(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
ben de sevgili goodluck gibi dusunuyorum. Turkiye ile olan baglarinizi gosterecek belgeleri yaninizda alin, ikiniz de is yerlerinden geri donup ise devam edeceginizi gosteren belgeler alabilirsiniz. Eger sorarlarsa bu belgeyi gosterebilirsiniz. Turkiye icin B1/B2 red oranlari cok yuksek degil zaten, su konuda paylasmistim sayilari: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
Mutlu haberlerinizi bekliyoruz

-
Arkadaşlar merhaba bir sorum var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ds160 formunu kişisel doldurdum. Aile olarak başvuracaktım ancak confirmation sayfasından sonra family seçeneği gelince onayladığım sayfadan sonra aile kaydını yapmadan çıktım acaba tekrar mı ds 160 doldurmam gerekiyor yoksa ayrı ayrı doldurup randevuda family randevusu seçebiliyormuyuz? yoksa aile olarak formu tekrar doldurup verilen ortak confirmation numberla mı randevu almam gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler
-
@air_technic diger uyeler icin ayri ayri DS160 formu doldurabilirsiniz. Bir sorun olmayacaktir.
Aile olarak basvuru yapinca ya dediginiz gibi DS160'i doldurduktan sonra cikan sayfadan aile basvurusu diye secip, basvuruya devam edebilirsiniz (boyle bir durumda diger olusan DS160'lara da bazi bilgiler otomatik olarak aktarilir - misal gidilecek yer, kalinacak zaman vs.)
Ya da her aile uyesi icin ayri ayri bir DS160 formu doldurabilirsiniz.
Iki turlu de sorun olmaz.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar. 9 şubat için randevum var. Belgelerimi tamamladım sanırım.Şöyle ki;
#Ds-160 formu
#Randevu çıktıları
#Davet mektubu(ek olarak davet edenin pasaport ve state ıd card fotokopileri, son ayın maaş bordrosu)
#Hesapta 75.000 TL gösterir banka mektubu
#Milli Savunma Bakanlığında çalıştığıma dair çalışma belgesi ve iş yerinden izinli olduğum tarihler ve dönüşte devam edeceğime dair onaylı yazı
#Son 3 aya air maaş bordrosu(4475 tl)
#Eşimin işyerinden çalışma belgesi ve iş yerinden izinli olduğu tarihler ve dönüşte devam edeceğine dair onaylı yazı
#Eşimin Son 3 aylık maaş bordrosu(2230 tl)
#İşyerine ait görev kimlik kartları fotokopileri
#SGK hizmet dökümleri(7 yıldır aynı yer)
#Evlilik cüzdanı fotokopisi
#Araç ruhsatı fotokopisi
#İngilizce adli sicil belgeleriNüfus kayıt örneği
Bunlar dışında 1 yaşındaki bebeğim için ekstra belge gerekiyor mu? Ve şuan için vize onay/red oranları nedir tecrübe eden var mı? Bu evraklar yeterli mi? Ve bu evraklarla tecrübelerinize göre vize alma ihtimalimiz nedir? Eşimin ailesi new jerseyde yaşıyor. Aile ziyareti için gideceğiz. Ekstra seyahat planı gerekir mi?
Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. -
Yok mu yardımcı olabilecek fikir beyan edebilecek bir arkadaşım?
-
@air_technic Vizede son durum nedir? içinde söyledi:
Size mesaj atmistim sayin air_technic, ama gozunuzden kacti sanirim... Bu sorunuzu daha onceki konunun devami olarak yazsaydiniz daha iyi olurdu bence, tum bilgiler ayni yerde yer almis olurdu:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/341/vize-ihtimali-görüşleriniz
Turkiye vatandaslari icin red orani 2017 yilinda %17.86 imis... Tabii, bu yilki oranlari henuz bilmiyorum. Biraz yuksek bir oran; ama sizin dosyaniz oldukca iyi gorunuyor o nedenle bu orandan etkilenmeyin. Sizin de daha once bahsettiginiz gibi yurtdisina cikmamis olmak tek eksi olabilir dosyanizdaki, is yerinizden alinan geri doneceginize ait belgeleri (izinle ilgili olan) en ustte bulundurun, bu belge en onemlisi. Genel olarak bir sorun ya da puruz goremiyorum basvurunuzda.
Eger yapabiliyorsaniz, belki ucak rezervasyonu yapmaniz iyi olabilir, en azindan korlemesine degil de planli gittiginizi gormus olurlar... hangi ucakla ne zaman nereye iniyorsunuz, ve ne zaman kalkacaksiniz vb... Eger gelis nedeninizi sorarlarsa ve aile ziyaretinin yaninda cevreyi de gezmeyi ekleyecekseniz, spesifik birkac yer soylemeniz fayda saglayabilir. New Jersey ve hemen yanindaki New York City'i (Manhattan) gezecegiz gibi...
Bebeginiz icin pasaport yeterli, onun disinda bir evraka gerek yok.
Bol bol sans dilerim... Mutlu haberlerinizi en yakin zamanda bekliyoruz.
-
Teşekkür ederim crazycells hocam. Ds 160 da belirtmiştim ufak bi plan manhattan brooklyn bridge hudson river atlantic city onlardan bahsederim diye düşünüyorum yazdığımın dışına çıkmamak adına. Umarım alabilirim. Teşekkürler tekrardan
-
Teşekkür ederim crazycells hocam. Ds 160 da belirtmiştim ufak bi plan manhattan brooklyn bridge hudson river atlantic city onlardan bahsederim diye düşünüyorum yazdığımın dışına çıkmamak adına. Umarım alabilirim. Teşekkürler tekrardan
Bunu formda da belirtmis olmaniz iyi oldu. Bol sanslar tekrardan!
-
Yaklaşık 8-9 gün önce kız kardeşim turist vizesine başvurdu ve onaylandı. Belgeler sizin belirttiğiniz belgelerle hemen hemen aynı. Çalıştığı kurumda 11. yılı. Daha önce yurtdışı seyahatları mevcut (çoğunlukla avrupa) .
Mülakat sırasında 3 soru sormuşlar, nereye gidiyorsun, ne zaman planlıyorsun, yurt dışında tanıdığın var mı ? . Cevaplar, new york , 2018 Temmuz, tanıdığım yok şeklinde olmuş. Hiç bir evrakına bakmamışlar. Vizenizi onaylıyorum cümlesiyle son bulmuş görüşme
Görüşmeden 3-4 gün sonrada 10 yıllık vize basılmış pasaportu eline ulaştı.Sizlerede kolaylıklar diliyor, iyi haberlerinizi bekliyoruz.
-
İç rahatlatan yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.umarım olumlu bir sonuçla dönüş yaparız
-
Arkadaşlar biraz önce çıktıkgörüşmeden onaylandı vizemiz:) Genel olarak onaylanan sayısı çoktu. Görevliler gayet güleryüzlü ve nazik davrandılar.Bebeğimizle şakalaştılar. Gitmeden karar verilmiş gibi bi izlenim yarattı memur açıkcası hiç uğraştırmadı.2 banko işliyordu çabuk sıra geldi 3 soru sordu görevli.
1-Nereye gitmek istiyorsunuz
2-Ne kadar kalacaksınız
3-Nerede çalışıyorsunuzGenel olarak olumlu bir hava vardı. Şimdilik pasaportları bekliyip göreceğiz bakalım.Elimize geçmeden emin olamıyor insan

-
Arkadaşlar biraz önce çıktıkgörüşmeden onaylandı vizemiz:) Genel olarak onaylanan sayısı çoktu. Görevliler gayet güleryüzlü ve nazik davrandılar.Bebeğimizle şakalaştılar. Gitmeden karar verilmiş gibi bi izlenim yarattı memur açıkcası hiç uğraştırmadı.2 banko işliyordu çabuk sıra geldi 3 soru sordu görevli.
1-Nereye gitmek istiyorsunuz
2-Ne kadar kalacaksınız
3-Nerede çalışıyorsunuzGenel olarak olumlu bir hava vardı. Şimdilik pasaportları bekliyip göreceğiz bakalım.Elimize geçmeden emin olamıyor insan

harika haber, sevindim sizin adiniza. Tebrik ederim ve simdiden iyi eglenceler. Facebook grubumuzdan takip edin, eger yakininizda forum bulusmasi gerceklesirse ve vaktiniz olursa, bekleriz

Onceden karar verme konusunda haklisiniz, dosyalarin tamamina yakini icin onceden red ya da onay verilecegi onceden biliniyor.
-
İyi dilekleriniz ve yardımlarınız için "Çok" teşekkür ederim defalarca kafanızı şişirdiğim için de kusura bakmayın küçük endişeler işte düşündürüyor insanı "acaba" diyosun :)Diğer platformdan beri çok yakından takip ediyorum sizi de facebooku da.. green card çıkar da inşallah yardımınıza ihtiyacım olur yine
umarım bir newyork bölgesi buluşmasına denk gelirsem katılmayı çok isterim. Yardımlarınız için teşekkürler tekrardan.Görüşmek dileğiyle.. -
Bugün vizelerimiz eşimize ulaştı içimiz rahatladı.Bu süreçte yardımcı olduğunuz için başta @crazycells hocama ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Artık yaz tatilini bekleyeceğiz. Tabi öncesinde 15 mayısı:)
-
Bugün vizelerimiz eşimize ulaştı içimiz rahatladı.Bu süreçte yardımcı olduğunuz için başta @crazycells hocama ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Artık yaz tatilini bekleyeceğiz. Tabi öncesinde 15 mayısı:)
iyi tatiller

-
Herkese merhabalar.
B1/B2 vize başvurusu yaptım, ancak akıllar karışık, yorumunuzu istiyorum.Öncelikle, ABD'li bir firmanın distribütörlüğünü yapıyoruz, maaşlı çalışanım ve DS160 formunu, firmanın ABD'de vereceği workshopun olduğu tarihlere istinaden (24 mart ) doldurdum. ancak, randevu için girdiğimde, waiting time'da 12 mart olarak gözüken ilk randevu tarihi, İstanbul için 21 mart gözüktü.
ABD'den davet mektubunun tarihini değiştirteceğim, yani workshop'u nisan ayına aldıracağım. Ancak, randevu iptali ve yeniden başvuru mu yapmalıyım, yoksa yeni mektup, o tarihlere yazılmış yazı ve eski ds160 formu ile mi katılmalıyım görüşmeye ?Bütün işyeri belgeleri tamam, pasaportumda da aktif olarak 5 yıllık schengen, avrupa giriş çıkışları, 2 yıllık ingiltere vizem var.
Yorumlarınızı bekliyorum, iyi günler diliyorum.
Saygılar -
Ankarada bekleme süresi 12 gün.Ankaradan neden başvurmuyorsunuz? ds-160 da istanbul mu seçmiştiniz
-
@air_technic ds 160 ta istanbul seçmiştim, upload etmeden de değiştirmedim. wait time'da 21 gün gözüküyordu o da 12 mart'a tekabül ediyordu ne yazık ki
-
Herhangi bir bilgiye sahip olmamakla beraber nacizane önerim randevuyu ankaraya alıp orada memurun olası bir sorusuna karşılık sürenin az olması ve işinizin acil olması gösterilerek bir alternatif olabilir belki. Sayın @crazycells daha sağlıklı bir bilgi verebilir belki böyle bir sürecin olasılığı hakkında. Yada randevu sayfasından acil başvuru seçeneği de düşünülebilir.
-
@air_technic acil başvuru yaptım, ancak reddedildi.
Ankara'ya alsam mı, mevcut olanı iptal etmek mi gerekir, inanın hiç bilmediğim konular.
vize almaya bu kadar yakın hissederken, basit hatalar karşısında red yemekten korkuyor insan.
teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.