Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Bugün vizelerimiz eşimize ulaştı içimiz rahatladı.Bu süreçte yardımcı olduğunuz için başta @crazycells hocama ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Artık yaz tatilini bekleyeceğiz. Tabi öncesinde 15 mayısı:)


  • @air_technic Vizede son durum nedir? içinde söyledi:

    Bugün vizelerimiz eşimize ulaştı içimiz rahatladı.Bu süreçte yardımcı olduğunuz için başta @crazycells hocama ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Artık yaz tatilini bekleyeceğiz. Tabi öncesinde 15 mayısı:)

    iyi tatiller :)


  • Herkese merhabalar.
    B1/B2 vize başvurusu yaptım, ancak akıllar karışık, yorumunuzu istiyorum.

    Öncelikle, ABD'li bir firmanın distribütörlüğünü yapıyoruz, maaşlı çalışanım ve DS160 formunu, firmanın ABD'de vereceği workshopun olduğu tarihlere istinaden (24 mart ) doldurdum. ancak, randevu için girdiğimde, waiting time'da 12 mart olarak gözüken ilk randevu tarihi, İstanbul için 21 mart gözüktü.
    ABD'den davet mektubunun tarihini değiştirteceğim, yani workshop'u nisan ayına aldıracağım. Ancak, randevu iptali ve yeniden başvuru mu yapmalıyım, yoksa yeni mektup, o tarihlere yazılmış yazı ve eski ds160 formu ile mi katılmalıyım görüşmeye ?

    Bütün işyeri belgeleri tamam, pasaportumda da aktif olarak 5 yıllık schengen, avrupa giriş çıkışları, 2 yıllık ingiltere vizem var.
    Yorumlarınızı bekliyorum, iyi günler diliyorum.
    Saygılar


  • Ankarada bekleme süresi 12 gün.Ankaradan neden başvurmuyorsunuz? ds-160 da istanbul mu seçmiştiniz


  • @air_technic ds 160 ta istanbul seçmiştim, upload etmeden de değiştirmedim. wait time'da 21 gün gözüküyordu o da 12 mart'a tekabül ediyordu ne yazık ki


  • Herhangi bir bilgiye sahip olmamakla beraber nacizane önerim randevuyu ankaraya alıp orada memurun olası bir sorusuna karşılık sürenin az olması ve işinizin acil olması gösterilerek bir alternatif olabilir belki. Sayın @crazycells daha sağlıklı bir bilgi verebilir belki böyle bir sürecin olasılığı hakkında. Yada randevu sayfasından acil başvuru seçeneği de düşünülebilir.


  • @air_technic acil başvuru yaptım, ancak reddedildi.
    Ankara'ya alsam mı, mevcut olanı iptal etmek mi gerekir, inanın hiç bilmediğim konular.
    vize almaya bu kadar yakın hissederken, basit hatalar karşısında red yemekten korkuyor insan.
    teşekkür ederim.


  • Herkes aynı stresi yaşıyor emin olun. Belki bi alternatif olarak sadece ds-160 tekrar doldurulup başvuru yeri ankara seçilerek yeniden submit edilebilir. Giderken de eski ds-160 ıda yanınızda götürürsünüz neden değişiklik yaptığınızın izahını da memura yaparsanız bence mantıklı olur. Zaten görevliler yeterince ılımlı yardımcı olacaklarını düşünüyorum.


  • @air_technic çok teşekkür ederim yorumunuz için.
    şimdi 3 ihtimal var

    1. ya yeni bir ds 160 ile ankara'yı submit edip oradan randevu almak
    2. ya mevcut olanın üzerine, istnanbul'dan yeni bir randevu alıp, ABD'den yeni bir davet mektubu istemek
    3. ya da abd'den gelen yeni davet mektubu ile, mevcut seyahat tarihlerini falan değiştirmeden, mülakatta anlatmak derdimi.

  • Rica ederim @Jungo benimde bilgim kısıtlı. Bende düne kadar aynı kaygılar içerisindeydim birde vize randevu kısıtı vardı çok sıkıntı yaratmıştı.neyseki forumdaki arkadaşların yardımıyla atlattım ve aldım vizeyi.1. Seçenek mantıklı duruyor. Önemli olan dürüst olmak gerçekleri söylemek zaten gerisi kendiliğinden geliyor. Umarım sorunu çözer ve alırsınız vizeyi.Bol şans..


  • @air_technic çok sağolun tekrardan. Size de hayırlı olsun vizeniz, alt tarafı gidip gelicez yani yalan söylemeyeceğiz mülakatta :)
    abd harici, bir sürü vizem de var hem, onu da göz önünde bulundurarak vereceklerini düşünüyorum.
    Selamlar


  • @Jungo sorunuza cevap değil ama bekleme süresi 21 calender days yazıyor. aslında her ne kadar "takvim günü" diye çevrilse de türkçe de 21 iş günü demek lazım. çünkü o şekilde sayınca 21 mart oluyor. sizden sonra başvuracaklar buna dikkat etsinler diye belirtmek istedim.


  • @jungo Vize Yorumu içinde söyledi:

    Herkese merhabalar.
    B1/B2 vize başvurusu yaptım, ancak akıllar karışık, yorumunuzu istiyorum.

    Öncelikle, ABD'li bir firmanın distribütörlüğünü yapıyoruz, maaşlı çalışanım ve DS160 formunu, firmanın ABD'de vereceği workshopun olduğu tarihlere istinaden (24 mart ) doldurdum. ancak, randevu için girdiğimde, waiting time'da 12 mart olarak gözüken ilk randevu tarihi, İstanbul için 21 mart gözüktü.
    ABD'den davet mektubunun tarihini değiştirteceğim, yani workshop'u nisan ayına aldıracağım. Ancak, randevu iptali ve yeniden başvuru mu yapmalıyım, yoksa yeni mektup, o tarihlere yazılmış yazı ve eski ds160 formu ile mi katılmalıyım görüşmeye ?

    Bütün işyeri belgeleri tamam, pasaportumda da aktif olarak 5 yıllık schengen, avrupa giriş çıkışları, 2 yıllık ingiltere vizem var.
    Yorumlarınızı bekliyorum, iyi günler diliyorum.
    Saygılar

    Eskiden yasadiginiz yere gore seciyordunuz konsoloslugu, Istanbul ve civarindaki iller Istanbul'a diger iller Ankara'ya gidiyordu, sistem degismis mi?

    Sorunuza cevap olarak da, bence hicbir degisiklik yapmaniza gerek yok. Eski belgelerinizi de yaninizda bulundurun ve mulakat sirasinda mulakat tarihinin gecligi nedeniyle ziyaret tarihlerinde guncelleme yaptiginizi belirtin ve yeni belgeleri de gosterin. Seyahat suresi disinda her bilgi ayni olacagi icin bu neden yeni bir form doldurmaniza gerek yok bence. Is yerinizden dolayi kisa sureli gidiyorsunuz, o nedenle bence kabul edilebilir bir dosyaniz var, sorun yasayacaginizi zannetmiyorum; ama tabii bu karari konsolos verecek.
    Bol sanslar!


  • @crazycells merhabalar, yorumunuz için teşekkür ederim. konsolosluğu aradım, 13 Mart'a Ankara'ya aldılar, belgelerde herhangi bir değişiklik yapmadım. neden değiştirdin sorusunu ise, seyahat tarihlerimin aciliyetinden dolayı açıklayacağım. Zaten7-10 mart arası İngiltere'de olmam lazım, bu son giriş çıkış ta , iş için gittiğimi kanıtlar sanırım :)
    teşekkür ederim tekrardan


  • @damladav o kadar ticaret yapıyoruz ABD ile, UK ile ya da diğer avrupa ülkeleri ile, 20 yıldır ingilizce konuşuyorum, ama inanın Calendar Days'in azizliğine uğradım :) :) :)


  • bu arada şu an İstanbul için 7 Calendar days gözüküyor, ancak telefonla aradığınızda en erken 22 mart'a gün veriyorlar. Bilgi olsun istedim.


  • Herkese merhaba,
    Konuyu güncellemek istedim.

    İstanbul'da 21 Mart'a verilen randevuyu, 13 Mart'a Ankara'ya aldım.

    Kapıda, sırada vs. herkesten bir ses çıkıyor, kulak asmamak gerek. Bir de, içeriden çıkanların (önceki randevudan) bir kısmı, ellerinde pasaport ile çıkıyorlar, bu da, moral bozucu bir etken. İçerideyken de "üzgünüm, şu an için sizi uygun görmüyorum" minvalinde konuşmalar söz konusu.

    G: Görevli, B:Ben
    (Görüşme dili İngilizce)

    G:Merhaba, bu sabah nasılsın?
    B:İyiyim, teşekkür ederim, sen nasılsın?
    G:İyiyim, teşekkürler, ABD'ye nereye gidiyorsun?
    B:NY
    G:Çok güzel, ne yapacaksın orada?
    B:Distribütörü olduğum ABD Firması ile görüşme yapacağız, yeni ürünler ile alakalı.
    G:Ne üzerine bu firma=
    B:(Bilgi verdim)
    G: Çok güzel, çok ilginç. ABD'de ailenden kimse var mı?
    B:Yok.
    G:Harcamaların kime ait olacak?
    B:Çalıştığım şirkete.
    G:İyi uçuşlar (Have a nice flight to United States) dedi.

    İzlenimlerim, aslında herkesin bahsettiği durum ile aynı.
    Geri döneceğinize daha DS160 aşamasında ikna olmaları lazım. Orada 2 reddedilmeye tanık oldum. Biri, 6 hafta bir arkadaşının yanında kalacağını söyleyen, çalışmayan bir genç, biri de staja gideceğini belirten, ama ingilizcesi yetersiz bir öğrenci.
    Bende hali hazırda geçerliliği olan Schengen ve UK vizelerim var mesela, işim gereği de eski bir pasaporta sahibim. (Yurtdışı giriş çıkışları)

    Hatta İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Umman, UAE giriş çıkışlarım da mevcut hali hazırda.
    Bir sıkıntı yaşamadık çok şükür.

    Herkese kolaylıklar dilerim.

    Saygılarımla,


  • @jungo tebrikler :) ve iyi ucuslar... :)


  • Merhaba, bugün ablam vize için görüşmeye girdi ne yazık ki olumsuz sonuçlandı.Sebebini anlayamadık zira ablam memur.Söylediğine göre görüşmeyi yaptığı kadın herkese Ret vermiş ona kadar. Bu kadın daha önce benim bir arkadaşıma da ret vermişti j1 için.Tekrar başvuracak sizden tavsiyelerinizi bekliyorum bu durum için .
    Eniştem şu an Amerika'da bunun bir etkisi olabilir mi?
    Vize görüşmesine tekrar grince aynı kişiye denk gelince sanırım bir başkasına yönlendiriliyorsunuz sanırım,daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?


  • @aliarmgn (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    Merhaba, bugün ablam vize için görüşmeye girdi ne yazık ki olumsuz sonuçlandı.Sebebini anlayamadık zira ablam memur.Söylediğine göre görüşmeyi yaptığı kadın herkese Ret vermiş ona kadar. Bu kadın daha önce benim bir arkadaşıma da ret vermişti j1 için.Tekrar başvuracak sizden tavsiyelerinizi bekliyorum bu durum için .
    Eniştem şu an Amerika'da bunun bir etkisi olabilir mi?
    Vize görüşmesine tekrar grince aynı kişiye denk gelince sanırım bir başkasına yönlendiriliyorsunuz sanırım,daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

    gecmis olsun. Ablaniza verilen red kagidinda neden olarak "214(b)" mi yaziyor acaba?

    Evet dediginiz gibi onumuzdeki birkac ay icinde basvuru yaparsaniz, ayni konsolos dosyanizi incelemeyecek. Ama genelde durumunuzda hicbir degisiklik yoksa ayni karari veriyorlar.

    Ablaniz kac yillik memur? Esi sanirim ABD'de, peki cocugu var mi? Varsa hangi ulkedeler?


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum