Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

work and travel sonrasi calisma izni

Benzer Başlıklar

• Eldery and disable abuse at Atlanta Airport

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    6 Oy
    4 İleti
    355 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Eldery and disable abuse at Atlanta Airport Merhaba , Dun annemin Atlanta havaalanindan , Istanbul'a Turk havayollari firmasiyla ucusu vardi. Yasli ve kronik rahatsizligi oldugundan wheelchair baglatmistim. Annem ile beraber diger yolcuyu goturen gorevli annem xray den gecerken cantasini acip 1000$ parasini calmis. Annem guvenlikten cantasini alirken farketmis orada guvenlik gorevlilerine bir turk gencin yardimiyla durumu Izah etmis ve kamera kayidindan tespit etmisler. Annem bak demis caliyor Adam gulmus. Birsey yapamayiz demisler neyse ucaginin kalkmasina 25 dakika kaldigi icin ucaga donmus cok uzgun bir sekilde. Bahsettigim gencten beni aradi durumu anlatti ben tekrardan havaalanina gidip guvenlik gorevlilerine durumu soyledim. Kameralari inceleyeceklerini soylediler ,geldiler hayir hicbirsey yok daha once kaybetmistir dediler. Thy e donup ucak personelleriyle iletisime gecip anneme ulastim. Annem hayir gorevliler gordu dedi ,check etmek icin bir daha sordum cok net oldugunu anlayinca havaalanindaki polis departmanina gidip durumu anlattim . Poliste kameraya baktiginda birsey goremedik dedi. Thy e-mail attim tabiki sorumluluk almiyorlar. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Yanlarina kar mi kalacak baska ne yapabilirim? Bu yapilan Eldery and disable abuse girmez mi ? Burasi Hukuk devleti degil mi ? Haklarimizi ogrenmek istiyorum Dava acmak istiyorum lutfen beni yonlendirebilirmisiniz. Tesekkur ederim .@Claudia-J-Muslu Sayın @HockeyUmpire2, Annenizin durumuna cok üzüldüm ancak bu konu direkt bir vatandaslik ve göçmenlik konusu olmadığı icin yardımcı olamıyorum. Genel olarak bu durumlarda yalnız sahsa karsı değil ama guvenligi saglayan firmaya karsi şikâyetçi olmak ve hatta havaalanı müdürlüğüne durumu iletmek ve gerekiyorsa onlardan da şikâyetçi olmak bir yarar sağlayabilir. Bu konusmalar yaparken mutlaka annenizin “disability” si olduğunu da iletin. Basını da dahil etmek olayın boyutunu büyütecektir. Teşekkürler
  • 1 Oy
    4 İleti
    543 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Eshotcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu şimdiden çok teşekkür ederim. Sayın @Eshotcan, Çocuğunuz 21 yaşında olduğunda sizin adınıza yeşil kart başvurusunda bulunabilir. 21 yaşından önce bu mümkün değildir. Teşekkürler
  • 0 Oy
    2 İleti
    599 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @steganos, içinde söyledi: B1 > E2 vize değişikliği sonrası eş durumu için çalışma izni hk. Merhaba, B1/2 vize türüne sahip birisinin, ABD içerisinde E2 vize başvuru yaparak statü değişikliği yapma hakkı var. Bu başvuru olumlu sonuçlandığı takdirde, TR içerisinde gerçekleşen başvuru gibi, 21 yaş altı çocuklara ve eşe tanınan haklar devam ediyor mu? Daha net bir örnekle açıklamak isterim. Turist olarak CA' ya geldim. Burada iş planımla beraber bir şirket kurup işimi devam ettirme kararı aldım ve statü değişikliğim kabul edildi. Bu durumda 2 adet soru çıkıyor karşımıza. (Benim statü değişikliğinden dolayı tekrar vize almam gerekeceğinin farkındayım.) Eğer eşim benimle beraber turist olarak ABD içerisinde olsaydı, E2 vize türü haklarından " çalışma iznine " sahip olacak mı? Eğer eşim Türkiyede ise, benim statü değişikliğim nedeni kazanacağı " çalışma izni " durumu için TR'de nasıl bir vize prosedürü gerçekleştirecek. Vize reddi gibi bir durumla karşılaşabilir mi. Tüm belgeleri, caseleri inceselemde genelde her olay kendi içerisinde özel olduğu için net bir cevaba ulaşamadım. Siz değerleri avukat arkadaşlarımın yorumlarını almak beni mutlu edecektir. Şimdiden emeğinize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sevgiler Sayın @steganos , Eşiniz sizinle turist olarak ABD’ye gelmiş olsa ve E2 ye sizinle beraber başvurmuş olsa size bağlı olarak E2 başvurusundan yararlanabilir ve izin verilirse sizinle ayni sure için ABD’de kalma hakkına sahip olur. Bu 21 yaş altı çocuklar için de ayindir. ABD’de bu başvuruyu beraber yaparsanız I-539 formunu aile için doldurarak bunu yapabiliyorsunuz. Eşin ayrıca I-765 formu doldurarak çalışma izni almaşı gerekir. Daha detaylı bilgi için bu linke bakabilirsiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors İkinci sorunuza gelince esiniz bu vizeye TC’de başvurursa siz ABD’de onay almış olsanız bile esinizin TC’den ret alma durumu vardır. Yani ABD’de onay alıp Turkiyede red alma durumunuz olabilir. Her konsolosluk E2 es başvuruları için farklı taleplerde bulunabilmektedir. Türkiye’de su anda bunun için istenen şeyler, konsolosluğun sitesinde sıralanmıştır. https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/tuccar-ve-yatirimci-vizeler/“Asıl E vizesi sahibine eşlik edecek eş ve 21 yaş altı çocuklar, uyruklarına bakılmaksızın aile bireyi için E vizesi alabilirler. E vizesi sahiplerinin eşleri ABD’de çalışma iznine başvurabilir. E vizesi sahipleri, ABD’deki ticari faaliyetleri sürüp, işletmedeki statüleri devam ettiği sürece ABD’de kalmaya devam edebilirler. Aile bireyi olarak başvuru yapmak için öncelikle her başvuru sahibi için DS-160 vize başvuru formunu doldurunuz. Formu tamamladıktan sonra www.usvisa-info.com adresinden hesap oluşturup her bir başvuru için vize ücreti ödemesini gerçekleştiriniz. (E-1/E-2 vizeleri için başvuru ücreti 205 ABD doları olup, iadesi yapılmaz.) Ödeme yaptıktan sonra asıl başvuru sahibinin E-1 veya E-2 statüsünde olduğunu kanıtlayan E-1/E-2 vize kopyası ya da I-797 form kopyasını PDF dosyası halinde [email protected] adresine gönderiniz. Bu aşamadan sonra, Konsolosluk E Vize Bölümü size E-1 ya da E-2 aile bireyi olarak vize alabilmeniz için göndermeniz gereken belgelerin listesini e-posta yoluyla ulaştıracaktır. Sizden istenilen bütün belgeleri eksiksiz olarak tarafımıza ilettikten sonra, dosyanız incelenecek ve size bir vize görüşme randevusu verilecektir.” Karşılaştırmak acısında E2 başvurusunu esiniz için Meksika’dan yapıyor olsanız istenen şeyler biraz daha farklıdır. Buradan bakabilirsiniz. https://mx.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/investor/dependentse2/ Teşekkürler.
  • Bosanma sonrasi gocmenlik sureci (CR-1 / IR-1)

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    258 Bakış
    M
    @Claudia-J-Muslu Size çok teşekkürlerimi iletiyorum..Detaylı açıklamalarınız İçin sağolun Sanıyorum bundan sonrası İçin sabırla bekleyecek İşlerinizde başarılar ve bol sağlıklı günleriniz olsun inşallah. Bir de şunu sorabilir miyim: extension süresi Aralık 2020’de biteceği için yeni bir extension göndermeleri gerekiyor değil mi? Çok teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k