Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.2k 488 206.7k 494

• @Serhat-Tarhan-0 ve son olarak süreç ile alakalı çoğu vatandaşımız psikolojisi iyi bir testten geçiyor...yolun sonunda inananlar olarak biz kazanacagız allahın izni ile

• @TufekciEmirhan 1990 yılında beri yapılan @MySea kazandığı dönem de mektupla işlemler yapıldığı için bu kadar bekleme süresi vardı. Ancak şimdi artık teknoloji gelişti. Örnek 1 temmuz da kılavuz çksın. 15 temmuz - 15 ağustos başvuru olsun. 1 eylül de çekiliş açıklansın. Sonra 1 ekimde de mülakatlar başlar. Şimdi bu takvimin olmaması için bir neden var mı. Ondan dolayı daha hala ümidi ayakta tutuyoruz.

• @ayvalik10 Artik gunumuzde AI var. Isterlerse, bir haftaligina basvurulari acip, ertesi hafta cekilisi yapip, sureci tamamlarlar. Hersey online zaten.

Burada secimlerde zaten electronic sekilde okullarda bilgisayarda oy kullaniyoruz ve hemen o aksam sonuclar aciklaniyor.

• @MySea @ayvalik10 Hocam teknoloji ve yapay zeka kısmında sonuna kadar haklısınız, iş sadece yazılıma kalsa 1 haftada bile halledilir ama olaya sadece "kura çekme hızı" olarak bakmamak lazım. Atladığımız iki devasa problem var:

1. Sorun teknik değil, tamamen siyasi:
      Süreç yavaş işlediği veya teknoloji yetmediği için değil, hükümet tarafından "güvenlik gerekçesiyle" resmi olarak askıya alındığı için duruyor. Yani sistemin fişini bilerek çektiler. Ortada siyasi bir yasak varken dünyanın en iyi yapay zekası da gelse o takvim işlemez.
    2. Konsoloslukların kapasitesi ve yığılma:
      Hadi diyelim ki yarın sabah siyasi yasağı kaldırdılar ve dediğiniz gibi 1 haftada başvuruları alıp çekilişi yapıp bitirdiler. Peki sonrası? İş sadece bilgisayarda kura çekmekle bitmiyor. Asıl darboğaz mülakat aşamasında. Şu an dünya çapındaki ABD konsolosluklarında inanılmaz bir yığılma var. Zaten işlemleri dondurulan ve mahkeme kapılarında bekleyen on binlerce DV-2026 mağduru var. Bunların üzerine bir de alelacele çekilmiş on binlerce yeni DV-2027 talihlisini sisteme yığmak, konsoloslukların mevcut personel ve randevu kapasitesiyle fiziksel olarak imkansız.
      Yani bilgisayar 1 günde sonuç açıklasa bile, o insanları mülakata alacak, evraklarını inceleyecek ve vizesini basacak diplomatik operasyonel güç şu an felç durumda. Sırf bu operasyonel kilitlenme yüzünden bile sistemi "hadi hemen açıp yapalım" diyerek yürütemezler maalesef.

• @MySea yapılması istenmeyen bir çekiliş için neden böyle bir zamana sıkıştırmaya çalışsınlar. Sürecin başından beri umudumuzu ayakta tutucaz diyerek boşa dayanaksız temellere ümit bağlamaya çalışıyoruz maalesef ve asıl konuyu kaçırıyoruz adamlar bu çekilişi yapmak istemiyor. Hali hazırda ellerinde kazananların olduğu dönemde vizelerini vermeyen bir ortamda yeni kazanan seçmelerini bekliyoruz

• @TufekciEmirhan selamlar;
    Mesajınıza kısmen katılıyorum. Doğru; karar siyasi ve DV-27'yi geçtim, 28'in bile açılıp açılmayacağı meçhul.

Konsolosluklardaki lottery dosyalarının yığılması yorumunuza katılmıyorum. DV-26 talihlileri şu an vizelerini alamıyor ve bu dosyalar yığıldı, evet. Ancak bu sene 1 ekim itibariyle 26 kazananları vizelerini alamazlarsa büyük bir talihsizlik olacak ve haklarını kaybedecekler. Yani konsolosluklardaki 26 kazananlarının dosyaları yığın olmaktan çıkacak.

Düşünün ki 27 çekilişi hiç aksamadı, başvurular 2025 ekim-kasım aylarında toplandı, mayısta çekiliş yapıldı ve yeni mali yıl bekleniyor. Çok hızlı bir DV-27 çekilişi yapılırsa, kazananlar bu yıl ekim ayı itibariyle rutine mülakat sıralamasına girer ve CN sıralamasına göre mülakatlar yapılır.

Şahsi fikrim; bu kadar kısa bir sürede, teknoloji, yapay zeka vs.. ne kadar ileri seviyelerde olursa olsun 27 çekilişinin yapılamayacağını düşünüyorum. Geçmişte yaşanan ve birçoğumuzun bu vakadan yola çıkarak enseyi karartmamaya çalıştığı örnek çok farklı. o dönemde yeni başvuru alınmadı, mevcut başvurular ile çekiliş yeniden yapıldı ve hemen ilan edildi. Şu an yaşanan durum çok farklı. İşin içine siyasi kararlar da girince, görünen köy klavuz istemiyor sanki. DV-27'nin pek bir şansı kalmadı gibi sanki.

• WhatsApp Image 2026-06-26 at 23.25.02.jpeg

• @Serhat-Tarhan-0 bu açıklama için ne düşünüyorsunuz ?

• @Serhat-Tarhan-0 İronik ama katılıyorum Amerika Amerikalılarındır, çünkü oraya giden herkes günün sonunda Amerikalı olur. Zamanında Reagan bile 'İsteyen herkes Amerikalı olabilir' demişti. Başa göçmen karşıtı gelince kapı duvar oluyor, yarın göçmen yanlısı gelince yine 'biz göçmen ülkesiyiz' diyecekler. Sistem tamamen o anki hükümetin rüzgarına göre esiyor."

• @Serhat-Tarhan-0 Amerika amerikalılarınsa o zaman onlara topraklarını geri versinler Edward_S._Curtis_Collection_People_013.jpg

• @TufekciEmirhan 30 eylül saat 17.00 kadar vizesini alan aldı. Ondan sonra tamamen hakların bitiyor. Yani yığılma olmayacak ki. 1ekim 2026 - 30 eylül 2027 arasında DV-2027 mülakatları olur. Daha önce ki takvimleri incelemedin mi hiç.

• e6ee6c0b-84f8-4e1a-bdb6-c22c08bf167d-resim.png

bu adamda bu konudaki en eski ve bilgili geçerli bir kişi yapılacağını düşünüyor, ama nasıl şu an içinde bulunduğumuz kondisyonda biraz zor gibi umarız olur boşa bir yıl geçmemiş olur.

• @TufekciEmirhan başka bi yorumda da Dv 2026 İçin önümüzdeki haftalarda iyi haberler alacağımıza inanıyorum yazmış

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@MySea yapılması istenmeyen bir çekiliş için neden böyle bir zamana sıkıştırmaya çalışsınlar. Sürecin başından beri umudumuzu ayakta tutucaz diyerek boşa dayanaksız temellere ümit bağlamaya çalışıyoruz maalesef ve asıl konuyu kaçırıyoruz adamlar bu çekilişi yapmak istemiyor. Hali hazırda ellerinde kazananların olduğu dönemde vizelerini vermeyen bir ortamda yeni kazanan seçmelerini bekliyoruz

En gerçekçi yorum.
    Ben aylardır aynı şeyi söylüyorum, malum şahsa DV çekilişini durdurmak için bir bahane gerekti, bulundu ve durduruldu. Çekilişle ABD vatandaşlığı verilmesine karşı zaten, çok pahalı bir şeyi bedavaya veremeyiz, bu çok saçma diye beyanı var. Kimseye umutsuzluk veriyor gibi olmak istemem ama ben insanların yerinde olsam Türkiye'deki işime/gelişimime/kariyerime odaklanmayı, yurtdışında başka ülkelere giderek kendimi geliştirmeyi, veya maddi durumum elveriyorsa ve iş planım varsa B2 vizesi ile gelip gözlemler yapıp iş kurma yönünde adımlar atmayı denerdim.

• bu yılda olsaydı 27 yıl başvurum olacaktı, 27 sene önce ilk başvurduğumda çıksaydı, hayatım nasıl olurdu acaba! Maddiyat olarakta ben ekonomistim diyenlerin doları baskılamasından sebep, evi arabayı motoru satıp, birikimleri de eklersem 300 bin dolar gibi bir param + 1500 dolar emekli aylığım oluyor ki, bu paranın ABD de güzel bir para olduğunun farkındayım. Dolar baskılanmasa 100 bin dolar bile etmezlerdi! ABD standartlarında basit bir yaşama yetecek para burada mutluluğun gramını bile getirmiyor...

• @yasvedev 27 sene vay be ben 34 yaşındayım ilk okula giderken siz ilk başvurunuzu yapmıştınız çok farklı bir hayatınız olacağından eminim şuan benim 3 olmuştu bu 3 yılda bile hayatım inanılmaz değişti birilerine anlattığımda yok artık diyor ben bile şaşırıyorum :)

• Bu forumun eski sohbetini özledim. Şimdi ayda yılda bir girer olduk. Bunu tek ben yaşıyor olamam.

• Bu ileti silindi!

• @mertq bir tek siz değil forumu bakıp öğrenip çıkan insanlarla dolu hepimiz burada aynı şey için endişeleniyoruz umarım zamanı gelip talihli olursunuz o zaman daha net anlayacaksınız.

• Selamlar. Son 1 2 yildir basvurmuyordum lottery ye. Ama başvurmamakla da elde edilen bise yok. Basvurup bir umut beklemek daha iyi. Eski dostlara ve yeni taliplilere selamlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k