Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
Merhaba değerli forumdaşlar, bugün ehliyetimi hallettim ehliyetimi 1 hafta sonra postalayacaklar.Atlanta da yazılı sınav çok dilli Türkçe girebilirsiniz çok basit sorular.Direksiyon sınavı da çok basit sadece yanınızda 21 yaş üzeri Amerika ehliyetli biri olmalı İngilizce yeterli değilse tercümeye de birşey demiyorlar toplam 10 dk bitiyor.
-
@tulay gayet ayrintili bicimde aciklamissiniz, cok cok tesekkurler. Biz de bir an once kalacak yer isini cozeriz ve gittigimde sizin gibi deneyimlerimi paylasabilirim.Is bulma konusunda kolayliklar diliyorum, iyi sanslar
-
@peaceful çok teşekkürler. Sizler de umarim bir an once evinize kavusursunuz.Benim bugun kredi karttim ve banka kartim geldi .Ayin 11.05 tarihinde basvurdum.19.05 sabahi geldi banka da surekli bilgilendirdi bu arada her iki kart icin ayri ayri Kartınız gönderildi.13 Mayıs'ta güncellendiKredi kartınız USPS aracılığıyla gönderilmiştir. Teslimat için 7 ila 10 iş günü süre tanıyın.gibi surekli haberdar ettiler mail ile. Bankaya biraz fazla yatirmak ise yariyor mu bilmiyorum ama bana Turkiyede ki gelirimi ve ne is yaptigimi adresimi posta kodunu oradan bir telefon numarasina varincaya kadar sisteme girdiler. Yani size inanmak ve guvenmek istiyorlar.Ben green kartim gelince Real ID kartı alacağım DMW den çünkü eyaletler arasi ucusta faydali oluyormuş.Pasaport tasimak zorunda kalmamak için. Aslinda sürücü belgesi en iyisi ama arabam burada yok ..onuda ilerleyen zamanda...Telefonu kesinlikle 5G uyumlu ve Amerikada kullanima uygun mu bakin aksi taktirde yeni bir telefon almak zorunda kalabilirsiniz.apple usa hep esim bilginiz olsun.Telefonunuzun esim ve 5 G uyumlu bakmak iyi olur.Ben Tmobil aldim ama telefon samsun A70 oldugundan 5G uygun olmadi neyse ki 1 aylik kontorlu almistim. Simdi Tello.com kullanacagim uygun fiyatli telefonuda pesin alip .Sonra Turkiye ye geldigimde Turk hattimi kullanabilmek istiyorum.Simle beraber aldigimda telefon sadece buradan kampanya ile aldigim hatla 24 ay boyunca kullanmak zorunda kaliyorum.Baska bir sim kullanamiyorum.Yani biraz karisik oluyor.Ama uzun sure Turkiyeye donmeyecekseniz veya baska ulkeye gitmiyecekseniz veya ikinci bir telefonunuz varsa daha iyi bir secenek olabilir hat ve telefonu beraber almak. Sizlere bol şans diliyorum.Ben de is kendi evime çıkabilir ve sonra arabami alirsam burada ki surec akip gider gözüküyor...çıktık bir yola hepimize acik olsun...
-
@mesut57 çok sevindim sizleri ailenizi you tube gördüm Erdem Bas beyin kanalinda çok güzel. Ehliyeti halletmek isin %50 sini çözüyor. Kac gun sürdü toplam basvuru ve sınav sureci
-
@tulay Teşekkür ederim Tülay hanım 2 gün sürdü hatta yazılı sınavın olduğu gün de road test vardı ben bir sonraki gün aldım.
-
@tulay telefon hususunda ekleme yapmak isterim, ABD disinda satilan telefonlar son model dahi olsa ABD deki 5G bandlarinin sadece birkacini (sansliysaniz) destekler o da dogru sehir/operatordeyseniz. Iyisi mi ABD telefonu almak. Tum operatorler deal adi altinda ucretsiz** telefon veriyor zaten.
-
Dün T~Mobile dan 4 telefon ve faturalı hatlarımızı aldık tam 3 saat sürdü ama Verizon o kadar ayak diretti T Mobile aynı gün halletti greencard larımız henüz elimize ulaşmadı onu da bekliyoruz.
-
Alpharetta okul puanı 9,5 olan bölgede kiralık townhouse var benim de oturduğum sitede ilgilenen olursa özelden yazabilir emlakçı arkadaşıma yönlendiririm...
-
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle :)
-
@ATS16 Tello yu 1 aydir kullaniyorum hem ucuz hemde 10 GB hem delimitsiz konusma 15$ aldim.Bu ay yenikampanya yapmislar 10GB sinirsiz konusma 10$ 3Ay hazirandan itibaren Gayet iyi kolay oldu.Ama tabii ben telefonu yeniledim iphone aldim pesin taksitli ve hatli alirsam 24 ay boyunca baska ağ sagliyaciya ge emiyecegim(baska sim kullanamayacagim icin) unlock olacak bu kotu oluyor .Turkiye veya baska ulkeye gittigimde sim kullanamayacagim icin.Saticiya sordugumda sadece amerikada kullanirsin telefonu 24 ay vadeli beraber hat alirsan dedi.Ben tercih etmedim acikca ama kesin burada kalacaksaniz tabii ki uygun.Ben biraz yurtdisina cikabilirim sorun sun istemedim.o yuzden telefonu pesin esim de Tellodan oldukca uygun aldim.Zaten hat esim alirken uygulamalar size telefonunuz usa uygun olup olmadigini cekim gucu varmi diye dorgulamaya yoendiriyor sonra satis gerceklesiyor .internetten kolayca kredi kartinizla alabiyor otomatik odemeye bagliyorsunuz ay sonunda tello otomatik kredi kartimdan cekecek boylece hoc kesmeyecek.
-
@ATS16 Teşekkürler öncelikle. Chicago isi sallantiya girdi.Amerikada size gelebeceginizi soyleyen arkadaşlarinizla tum detaylari ayrintili konusmak lazim yoksa yari yolda kaliniyor.Arkadasiniz ozlikle ailesi varsa s
Muhakkak onlarinda onayiyla plan yapin yoksa sizi uzen durumlar olabiliyor Oyuzden buyuk olasilikla san francisco kalacagim is ariyorum.Ogretmen olmam nedeniyle belirli belgeleri alip ondan sonra ogretmenlik yapabiliyorum.Dolayisiyla kresleri yardimci ogretmen ve gecici evde cocuk bakimi yapacagim is ariyorum umarim bulurum özellikle Turk aileleri ariyorum.Bu tabii illahiki San francisco olmak zorunda degil ama buranin tek sikintisi pahali ama diger eyaletlerle karsilastirdigimda çok buyuk fark yok.Guvenli bir kent iklimi cok iyi toplu tasima imkani cok fazla ,gecen sapkami unuttum ocean beach de adamlar almadiklari gibi guzelce asmışlar, belki para olsa alinir ama esyayi hic almiyorlar gecen de birisi sweat ve cantasini parkta unutmus bir hafta durdu sonunda temizlik icin gelender kayip esya burosuna goturduler kimse 1 hafta ellemedi ...gezilecek piknik yapilacak pek cok parki var tek kotu yani biraz pahali oldugu ifade ediliyor oda silikon vadisinden kaynaklaniyor ve hic yeni insaat yapimina musade etmediklerinden ev kiralari yukselmis.Ama egitim konusunda size destek oluyorlar dil ve meslek kurslari ucretsiz universite icin durumunuz uygun degilse destek oluyorlar...liseyi ucretsiz okutuyorlar -
“Sub teacher day care center requirements” yazarak bulunduğunuz eyaletin DCFS sayfasından yardımcı öğretmen olmak için istenen gereklilikleri (Illinois için 18 yaş üstünde olmak, en az lise mezunu olmak ve background check’i geçmek) öğrenebilirsiniz.
İngilizce durumunuza ve maddi durumunuza göre de bulunduğunuz bölgedeki community college’dan “early childhood education” programına katılabilirsiniz, alacağınız 21 kredi (Illinois eyaleti koşulu 21 kredi, öğretmen olduğunuz için kapalı zarf içerisinde mezun olduğunuz üniversiteden transkript beyan ederek aldığınız derslerin mahsup edilmesi söz konusu olabilir kabul edilirse) sonrası day care center’larda görev yapabilirsiniz öğretmen, direktör yardımcısı veya direktör olarak. Bol şans 🍀🙏🏻
-
@tulay bu durumu yaşayan tek siz değilsiniz kafanıza takmamaya çalışın. bunun için buraya gelirken kuzenim var, çocukluk arkadaşım var, aile dostumuz var onlar yardım edecek, onlarda kalıcam, iş ayarlıcaklar vs gibi laflara hiç kimsenin aldanmaması lazım bunu hep söylüyoruz.
SFde öğretmenlik yapabilmeniz için şartlar kısmını bilmiyorum, evde çocuk bakımında türk aile bakınmanızı anlıyorum ancak önerim daha hızlı adapte olabilmeniz iş çevrenizi yabancılardan oluşturmanız yönünde olur mümkünse. Böylece kültüre ve dile daha hızlı ayak uydurursunuz -
Merhaba 27 Haziran'da Newark havaalanından giriş yapacağım İngilizce seviyem ortalama girişte sorun yaşar mıyım diye bir tık tedirginlik yaşıyorum. Ne tarz sorularla karşılaştınız uzun bekleme süreleri devam ediyor mu bilgi alabilirsem çok sevinirim.🌺
-
@serdil Hiç sıkıntı yaşamazsınız merak etmeyin ABD vatandaşı tarafından geçince bı başka turist vizesi ve diğer vize türleri uzun kuyruk çekilmez zaten onca saat uçuştan sonra.Göçmen vizenizi görevliye gösterin gerisi onlarda.Hayrlı olsun..
-
@mesut57 bilgi için teşekkürler yurt dışı çıkış harcı ödediniz mi?
-
@serdil Hayır ödemedik biz de 4 kişilik aileyiz greencard ı sordu gözen security pasaportun vize bölümünde yazıyor dedim aaa tamam dediler.
-
@serdil, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@mesut57 bilgi için teşekkürler yurt dışı çıkış harcı ödediniz mi?
-
Merhaba,
Ocak ayındaki ilk girişten sonra İstanbul’a dönmüştük.
10 Temmuz’da tekrar giderken Lutfhansa aktarmalı uçuşumuza kabul edilmedik.
Pasaporta basılı 1 sene geçerli damga Schengen bölgesinde kabul edilmiyormuş.
Kabul edilen sadece ilk geçerli olan 6 ay süresiymiş, o tarihten sonra uzatma yapan damga ile Schengen red veriyormuş.
Transit yolcu olması fark etmez, Schengen bölgeye giriş yapmasak da kabul edilmezmiş.
Gözen security ekibiyle uzun tartışmalar sonucu THY ile direkt uçmak ve yeniden bilet almak zorunda kaldık. Üstelik Lufthansa vize mevcudiyeti sorumluluğunun müşteriye ait olması gerekçesiyle bilet iadesini de red etti.
Tesellimiz İstanbul Havaalanından ayrılmadan tesadüf boş yer olan THY uçuşuna binmek ve seyahate devam etmek oldu.
Gözen security THY kabulde damgalı vizeye OK verdi ancak vize bilgilerini kayıt etmekte zorlandı.
GC kaydı açtılar sonra boarding noktasında yeniden kayıt düzenlendi ve geçici vizeye dönüştürüldü.Boston girişte vize memuru damgalı vizeyi bilemedi, açıklamaları dinledikten sonra 2.ci kontrol noktasına sevk etti.
Bu işlem ilk girişte damga basılan odada yapıldı.
Odadaki memurlar pasaportlardaki vizelere ve damgalara bakıp kendi aralarında “bunu neden bize yollamışlar ki? Geçerli bu vizeler, yollayan memurun bilgisizliği” yorumlarıyla beraber “merhaba” vb Türkçe kelimelerle pasaportları bize geri verdiler ve hiçbir soru sormadılar.Henüz GC eline geçmemiş ve pasaportlardaki 1 sene geçerli damga ile Amerika seyahatı yapacak üyeler için bilgilendirmeyi paylaşmak istedim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
