Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Çocukluk hayalimdi Amerika ,nasip ama


  • Kaldı ciddi ciddi #11#...sıkın dişinizi... Bu günlerde geçecek...


  • Bu ileti silindi!

  • @labrador benim bildiğim eşi amerikalı onun vasitasıyla vatandaşı oluyor hocam.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emre2093 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Şu konu hakkında bilgisi olan var mı; kart çıkması durumunda eşim Tr de kalıp öğretmenliğe devam etse ben gidip 5 sene orada kalsam çalışsam eşim 3-4 aya bir yanıma gidip gelse olası bir vatandaşlık kazanma durumunda eşimde kazanabilir mi diğer senaryo ise; eşimin durumundan ötürü ben 5 sene geçirmiş olsamda eşim arada gidip geldiği için benim vatandaşlık statüsü almama engel olur mu?

    Yetiskinlerin vatandaslik basvurulari birbirinden bagimsiz degerlendiriliyor. Bir esin vatandaslik alip, digerinin basvurusunun reddedilmesi mumkun.


  • Çocuk uyanır altı değiştirilir piş piş piş uyutulur ve foruma girilir bakılır Tövbe estağfirullah ile çıkılır ve 11 gün kalır...


  • İran'a yaptırımlardan 8 ülke muhaf tutuluyordu. Para vermiyorsun paranın karşılığında senden mal alıyordu. Şimdi bunun da kaldırılması gündemde. Eğer bu olursa bir de petrol krizi gündeme gelecek. Ayrıca elektrik üreten sektöre zam yapıldı üreticiye yansıtılması yasaklandı. Bunun ardından sanayide üretim düşmesi nedeniyle %11, tarım alanında sulama da %60 enerji ihtiyacında azalmalar ile 136 enerji sektöründen şirket iflas etti. Bu enerji şirketlerinin kredi sıralamasında inşaat şirketlerinden sonra 2. sırada batık kredi 50milyar doların üzerinde kullanılmış. Buradan 100 milyar lira batık kredi bekleniyor. bankacılıkta 6ay önce 75 milyar kredi şubat ayında batık kredi 107 milyar lira batık kredi bulunuyor. İnşaat, ticaret şirketketleri ve diğer sektörlerden ciddi batık kredi gelmesi durumunda. Kaldı ki gelecek gibi görünüyor. Bankalar için ciddi bir risk durumuna girmesi olacak. Bu durumda elimizdeki para ile doları tutmamız mümkün olamayacak. Türkiye krize girmiş olacak.


  • @toronaga maalesef kesinlikle kriz olacak. Eğer Temmuzda S-400 ü alırsak dahada beteri olacak


  • @emre2093 eşiniz kalıp öğretmeni ve burada kalmayı mı düşünüyor? benim eşim de kalıp öğretmenliği mezunu. gazi üniversitesi belki tanışıyor bile olabilirler. şöyle söyleyeyim özellikle abd de asla işsiz kalmayacak olan eşiniz. sizin mesleğiniz ne bilmiyorum ama biz sürekli olarak otomotiv kalıp iş ilanlarına başvuru yapıyoruz. GC varsa gelin konuşalım tanışalım şeklinde mailler alıyoruz ABD den. hatta daha dün bu kez farklı bir ülke ile görüşme sağladı eşim. çok global bir meslek ve abd de yıllık kazancı en iyi mesleklerden


  • çok sık giriş yapamıyorum çalışıyorum, küçük çocuğum var ama ilk kayıt olduğumda dönen seviyeli muhabbet ile sonradan birden bire ilginçleşen bir sohbet oluverdi sanırım delinin birinin kör kuyuya taş atması hikayesine döndü. her şey nasip kısmet ve bu iş tamamen buna bakıyor. o yüzden sabredip beklerken birbirimize ne kadar faydamız olur en güzeli bunu konuşmak olur gibi geliyor bana. siyasettir, ırkçılıktır, dindir, cinsiyettir zaten ülke gündemini fazlasıyla meşgul eden konular ve çoğunluğumuzda da 'gitme' arzusu uyandıran bu değil mi zaten. ben 10 senedir evliyim üniversite yıllarından bu yana karı koca çalışıyoruz. 1+1 ev alabildik, yaş 34. bebeğimiz büyüyor. bakıcı 2500 TL, bebeğimin odası yok bir büyük eve taşınsam kendi evimi kiraya versem +1000 TL, zaten birimizin maaşı bunlara ve mutfağa gidiyor. ben çocuğuma ne vereceğim? devlet okuluna gitmesi çok zor, bulunduğum lokasyon çok kötü, koleje gücüm yetmiyor. ABD ile aşk yaşamıyoruz ülkeyi sevmekle gerçeklerden bir haber davranmak çok farklı şeyler. kim istemez ki doğduğu coğrafyada aynı dili konuştuğu insanlarla ömrünü geçirmek ancak her geçen gün imkansız hal alıyor bu durum. ben yolun yarısındayım yaşadığım ömrün yarısını çalışarak geçirdim elimdeki bu. instamom olup insanları kandırmak da bana göre değil ne yapalım şimdi?


  • @labrador hikayesini bilmiyoruz tabiki sadece haberini okuyunca da kolaymış gibi geliyor insana ama yinede bu insanlar bu kadar kolay nasıl gidebiliyor diye sormaktan ben de kendimi alamıyorum. 😂


  • @gokhanc DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @labrador hikayesini bilmiyoruz tabiki sadece haberini okuyunca da kolaymış gibi geliyor insana ama yinede bu insanlar bu kadar kolay nasıl gidebiliyor diye sormaktan ben de kendimi alamıyorum. 😂
    Günaydın arkadaşlar, konuya ben de pek vakıf değilim lakin, kuvvetle muhtemel yatırımcı vizesiyle gitmiş olabilir. Zira bahsetmiş olduğunuz kişinin 2 evi nereden baksanız 1 milyon değerindedir diye düşünüyorum. Netice de ünlü biriydi.
    Youtuber bir çifte denk gelmiştim, onlar da evlerini satıp yatırımcı vizesiyle ABD ye gitmişlerdi, oradan yola çıkarak bu tahmini yürütüyorum.
    Cümleten hayırlı Cumalar...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    tolga karel için en sağlıklı bilgiyi buyrun seyredin çünkü aynı olay sürekli farklı farklı yorumlar yapmayın insanların kafası karışıyor.


  • @iacar DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    şu forumda kimseyi kırmadım, elimden geldiğince kibar davrandım ki zaten gerekli olmadıkça bişey yazmadım, ama hakikaten @Sinem hn. dayanamadım artık. amacım sizi kötülemek fikirlerinize saygısızlık yapmak yada başka birşey değil kesinlikle öyle anlaşılmasın. Lütfen, bakın lütfen diyorum şuradaki ortamda insanları galeyana getirmeye çalışmak gibi paylaşımlarınızdan uzaklaşınız. ve samimi bir arkadaş tavsiye verim size, körü körüne bağlanmayı bırakın ve biraz araştırın. kaldı ki ne benim görüşim kimseyi alakadar eder nede diğer arkadaşlarımın görüşü. burada hep beraber bir gelecek hayali kurduk, hayatımıza sıfırdan başlamak istiyoruz ve bu paydada buluştuk. amacımız bir birimizin dinini, dilini, siyasi görüşünü, ten rengini umursamadan yardımlarımızı ve duygularımız paylaşmak. bu kadar insan size birşey söylüyor siz alay eder gibi cevaplar veriyorsunuz. o dolar öyle sizin dediğiniz gibi düşmez. kaldı ki devlet en basiti kendisi s400 leri tl ile mi alıyorda siz hala düşecek diyorsunuz ? bu konulara gerçekten girmek istemiyorum ama sadece son olarak şunu söylim, peşinden koştuğunuz siyasi görüşün 2004 te bi ilçede yönetiminde bulunmuş ve gördüklerimden sonra rest çekmek suretiyle ayrılmış biri olarak sizden naçizane ricam, at gözlüklerinizi çıkarın ya. inanın yazıp yazmama konusunda çok savaş verdim içimde. ve tekrar rica ediyorum, lütfen kişileri hassas oldukları konularda yaralamayın. bunca insan ki herkesin ekonomik durumu iyi olmayabilir, dolar ne olacak diye telaştayken siz dalga geçer gibi yazıyorsanız kur konusunda inanın ben bunda saygı görmüyorum. uzun yazı için herkesten ayrı ayrı özür dilerim. kimseyi ayırmadan hepimize bol şanslar. hakkımızda hayırlısı olur inşallah arkadaşla
    Sinem hanım devlet görevinde... görevi ise beyin göçünü azaltma ve engelleme uğruna ne gerekiyorsa yapmak, bunun için maaş alıyor... Sinem hanım geç kaldınız... BU BEYİN GÖÇTÜ BİLE...


  • Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today

    Son #11

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @likable maşallah cümleyi ingilizce yazdın da son kelimesinin ingilizcesini mi unuttun 🙂


  • @ayvalik10 ‘Son’ kelimesi özel bizim için ondan 🤪 Söz hoşuma gittiği için paylaştım 😁


  • bence de bu bayan rumuzlu şahıs kesinlikle trol arkadaşlar , bir öğretmenim dedi bir sosyal uzmanım dedi bir anneyim bir bahçem var diyor ne kadar uyduruk bişey old. Belli değil mi? Maalesef ak troller her yerde🤣🤣🤣 çocukları, mesleği olan biri bütün gün forumda gezinip her konuya lâf yetiştirebilir mi? Ben artık görmüyorum Allah'tan ama burayı da keşfetmelerine şaşırmadım valla iyi çalışıyorlar helâl olsun. Yalnız boşa uğraşıyorsunuz kardeşim kimseyi kandıramazsınız, biz burda biri bizi kalmamız için iknâ etsin diye değil bu ülkeden gidene kadar zaman geçirip bilgilenmek için varız..!

    Sonuçlar açıklandığında da kesin bana çıktı fln der, kesinlikle inanmayın..!

    Az bir zaman kaldı, beklemeye devam...


  • Bir konu hakkında bilgi almak için araştırma yaptığınızda cevap olarak sürekli videolarla karşılaşmak sizin de canınızı sıkmıyor mu? Çoğu, gereksiz müzikler, şakalaşmalar, ıvır zıvır muhabbetlerle dolu en az 10-15 dakikalık videolar. Sadece 3 cümle ile bile özetlenebilecek bir bilgi için yarım saat video izlemeye nasıl zaman yetirebilir ki insan?


  • @reader geçen sene foruma girdiğimiz zaman diğer arkadaşlara selam verip 1-2 gündür forumda görmediğimiz arkadaşları merak eder aramızda konuşurduk hatta forumdan güzel arkadaşlıklar edinip forum harici görüştüğüm insanlar var. Birinin numarası current olduğunda onun kadar sevinir diğerinin numarası yüksek diye onu motive etmeye çalışırken nasıl bu seviyeye geldi anlamıyorum bende .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum