@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@iamadmr Bence de pas geçecek gibi gözüküyor. Bu saatten sonra aktif etmezler. Zaten bir kaç aya DV2028 zamanı gelecek, açarlarsa tabii.
-
@BerkanCaliskan @iamadmr geçmiş yıllar da mayıs çekilişi iptal edip temmuz da tekrar çekiliş yaptıklarından haberin yok galiba. Kaldı ki ilk mülakat 1 ekim de başlayacak sence bu kadar ileri teknoloji varken çekiliş çekmek süre olarak ne kadar sürer. Bu ekim - kasım başvuru yapıp mayıs çekiliş yapması 1990 yılından beri gelen bir kuraldı. Ozamanlar da mektupla olurdu @MySea bizzat mektupla gelen kişidir. Ondan dolayı bu kadar olumsuz konuşmayalım resmi bir yazı gelmedi ertelendi diye. Ancak resmi yazı olarak mülakatlar ekim - kasım ayında olacak diye var. Ondan dolayı resmi yazı gelmeden LÜTFEN böyle kanıt olmadan olumsuz konuşmayalım. Bu kadar emin konuşmak için USCIS yada KCC başkanı ile görüşmen gerekiyor. Bu ay çıkan istatistiklere baktın mı hiç tarihi boyunca giden amerika vatandaşı gelenden daha fazla. Ondan dolayı burada ümitle bekleyenler var eğer ispatın delilin varsa iptal olduğuna dair açıklar mısın. Bizde öğrenelim.
-
@ayvalik10 Yok hocam aman aman sen beni yanlış anladın
Ne dayanağım var ne de bilgim. Gördüğüm kadarı ile benden çok daha bilgilisiniz. Ben sadece sıradan kendimce bir yorum yaptım. Fakat bu konuşmanızla beni de sevindirdiniz açıkçası. Umarım dediğiniz gibi olur. Benim çocukluğumdan beri hep hayalimdi gitmek. 18'imde bir kaç kere denedim olmadı. Şimdi evlendim pasaportumu da cebime koydum hatta geçen hafta ilk defa yurt dışına da çıktım. Şuan tek isteğim çocuğum olmadan önce güzel bir yaşam ve konfor alanı hazırlamak. -
Bu ileti silindi! -
Mayısı da bitiriyoruz her gün bir haber açıklandı mı diye https://travel.state.gov sürekli kontrol ediyorum umudumu hep yüksek tutan biriyim açılacak umudu taşıyan biriyim ama maalesef çok durağan gidiyor bakalım hakkımızda hayırlısı demekten başka birşey gelmiyor elimizden hayat devam ediyor DV ile hiç tanışmamışım gibi hayata devam ediyorum havalarda güzelleşmeye başladı motoruda çıkardım bakımlarını da yaptım yeni rotalar beni bekliyor

-
Şu an kaç binde görüşmeler bülteni bilen var mı ?
-
@Witch-Lilith Sorunuzun cevabı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları bu başlık altında var. ayrıca bu başlık altında excell tablosuna ulaşarak da detaylı inceleye bilirsiniz .
-
Gençler açılırsa kısa süreli başvuru olma ihtimali var mı? Köye gideceğim açılırsa ve kaçırırsam kafayı yerim

-
@elektra köyde telefon çekiyorsa sorun yok. Telefondan başvuru formunu doldurabilir ve telefonunuzla çekeceğiniz fotoğraf ile başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
-
Herkese iyi günler siteye yeni üye oldum.
3 yıldır başvuruyorum bu yılıda sayarsak 4 te sıfır oldu.
Ömrüm olursa 80 yaşında bile başvuracağım çıkarsa gideceğim oarda öleceğim. -
@Mika1 merhaba,
Umariz pause en yakin zamanda kalkar ve 2027 icin basvurular bir an once acilir.
Herkesin hayal ve hedeflerine ulasmasini dileriz. -
@elektra belki pasaport şartı gelir. Köye de pasaportla gitmeyeceksinizdir muhtemelen. Önceden telefonunuza pasaportun fotoğrafını çekmek ve kaydetmek garanti olması açısından önemli. Nasıl fotoğraf çekilir onu bilmiyorum ama. Kapağı da dahil önemli olan her tarafın her açıdan fotosunu çekin isterseniz.
-
@BerkanCaliskan Çoğumuz aynı durumdayız. Burada amaç gerçekten de dediğiniz gibi çoluk çocuk sahibi olmadan bir standart yakalamak. Ne diyelim inşallah nasip olur
-
@dilmel belki değil pasaport şartı geldi bilginiz olsun ayrıca daha önce gelen gibi değil bu gelende pasaportun resimli sayfasını taratıp yükleniyor 1 usd gibi ücret geldi
-
@T-C-Kubilay-Dikici Bu pasaport fotoğraf olayını ben tam anlayamadım bunun için bir standart belirlediler mi? Misal tarayıcıdan tarayıp yüklemek gibi.
-
@BerkanCaliskan Başvuru sırasında geçerli ve süresi dolmamış pasaport bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Pasaportun biyografik ve imza sayfalarının maksimum 5 MB boyutunda, PDF değil JPEG formatında sisteme taranarak yüklenmesi şarttır. Pasaportu olmayan veya alamayan vatansızlar için çok sınırlı istisnalar bulunmaktadır.
-
Bu senekikullanılmayan greencard kontenjanı önümüzdeki seneye aktarılır mı?
-
@Mika1 hayır aktarılmaz, örneği yaşanmadı daha önce.
-
Green card ile ilgili yeni bir gelişme olmuş bundan sonra artık amerika içinde green card başvurusu yspılamayacakmış.her geçen gün dahada süreç zorlaşmaya devam ediyor.
-
@eco Maalesef ilgili haberi yeni okudum AOS yapmanın yolunu da kapatıyorlar. ANKARA'ya muhtaç olduk
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k