Green Card ile Askerlik Tecili Yaparken Türkiyede'ki Sağlık Sigortasından Olmak
-
Herkese merhabalar. İki farklı mevzunun birbiriyle çelişmesi üzerine bir sorum var.
1.durum şu: ben green cardlı olarak amerikada yaşayan bir insanım ve forumdaki bazı arkadaşlar gibi Türkiyeye sık sık gidip gelen birisiyim. Hepinizin bildiği gibi abd'de hastane işleri korkunç pahalı ve halledilmesi zor dolayısıyla ben doktor ve diş hekimi işlerimi genelde türkiyeye gittiğim dönemlerde hallediyorum, bu önemli zira devam eden hastalıklarım olduğu için amerikada maddi olarak karşılayamayacağım kadar sık hastane işlerim oluyor.
2. durum da şu: ben herhangi bir askerlik işlemimi gerçekleştirmedim ve e devlette "yoklama kaçağı" olarak görünüyorum, forumdan öğrendiğim kadarıyla green card ile askerlik tecilini 35 yaşına kadar yapabiliyoruz, bu işlemleri başlatmayı düşünüyorum ama bunu yaparsam adresimi buraya taşımak zorunda kalacak mıyım onu anlamadım.Şimdi esas sorum şu: abd de konsolosluğa gidip askerlik tecil işlemlerimi başlatmam halinde adresimi de taşımak zorunda mıyım? Eğer öyleyse bunu yaparsam türkiyede devam eden sağlık sigortam düşer mi? Çünkü benim hastaneye gidebilmeye devam etmem lazım ama türkiye ziyaretim sırasında rastgele bir gbt kontrolü ile bilmem kaç yüz bin lira ceza da yemek istemiyorum. Konu ile ilgili bilgisi olan veya benzer süreçten geçmiş kimse var mıdır forumda acaba? Aratınca böyle bir soru bulamadım arşivde
-
@Jonni Türkiye de 15 yıllık sigortacı olarak cevap yazıyım. Sigorta şirketi adrese göre iptal etme hakkı yoktur. Senin iptal dilekçen yada bitmesi sonucu aktifliği biter. Ancak özel sigorta değil gss olan devlet sigortası ise zaten senin adrelerin iki tane oluyor. Birincisi amerika ana adresin oluyor. İkinci adres yani yazlık adresin Türkiye adresin olacak. Ondan dolayı hiçbir sorun olmaz. Fakat var bu olayda. Amerika da ki adres değişikliği gecikmeli olduğu için ceza yazabilirler. Edevletinden aşağıdaki linke girer misin çünkü konsoloslukta da bu şekilde görecekler. Burada amaç birinci adres neresi olduğu
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-yerlesim-yeri-ve-diger-adres-belgesi-sorgulama
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum