Green Card için Mali Geçim Kanıtları
-
@Quillinasty selam. @crazycells in dediği gibi maddi konularda yönergeleri dikkate almakta fayda vardır. Evet 5000 usd ye onay alanlar olur gidip geçinenlerde olur ama bu hep böyle olacaktır diye birley yoktur. Sonra bir anda konsolos o gün kötü gününde olur maddi yeterliliğe sahip değildiniz der reddeder. Bu duruma düşmemek için yönerge ve kanunlar yönünde ilerlemek ve insanlara bu fikri kazımak her Zaman iyidir ve garantili olabilir... Gerisi artık şans kader kısmet...isteyen Abd ye 1 dolarlada gidebilir. 1milyon dolarlada. Hepsinin sonuçlarına katlanacak olan yine bizleriz. Vize Prosedür kısmını tamamlandıktan sonra dilediğiniz maddi seviyeyle gidilebilir. Sonuçlarını da göze almış olursunuz...
-
@crazycells Söylenebilcek çok şey varda bu seviye ithamlar ve siz türkler gibi laflar içeren bir şeye dahil olmak istemiyorum, ben bilgi vermek için yazdım onada devam edeceğim. imkansız gibi gördüğünüz şeyi okuyanlara ithafen yazacağım bilgilenmek için okuyabilirsiniz buda tartışma amaçlı değildir bilgi amaçlıdır son cevabımdır iyi forumlar dilerim size. Sadece okuyan diğer ezber harici bilgi öğrenmek isteyen arkadaşlar için tekrar yazmak istediğim şey şu evet 15.000 dolar resmi rakamdır ama onla gitmeniz lazım ,o para yoksa gitmeyin demeye getirmek tamamen yalan ve aldatmacadır kesinlikle olan paranızla gidip alma ihtimaliniz oldukça yüksek.Bunuda gerçekten 15.000i olamayan birisi nasıl yapıcak derseniz konsolos karşısına geçim planıyla çıkarsa gitmek istediği eyalette tutmak istediği 3-5 adet ev kiraları yazılı şekilde internet çıktısı olabilir. Çalışma alanına göre 3-5 adet hiring sitelerinden saatlik yada yıllık ücreti bulunduran ilanların çıktılarını ve türkiyede bu alanlarda çalıştığını gösteren bir kaç adet çıktı ile 5000 değil 1000 2000 civarı ilede girmeniz mümkün. Daha öncede söyledim 15.000 'in olmadığı gibi bununda garantisi yok. Ama o parayı toplayamıyorsanızda en azından bunları yapın ki bazıları için hayal diye niterendirilen bu kart için yolunuz olsun. Sağlam bir plan tonlarca paradan daha üstün konsoloslukta bunu kesinlikle bilin. Kendi ağzından konsolos çalışanından duyduğum kelamdır en azından. Ben uydurma değil tecrübe ve birikmişlik aktarıyorum. iyi forumlar iyi okumalar.
-
@roccorocco selamlar. Anlatmak istediğim zaten bu evet bir gerçek rakam var ve bu tamamlanabiliyorsa tamamlanmalı ama bu kesinlik değil bunu diyorum zaten. 1 dolarlada 1 milyonlada red yiyebilirsiniz veya kabul alabilirsiniz, maddiyatı tamamlamaya tabiki çalışın ama yapamıyorsanızda bu eksikliği giderecek şeyler yapmaktan uzaklaşmayın az önceki yazımda dediğim iş planları gibi. aşağılayıcı saçma ithamlar yerine sizin tavsiyeniz ne diye sorulsa direk zaten anlatırdım son anlattığımı. Daha öncede youtube denen platforda bir gc sürecini yaşayıp anlatan bir arkadaşa rastlamıştım yazdıktan sonra ona baktım ismi kanalın Amerika TV. Gc için para konusunda çektiği videoda benim demek istediklerimi çok iyi anlatmış zaten arkadaş konsolosluktaki insanların gerçekte nelere dikkat ettiklerini.
-
@Quillinasty tamamdır aynı şeylerde hem fikirseniz birbirinizi kırmayın :)) gerginliğe gerek yok. Bazen yazılanlar söylenmek istendiği gibi anlaşılamıyor sanırım. Ondan böyle oldu. Kırmayın birbirinizi. İsteyen istediği şekilde forumdan yararlansın. Her kanal her kaynak farklı yorumlarda bulunabilir ama işin sonucu aynı yere varır.
-
@roccorocco Asla bir kişiyi kırmak için birşey yazmadım yazmamda. Yanlışım olan yeri saçma ve ağır ithamlar ve ayrımcı laflar yerine yapıcı şekilde sorabilir ve eleştirebilir. Yanlışım var ise birlikte düzeltmekten zevk duyarım fakat verilen bir bilgi yada deneyimi aşağılamak siz türkler hep böylesiniz gibi bir köşeye atmak buraya yakışmıyor sadece. Zaten polemik benim için bitmiştir değicek bir konu değil okumak isteyen gerçek bilgiyi okuyup tavsiye isteyen yazabilir nasılsa gerisi boş ikimizde burda lafla atışsak kimseye bir yararı yok. Yarar sağlamak için buradayız zarar vermek için değil.
-
@quillinasty Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
siz türkler gibi laflar
Bahsettiğiniz mesajda böyle bir içerik yok, bir özeleştiri var ve sizin söylediğiniz şekliyle arasında dağlar kadar fark var!!
Bu kısmını kasıtlı yazdığınızı hissettiğim için bir dış göz olarak yorum yazmak istedim.
-
@guropeth Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
daha önce vize görüşmesi yapmış kişilerin tecrübelerinden faydalanmak adına sormak istediğim bir konu var. vize görüşmesinde kendi üzerime olan arabanın güncel değerini gösteren bir ekspertiz raporu ve eşimin üzerine olan evimizin değerini gösteren belgeyi gösterip, banka hesabında kayda değer bir birikim olmadan vize almak mümkün mü?
eğer mümkünse, vizeyi aldıktan sonra amerikaya giriş yapmamız gereken 6 aylık süre içinde evi ve arabayı elden çıkarıp gitmemizde bir sakınca var mı?
açıkçası burada ev olması kimine göre ileriye dönük bir güvence olarak görülebilir. ben de tam tersine bu durumun oluşturduğu rahatlığın, orada yaşanacak herhangi bir olumsuz durumda "ne de olsa dönersem türkiye'de bir evim var" diyerek daha çabuk pes edip dönmeye sebep olacağını düşünüyorum.vizeyi almadan satmayin ama aldiktan sonra satabilirsiniz.
Evet, yeterli olmasi lazim ayrintili bilgi icin yonergenin 5. sayfasini okuyabilirsiniz:
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdf -
@quillinasty Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
@crazycells Söylenebilcek çok şey varda bu seviye ithamlar ve siz türkler gibi laflar içeren bir şeye dahil olmak istemiyorum, ben bilgi vermek için yazdım onada devam edeceğim. imkansız gibi gördüğünüz şeyi okuyanlara ithafen yazacağım bilgilenmek için okuyabilirsiniz buda tartışma amaçlı değildir bilgi amaçlıdır son cevabımdır iyi forumlar dilerim size. Sadece okuyan diğer ezber harici bilgi öğrenmek isteyen arkadaşlar için tekrar yazmak istediğim şey şu evet 15.000 dolar resmi rakamdır ama onla gitmeniz lazım ,o para yoksa gitmeyin demeye getirmek tamamen yalan ve aldatmacadır kesinlikle olan paranızla gidip alma ihtimaliniz oldukça yüksek.Bunuda gerçekten 15.000i olamayan birisi nasıl yapıcak derseniz konsolos karşısına geçim planıyla çıkarsa gitmek istediği eyalette tutmak istediği 3-5 adet ev kiraları yazılı şekilde internet çıktısı olabilir. Çalışma alanına göre 3-5 adet hiring sitelerinden saatlik yada yıllık ücreti bulunduran ilanların çıktılarını ve türkiyede bu alanlarda çalıştığını gösteren bir kaç adet çıktı ile 5000 değil 1000 2000 civarı ilede girmeniz mümkün. Daha öncede söyledim 15.000 'in olmadığı gibi bununda garantisi yok. Ama o parayı toplayamıyorsanızda en azından bunları yapın ki bazıları için hayal diye niterendirilen bu kart için yolunuz olsun. Sağlam bir plan tonlarca paradan daha üstün konsoloslukta bunu kesinlikle bilin. Kendi ağzından konsolos çalışanından duyduğum kelamdır en azından. Ben uydurma değil tecrübe ve birikmişlik aktarıyorum. iyi forumlar iyi okumalar.
ABD'den is bularak da vizeyi alabilirsiniz, sadece ev ve arabanizin degerini gostereceginiz belgelerle de... Bunlar daha once yasandi, forumca da biliniyor, yani hicbiri orijinal fikirler degil.
Forumda baskalarinin yazdiklarina "yalan ve yanlis" imasi yaptiginiz, sadece kendi yasadiklariniza "gercek" muamelesi yaptiginiz surece yorumlariniza saygi gostermeyecegim.
-
lütfen herkes birbirine yardım etmek için burada ve bu forum da bunun için var.
Daha önce ABD vizesi alan herkes bilir. Turist vizesinde bile hiçbir şeye "kesin" diyemiyoruz. Olaylar bizim kontrolümüz ve bilgimiz dışında gerçekleşebiliyor.
Bu sürecin matematik gibi olmadığını, herkesin 2+2=4 cevabını alamadığını ve veremediğini hep akılda tutmak gerek sanırım. Çevremizde gördüğümüz yaşananlar bize bir şeyi kanıtlar nitelikte olmamalı diye düşünüyorum.Benim soruma gelecek olursak, work and travel tecrübem var. Daha önce orada çalıştığım işten iş teklifi istersem ve olumlu olursa bunu mülakatta göstermem nasıl olur sizce? Sonuçta work and travel'daki işler bir meslek ya da vasıf istemeyen işler. Eğer o iş yerinden resmi iş teklifim olmasa bile orada çalışma şansımın olduğunu söylemem yeterli olur mu? 15 bin doları göstermek benim için imkansız. Başka bir iş teklifi alamazsam çıkmaza düşerim diye korkuyorum. En kötü senaryoya hazır olmak gerek.
-
benim 20mayisda mulakatim var ve bir ay kala hesaba para yatirp dokumani cikarttim.dokuman 3 aylik bunla ilgili bi sorun olurmu.4 kisilik bir aileyiz hesapda 130 bin tl gosterdim.
-
@kubra Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
lütfen herkes birbirine yardım etmek için burada ve bu forum da bunun için var.
Daha önce ABD vizesi alan herkes bilir. Turist vizesinde bile hiçbir şeye "kesin" diyemiyoruz. Olaylar bizim kontrolümüz ve bilgimiz dışında gerçekleşebiliyor.
Bu sürecin matematik gibi olmadığını, herkesin 2+2=4 cevabını alamadığını ve veremediğini hep akılda tutmak gerek sanırım. Çevremizde gördüğümüz yaşananlar bize bir şeyi kanıtlar nitelikte olmamalı diye düşünüyorum.Benim soruma gelecek olursak, work and travel tecrübem var. Daha önce orada çalıştığım işten iş teklifi istersem ve olumlu olursa bunu mülakatta göstermem nasıl olur sizce? Sonuçta work and travel'daki işler bir meslek ya da vasıf istemeyen işler. Eğer o iş yerinden resmi iş teklifim olmasa bile orada çalışma şansımın olduğunu söylemem yeterli olur mu? 15 bin doları göstermek benim için imkansız. Başka bir iş teklifi alamazsam çıkmaza düşerim diye korkuyorum. En kötü senaryoya hazır olmak gerek.
is teklifi alirsaniz olumlu degerlendirilir. Fakat is olanagi sansini belge olmadan cok degerlendirmeyeceklerdir. ABD'de ilk aylarda nasil gecinmeyi planliyorsaniz o kaynagi gostermeniz yeterli olur. Buradaki asil sormaniz gereken soru "Green Card'i alabilmem icin ne gostermeliyim?" olmamali, "ABD'ye gelince nasil gecineceksiniz?" sorusuna cevap vermelisiniz... konsolos bunu gormek istiyor... Siz elinizden gelenin en iyisini yapip mulakata katilabilirsiniz, eger konsolosluk bunu yetersiz gorurse zaten dosyaniz reddedilmiyor, sadece mali sponsor bulmak icin size ek sure taniniyor.
-
@crazycells anladım, çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi elimden gelenin en iyisini yapıp mülakata katılıp sonucuna göre hareket etmek iyi olabilir. Mali sponsor için tanınan ek süre ne kadar oluyor?
-
@kubra Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
@crazycells anladım, çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi elimden gelenin en iyisini yapıp mülakata katılıp sonucuna göre hareket etmek iyi olabilir. Mali sponsor için tanınan ek süre ne kadar oluyor?
Tum vize sureci Eylul sonunda bitmeli. Fakat son aylarda vize sikintisi yasanabilir, size ayri bir vize ayrilmayabilir, o nedenle boyle bir durumda en kisa surede belgeleri gondermenizi tavsiye ederim.
-
merhabalar.. öncelikle bu yıl ki talihlileri kutluyorum.Ben de kazananlar arasındayım. eşim ve bir çocuğumla görüşmeye gidiceğiz ve bütün döviz altın eşimin hesabın da olması bir sorun yaratırmı kendi hesabımı giderlere kullandıgımızdan eşimin hesabına birikim yaptık. orada görüşmede ''senin hesabında para yok tek eşinde var'' diye red yermiyiz?
-
@arifcinar Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
merhabalar.. öncelikle bu yıl ki talihlileri kutluyorum.Ben de kazananlar arasındayım. eşim ve bir çocuğumla görüşmeye gidiceğiz ve bütün döviz altın eşimin hesabın da olması bir sorun yaratırmı kendi hesabımı giderlere kullandıgımızdan eşimin hesabına birikim yaptık. orada görüşmede ''senin hesabında para yok tek eşinde var'' diye red yermiyiz?
sorun olmaz. aileler beraber degerlendiriliyor.
-
@crazycells teşekkür ederim cevabınız için. birde facebook grubuna yazdım ama cevap bulamadım. ds260 formunda askerlik durumuna bedelli 18gün yapanlar ne yazmalı ?
-
@crazycells teşekkür ederim cevabınız için. birde facebook grubuna yazdım ama cevap bulamadım. ds260 formunda askerlik durumuna bedelli 18gün yapanlar ne yazmalı ?
TC vatandaslari icin burasi cok onemli degil. "Evet" diyebilirsiniz ve ilgili bilgileri girebilirsiniz.
-
@crazycells Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
Bizdeki durum da aynı. Ama tabii para gözükmese de yine de banka dökümünü almamız ve sunmamız gerekli herhalde.
-
@nakalakev Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
@crazycells Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
Bizdeki durum da aynı. Ama tabii para gözükmese de yine de banka dökümünü almamız ve sunmamız gerekli herhalde.
Evet, icinde kucuk bir miktar da olsa var olan butun banka hesap bilgilerini goturmenizi tavsiye ederim.
-
Arkadaşlar merhabalar. Ben dv2021 talihlisiyim ve para gösterme konusunda fikrinizi alıcaktım. Babamda yaklaşık 20k dolar para var ayrıca bende de 5k var. Babam bana sponsor olacak ancak bu aralar o paranin büyük kısmını kısmını peşinat verip ev almayı düşünüyor, kendi üzerine araba, arsa, ev vs var. Sizce greencard mülakatında sıkıntı yaşar mıyım. Parayı illa cash mi göstermem gerekiyor?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum