Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

N-400 Adres ve Calisma Gecmisi

• Merhaba. Oncelikle yardimlariniz icin tesekkurler. Bu soruyu ablam adina soruyorum. Kendisi neredeyse 5 yildir Green Card sahibi, ve ayni zamandan beri ABD'de kesintisiz ikamet ediyor. Dolayisiyla cok yakin bir zamanda vatandaslik basvurusu hakki dogacak. Form N-400'e goz gezdirdik. Aklimiza takilan iki soru oldu ve cevabini bulamadik.

1- Ablam birkac yil once Turkiye'ye tatile gelirken ABD'deki evinden ayrildi. Kira sozlesmesini iptal etti, esyalarini bir depoya tasidi ve o sekilde Turkiye'ye geldi. Bunu yapmasinin sebebi ABD'den ayrilmak degil, zaten o evden tasinmak istiyor olmasi, dolayisiyla gereksiz yere kira odememek istememesiydi. Geri dondugunde baska bir ev bulup oraya tasindi. Ancak Form N-400 anladigimiz kadariyla residence gecmisinde bosluklara izin vermiyor. Bu bahsettigim bosluk 2 ay sureliydi. N-400 formunda adres gecmisini doldururken ABD adresinin bulunmadigi sureyi nasil girmeliyiz? Turkiye adresini mi yazmaliyiz, ya da ABD'de son kaldigi evin adresini yazsak ve sonrasinda Additional Information kismida bu durum hakkinda bilgi versek sorun olur mu?

2- Calisma gecmisi konusunda, ablam birkac farkli is yerinde calisti. Ay ve yil olarak ise giris ve cikis tarihlerini biliyor ancak tam gunlerini bilmiyor. Formda da gun, ay, yil seklinde soruluyor. Ise baslama ve isten cikis gunleri net bilinmediginde form nasil doldurulmalidir acaba?

Bu sorular hakkinda bilgi alabilirsem cok sevinirim. Tekrar tesekkur ederim.

• @gokayK, içinde söyledi: N-400 Adres ve Calisma Gecmisi

Merhaba. Oncelikle yardimlariniz icin tesekkurler. Bu soruyu ablam adina soruyorum. Kendisi neredeyse 5 yildir Green Card sahibi, ve ayni zamandan beri ABD'de kesintisiz ikamet ediyor. Dolayisiyla cok yakin bir zamanda vatandaslik basvurusu hakki dogacak. Form N-400'e goz gezdirdik. Aklimiza takilan iki soru oldu ve cevabini bulamadik.

1- Ablam birkac yil once Turkiye'ye tatile gelirken ABD'deki evinden ayrildi. Kira sozlesmesini iptal etti, esyalarini bir depoya tasidi ve o sekilde Turkiye'ye geldi. Bunu yapmasinin sebebi ABD'den ayrilmak degil, zaten o evden tasinmak istiyor olmasi, dolayisiyla gereksiz yere kira odememek istememesiydi. Geri dondugunde baska bir ev bulup oraya tasindi. Ancak Form N-400 anladigimiz kadariyla residence gecmisinde bosluklara izin vermiyor. Bu bahsettigim bosluk 2 ay sureliydi. N-400 formunda adres gecmisini doldururken ABD adresinin bulunmadigi sureyi nasil girmeliyiz? Turkiye adresini mi yazmaliyiz, ya da ABD'de son kaldigi evin adresini yazsak ve sonrasinda Additional Information kismida bu durum hakkinda bilgi versek sorun olur mu?

2- Calisma gecmisi konusunda, ablam birkac farkli is yerinde calisti. Ay ve yil olarak ise giris ve cikis tarihlerini biliyor ancak tam gunlerini bilmiyor. Formda da gun, ay, yil seklinde soruluyor. Ise baslama ve isten cikis gunleri net bilinmediginde form nasil doldurulmalidir acaba?

Bu sorular hakkinda bilgi alabilirsem cok sevinirim. Tekrar tesekkur ederim.

Sayin @@gokayK, sorulariniz yanitlari su sekildedir. 1. Ablanizin ABDde surekli ikametgahi olmasi gerekir. Turkiyede bulundugunu zaten seyahat ettigi icin soylemeniz gerekecektir. Buraya bir aciklama dusmeniz uygun olabilir. Ablanizin o sirada postalari nereye gitti, odedigi surekli kredi karti vs. faturalarinda neresi adresi olarak gorundu? Bu da size yol gosterebilir. 2. Emin degilseniz ay ve yil olarak tarihleri yazabilirsiniz, veya isyerlerinin insan kaynaklarini arayip tam tarihleri ogrenip oyle doldurabilirsiniz. Ayrica bu memoranduma da dikkat etmenizi tavsiye ederim. Linki ektedir. chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/policy-alerts/08.15.2025-Restoring_a_Good_Moral_Character_Evaluation_Standard_for_Aliens_Applying_for_Naturalization-Policy_Memorandum_FINAL.pdf

• @Claudia-J-Muslu Cok tesekkur ederim. Postalar, faturalar vs. eski adresine gitti ve ABD'ye donus yaptiginda oradan teslim almisti. Sanirim bu durumda o adresi devam ettirmemiz uygun olur o zaman. Tesekkur ediyorum.

Benzer Başlıklar

• N-400 Formu Adres Beyani

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    123 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @pistolstar, içinde söyledi: N-400 Formu Adres Beyani Merhaba, 2019 yilinca GC aldim ancak 2021 Aralik ayi itibariyla Continuous Residency saglayabildim. 2026 Haziran ayinda 4 years + 6 months kuralindan faydalanip vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Formda son 5 yilda ikamet ettigimiz adresleri beyan etmemiz isteniyor. Bu durumda 2021 Haziran ayindan baslamam gerekecek. 2021 Haziran - Aralik aylari icerisinde ABD disinda olmam dolayisiyla ABD disindaki bir adres yazabilir miyim? Yoksa ABD'de ikamet ettigim ya da USCIS'e bildirdigim en son adresi mi kullanmami onerirsiniz? 2023 tarihinde de ABD disina 5 aylik bir seyahatim oldu, ABD ile baglarimi kopartmadim ancak o donemde devam ettirdigim bir kira kontratim da yok, yine bu surec icin ABD'deki en son adresimi mi yoksa ABD'de disindaki adreslerimi mi yazmaliyim? N-400'e ABD disinda bir adres beyan edilmesinin basvurunun elenmesi ihtimalini arttirdigini okuyorum. Ne yapmaliyim? Sayin@pistolstar, N400 basvurularinda ABD adreslerini beyan etmeniz dogru olur. Ikametgahiniz degisti ise, ABD disina alindi ise, zaten istisna kurallarina tabi degilseniz vatandasliga basvurmamaniz gerekir. ABD disinda 5 ay kalip ABDde adresiniz kalmadi ise bu durum size zorluk yaratacaktir. Ayrica son degisikliklerden sonra vatandaslik icin iyi vatandas olma durumunu ve ABDde yasama suresini daha cok delillerle gostermenizi tavsiye ederiz. Bakiniz https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/policy-alerts/08.15.2025-Restoring_a_Good_Moral_Character_Evaluation_Standard_for_Aliens_Applying_for_Naturalization-Policy_Memorandum_FINAL.pdfv Ayrica yine yeni degisikliklere gore vatandaslikla ilgili vermis oldugunuz butun bilgilerin ev ziyaretleri ile kontrol edilmesi durumu olabilir. Bu nedenle basvuruda gereken butun sartlari gerceklestirmeden basvurmanizi tavsiye etmeyiz.
  • N-400 formu ve Minor Underage Drinking

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    141 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @eire, içinde söyledi: N-400 formu ve Minor Underage Drinking Iyi gunler; ABD vatandasligina basvurma vaktim geldi. Durumum tek bir konu disinda cok basit ama bir konuda bilgi almak istiyorum; 2008 yilinda 19 yasimda iken Alaska’da Work and Travel ile calisiyorum. Calistigim otelde bira icerken yakalandim. Polis mahkeme icin “ticket” yazdi - tutuklanma olmadi. Daha sonra ticket’da belirtilen gun ve saatte mahkemeye ciktim. Yargic ingilizcemin yeterli olmamasi nedeniyle davayi bir kac hafta erteledi ve bir avukat ile anlasmamizi istedi. Eyaletin sagladigi bir “free public defender” davami ustlendi ve sonraki mahkemeye kendisi katildi, bizi savundu (ben bu ikinci durusmaya telekonferans ile katildim) Ikinci durusmada da karar verilmedi ve ileri bir tarihe ertelendi, bu arada benim ABD’den ayrilma surem gelmisti (WaT vizeleri sureli malum) ve Turkiye’ye dondum. Email uzerinden free public defender ile mahkeme surecini takip etmeye calistim. Kendisinin bana en son soyledigi “conviction almadin, mahkeme iptal edildi, ne suclusun ne sucsuz, endiselenmene gerek yok” gibi birseydi - malum 16 sene gecmis ustunden ve o zamanlar ingilizcem suanki gibi degildi. Ben daha sonra Alaska court record’a online olarak baktigimda adim soyadimla arattigimda benim “Case”in closed oldugunu ve warranty issue edilmedigini gormustum. Yani kisacasi davam sonucunda bir sonuc cikmadi, suclu ya da sucsuz bulunmadim ve dava kapandi. Suanda ayni sisteme girip adim soyadim ile arattigimda artik hic bir sey cikmiyor. Eskiden google’a adimi soyadimi yazdigimda google’da bile gorunuyordu ama artik hic bir sey gorunmuyor (adim ve soyadim sadece bende var, soyadim nedense sadece bizim ailede var). Malesef avukat ile butun yazismalarim eski email adresimdeydi ve o adres inaktivite yuzunden kapatilmis yani mahkeme ile ilgili hic bir bilgiye sahip degilim artik. Ticket no ya da case no’yu da bilmiyorum artik bu sebepten (dedigim gibi 16 yil gecti ustunden). Kisacasi; Alaska’da underage drinking yuzunden mahkemeye ciktim; be suclu ne de sucsuz bulundum ve mahkeme kapandi. Kayitlara ya da herhangi bir bilgiye online olarak da ulasamiyorum. Bu durumda N-400 formunda daha once hic suc islediniz mi kismina ne yazmam, nasil bir belge sunmak gerekir? Tesekkur ederim yardimlariniz icin. Sayin @eire, cezai kayitlariniza bakmadan bu konuda gorus belirtmek uygun olmaz. Cok eski suc ve cezalar bile ABDden gonderilmeye neden olabilir. Yesil karti aldiginizda bu konulara bakilmis oldugunu dusunuyorum, ancak yine de vatandaslikta her seye bir daha bakiliyor, o nedenle cezai kayitlara bakmadan bu konuda gorus bildiremiyorum. Kayitlarin gorunmuyor olmasi veya hatta kapatilmis olmasi gocmenlik acisindan sona erdigi anlamina gelmez. Mutlaka oncelikle mahkeme sonucu kayitina ulastiktan sonra bu konuyu degerlendirmenizi tavsiye ederim. Bu kayitlara kendinizin veya baska bir avukat araciligi ile ulasabilmeniz gerekir.
  • Suresi dolmus EAD ile calisma.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    8
    0 Oy
    8 İleti
    380 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @btek14, içinde söyledi: Suresi dolmus EAD ile calisma. merhaba. kesin cevabi Claudia hanim verecektir ama benim bildigim, basvurunun yapilmasi gerekiyor. https://www.uscis.gov/eadautoextend yukaridaki linkte durum anlatiliyor, asagiya da bir kismini kopyaladim. dedigim gibi benim bilgim bu yonde. "certain renewal applicants who have filed Form I-765, Application for Employment Authorization, qualify for an automatic extension of their expiring employment authorization and/or EADs while their application is pending. You qualify for this extension if you: Properly filed Form I-765 for a renewal of your employment authorization and/or EAD before your current EAD expired, and Are otherwise eligible for a renewal, which means that: Your renewal application is under a category that is eligible for an automatic extension (see the list of categories below); and The Category on your current EAD matches the “Class Requested” listed on your Form I-797C Notice of Action, Receipt Notice. (Note: If you are a Temporary Protected Status (TPS) beneficiary or pending applicant, your EAD and this Notice must contain either the A12 or C19 category, but the categories do not need to match each other. In addition, for H-4, E, and L-2 dependent spouses, an unexpired Form I-94 indicating H-4, E, or L-2 nonimmigrant status (including E-1S, E-2S, E-3S, and L-2S class of admission codes) must accompany Form I-797C when presenting proof of employment authorization to an employer for Form I-9, Employment Eligibility Verification, purposes)." Sayin @btek14 , bazi durumlarda 540 gunluk otomatik sure uzatimi vardir. Eke bakiniz. https://www.uscis.gov/eadautoextend Ancak butun sartlarinizin buna uymasi gerekir. Butun sartlari karsilamis oldugunuza bakmadan buna emin olmak mumkun degildir (ornegin uzatmanin EAD sona ermeden zamaninda yapilmis olmasi gibi).
  • work and travel sonrasi calisma izni

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! @crazycells
    6
    1 Oy
    6 İleti
    705 Bakış
    crazycellsC
    @Portakal-Limon, içinde söyledi: work and travel sonrasi calisma izni @crazycells başka yerden soru yazamadım da burdan yazdım abi normal post açamıyom Bu bolumu dediginiz amacla kullanamazsiniz. Bu konuyu kilitliyorum o durumda. Ayrica yeni konu acmaniza gerek yok zaten. Sorunuzu surada sorabilirsiniz bence: https://yesilkartforum.com/forum/topic/501/work-and-travel-j1-ile-abd-ye-gidip-orada-kalma-yollari
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k