Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @cancakicitr aslında excel dosyası güncellenmediği için çok bilemiyoruz alan kimler var kimler yok. belki de büyük bir kesim mülakat aldı fakat sadece almayanlar yazdığı için kimse almadı sanıyoruz. ama haklısınız türkiyeyle ilgili ekstra bir durum var gibi. bu resmi tatillerden kastınız nedir bu arada ? tatildir bayramdır çok bilmiyorum da sadece türkiyeyi ilgilendiren bayramlar mı var haziranda?


  • @serfi her mail gelen kutusuna değil aynı zamanda spam yada önemsizler klasörüne de düşebiliyor hemen buraları da kontrol eder misniz. Eğer kontrol ettiyseniz ozaman mail atmanız gerekiyor. Current olmama rağmen neden evrak maili gelmiyor diye. Ozaman arkasında evrak maili geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam burada bir mail örneği vardı hatta @crazycells onu düzeltmişti. Bir irtibata geç istersen


  • @baha gc mülakatları türkiye için genelde her ayın ilk haftası oluyor. Sonraki haftalarda çok fazla mülakat tarihi verilmiyor. Ve haziranın ilk haftası ramazan bayramından ötürü 9 günlük resmi tatil var. Ve bu tarihler arasında diğer vizelerde verilmeyeceği için konsolosluğun gün konusunda sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. Ve haziran ayında çokça W&T mülakatıda oluyor çünkü haziran ayında gitmeleri gerekiyor. Bu gibi nedenlerin üst üste gelmesi sebebi ile belki de gc mülakatları temmuza ertelenmiştir.


  • @mustapha DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells pasaport resim çekerek görünür şekilde atmıştım tel resmi ile okunaklı idi tarayıcı değildi

    Bir daha cekin, size okunakli gorunmus olabilir ama KCC belki okuyamamistir. Butun yazilarin net bir sekilde gorundugunden emin olun.


  • @crazycells teşekkürler tarayıcı ile PDF şekilde aticam pasaport on yuzlerini forumdan bir iki arkadaştan yardım aldım teşekürler herkeze


  • ARKADAŞLAR SABAH EVRAKLARIMI GÖNDERMISTIM .ONAYLANMIŞ MI DS260 FORMUM ..ŞİMDİ BÖYLE BİR MAİL GELDİ AMA TAM ANLAMADIM.. MÜLAKAT TARİHİ BEKLEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY KALMADI MI ACABA .

    The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is currently processing your documents. This email address, [email protected]mailto:[email protected], is only used for applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa applications. [email protected]mailto:[email protected] does not respond to inquiries. If you have any Diversity Visa related questions, please email [email protected]mailto:[email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nusret DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    ARKADAŞLAR SABAH EVRAKLARIMI GÖNDERMISTIM .ONAYLANMIŞ MI DS260 FORMUM ..ŞİMDİ BÖYLE BİR MAİL GELDİ AMA TAM ANLAMADIM.. MÜLAKAT TARİHİ BEKLEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY KALMADI MI ACABA .

    The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is currently processing your documents. This email address, [email protected]mailto:[email protected], is only used for applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa applications. [email protected]mailto:[email protected] does not respond to inquiries. If you have any Diversity Visa related questions, please email [email protected]mailto:[email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.

    Evraklarınızı gönderdikten sonra gelen otomatik "alındı maili" diyebiliriz.
    Evraklarınız bize ulaştı diyor kısaca.
    Şimdi bir de "onay maili" gelmesini bekleyeceksiniz. Ve ardından mülakat tarihi..
    Yapmanız gereken birşey yok şu aşamada.


  • @baha ben de bilemedim . Sabirla bekliyoruz :)


  • @cancakicitr hocam whats up grubuna nasil girdiniz?yardimci olur musunuz?


  • dv2019 talihlisi olup whatsapp grubuna katılmak isteyen bana mesaj atabilir, 2019 talihlisi olmayanların yeni kurulacak gruba dahil olmaları daha iyi olur. Çünkü aksi durum süreç çok ilerlediği için verimli olmaz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @freelander yarından sonra çömezler geliyor yer açın whatsapp grupta


  • bence süreç bu kadar ilerlemişken onlara yenibir grup kurulsa daha iyi olur, sonuçta yeni gelenler bu konuda daha başlangıçta bile değiller. Önce forumu okumaları konuya adapte olmaları daha iyi olmaz mı?


  • @freelander ben:)


  • Arkadaşlar aslında aklımdaki süreç net ti diyebilirim ancak bazı yorumları okuyunca tekrar sormak istedim. Haliyle çok farklı şartları olanlar var ve farklı soru ve cevaplar da oluyor. Benim durumun şu;
    263xx olan bir CN var. Ben nisan ayında L1 ailem de L2 vizesi aldık. Sadece Ben şu an Amerikadayım ve çalışıyorum. No muzun şu an current olmasından dolayı KCC den gelecek maile göre tr ye dönüş programı için bekliyorum. Daha önce benim crazycell in yorumlarından okuduğum kadarıyla mail gelmeden belge göndermenin bir etkisi olmayacağı idi. Bu halen böyle midir? Mail geldikten, belgelerimi gönderdikten ve randevu tarihim açıklandıktan sonra mı diğer adres bilgisi, visa fee gibi işlemleri yapayım. Kesin emin olmak istedim. Teşekkür ederim.


  • @fatihk DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Arkadaşlar aslında aklımdaki süreç net ti diyebilirim ancak bazı yorumları okuyunca tekrar sormak istedim. Haliyle çok farklı şartları olanlar var ve farklı soru ve cevaplar da oluyor. Benim durumun şu;
    263xx olan bir CN var. Ben nisan ayında L1 ailem de L2 vizesi aldık. Sadece Ben şu an Amerikadayım ve çalışıyorum. No muzun şu an current olmasından dolayı KCC den gelecek maile göre tr ye dönüş programı için bekliyorum. Daha önce benim crazycell in yorumlarından okuduğum kadarıyla mail gelmeden belge göndermenin bir etkisi olmayacağı idi. Bu halen böyle midir? Mail geldikten, belgelerimi gönderdikten ve randevu tarihim açıklandıktan sonra mı diğer adres bilgisi, visa fee gibi işlemleri yapayım. Kesin emin olmak istedim. Teşekkür ederim.

    Emin olmak icin soruyorum;

    1- DV2019 Cekilisini kazandiginizi gosteren ekranda "Post: ANKARA" yaziyor; dolayisiyla DS-260 formunu doldururken "Getting Started" bolumundeki "Interview Location" kisminda ilk secenek olan "Yes, schedule my interview there" sectiniz
    VEYA
    DS-260 formunu doldururken "Getting Started" bolumundeki "Interview Location" bilgisini "Ankara, Turkey" olarak sectiniz degil mi?

    2- Henuz KCC'den dokuman isteme emaili almadiniz dogru mudur?


    .

    Mail geldikten, belgelerimi gönderdikten ve randevu tarihim açıklandıktan sonra mı diğer adres bilgisi, visa fee gibi işlemleri yapayım

    Surecinize Consular Procesing(CP) ile devam ederek tum islemlerinizi ABD Ankara Buyukelciliginizde yapacaksaniz odeme vs islemlerin tamamini mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra, mulakat sirasinda ve sonrasinda yapacaksiniz. Suradaki adimlari izleyeceksiniz.

    NOT: Tam olarak hangi asamada oldugunuzun daha net anlasilip size tekrar sorulmamasi icin imzanizi suradaki gibi guncelleyebilir misiniz?


  • 1 mayıstan itibaren Haziran için mülak maili alan yok dimi, 15 Mayısa kadar mülakat maili gelir diye tahmin etmiştim ama sanırım yine hüsran, umarım ay sonunda temmuz için mülakat maili alırım 2 kere onay maili aldım dahada ne yapim


  • @captainblue rahat olun bekleyin bence çok yakın zamanda alırsınız.


  • @destro ? anlayamadım


  • Sevgili arkadaşlar bugün 12 de cumartesi evrak atmama rağmen 3 kez evrak maili geldi nedendir bilemiyorum


  • An itibariyle KCC'den evrak talep mail'i aldım. Gün içinde halledip yollayacağım evrakları. Bilinmesi açısından yazıyorum, durumumla alakalı daha önceden herhangi bir mail atmamıştım, sadece beklemedeydim.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    M
    Kısa özet: Trump yönetimi Aralık 2025'te Brown/MIT saldırıları gerekçesiyle DV-2027'yi tamamen durdurdu; öncesinde zaten Ekim 2025'ten beri kayıtlar açılmamıştı. Buna ek olarak pasaport zorunluluğu ve 1 dolarlık ücret gibi yeni kurallar getirildi. Bu ilk kez değil — Trump ilk döneminde de 2020'de pandemi bahanesiyle programı durdurmuştu, Biden 2021'de yeniden açmıştı. Şu an konu mahkemede (Ivanov v. Trump davası) ve Nisan 2026 itibarıyla Dışişleri Bakanlığı "ulusal güvenlik" gerekçesiyle bir tarih vermeyi reddediyor. Yakında açılır mı? Tahmin etmek zor, ama birkaç işaret var: Program yasayla kurulmuş, tamamen kaldırılması Kongre kararı gerektiriyor — yani "sonsuza dek kapalı" değil, teknik olarak hâlâ yürürlükte. Ama yönetim idari yollarla (gecikme, yeni şartlar, "ulusal güvenlik" gerekçesi) fiilen dondurmayı sürdürebiliyor — 2020'deki gibi bu da uzun sürebilir. Ivanov v. Trump davasının sonucu önemli olabilir; mahkeme lehte karar verirse hükümet işlemlere devam etmeye zorlanabilir, ama dava erken aşamada ve sonuçlanması aylar sürebilir. 2020 emsaline bakarsak, bu tarz durdurmalar genelde bir sonraki yönetim değişene kadar veya mahkeme kararına kadar sürebiliyor. Benim tahminim değil ama mevcut duruma göre en gerçekçi beklenti: yakın vadede (birkaç hafta-ay içinde) açılma ihtimali düşük görünüyor; asıl belirleyici faktör mahkeme süreci ve yönetimin siyasi tercihleri olacak. Benim düşüncem, eninde sonunda açacaklar. belki 6ay, belki 1-2 yıl içinde. O sıra da hazırlık yapmak lazım.
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • Dv2019 icin baska sans kaldi mi

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    884 Bakış
    crazycellsC
    @dtsbp Dv2019 icin baska sans kaldi mi içinde söyledi: Yeni cekilis vesaire olma olasiligi var mi kontenjan dolmamasi yada ek seçim tarzi sadece bir sefer boyle bir durum oldu, o da buyuk ihtimal bir hatadan kaynaklandil o nedenle ek bir aciklama olacakmis gibi dusunmeyin ya da buna gore plan yapmayin. cekilis yonergelerinde yer alan bir durum degil bu.
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    1
    4 Oy
    1 İleti
    840 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum