DV2020 bekleme odası
-
@sinem ABD'de eğitim alacak çocuklarınızı TR'ye dönme konusunda ikna edebileceğinizden emin misiniz? 😁
Ama şuan ki küçük hallerini düşünmeyin, yetişkin birer birey olacaklar, kendi dünya görüşleri ve alıştıkları yaşam standartları olacak..
-
@volkanu DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@sinem ABD'de eğitim alacak çocuklarınızı TR'ye dönme konusunda ikna edebileceğinizden emin misiniz? 😁
Ama şuan ki küçük hallerini düşünmeyin, yetişkin birer birey olacaklar, kendi dünya görüşleri ve alıştıkları yaşam standartları olacak..
emin degilim ama beni es geçeceklerini de sanmıyorum çünkü öyle yetiştirmiyorum. :)
-
Tr standartlarında despot bi anne oldgum aile bireylerimce sık sık söyleniyor ama çocuklarım beni severler. :)
-
bir de Aziz Sancar ve Ziya Özel i çok seviyorlar. :)
-
@sinem dominant bir annenin bile tek başına işi zor =)
İnşallah gelecekte bu konuları tartışıyor olursunuz evlatlarınızla 🙏
-
yok seçme hakları elbette olacak kalalım böyle ülkemize daha faydalı oluyoruz derlerse(çünkü faydalı olmanın binbir yolu var) hayır demeyecegim en azından iyi yetişmelerini saglamış olmanın vicdan huzurunu yaşıyor olacagım... Ama gelir ve ülkeye bizzat hizmet ederlerse çektigim çekecegim her sıkıntıya daha bir deyecek... .Çocuklarımıza kimi ideal ve hedef gösterdigimiz çok ama çok önemli. Güzel örneklerle ve iyi bir beslemeyle(manevi anlamda) evlatlarımızın yapamayacagı hiç bir şey yok bence
-
@sinem Savaşmak bizim ruhumuzda var diyorum:blush: ve ekliyorum, öyle zihniyetler var ki savaşmak fayda etmiyor bu zihniyetlerle. Her türlü yolsuzluk, haksızlık, yandaşçılık, din sömürüsünü görmezden gelip körü körüne bağlı zihniyetlerden bahsediyorum. Gözün gördüğünü akıl nasıl almaz bunu hiç anlamıyorum. Aslında bu anlamda biraz yol katettik gibi lakin, yine her türlü sahtekarlık dönüyor hak edene hakkını vermemek için. Bu nedenledir benim isyanım.
Daha önce de belirtmiştim. Eğer şans yüzüme güler de GC kazanırsam, ancak bu zihniyet değiştiğinde yahut Allah korusun savaş çıktığında dönerim ülkeme! -
bn 15 sene süre verdim çıkarsa kalma sürem. :) bakalım hayırlısı...
-
@sinem DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@dreams_usa DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@sinem bizde hak yemek için yasada bir boşluk yoksa, ya kılıfına uyduruyorlar yahut yeni yasa çıkarıyorlar :)
Evet, sıkı cezalar ile yaptırım uyguluyorlar haklısın ve bu konuda başarılı da oluyorlar. Ya bizde? Kadınları yerlerde sürükleyen , istediğini alamayınca zavallı kadını bıçaklayan gaspçılar, tacizciler karakolda geçirdikleri 2 saatin ardından serbest bırakılıyorlar. Yaya ya çarpan ve ölümüne neden olan lüks araç sahipleri nezarette bile 1 gece geçirmiyor, hapis şöyle dursun!evet düzeltilmesi gereken çok şey var ama ben kalkıp gitmek yerine kalıp savaşmayı seçmek üzere yetiştirildigim için bunlardan bunalmıyorum. Kafalarımız hamdolsun çalışıyor. Düzeltilebilir şeyler bunlar. Ben sadece çocuklarımın iyi bir egitim alıp geri dönmelerini ve ülkelerine hizmet etmelerini istiyorum. Bütün çabam bunun için... Öfkenize yenilmek sizi güzellikleri görmez yapar derdi bir hocam. :) hak veriyorum ona... Bazen geri çekilip kuşbakışı bakmak da lazım.. ne dersiniz?
Bir kere geldiğim Dünya'da ömrümü şahsen bir şeylerle "savaşarak" geçirmek istemiyorum açıkçası, tek istediğim huzur. Ayrıca tabii herkesin kendi tercihine saygı duyuyorum. Umuyorum çocuklarınız istediğiniz gibi yetişir.
-
@chromium DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@sinem DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@dreams_usa DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@sinem bizde hak yemek için yasada bir boşluk yoksa, ya kılıfına uyduruyorlar yahut yeni yasa çıkarıyorlar :)
Evet, sıkı cezalar ile yaptırım uyguluyorlar haklısın ve bu konuda başarılı da oluyorlar. Ya bizde? Kadınları yerlerde sürükleyen , istediğini alamayınca zavallı kadını bıçaklayan gaspçılar, tacizciler karakolda geçirdikleri 2 saatin ardından serbest bırakılıyorlar. Yaya ya çarpan ve ölümüne neden olan lüks araç sahipleri nezarette bile 1 gece geçirmiyor, hapis şöyle dursun!evet düzeltilmesi gereken çok şey var ama ben kalkıp gitmek yerine kalıp savaşmayı seçmek üzere yetiştirildigim için bunlardan bunalmıyorum. Kafalarımız hamdolsun çalışıyor. Düzeltilebilir şeyler bunlar. Ben sadece çocuklarımın iyi bir egitim alıp geri dönmelerini ve ülkelerine hizmet etmelerini istiyorum. Bütün çabam bunun için... Öfkenize yenilmek sizi güzellikleri görmez yapar derdi bir hocam. :) hak veriyorum ona... Bazen geri çekilip kuşbakışı bakmak da lazım.. ne dersiniz?
Bir kere geldiğim Dünya'da ömrümü şahsen bir şeylerle "savaşarak" geçirmek istemiyorum açıkçası, tek istediğim huzur. Ayrıca tabii herkesin kendi tercihine saygı duyuyorum. Umuyorum çocuklarınız istediğiniz gibi yetişir.
bu dünyada huzur yok huzur cennette. İstediginizi almak istiyorsanız savaşmanız gerekiyor... Bunu küçük yaşta deneyimledim...Bu savaş öyle kılıç kalkanla falan degil zeka ve azimle oluyor. Bunu da küçük yaşta anladım... Ama tabii ki haklısınız birz huzur hepimzin hakkı. Fakat çok da bir şey beklememek lazım . Bir kere geldigimiz bu dünyadan geldigimz kadar saf ve temiz kalarak ayrılabilmek karımız...bnm düşüncem bu.. Dilerim size de aradıgınız huzur nasib olur. :)
-
@sinem al hadi savaş bu zihniyetle :) :)
https://youtu.be/4iEY-42a998
Ben bunları kastediyorum, bu zihniyetler düzelmediği yahut yok olmadığı sürece biz ülke olarak 1 adım ileri gidemeyiz. Baksanıza saplantıya, gözlerini kör etmiş resmen. -
@Sinem bir de her şeye kılıf uydurma becerileri yok mu en tepelerindekinden en altına kadar, çıldırıyorum yarabbim.
-
hadi hadiii bugünüde yırttınız... saat 23:14 artık 21 gün kalmış sayılır....şunun şurasında ne kaldı Allah aşkına :dark_sunglasses:
-
@dreams_usa bence kadın adamı bozmak istememiş. :) yoksa çomarkopter diye bir şey olmadıgı açık.. :) Zihniyet olarak bn de bir ak parti seçmeniyim. Çomar mıyım? Bilmem... ama bildigim şey geldigimiz nokta 1980 den bu güne gelebildigimiz en iyi nokta. O kadar söyleyeyim size...
-
ha gayret son 21. :)
-
@topraxxx desene umut ve heyecanla dolu 1 günü daha geride bıraktık :(
-
@Sinem Hanım çocuklarınıza güzel bir eğitim aldırmak adına fikirlerinize katılıyorum. Lakin bu demek değil ki her çocuk bir Aziz Sancar olacak.
Eğitim olarak fizik, kimya, biyolojiden önce ahlak gelmeli ki ne iş yaparlarsa yapsınlar yaşamları boyunca haksızlık, hırsızlık, vicdan sömürüsü vb gibi durumları kullanmasınlar. Hizmet açısından bakarsak bana göre temizlik personeli bile ülkesi için çalışıyor ama genel olmasa da şuandaki görüş çöpcü veya kağıtçı diyerek küçümseme. Oysa Abd'ye gitme isteğimizden biriside yapılan işe, insana saygı değil mi ? Kısaca ülkemizinde bu duruma geleceğini umut ediyorum. -
@sinem peki 1980 den beri ülkemizin bu kadar satılmadığını da biliyor musun? :blush:
Cumhuriyetin ilanı (1923) ile 2004 yılları arasında 794 milyar dolar harcayan bu devlet (bak Cumhuriyetin ilanı diyorum, doğru düzgün fabrikalar yok, okullar yok, hastaneler yok, yollar yok, daha ne sayayım, savaştan yeni çıkmış ve yeni kurulmuş bir devletten bahsediyorum), 2004 ile 2018 yılları arasında 2 tirilyon yüz küsür milyar dolar harcamış.
Peki ne yapmış? Satmaktan başka ne yapmış? 3. köprüyü mü yapmış, Avrasya tünelini mi yapmış, yeni hava limanı mı yapmış, Orhangazi köprüsünü mü yapmış? Bak n'olur bunları yapmış deme, benim söylemeye dilim varmaz ama işte o zaman çomar olursun malesef :)
Taze gıda da ihracat yapan devletimiz ithal eder duruma gelmiş. Soğan alabiliyor musun soğan? :) -
@oradaki DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@Sinem Hanım çocuklarınıza güzel bir eğitim aldırmak adına fikirlerinize katılıyorum. Lakin bu demek değil ki her çocuk bir Aziz Sancar olacak.
Eğitim olarak fizik, kimya, biyolojiden önce ahlak gelmeli ki ne iş yaparlarsa yapsınlar yaşamları boyunca haksızlık, hırsızlık, vicdan sömürüsü vb gibi durumları kullanmasınlar. Hizmet açısından bakarsak bana göre temizlik personeli bile ülkesi için çalışıyor ama genel olmasa da şuandaki görüş çöpcü veya kağıtçı diyerek küçümseme. Oysa Abd'ye gitme isteğimizden biriside yapılan işe, insana saygı değil mi ? Kısaca ülkemizinde bu duruma geleceğini umut ediyorum.bunu ben de umud ediyorum. Çocuklarımıza hedef gösterirken onların birer yarış atı degil insan olduklarını önce biz ebeveynlerin unutmaması gerekiyor. Bir egitimci olarak bunun fazlasıyla farkındayım. Bununla beraber hangi ülkede yaşarsam yaşayayım çocuklarıma ve/veya ögrencilerime güzel ahlakı güzel degerleri aşılamaya çalışıyorum ne kadar başarılı oldugumu zaman gösterecek... Ögretmenler verdikleri emegin karşılıgını bazen dünya gözüyle göremezler. Ama hayır dualarla anılmak en güzeli olsa gerek... Çocuklarıma şunu ögretmeye çalışıyorum nerede hangi işi yapıyor olursanız olun bilin ki Allah sizi görüyor biliyor kimse görmese de bilmese de.. İşinizi tam yapın en güzel şekilde yapın gücünüz nispetinde ve bunun sonunda da takdiri Allahtan bekleyin hak etiginiz ücret içinse sıkı takipçi olun ve hak yenmesine de hak yemeye de müsaade etmeyin. Dilerim bunu yerleştirebilirim hayatlarına. Ben böyle yetiştirildim zira...
-
@dreams_usa spikerin trollüğü 😂😂
Her izlediğimde kopuyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum