Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hasnotbeen al benden de o kadar.


  • Ben unutmuştum başvuru yaptığımı o zaman çok güzeldi, hatırlayınca epey zor oldu olacak mı olmayacak mı diye? Tabi herkesin dileği çıkması yönünde. Benim 15 yıldır Amerika da yaşayan akrabalarım var yine 2-3 tanede arkadaşım var farklı farkı bölgelerde. Çıksa da hangisinin yanına gideceğim diye düşünsem 🙂 Bu gün Çanakkale deyiz 🙂 #18


  • @mbasoguz DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Ben unutmuştum başvuru yaptığımı o zaman çok güzeldi, hatırlayınca epey zor oldu olacak mı olmayacak mı diye? Tabi herkesin dileği çıkması yönünde. Benim 15 yıldır Amerika da yaşayan akrabalarım var yine 2-3 tanede arkadaşım var farklı farkı bölgelerde. Çıksa da hangisinin yanına gideceğim diye düşünsem 🙂 Bu gün Çanakkale deyiz 🙂 #18

    Oh ne şanslısınız 🙂 biz de tam tersi sayılır, nj ye bir kuzenim evlendi gitti ama onunla da pek yakın sayılmayız, zaten nj tercihimiz olmaz sanırım.
    Eşimin tanıdığı 2 aile var(biri san franciscoda) , çok yakın sayılmaz onlar da, eski ahbap gibi, belki adres konusunda onlardan destek isteyebilirz ama o kadar, sonrasında muhtemelen tamamen yalnızız 🙂

    Hani şu meşhur 3 gereksinimden 2si okey idare eder ama 3. eksik bizde, napalım 🙂


  • @likable

    @likable DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @cokomisket DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    merhaba,
    çok az okuma ve girme şansı yakaladım foruma ama ben de üye olup bir kaç şey yazmak istedim.
    eşimde wat programında tanıştık ve 2008 de bir defa başvurduk gc çıkmadı sonra neden başvurmadık diye bu sene çok dövündük ve yeniden başvurduk.
    ikimizinde işleri iyi, bebeğimiz de var ama artık gitmek istiyoruz bir yerlere. ve en çok ABD! umarım gece gündüz bu haberi bekleyen, gerçekten gidecek olanlara çıkar.
    ben bu sene eşim ve kendim dışımda 4 arkadaşım için de başvuru yaptım. Ancak kişi başı şans %1.20 gibi bir şey sanırım. Yanlış mı biliyorum ?

    Olasılık %0,70-1,00 arasına kadar düştü ama şöyle düşünürseniz kafa rahatlar. Çıkma şansı herzaman %50 😉
    % 1çıkma ihtimali olan bir şeyi %50 çıkıcak düşünürseniz çıkmadığında yaşayacağınız şey hayalkırıklığından ziyade YIKIM olur.
    Bence şöyle düşünün sayısal loto çıkma ihtimali 14 milyonda bir tam kupon için 12 tl fiyatı vardı hatırladığım kadarıyla.Kazansan bile olmadı deyip çıkan topu tekrar atıp çekiyorlar.kaybediyorsun hetürlü.Bunda %1 de olsa kazanma ihtimalin var.Eşinden dolayı ayrıca %1 kazanma ihtimalin daha var.14000 kat daha fazla greencard lotoyu tuturma ihtimalin.Üstelik bedava.Kesin çıkıcak diye düşünmeye başlarsan çıkmama ihtimalide %99 bu da kendini fazla kaptırmanı önler.


  • Merhaba, biz eşimle boşanma arefesindeyiz fakat süreç uzayacak gibi görünüyor, 1 yaşında kızımız var, kartın bana çıktığını varsayarsak, DS260 formunu evli olarak doldurup (hala boşanamadığımız için) mülakata tek başıma katılabiliyor muyum? Katılabilirsem bunun herhangi bir dezavantajı olur mu? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetarikan DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba, biz eşimle boşanma arefesindeyiz fakat süreç uzayacak gibi görünüyor, 1 yaşında kızımız var, kartın bana çıktığını varsayarsak, DS260 formunu evli olarak doldurup (hala boşanamadığımız için) mülakata tek başıma katılabiliyor muyum? Katılabilirsem bunun herhangi bir dezavantajı olur mu? Teşekkürler.

    Evet, yapabilirsiniz. Sadece Green Card alacak kisiler icin DS260 formu doldurmaniz yeterli, bir dezavantaji olmaz.


  • @efecanartik DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Arkadaslar herkeae merhaba uzun bi aradan sonra tekrar forma kayit oldum gecmistwki adresimle sifremi tamamen unuttum cunku:) Sen kimsin derseniz 2018 kazananlarindan bitanesi ve sirasi gelmeyen magdur bi vatandasim:)36.000 kusurlerdeydi numaram ve isin basinda siramin gelmemesi gibi bi dusuncem asla yoktu vizeyi almis gibi dusunuyordum taki son visabulletin acilana kadar.. 2018 cekilisi benim hayatimin belkide donum noktasi gibi biseydi isimi birakmistim ingilizce egitimi almak icin şuanda iyi bi ingilizce seviyesine sahibimde en azından ordan biraz faydası oldu :)ve ailemden ayri yasiyodum son 1 senem olcak diye tekrar yanlarina geldim , sosyal ortamimdan uzaklastim vs. sonucta hersey Allahtan hayirlisi boyleymis dedim ve yine hayatima devam ettim gecen zamanda ama icimdeki Amerika sevdasini asla sonduremedim ne yalan konusayim..Bazilariniz belki dalga gecer belki uzulur belki kizar bana fakat cok klişe bi cümle olcak bu ama gerçekten Tr de kendimi hergün dahada dibe batıyomuş gibi hissetmekten çok yoruldum.Çocukluğumdan beri süre gelen bir arzu bu benm için. Neyse konuştukça roman olur o yüzden gerçekten kim kalben yürekten istiyosa bu seneki çekilişi umarım onlara çıkar be yeni bi serüvene başlarlar hayatlarında size sadece tek bi tecrübemden dolayı tavsiyede buluncam lütfen kazanamazsanız üzülmeyin ve hayatınıza devam edin.. Allah herkesin gönlüne göre versin kendinze iyi bakın bol şanslar...

    Arkadaşlar böyle bir ihtimalin de var olduğunu hiç bilmiyordum ve forumu okurken çok çok şaşırdım ve üzüldüm, bu konuda bilgisi olanlar beni yönlendirebilir mi? Visabulletin'den neyi nasıl ve ne zaman kontrol etmeliyim. İlk kez duyduğum ve bilmediğim bir konu olduğu için biraz panik ve korku sardı açıkçası. Beni aydınlatabilecek ve konuyu biraz daha derin anlatabileceklerin desteğini bekliyorum. Çok üzüldüm arkadaş adına da.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stardium her ayın 15 gibi bülten açıklanıyor. Daha 3 bülten var.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1755/dv-2020-green-card-cekilis-sonuclari-nasil-kontrol-edilir/12

    bu linkte yazdım curretn numaralarını ondan dolayı bu sene hiçbir şey kesin değil ne üzülün ne de sevinin.

    2018 yılından beri current numaraları yazıyorum

    4.400 - 6.600 - 8.800 - 10.000 - 13.500 - 18.500 - 21.900 - 26.800


  • @stardium anladığım kadarıyla DV2020 çekilişini bekliyorsunuz.
    Durum bu şekildeyse şuan için korkmanızı gerektirecek bir durum yok.

    Kısaca özetlemek gerekirse, çekilişte bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazandıktan sonra size bir sıra numarası veriliyor ve bu sıra numarasına göre görüşmeye çağırılıyorsunuz, eğer size sıra gelene kadar vizeler biterse hakkınız yanmış oluyor maalesef.

    Forumda biraz okuma yaparsanız konuya ilişkin çokça mesaj var, daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..


  • @VolkanU @ayvalik10 Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Hiç bilgim olmayan bir konuydu çok sağolun. Evet DV2020 çekilişini bekliyorum, tekrar teşekkür ederim dostlarım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stardium 7 mayıstan sonra burası yıkılacak zaten duymaman gibi bir şansın yok 🙂 bu arada ilk bülten zaten eylül 2019 başlayacak değişiklik olmazsa


  • Bu sene sanırım yanlış duymadıysam çekiliş çıkan kişiler sırası gelmeden konsolosluk belgeleri istiycekmiş eğer belgeleri göndermiyorsan konsolosluk seni sıradan alıp bi sonraki kişiye geçiyormuş doğrumudur pek bi bilgim yok ama böyleyse çıkan kişilerin ve gitmek isteyen kişiler daha rahat gc sahibi olma ihtimali yüksek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rotinnn current olduktan sonra sana evrak maili geliyor fakat bazı kişiler ki bunlar whatsapp bir grup insanlar dediğin gibi daha mail gelmeden evrakları gönderdiler fakar hiçbir şekilde öne alınma kayırmacılık olayı olmadı. Ondan dolayı numaran current oldu mu sakince her gün mailini önemsizler postası dahil kontrol edeceksin o kadar bu işi o kadar sarpa saman yaptılar ki 3 adımda yapılacak işi 33 adıma çıkartıyorlar bu seferde senin gibi kişiler de kafası karışıyor. 7 mayısta açıklandı mı çıktı mı zaten şimdi ki dv2019 başlayan başlıklar dv 2020 olarak açılacak. Şimdiden bilgi sahibi olmak istiyorsan dv 2019 mülakat deneyimleri gibi başlıkları kontrol edebilirsin linkler aşağıdadır
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri/3401
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1567/fy2019-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem/434
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari/2095


  • GOT 8-1 nette mevcut ilgilenenlere 🙂


  • KCC hamgi evrakları istiyor ? GC kazanıp gidinlerin videolarını izledim KCC ye evrağı hiç görmedim . Mülakat günü hepsini götürüyorlar diye anlamıştım ben 😮

  • ⭐⭐

    Ev Okul İş üçgeninde benim için zaman o kadar çabuk geçiyor ki valla bir yandan sonuç günü bir an önce gelsin istiyorum, bir yandan da gene çıkmazsa nasıl yıkıma uğrayacağımı düşünüyorum.


  • @muhammed01 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    KCC hamgi evrakları istiyor ? GC kazanıp gidinlerin videolarını izledim KCC ye evrağı hiç görmedim . Mülakat günü hepsini götürüyorlar diye anlamıştım ben 😮


  • @muhammed01 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    KCC hamgi evrakları istiyor ? GC kazanıp gidinlerin videolarını izledim KCC ye evrağı hiç görmedim . Mülakat günü hepsini götürüyorlar diye anlamıştım ben 😮

    Bu seneye kadar öyleydi zaten, ama dv2019 sürecinde yeni bir uygulamaya geçildi. Mülakattan önce talihlinin bazı evrakları elektronik ortamda göndermesini istiyorlar. Bunların hangi evraklar olduğunu veya daha detaylı bilgiyi 2019 başlıklarında bulabilirsin.
    Mesela 2019 loto aşamaları başlığı gibi..


  • ...ve 17 gün kalır 😎


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum