DV2020 bekleme odası
-
........
-
şu forumda kimseyi kırmadım, elimden geldiğince kibar davrandım ki zaten gerekli olmadıkça bişey yazmadım, ama hakikaten @Sinem hn. dayanamadım artık. amacım sizi kötülemek fikirlerinize saygısızlık yapmak yada başka birşey değil kesinlikle öyle anlaşılmasın. Lütfen, bakın lütfen diyorum şuradaki ortamda insanları galeyana getirmeye çalışmak gibi paylaşımlarınızdan uzaklaşınız. ve samimi bir arkadaş tavsiye verim size, körü körüne bağlanmayı bırakın ve biraz araştırın. kaldı ki ne benim görüşim kimseyi alakadar eder nede diğer arkadaşlarımın görüşü. burada hep beraber bir gelecek hayali kurduk, hayatımıza sıfırdan başlamak istiyoruz ve bu paydada buluştuk. amacımız bir birimizin dinini, dilini, siyasi görüşünü, ten rengini umursamadan yardımlarımızı ve duygularımız paylaşmak. bu kadar insan size birşey söylüyor siz alay eder gibi cevaplar veriyorsunuz. o dolar öyle sizin dediğiniz gibi düşmez. kaldı ki devlet en basiti kendisi s400 leri tl ile mi alıyorda siz hala düşecek diyorsunuz ? bu konulara gerçekten girmek istemiyorum ama sadece son olarak şunu söylim, peşinden koştuğunuz siyasi görüşün 2004 te bi ilçede yönetiminde bulunmuş ve gördüklerimden sonra rest çekmek suretiyle ayrılmış biri olarak sizden naçizane ricam, at gözlüklerinizi çıkarın ya. inanın yazıp yazmama konusunda çok savaş verdim içimde. ve tekrar rica ediyorum, lütfen kişileri hassas oldukları konularda yaralamayın. bunca insan ki herkesin ekonomik durumu iyi olmayabilir, dolar ne olacak diye telaştayken siz dalga geçer gibi yazıyorsanız kur konusunda inanın ben bunda saygı görmüyorum. uzun yazı için herkesten ayrı ayrı özür dilerim. kimseyi ayırmadan hepimize bol şanslar. hakkımızda hayırlısı olur inşallah arkadaşlar.
-
@gokcell tm :)
-
Forum muhtarı sayın Sinem hanım biraz müsaade eder ise dövizin yükselişi beklediğimiz gc ile doğru orantılı onu belki de tartışmak gerekir burada kalırsak ne gibi önlemler alınmalı veya çıkarsa paran yoksa niye başvuruyorsun dediğimiz insanların konumunda olur muyuz sorunsalı? Artık biraz goy goy a ara verebilir miyiz yoksa kendi ülkemiz için bir sığınağa ihtiyacımız olacak
-
Dolar aldı başını gidiyor. 2 yıllık süre icerisinde 7.15 i aşar. Ytd. ( Yatirim tavsiyesi degildir) Bu arada dolar gordugu yeri unutmaz arkadaslar.
-
Gerçekten ekonomi ile ilgili, bilgili arkadaşlar var ise yorum yapabilir mi? Gazeteler veya ülkenin gidişatını görmek harici ne öngörüyorlar?
-
Henüz ekonomik krizi görmedi Türkiye..Anlayan anlamıştır umarım..
-
bbc ve the economist ciddiye alınmayacaksa ekonomist arkadaşlar ne desin...
-
@mendebur DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Güncel kurla 4 kişik bir ailenin GC masrafı 180k TL oldu.
Demeyiinn, kalem kalem hepsini biliyorum ama korkudan altalta yazıp toplamadım :) :)
-
@aysegul bu kurla kazanıp giden sayısı azalır.
-
........
-
@gokcell vize ücretleri sağlık raporu ücreti green kart ücreti ucak bileti ücreti .rakamları bilen yazsın forumda var detayları
-
@gokcell kişi başı 820 dolar bilet öncesi masraf .bilet yok araba alma kiralama iş bulana kadar geçinme yok onlar da kişiden kişiye değişkenlik gösterir.
-
........
-
@birumut DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@aysegul bu kurla kazanıp giden sayısı azalır.
Mutlaka, bu kur çok zorlar halihazırda birikimi olmayan aileleri, ve kur da artacak zaten, çünkü dolar dediğimiz vatandaş 2 ileri 1 geri hareket eder, illaki artacak, aksini söyleyip dalga geçmenin alemi yok böyle ciddi bir mevzuda..
-
@gokcell masraflar bu şekilde sadece 820 dolar olarak bakarsan çok değil diğer harcamalar ve gidecek kişi sayı önemli .
-
@aysegul en basit örnek ile birikimiz hariç arabanız var ve bunu gitme aşamasına yakın nakite çevirebilirsiniz.yılbaşında satmış ve dolar almış olan ile yarın satıp dolar alacak biri yüzde 12 daha az dolar alacak .
-
@gokcell DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@birumut Ya bende baska bir sey var sandim.
var @gokcell , asıl masrafı hesabında göstermen gereken meblağ oluşturuyor. Asıl talihli için 15.000$ yanılmıyorsam. Sonrasında diğer aile bireylerinin her biri için 4.000 er $. Tabi bunu harcamıyorsunuz, hesabınızda göstermeniz gerekiyor yahut aynı değerde mal varlığı beyanı.
-
@eyup DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Siyasetsiz Sohbetleriniz olsun daima :)
Forumda Aradım da bulamadım 'Olumsuz Sonuclanan Mülakatlar' Konulu bir Post var mı ? Rastlayan okuyan arkadaş beni bilgilendirebilir mi ?
Çekilişe Kadar Forumu Komple okuyup bitircem Sanırım :) Deneyimler Tecrübeler Okudukça Mutlu Oluyor insan ama olumsuzluklarıda görmek bilmek hayal etmek istiorum. Forumda yada başka bir sitede örneklerini benzerlerini okumuş olan varsa paylaşırsa çok sevinirim...su arkadaslar genelde red aliyorlar:
adli sicil kaydinda sucu olan ve 6 aydan uzun hapis yatan arkadaslar, ya da para cezasina cevrilmesine ragmen 1 yildan fazla ceza alan arkadaslar, (eger adli sicil kaydinizda suc varsa, mahkeme kayitlarini ve ingilizce tercumelerini de konsoloslukta yaninizda goturmelisiniz, vizeye uygunluk durumunuza dosyaniza bakan konsolos karar verecek. ilgili konu icin tiklayin), basvuru sirasinda GC alacak bir aile uyesini basvuruya eklememis olan arkadaslar, basvuru sirasinda medeni durumunu yanlis olarak evli/bekar belirten arkadaslar, formlarda ya da belgelerde sahtecilik yapan arkadaslar, yanlis bilgi veren ya da bilgi saklayan arkadaslar (bu ortaya cikarsa)...
-
@sinem DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
hadi size moral bozacak bi gıcık soru sorayım. :) Abd green card çıktı gittiniiiz. iyi güzel ala.. Tam oh dyecekken 3. dünya savaşı çıktı ve kuzey kore rusya ya da abd ye düşman ve elinde nükleer füze olan bi ülke tuttu abd ye elindeki füzeleri salladı. Siz de oradasınız... Nasıl bi hazırlıgınız filan var mı ? .:D
Ne kadar ic acici bir senaryo...
Boyle bir durumda ilgili tum sehirlerde acil durum sirenlerini duyarsiniz, bu sirenleri duydugunuz anda sizin bina ya da bolgenizdeki siginma alanina gitmelisiniz.
Ayrica birebir ayni olmasa da, sayin @Rüzgar 'in dogal afetlere hazirlik iletilerinde de bu durumda isinize yarayacak cok bilgi var:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1486/abd-deki-dogal-afet-bolgeleri-ve-dogal-afetlere-hazirlik
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum