Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @jessejames DV Lottery En Şanssız İnsanı Kim Sizce? içinde söyledi:

    @chromium olaylar birbirinden bagimsiz oldugu icin 100 kerede katilsan kazanma olasiligi yine ilk basvurundaki gibi olacaktir)

    Bir torbada bulunan esit buyuklukteki 100 toptan 1'i yesil 99'u kirmizidir.
    Cekilen her bir topun torbaya geri konulmasi kosuluyla, arka arkaya 15 top cekiliyor. Bunlardan 15"inin de kirmizi. olmasi olasiligi nedir?
    (%1 kazanma ihtimalli cekilise 15 kez katilip 15'inde de kaybetmek)


    @chromium DV Lottery En Şanssız İnsanı Kim Sizce? içinde söyledi:
    Kazanma şansını yüzde 1.25, kazanmama şansını yüzde 98.75 kabul edersek 15 kere başvurup kazanamama ihtimaliniz %82.5

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thermo DV Lottery En Şanssız İnsanı Kim Sizce? içinde söyledi:

    @crazycells Çoğu kişinin uzun yıllar çıkmamış. Özellikle fotoğrafa aşırı özen gösterip aslında yanlış mı yapıyoruz. Bu yüzden bir nedeni olmalı diye düşünüyorum. Sorgulayan birisiyim. İlla ki şanstan kaybediyorsak dert değil ama ola ki hatalı bir form gönderiyoruz yansın dünya..

    siz hicbir seyi yanlis yapmiyorsunuz, sadece sonucu belirleyen sey basvurunun nasil yapildigi degil. Cekilis tamamen sans.


  • En şansızlar. Eşine çıkıp tüm işlemleri yapıp vizeyi aldılıp tam gidecekken eşi vazgeçtiği için olduğu yere çakılı kalanlar.


  • @yasvedev DV Lottery En Şanssız İnsanı Kim Sizce? içinde söyledi:

    @thermo DV Lottery En Şanssız İnsanı Kim Sizce? içinde söyledi:

    @arnblt DV Lottery En Şanssız İnsanı Kim Sizce? içinde söyledi:

    Benim fikrim tamamen şans olduğu yönünde.
    Bu sene bir aileye hem eşine hem kendisine çıktı. İki sene önce benim de tanıdığım bir bayanın hem kendisine hemde oğluna çıktı ayrı ayrı.
    Bizim iş yerinden 3 kişiye çıktı ilk seferinde. ama aynı iş yerinde 10 senedir çıkmayan da var.
    Fotoğraftan elenme işinin çok abartıldığını düşünüyorum. Belli basit şartları sağlayan tüm fotolar kabul ediliyordur.
    Bizim forumdan da 18.nci seferde çıkan vardı.

    Rekor 18 miş. Fotoğraf işi abartılıyor mu 🙂 Evet doğru ama eğer fotoğraf uygun değilse 18 rekorunu 20-30 çıkması söz konusu olur. Senin ki şanslı yılda çıkmış. Bugünlerde gitmek daha zor, malum dolar kuru.. Bana bu konuda yol gösterebilir misin? Fotoğrafın ölçüler için?

    rekor bendedir, dile kolay 20 sene, 23 yaşımda başladım 43 yaşındayım..

    Evet en son @yasvedev 20 yıla çıkardı. Yok mu artıran?


  • @sharm Ne alakası var? Çekiliş bilgisayar çekilişi olarak yapılıyor.Kazanma şanşımız = Türkiye'den katılanların oranı /Türkiye'ye verilen toplam kontenjan olarak hesaplanıyor, artı kontenjandan daha fazla kişi seçildiği söyleniyor . Eğer kontenjanımız düşürülmüşse ki haberimiz de yok. O halde şansımız böyle azalıyor. Zaten başvurum sayısıda her geçen yıl artıyor ki.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thermo DV Lottery En Şanssız İnsanı Kim Sizce? içinde söyledi:

    @sharm Ne alakası var? Çekiliş bilgisayar çekilişi olarak yapılıyor.Kazanma şanşımız = Türkiye'den katılanların oranı /Türkiye'ye verilen toplam kontenjan olarak hesaplanıyor, artı kontenjandan daha fazla kişi seçildiği söyleniyor . Eğer kontenjanımız düşürülmüşse ki haberimiz de yok. O halde şansımız böyle azalıyor. Zaten başvurum sayısıda her geçen yıl artıyor ki.

    "Türkiye'ye verilen toplam kontenjan" ibaresi biraz sikintili, cogunlukla boyle bir kontenjan olmuyor.


  • @crazycells DV Lottery En Şanssız İnsanı Kim Sizce? içinde söyledi:

    @thermo DV Lottery En Şanssız İnsanı Kim Sizce? içinde söyledi:

    @sharm Ne alakası var? Çekiliş bilgisayar çekilişi olarak yapılıyor.Kazanma şanşımız = Türkiye'den katılanların oranı /Türkiye'ye verilen toplam kontenjan olarak hesaplanıyor, artı kontenjandan daha fazla kişi seçildiği söyleniyor . Eğer kontenjanımız düşürülmüşse ki haberimiz de yok. O halde şansımız böyle azalıyor. Zaten başvurum sayısıda her geçen yıl artıyor ki.

    "Türkiye'ye verilen toplam kontenjan" ibaresi biraz sikintili, cogunlukla boyle bir kontenjan olmuyor.

    Nasıl kontenjan olmuyor. Dostum sistemi biliyorsan biliyorsundur. Bilmiyorsan şöyle eğer bir ülkede yeterince doyuma ulaşan sayı kadar göçmen almışsa artık gelecek yıllarda o ülkeden göçmen almaz. Bu ülkeler başvuru kılavuzunda ilan ediliyor. Türkiye'de artık o listeye girmeye yakın.. Yani yakın zamanlarda Türkiye'den başvuru kabul etmezse şaşırmayalım ve greenkart için ABD'nin her ülkeye kontenjan sınırı var. Eğer kontenjan yoksa zaten herkesi vizeye davet eder vizede elemeye giderdi. Diyorsan ki kontenjan az doğrusunu istersen kontenjan az değil başvuru çok fazla. Yine yukarıda şans işi olduğunu yazmışsın da fotoğraftan elediklerini de belirtiyorlar.

  • ⭐⭐

    Sn. @thermo sizin bu çekiliş konusunda bilgi eksikliğiniz var. Bu işe kafa yormuş biri olarak size basitçe anlatayım.
    Şu kazanma şansımız = diye verdiğiniz formül tamamen geçersiz. Kontenjan kavramı green card çekilişi için kesinlikle yok.
    Eğer ülkeler geçmiş yıllardan itibaren belli bir sayıda göçmen sayısına ulaşmışsa daha çekiliş başlamadan önce o ülke çekilişe dahil edilmiyor.
    Çekilişi sürecini size şöyle ifade edeyim.

    1. Çekiliş başlıyor.
    2. Kurada çıkan çıkan kişi diyelim Avrupa bölgesinden başvurdu. Onun kazanma numarası yani Case Number: 2020EU00001 oluyor.
    3. Diyelim ikinci şanslı Asya bölgesinden başvurdu onun Case Number : 2020AS00001 oluyor. 3.üncü şanslı Avrupa bölgesinden olsun, onun Case No : 2020EU00002 oluyor. Bu çekiliş boyunca böyle gidiyor.
    4. Gelelim sizin kontenjan dediğiniz ve aslında olmayan kavrama. Doğru ifade Kontenjan değil Sınır Değeri var. Bu değer bir ülkeye verilecek vize sayısı kesinlikle 3500 ü geçemez (50000*%7 kuralı) şeklinde. Ama 1 de olabilir 3500 de. Bu nasıl belirleniyor ona bakalım. Burada da 3000/4500 kuralı uygulanıyor. Nasıl araba aldığınız da 5 yıl yada 100000 km garantisi oluyor onun gibi düşünün.
      Örneklendirelim;
      TR den kurada 2000 tane numara çekilsin. Bunların aileleri ile beraber sayı 4500 ü buluyorsa artık kurada TR den kazanan olsa bile onu kazandı olarak saymıyorlar ve o numarayı boş bırakıyorlar. Zaten Case Numaralarındaki atlamalarda bu yüzden oluyor.
      TR den kazananların hepsinin bekar olduğunu düşünelim, o zamanda 3000 nci TR kazananından sonra TR den çıkanları eliyorlar. Her ne kadar max. sayı 3500 olsada.

    Sonuç olarak; örneğin DV2018 de TR, 3000/4500 kuralına takılmıştı. Sizin numara bu limiti aştıktan sonra da kurada çıktıysa eğer o nedenden dolayı da elenmiş olabilirsiniz. Resimden elenme kura aşamasında çok mümkün olmuyor. Bir önceki yılın resmini tanıyıp eleme durumu olabilr fakat geçen sene aynı resimle başvurup kazanan ve vizesini alan arkadaşlar var.


  • ben 12 yil ust uste basvurdum 13. basvurumda bu sene cikti dv2020. asla vazgecmeyin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thermo siz tamamen birbirinden ayri olan durumlari birbirine karistirmissiniz. Forumdaki istatistik konularini bir daha gozden gecirmenizi tavsiye ederim.


  • @yigitsagun Nasıl vazgeçmeyelim başkan adam mavi yakalıları istiyor artık. Üniversite öğrencisiyim. Mavi yakalı olmaya çok var daha. Beni geçtim. Lise mezunu arkadaşlar ne yapacak. Onların şansı hepten öldü. Umarım geçmez bu tasarı.


  • @mutlukurt0534 beyaz olmasın kardeşim o yakanın rengi 😃 Gerçekten kalifiye bir eleman her yerde kalifiye elemandır kardeşim. Sen okumana bak, okulunu iyi bir derece ile bitir. Sonrasında yelpazen daha da genişleyecek emin ol.


  • @mutlukurt0534 Mavi yakalı olmak zor doğru diyorsun eğer bekar arkadaşlarımız varsa turist olarak gidip evlenebilirler buda bir gitme çözümü herşey çekiliş değil.


  • @rotinnn orda yaşamak için asla evlenmem abi açık ve net. Çıkarsa şansıma çıkmazsa da puanla kazanmaya çalışırım. Zaten üniversite okuyorum bitirir konuşabilecek düzeyde ingilizcede yaptımmı her türlü giderim. İşime gelir yani. Ama işte diğer arkadaşlar ne yapacak lise mezunu olanlar. Kalifiye olanlar.


  • @mutlukurt0534 yapcak bişey yok giderler okul okurlar burda biraz birikim yapıp türk bir restaurant sahibi bulup el altından çalışır yani çözümü çok giden hertürlü gidiyorda trump mahvetti sanırım daha zorlaşmış Bakıcaz çaresine.


  • @rotinnn Hiç sorma mahvolduk resmen. Umarım onaylanmazda tekrar başvururuz.


  • @mutlukurt0534 Büyük ihtimal onaylanmaz benim düşüncem bu ama tasarıyı beğenirlerse yapıcak bişey yok çekiliş hayal olucak


  • @rotinnn Valla abi ben koşullara uyuyorum. Fakat üniversiteyi bitirmeden. Banada güle güle diyorlar. Anladığım bu 🙂 İngilizce her türlü halledilir. De işte üniversite mezunu istiyorlarmış. Benim anladığım.


  • @mutlukurt0534 o kadar bakamdım ne istiyorlar diye hayırlısı.


  • Tamamen kismet ben arabalara olan merakim vesilesiyle geldim bir gun YouTube da ilkay zamanin arabalar la ilgili videosunu seyrettikten sonra basvuru karari aldim ve ilk basvurumda cikti ve case numaramda cok dusuktu bende yillarca kpss ye girdim olmadi neye niyet neye kismet


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum