DV2020 bekleme odası
-
dünyada hzılı bir şekilde artan aşırı milliyetcilik duygusu ve bunu kullanan siyasi oluşumlar bulunmakta.Yenizelanda ve srilankada olan saldırılar bunun göstergesi.
göçmen mülteci düşmanlığını kullanan siyasilerin daha fazla oy aldığı son yıllarda gözlenen bir durum.Üllkemize gelen düzensiz kontrolsüz mülteci göcmen akımının ilerleyen dönemde büyük zarar vereceği aşikar.
Başka bir ülkeye göçmen hatta gerekirse iltica etmeyi düşünen insanların bu denli mülteci düşmanı olmasıda anlaşılır değil.
Bir çok ülkede 2. sınıf olacağını unutmamak lazım.Özelikle avrupa ülkeleri hatta aynı dinden milletten olduğumuz Türki devletleri bile Türkleri çok seven kucak acan bir tutumu yok. -
@gokcell siz amerikadakilerle burdakileri karıştıryosunuz ya bende ona yanıyorum kardeş neyse herkes bildğini okusun böle devam ...
-
........
-
@apex Her ne kadar yerleşik hayatta dursakta. Biz Türkler göçebe bir topluluğuz. Kanada dışında bir yerden bir yere göçmüş bir topluluk yok. O ülkede. Kanada malum buz gibi bir yer. Haliyle aşağıya inme avantajını kullanıyor. O yüzden bir arada kalıyor olabilir. Kanada'yı saymasalar acaba oradaki ağırlıklı göçmenleri ne olurdu merak ettim.
Bir muhtemelen bunun nedeni çok uzun zaman önceden keşfedip gelmeleri veya çok genç yaşta evlenip, çok çocuklu aile yapısına sahip olmaları olabilir. Türkiye de evlenme, çocuk sahibi olma yaşı 30 üzeri ve 2 çocukta sınırlı kalıyor.
-
merhaba, bu ilk mesajım olacak :)
göçmenlik konusunda gaddar olmayın derim.
kimin neden göç etmek zorunda kaldığını bilmeden genelleme yaparak saldırmak ırkçıların yapacağı bir davranış ki bu forumda böyle birinin olması bile rahatsızlık verici.35 yaşındayım evli ve bir çocuk babasıyım. Vatan vatan olmaktan çıktı; saygısızlık, sevgisizlik, aldı başını gitti. kötülük sıradan olmayı geçtim bir de üstüne değerli oldu. Söylenecek çok şey var ama faydası yok maalesef.
Zor bir karar ancak çocuğum için almak zorunda kaldığım bir karar. Herkes için hayırlı olur umarım.
-
@gokcell DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@ahmet-34 dvlotterystate.gov. Buradaki dv neyin kisaltmasi olaki "Diversity" yani cesitlilik. Gitmek istediginiz ulke Diversity nin oldugu bir yer. O zaman Amerikaya gidince de vay su Filipinlilerden biktim, hay bu zenciler ne pis adamlar, her yeri Koreli almis, Araplar burdada mi var offf ufff, falan da filan olmazsin insallah kazaninca.
Diversity yani "çeşitlilik" için her yıl tüm dünyadan sadece 55000 kişiyi o da binbir nazla, çok ciddi soruşturmalar sonucu eleyerek, seçerek ülkelerine kabul ediyorlar. 55 bin nerede 5,5 milyon nerede? Benim canım ülkeme seneler boyu sorgusuz sualsiz milyonlarca insan kabul ettiler. Böyle göçmenlik de olmaz, böyle sığınmacılık da olmaz. Buna olsa olsa işgal denebilir
-
@sinem DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
diger yandan sevgili @tanti arkadaşımın oy için ve gelecek paralar için düşüncesine katılmıyorum. Çünkü 1- Suriyeliler oy kullanamıyor Keza Afgan ve Özbekler de... Eger şartları saglayıp vatandaş olmamışlarsa tabii.. 2- Gelen paralar sadece o insanlara degil ülkemizin gelecegine bir yatırımdır + o paraların gelmesi haktır. O insanları yerinden yurdundan eden kim? Madem sömürmek için insanları yerinden yurdundan edip ülkesine kondun afedersin eşşek gibi o paraları Türkiyeye verecek ve gık demeyeceksin! Üstelik Türkiye o toprakları yavaş yavaş temizleyip alıp insanları geri yerleştirecek (yıllara yayarak) ve sen buna da gık diyemeyeceksin. Kısır ve insanlık dışı hesapların dönüp yüzüne çarptıgında da aglamayacaksın. Ne demişler: Kendi düşen aglamaz.... Umarım bu sözlerin o insanları yerinden edenlere oldugunu ifade edebilmişimdir. :) Saygılar.
Yanlış bildiğiniz konular var, bu bahsettiğiniz sığınmacıların akla hayale gelmeyecek şekilde nasıl vatandaş yapıldığına bizzat şahidim. İşim gereği inşaatlarımızda pek çok taşeron firmayla çalışıyoruz. Hepsi de ağırlıklı olarak Suriyeli ve Afgan işçi çalıştırıyorlar. Son 3 aydır nasıl inanılmaz bir hızda hiçbir kanun kural tanımadan vatandaşlığa geçirildiklerini görseniz diliniz tutulur. Son furya 3 ay kadar önce oldu, birden tüm işçiler izin istemeye başladılar ve öğrendik ki Ankara'nın pek çok semtinde karakollarda isim listeleri yazmaya başlamışlar. Güya o listelerle vatandaşlık vereceklermiş sığınmacı olarak ülkede bulunanlara. Güldük geçtik, inanmayın öyle şey olmaz dedik. Ama oluyormuş, Türkçeyi iyi bilenler akşama kadar kendi bazı dernek yöneticileriyle telefonla görüştüler, herkes birbirine haber verdi. Çok yoğun çalıştılar, birçoğu gitti karakolda bu işle ilgilenen polisleri bulup isim yazdırdılar. Yetişemeyenler araya birilerini sokmaya çalıştılar filan. Sonra da süreci gün gün takip ettiler. Listeler karakoldan kaymakamlığı gitmiş, bu hafta isimler valiliğe ulaşmış, valilik onaylamış, bu hafta nüfus müdürlüğüne göndermişler filan diye sürekli haberleştiler, biz de şaşkınlıkla izledik. Sonra birer ikişer ellerinde yeni kimliklerle ağzı kulaklarında gelmeye başladılar. Ben bile daha yeni kimlik almadım bu arada :) Bir iki tanesi hemen pasaport alıp Afganistan'a gitti, kaçak oldukları için uzun zamandır ülkeyi terk edemiyorlarmış. Hatta bir tanesi elinde yeni kimliğiyle sırıta sırıta geldiğinde 4 senedir bizimle çalışan bir genç, "abi bu İran'dan geleli daha 15 gün oldu, şansına vatandaşlık aldı, ben bile alamadım daha" demişti. Bu yazdıklarımın hepsi gözlerimle gördüğüm şeyler. O yüzden ben "Eğer şartları sağlayıp vatandaş olmamışlarsa tabi" denilmesini anlamsız buluyorum. İçişleri bakanı ara ara çıkıp bir önergeye cevap olarak "kanunlarımıza göre son 5 yılda sadece bilmem şu kadar kişi vatandaş olmuştur" filan diye açıklama yaptığında da "hadi ordan!" diyorum sadece. Bu arada insanları yerinden yurdundan etme meselesinde de herkesten çok bizim günahımız var ne yazık ki. Vizeleri bile kaldırıp ortak bakanlar kurulu düzenleyecek kadar yakınlaştığımız bir ülkeye birdenbire savaş ilan edecek kadar düşman olup, bir de başkentlerinde namaz kılma sevdasına düşüp, onun bunun gazıyla iç savaşlarına hem de en üst düzeyde müdahale edip mezhep savaşına destek çıkınca ortalık bugünkü hale geldi.
-
Bu arada "O insanları yerinden yurdundan eden kim? Madem sömürmek için insanları yerinden yurdundan edip ülkesine kondun afedersin eşşek gibi o paraları Türkiyeye verecek ve gık demeyeceksin" yazılmış ama kimsenin Türkiye'ye para verdiği filan da yok, verilen üç otuz paranın binlerce kat fazlası ne yazık ki fakir ülkemizin sınırlı kaynaklarından karşılanıyor. Kahramanlık yapacağız diye ülkenin geleceğini mahvediyor çok sevgili yöneticilerimiz. (çoğul kullanmam da sadece lafın gelişi)
-
son 14 ya sabır!
-
@sinem DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
eşşek
Sinem hanım yazdıklarınız gerçeklerle örtüşmüyor. En barizi Suriye'deki tek işgalci güç(tabir sizi rahatsız edebilir ancak şu anda fiilen başka bir ülkenin topraklarında askerimiz var ve durumu özetleyecek başka bir kelime yok) biziz ancak siz diyorsunuzki sömürmeye gelenler Türkiye'ye para versin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Bence bu konular kapansın, kimseye bir faydası yok, aksine zararı var. Türkiye'deki Suriyeliler hepimizin sorunudur çünkü seçtiklerimiz sebebiyle savaşın bilfiil içerisinde olmamız da yine bizim suçumuzdur. Bitti.
-
@phradrel şahsen ben ülkesinin o hale gelmesine neden olanların ülkelerinde kalıp yaptığı yarattığı pisliğin bedelini ödemesi den yanayım. Ama ülkesi o hale gelmesin diye uğraşmış ve gitmek isteyen de elbette kurunun yanında yaşta yanar hesabı ile arada kaynamamalı. Yoksa yok savaş çıktı yok can güvenliği yoktu bahane çok. Hiç bir ülke tehdit niteliği oluşturacak kadar göçmen almaz alıp entegre asimile edebileceği kadar alır. Bu yüzden kota var ancak bizde giren çıkan belli değil. Bu sosyolojik sıkıntıyı bir 10 yıl sonra süriyelilerden kaynaklı olarak yaşayacak hepsi yeraltı dünyasına inecek. Almanya'ya kaçak giden 1 milyon Iraklı Suriyeli vb ve bu insanların yılbaşı kutlamalarında meydan da yaptığı taciz tecavüz haddi hesabı yok. Lütfen onlarla bizi karıştırmayın ''onlarda göç ilen gelmiş bizde göç ilen geldik e o zaman hepimiz aynıyık ehehehe'' diye bir düşünce biçimi o açıdan yanlış. Demokratik çekiliş olması da ülkeye entegre olacak iyi göçmen gelmesi demek hedef o gelsin de ülkenin... çıkarsın gelsin de insanların midesi bulansın diye kimse yasa çıkarmaz ve son bir not elini ateşe sokuyorsan elin yanar zehir içersen zehirlenirsin bu hayatta herseyin bir karşılığı oluyor ve ülkesinin o hale gelmesine sebep olmuş birinin kalıp gerçekçi olarak cezasını çekmesi gerekir bu benim inancım. Ceza vermek gaddarlık ise tüm dünya gaddar.
-
........
-
........
-
Bu göz simgesini çok kullanır oldum artık son günlerde, yapanın eline sağlık.
Göz var huzur var :)
-
@gokcell Doğru. Zaten sistemin doğası gereği o şekilde olması gerekir çünkü amaç adı üzerinde "çeşitlilik" sağlamak. Önemli olan nokta ise kabul edilen yasal göçmenlerin niteliğinden daha çok sayısı. Toplam nüfusa oranlandığında her yıl o kadar küçük bir rakamı ülkelerine kabul ediyorlar ki bunun için bile o kadar titizlenmeleri, ülkelerinin yapısına gösterdikleri özen açısından hayranlık uyandırıyor.
Ne yazık ki Türkiye'ye son birkaç yıl içinde sınırlardan hiçbir kontrol olmaksızın alınan sığınmacı sayısı, ABD'nin bugünkü sistem aralıksız devam etse bile en az 100 senede kabul edeceği sayıya eşit :(
-
Zaten kalmış 14 gün, twittera bile bakamıyorum sinirim zıplıyor midem kalkıyor artık, burada da aynı gerginliği yaşamak istemiyorum, arada bir olur da en azından şu 14 günde hergün yeni polemik çıkmasın, sonrası için beklenti plan hayal vs ne varsa o konuşulsa.. sanki daha mı tatlı olur ne :)
-
Bu ileti silindi! -
........
-
bu da benden..https://www.youtube.com/watch?v=ghUABfumT4Y
-
@sinem DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
ülkemize göçen "göçmenler" ile aniden oluşan şartlar dolayısıyla gelmek zorunda kalan "mülteciler" arasında insan kalitesini veya niyetlerini ölen bir cihaz keşfedildi de ben mi duymadım? Aksaray gibi göçün yogun hissedildigi bir yerde adım başı özbek afgan suriyeli ile karşılaşıyoruz bunlardan bazıları birikimleriyle gelebilmiş dükkan açmışlar ticaret yapıyorlarken bazıları bir igne alamadan kaçmak zorunda kalmış zamanında dr ögretmen hakim tüccar iken şimdilerde konu komşunun taşınırken elden çıkardıgı iki çekyat bir halı ile zemin ya da bodrum katlarını bile 500-600 tl isteyen zalim ev sahipleri(bu evsahipleri türk bu arada) ile cebelleşen insanlar haline gelmişler devletin yardımları ise kısıtlı bir süre idare ediyor çogu bombalar altında can veren abi abla ve akrabasının bir anda ortada kalan çocuklarını da sahiplenerek kaçırmışlar Türkiye'ye .. Nereden biliyorsun derseniz Sivil Toplum Gönüllüsüyüm bir buçuk yıldan fazladır bu gözler neler gördü ve bu kulaklar neler duydu. Biraz zahmet buyurup bir STK da yarım gün gönüllü çalışın hatta haftada 1 çalışın yerinde görün ondan sonra konuşun. Öyle "arap sevici", "pis suriyeliler", "ekonomimiz mahvoldu ", " Hep hükümetin suçu"... Bunlar inanın çok havada kalıyor ve sırıtıyor...Altını çizerek söylüyorum: Durumu iyi olanlar olmayanlara yardım etmedigi sürece bu dünya hiç bir şekilde düzelmeyecek. Abd kanada ingiltere avusturalya nereye giderseniz gidin.... Düzelmeyecek.
1- Burada "arap sevici", "pis suriyeliler" ifadelerini tek kullanan siz oldunuz şu ana kadar. Onun dışında kimsenin böyle sıfatlar kullandığını görmedim.
2- Popülist cümleler, hamasi nutuklar kulağa güzel geliyor ama insani yardım başka şey, ülkenin sınırlarını kontrolsüzce açıp milyonlarca insanın tek bir denetim olmaksızın sınırlardan girişine izin vermek başka şey. Bizim hükümeti suçlamayalım da Yeni Zelanda kabinesini mi suçlayalım.
3- Duvara konuşuyormuş gibi hissediyorum ama sıkılmadan tekrar belirteyim. Öyle savaştan kaçan 50-100 bin zor durumdaki insandan bahsetmiyoruz; Düzce Kastamonu Uşak Niğde Kırklareli Bitlis Rize Amasya Siirt Bolu Nevşehir Kars Kırıkkale Hakkari Bingöl Burdur Yalova Karaman Karabük Kırşehir Erzincan Bilecik Sinop Çankırı Bartın Iğdır Artvin Gümüşhane Kilis Ardahan Tunceli ve Bayburt'un tüm ilçe ve köyleriyle birlikte toplam nüfusu kadar insanın sorgusuz sualsiz ülkeye alınmasından bahsediyoruz!
4- Madem amaç yardım etmek ve savaştan kaçanları top saldırılarından, öldürülmekten kurtarmaktı, orada savaş hala devam ediyor şimdi niye kapattık kapıları? Niye bir 5 milyon kişi daha almıyoruz? Var mı bunun cevabı? Ya da madem bir limit vardı ve bir yerden sonra daha fazlasını kabul edemiyorduk bu limit 6-7 milyon mu olmalıydı
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum