerimde birseyler yapiyordum hazir sitelerden :) ordan gelen bir ilgi var bu alana. O yuzden web uygulama gelistirici alanina mi yonelsem kestiremedim.
-
@vermaynen Sorum şunun içindi aslında. İnternette ücretli/ücretsiz o kadar çok kaynak var ki. Fiziksel olarak gideceğiniz bir kurs seçene kadar, internette bulunan kaynaklardan başlayabilirdiniz. Eğer internetteki kaynaklardan yararlanacak kadar ingilizceniz yok ise onu geliştirmenizi tavsiye ederim.
-
@keysnambır Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:
@vermaynen Sorum şunun içindi aslında. İnternette ücretli/ücretsiz o kadar çok kaynak var ki. Fiziksel olarak gideceğiniz bir kurs seçene kadar, internette bulunan kaynaklardan başlayabilirdiniz. Eğer internetteki kaynaklardan yararlanacak kadar ingilizceniz yok ise onu geliştirmenizi tavsiye ederim.
Evet fakat evden kendi kendime calisma benim icin biraz gevsek davranmami saglayacak disiplinli bir calisma yapamayacagim o yuzden fiziksel bir egitim almam benim icin daha faydali olacak mecbur hissedicem kendimi ve planli programli olucak o yuzden ozellikle bir kursun daha faydali olacagina inaniyorum.
-
@vermaynen Diger sorulara da istinaden iki kursa ait bolumler masaustunden (C# gibi) webe (javascript gibi) her yerde ise yarar . Disaridan bu kurslari almaniz ozel zamanlarinizda (evde) calismamaniz anlamina gelmiyor. Kendinizi kursa ile sinirlamamalisiniz. Teknolojiler ve guncellemeler cok hizli gelisiyor. Okdugunuzu ve duydugunuzu anlayacak Ingilizce bilginiz/pratiginiz varsa zaman kaybetmeden baslayin. Bolca proje yapin. Piyasada bir sirkette tecrube karsiligi calismayi deneyin. Sadece bilmek yetmiyor. Resume zayif olunca gorusmeye bile cagirilmiyorsunuz.
Hemen baslayin, hizli ilerleyin, tam zamanli calisin mumkunse.
USA ilanlarina bakip ilanlardaki anahtar kelimleri derleyin. Size talep olan alanlar hakkinda bilgi verir.
Kolay gelsin. -
@caglaror Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:
@vermaynen Diger sorulara da istinaden iki kursa ait bolumler masaustunden (C# gibi) webe (javascript gibi) her yerde ise yarar . Disaridan bu kurslari almaniz ozel zamanlarinizda (evde) calismamaniz anlamina gelmiyor. Kendinizi kursa ile sinirlamamalisiniz. Teknolojiler ve guncellemeler cok hizli gelisiyor. Okdugunuzu ve duydugunuzu anlayacak Ingilizce bilginiz/pratiginiz varsa zaman kaybetmeden baslayin. Bolca proje yapin. Piyasada bir sirkette tecrube karsiligi calismayi deneyin. Sadece bilmek yetmiyor. Resume zayif olunca gorusmeye bile cagirilmiyorsunuz.
Hemen baslayin, hizli ilerleyin, tam zamanli calisin mumkunse.
USA ilanlarina bakip ilanlardaki anahtar kelimleri derleyin. Size talep olan alanlar hakkinda bilgi verir.
Kolay gelsin.Tesekkurler. Tabikide kursa git gel yapmayacagim ogrendiklerimi evde de pekistirip calisacagim sadece kurs u bana bir duzen sistem devamlilik saglamasi acisindan on planda tutuyorum. Evet isim geregi de zaten ingilizce konusuyorum sadece terimlerine asina olmam gerekli yazilim alaninda. Sirketler tecrube kazanmam icin ise alirlar ise seve seve calisirim tabiki : ) Isimi birakip sadece bu alana yonelicem zaten haliyle butun gunu mu ayiracak vaktim olacak. Tr de biraz kendimi gelistirdikten sonra yurtdisindan is bakmaya calisacagim olur yada olmaz ama hedefim bu iyi bir sekilde ogrenip burda, yurtdisinda calismak. Tr de aldigim egitimden sonra tavsiye edebileceginiz yurtdisinda ki egitimler de olabilir orda da pekistirme yapabilirim gonul ister abd ama ogrenci vizesi 3 reddim var malesef. o yuzden onerebileceginiz farkli ulkelerde de 3-5 aylik kisa sureli egitimlere de katilabilirim.
-
@vermaynen Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:
Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi
(Hybrid Uygulama Geliştiricisi Eğitimi)
c# , sql , ado.net-linq- entity framework , html5, css3 , javascript , jquery , asp.net core , typescript , angular , ionic , ornek projebence bu Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi
(Hybrid Uygulama Geliştiricisi Eğitimi)c# , sql , ado.net-linq- entity framework , html5, css3 , javascript , jquery , asp.net core , typescript , angular , ionic , ornek proje
-
@vermaynen Yurtdisi islerde agirlikli olarak algoritma, veri yapilari, design pattern vb konularda da sorular sorulur. Hollanda, Almanya, Ingiltere en sik yazilimci aldigini duydugum yerler.
-
@mutlukurt0534 Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:
@vermaynen Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:
Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi
(Hybrid Uygulama Geliştiricisi Eğitimi)
c# , sql , ado.net-linq- entity framework , html5, css3 , javascript , jquery , asp.net core , typescript , angular , ionic , ornek projebence bu Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi
(Hybrid Uygulama Geliştiricisi Eğitimi)c# , sql , ado.net-linq- entity framework , html5, css3 , javascript , jquery , asp.net core , typescript , angular , ionic , ornek proje
tskler oneriniz icin peki neden web gelistirici degil de yazilim gelistirici ? artilari ve eksileriyle bilgi verirseniz sevinirim.
-
@vermaynen Yurtdisi islerde agirlikli olarak algoritma, veri yapilari, design pattern vb konularda da sorular sorulur. Hollanda, Almanya, Ingiltere en sik yazilimci aldigini duydugum yerler.
Ozaman ne yapmam lazim yazilim gelistiriciye mi yoksa web gelistiriyece mi yonelmeliyim ki bunlari da ogrenmis olabileyim ? Ayrica turkiye de bu bahsettiginiz seylerin onemi yok mu bunlar yurtdisinda is aradigimiz zaman mi karsimiza cikiyor ?
-
İngilizcesi yeterli olanlar edx.org'a baksınlar. Mükemmel bir kaynak.
-
@vermaynen Bahsettigim konular yazilim ile ilgili yurtdisi islerde sorun cozebilme kapasite ve hizini olcmede bir cesit seleksiyon yontemi olarak kullaniliyor. Bence hatali bir seleksiyon yontemi ama baskaca cozum onerisi sunamam dogrusu.
Standart egitiminizde sona yaklasinca bu konulari da calismalisiniz. Ingilizceniz yeterli diye dusunuyorum. Bolca soru cozmek icin (bu sorular yurtdisi interviewlerinde cikar) sektorde neredeyse standart olan leetcode ve hackerrank (baskalri da vardir mutlaka) sitelerindeki sorulari hizli bir bicimde cozmeye calismalisiniz.
Zaman kaybetmeden kurslara baslayin. Ama TR'den baskaca bir vize olmadan yurtdisi firmalarina girebilmek icin bunlar yeterli olmayacaktir. Ilgili konularda cok konusuldu. Bolca proje yapip tecrube edinip iyi bir linkedin profili ve saglam bir github profili gostermelisiniz. -
@vermaynen Bahsettigim konular yazilim ile ilgili yurtdisi islerde sorun cozebilme kapasite ve hizini olcmede bir cesit seleksiyon yontemi olarak kullaniliyor. Bence hatali bir seleksiyon yontemi ama baskaca cozum onerisi sunamam dogrusu.
Standart egitiminizde sona yaklasinca bu konulari da calismalisiniz. Ingilizceniz yeterli diye dusunuyorum. Bolca soru cozmek icin (bu sorular yurtdisi interviewlerinde cikar) sektorde neredeyse standart olan leetcode ve hackerrank (baskalri da vardir mutlaka) sitelerindeki sorulari hizli bir bicimde cozmeye calismalisiniz.
Zaman kaybetmeden kurslara baslayin. Ama TR'den baskaca bir vize olmadan yurtdisi firmalarina girebilmek icin bunlar yeterli olmayacaktir. Ilgili konularda cok konusuldu. Bolca proje yapip tecrube edinip iyi bir linkedin profili ve saglam bir github profili gostermelisiniz.Onerileriniz icin cok tesekkurler caglaror, dikkate alacagim dedikleriniz. : )
-
........
-
@vermaynen Sebebi şu şuan etrafımızda görmüş olduğumuz herşey bir yazılım ürünüdür. Web ile yapılabilecekler branş anlamında kısıtlıdır. Ama yazılımın önü her daim açıktır. Ucu bucağı yoktur.
-
@gokcell Benim daha birkaç ay önce haberim oldu :)
-
........
-
@gokcell udemy'i biliyorum az kurs almadım oradan:)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
50
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum