Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @beyza-levi ABD'de Denklik ve Diploma Kabulü (Mühendislik) içinde söyledi:

    Merhaba,

    İTÜ Çevre Mühendisliği’nden 1995’te mezun oldum. 2016’dan beri USA’dayım.

    Teorik olarak iş ararken sadece ‘accredited’ bir bölümden mezun olmanızı beklediklerini görüyorsunuz. http://www.abet.org/ Sitesinden okulunuzu bulamıyorsanız, ya da akreditasyon tarihinden evel mezun olduysanız akredite bir bölümden mezun değildiniz.

    Kişilerin mesleki tecrübeleri ve iş bitirmelerine bakarak hiç bunlara takılmayan firmalar olduğu gibi, imza ve mühendislik yetkisi arayanlar da var. Örneğin benim kendi alanımda, devlet onayları, ruhsat ve imza yetkileri sözkonusu olduğundan ‘mühendislik şirketi’ adını taşıyanlar ‘EIT’;( Engineer in Training) veya ‘PE’( Professional Engineer’ çalıştırmak istiyorlar. Ünvanı Construction ile sınırlı olup, ‘Engineering’ ya da ‘Consulting’ gibi terimler ihtiva etmeyenler belge aramayabiliyor.

    Bu ünvanları almak kolay değil. Ancak, belge sahibi olmaya değer çünkü büyük bir iş bulma üstünlüğü ve yüksek gelir getiriyor.

    Gelelim EIT Belgesine. Bu belge için NCEES tarafından düzenlenen FE Fundamentals of Engineering sınavını alıp geçmeniz gerekiyor.

    İlk sınavdan sonra EIT olarak işe girip bir PE altında 4 yıl çalıştığınızı belgeleyip bu defa PE Professional Engineer sınavına girip oluyorsunuz ki artık aysğınıza taş değmez 😀😀😀

    bende 2014 sakarya çevre müh. mezunuyum. umarım iş olanakları ülkemize göre daha iyidir abd'de 🙂


  • @1877ru fe ve pe sınavları akademik kariyer düşünenler için değil, Amerika'da bir çok şirketin mühendislik iş ialnlarında istediği bir kriter. BU sınavlara girmeden de sadece tecrübenizle de iş bulabilirsiniz. Ama takdir edersiniz ki bu oran düşük bir ihtimal. Ama bu düşük ihtimalleri gerçekleştiren mühendis arkadaşlarımız var. Burada halledilmesi gereken en birinci şart lisan. Eğer ingilizce lisanına iyi derecede hakimseniz iş bulmakta çok da zorlanmazsınız. Tabiki incelediğim kadarıyla Amerika'daki iş süreçlerinin dimanikleri çok farklı . İş görüşmelerine hazırlanmak bile başlı başına çalışılması gereken bir süreç. Bununla birlikte, iyi bir ingilizceniz olduğunu varsayarsak şöyle bir plan yapılabilir. Bir tane resume şirketleri varmış, onlara cv nizi atıp, sizin adınıza örnek bir resume hazırlatın. Tabi bunun bir maliyeti olacaktır. O resumelerle işlere başvurun, muhtemelen olumlu yanıt alırsınız. Daha sonra çalışıyorken bir taraftan da yüksek lisans yapıp bitirdikten sonra fe sınavına girebilirsiniz. Tabiki bu süreç uzun olucak ama beklemeye değer bence.


  • Aslında çok düşük bir ihtimal değil sayın @civilengineer_83 .4 tane mühendis arkadaşım academic equivalency evaluation adı altında bir denklik belgesi alıyolar 110 usdye ve yüksek lisans yapmadan TR deki diplomalarıyla çalışabiliyorlar amerikada.ve bu denklik belgesi için şirket yardımcı oluyor.Dediğniz gibi kabul etmeyen şirketlerde var tabiki.Ama iş bulma oranı çokta düşük değil sanki.resume şirketini anlamadım biraz daha açabilirmisiniz?


  • @nwtzki resume şirketi dediğim, sadece bu işleri yapan firmalar varmış. Ben de bunu facebook platformunda bir yerde okumuştum. Onlar piyasayı ve şirketlerin ne istediğini bizden daha iyi bildikleri için işimizi hızlandırır diye düşünüyorum. Bir nevi bizleri şirketlere çok affedersiniz pazarlıyorlar.
    Ben de size bu academic equivalency evaluation ilgili bir soru sorsam. Burada proses nasıl işliyor. Diploma ve transkriptimizi alıp onlara göndermek gibi bir şey mi?


  • @civilengineer_83 anladım durumumuza göre bizi yönlediryor bu şirketler.iki tarafada çalışıyor gibi.
    academic equivalency evaluation süreci,bir firma 100% ingilizce olan transcriptinizi ve diplomasınız istyor ve bir belge veriyor bulunduğunuz eyalete göre.birkaç sayfa belge örneğini birgün atarım burdan


  • Merhaba herkese.. Yıldız teknik mezunuyum ben de.. Yüksek lisansımı da bu okulda yaptım. Green card çıktı ve doktora düşünmeye başladım.. Abd de doktora yapan arkadaşımız var mı süreçler deneyimleri konusunda aydınlatsa bizi pek şükela olur...Bol şans herkese...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rodin ABD'de Denklik ve Diploma Kabulü (Mühendislik) içinde söyledi:

    Merhaba herkese.. Yıldız teknik mezunuyum ben de.. Yüksek lisansımı da bu okulda yaptım. Green card çıktı ve doktora düşünmeye başladım.. Abd de doktora yapan arkadaşımız var mı süreçler deneyimleri konusunda aydınlatsa bizi pek şükela olur...Bol şans herkese...

    ABD'de Egitim bolumunu incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim


  • @nwtzki tamamdır örnekleri bekliyorum 🙂


  • CV için Topresume firması yardımcı olabilir. Cv nizi siteye yüklüyorsunuz ve 2-3 gün içerisinde size CV nizle ilgili eksiklerinizi söylüyorlar. ilk önerileri bedava oluyor devam etmek istiyorsanız 100-200 dolar istiyorlar ama ben de şöyle bir çözüm buldum. İlk tavsiyelerini CV me uyguladıktan sonra farklı bir e-posta adresiyle tekrar güncellediğim CV yi siteye yükledim, tekrar bu şekilde bedava geri bildirim aldım. Tavsiye ederim.


  • Arkadaşlar özellikle gas & oil sektöründe çalışan veya çalıştığını bildiğiniz mühendis kişiler var mı? Özellikle houston taraflarında daha fazla gibi bu sektör. Eğer gelebilirsek alışma döneminden sonra bu sektörde çalışmayı düşünüyorum. Denklikten ziyade tecrübe mi önemli rol oynar acaba?


  • @deathzombie tam olarak ne tarz bir bilgi lazim size? Ben midland da yasiyorum.petrol buradan cikip houston da isleniyor.


  • @ercan-tekoglan Ercan bey merhaba, Makina Mühendisiyim ve sektörde çalışmayı düşünüyorum. şartları nasıl Türkiye'den mezun olmuş kişileri işe alma konusunda hangi kriterlere bakıyorlar. İş ilanlarından çok fazla var. Personel açığı çok fazla mı çalıştıracak kişi mi bulamıyorlar acaba? gibi gibi bir sürü soru var kafada. teşekkür ederim şimdiden


  • merhabalar. esim metalurji ve malzeme muh. Ben makina muh. bolumlerimizin denkliği olmasada. türkiyede bitidigimiz ve sertifikalarına sahip olduğumuz uluslararası akredite olunan mesleklerimiz var. eşim uluslararası kaynak müh. (international welding engineer) Ben de PMI eğitimini tamamladım ve PMP sınavına hazirlaniyorum. www.pmi.org bu organizasyon Amerika kuruluşlu ve standartlarını yerine getirdiğinizde diplomalarınız bölümleriniz akredite olmuş oluyor. naçizane tavsiyem türkiyede bu tarz uluslar arası geçerliliğini olan mesler edinmek. İngilizce yeterliliği de ulaşınca bu meslekleri dünyanın heryer inde icra edebiliyorsunuz.


  • @deathzombie pek petrolcu goremedim turk olarak.teknik kisimda yani.altta isci olacak calisanlar 5 bin bandinda kazaniyor.ama eleman acigi bayaa var i net gozukuyor.azeri bir makine muhendisi var firmasi gondermis.o da buralarda, nunarasi yok dogrusu ama hi sekilde ulasir bilgi almaya calisirim.


  • @ercan-tekoglan teşekkür ederim.


  • @phozz meslektaşmışız. Son 7 senedir kamudayım, PMP başlamıştım ama sonra kamuda da olunca açıkçası yarım kaldı o iş. Artık elimizdeki kısa sürede ve orada rahat edebilmemiz için hazırlanmamız gerekecek. tabi gittikten bir müddet sonra umarım ki kendi mesleklerimizi yapmayı başaracağız.


  • Merhaba eşimde jeoloj mühendisi onunda denklik göstermesine gerek yok degilmi dediğiniz sınavlara mi girmeli?birde o sınavlara oradami girmesi gerekiyir o burdada o sınavın denkliği varmi Son olarak orda mesleki dil kursları varmi teşekürler 😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nzn16, içinde söyledi: ABD'de Denklik ve Diploma Kabulü (Mühendislik)

    Merhaba eşimde jeoloj mühendisi onunda denklik göstermesine gerek yok degilmi dediğiniz sınavlara mi girmeli?birde o sınavlara oradami girmesi gerekiyir o burdada o sınavın denkliği varmi Son olarak orda mesleki dil kursları varmi teşekürler 😊

    Esiniz aktif olarak is bakiyor mu? Is bulma sitelerinde neleri kabul edeceklerine dair bilgi alabilirsiniz.

    Konunun ilk iletisinde denildigi gibi bunun bir standarti yok, kosullari sizi ise alan yer belirliyor, o nedenle buna hazirlikli olmalisiniz.

    Mesleki dil okullari illaki vardir, ama cok populer bir konsept olmadigini soyleyebilirim.


  • @Ercan-Tekoglan merhaba ercan bey. Midland ı araştırırken sizin orada yaşadığınızı gördüm. kısmetse bizim vize mülakatımız 09.08.2019 da. bende jeoloji mühendisiyim. (hacettepe ünv) ve 7 yıldır petrol ve gaz sektöründeyim. ya houston yada midland tarafına gelmeyi düşünüyorum. pek bir bilgi bulamadım midland odessa tarafıyla ilgili. burada amerikalı Halliburton sistemini kullanıyoruz eğer bilginiz var ise. bu iş tecrübem ile iş bulma durumumu nasıl değerlendirirsiniz? birde eğer zamanınız var ise midland da yaşam hayat şartları hakkında orada yaşayan birisi olarak neler söyleyebilirsiniz? özelden de yazabilirsiniz burayı işgal etmemek adına.


  • @supermario Merhaba, Midland`da Araliktan beri ikamet ediyorum. Gorebildigim kadari ile aktaririm gozlemlerimi.

    Kis ortasinda geldim buraya, kis denemez aslinda havasi ama cok dengesiz. Ayaz bayagi hakim. Kis ortasinda mini sortlu insanlar yada t shirt giyimini gorebilirsiniz. En dusuk-3 fln gordum sicaklik olarak. Yagmurlari abarti mesela nereden dusuyo bu kadar damla diye merak etmiyo degil insan. Ama amerikalilar hassas insanlar hemen her yagmurda direk sel uyarisi yapiyorlar ki daha fazla yagmura Turkiye`de maruz kalmistim. Su aralar yaz aylari fena bir sicak var.35 derece bandinda gidiyor. Ha unutmadan her sene olan bir durummus, hani o beyzbol topu buyuklugunde dolular var ya, mayis ayinda iki kere yagdi. Cogu insan insurancedan arabalarini degistirdi. Yuzey olarak duz ve engebesiz bir alan ki zaten bu yuzden ruzgar akimini durduracak-yavaslatacak bir engel yok.

    Genel gecim kaynaginin petrol oldugunu belirtmeme gerek yok sanirim 🙂 Tabiki buna bagli olarak cost of living yuksek. Houston da 1300 dolara havuzlu bir evde oturabilecekken burada o paraya 1 salon 1 bedroom da oturabileceksiniz. Tabiki buna gore de kazanci yuksek. En son Walmart 15 dolar baslangic olan bir ilan asmisti. Mcdonals da 18 gormustum tabi daha altida mevcut ancak genel itibariyle taban ucretler yuksek burada. Gelisen bir bolge oldugu icin devamli eleman ihtiyaci olan bir bolge. Misal Petrolde calisan isci statusundeki insanlar min 4k 5k kazaniyor. Burda issiz kalmak zor yani (en kotusunu dusunmek gerek her zaman). Uber ve Lyft icin bir detay belirteyim, burada para kazandiracak isler degil.

    Egitim acisindan bolgede 3 okul var lise sonrasi icin. Midland College, Odessa College, UTPB universitesi, Lubbock 2 saat uzaklikta ve Texas Tech var ki prestili bir universite. Ufak yerler oldugu icin ucuza egitim alma sansiniz var. Misal ben midland da computer a yazildim toplam 4k fln tutacak tahminen.

    Odessa - Midland arasi 20 mile civari, bu bolgeye Midessa da deniyor. Buraya gelirken cokarastirma yapmistim ama farkli cikti. Ozellikle suc oraninin yuksek olmasindan dolayi cekinmistim ama kafamda hic soru isareti kalmadi artik. Tabi Odessanin bazi bolgelerine girmek yurek ister 🙂 Midland ile Odessa cok yakin olmasina ragmen o kadar cok bariz farkliliklar var ki. Midland okuma orani daha yuksek oldugundan insan ve toplum yapisi daha ust duzey ve elit. Kendini belli ediyor zaten. 20 mile da bu kadar mi degisir bi toplum dersiniz gelince. Odessa daha kabadir. Tabi bunlari yaziyorum ama Odessa da kiralar bi tik daha ucuzdur ve bolgenin en lux mahalleleri odessaya yakin alanlarda. Bunun yaninda Midland yasam seviyesi acisindan ustler de yer alan bir sehir. Yakin cevrede ise paleontolojik olarak sizi heyecanlandiracak cok fazla gorsel solen var 🙂

    Jeoloji konusunda ise Hacettepeden Bertan Bas var arkadasim kendisi ankarada su anda tatile geldi, LA da yasiyor. O da kosturuyor doktora fln bilmem tanisirmisiniz.

    3 hafta once Aydin isminde birisiyle tanistim TR den yeni gelmis 2 yillik tecrubesi var ancak UTPB de master yapmis. CLD almis su an tir suruyor. Konustugumuza gore planlari farkli, hic is basvurusu yapmamis kendi alaninda.

    Tahminimce tecrubeniz ve dil (iyi odugunu dusunuyorum) ile burada kendi alaninizda is bulmanizin cok zorlanacagini dusunmuyorum. Eleman ihtiyaci olan bir bolge, gecerli bir mesleginiz var bolge icin.

    Kendimden kisa bir ornek vermek isterim. Ben ilk girisimi Ca ya yaptim ziraat muhendisliginden dolayi, is bulamadim ve donmek zorunda kaldim. Ikinci gelisim Midland a oldu ve artik sabirli ve agir hareket etme karari aldim. Amacim master di ama zaman kaybi olacagini dusundum ve CS ye yoneldim. Ben CS ye yoneldikce recruiter ler kendi aramaya basladi. Baslangici yavastan alip biraz alistiktan sonra oluyor yani. Biraz sabir ve zaman sadece. Kendi alaninizda gayet basarili ilerleyeceginize inaniyorum ama tabiki hic bir seyin garantisi yok.

    Akliniza takilan baska sorular olursa cekinmeden sorun lutfen,

    Iyi sanslar diliyorum,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum