@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
Sabah haberlerde yine bir profesörü telefon ile dolandırdıklarının ve 750 bin TL çarptıklaırnın haberi vardı.
Benim anlamadığım bir şey var:
Neden şu ana kadar "Aslında GC başvuruları açıldı, el altından alınıyor"
"KCC'deki emmoğlum işini yapar ama adam başı 2500 USD alır" diyen birileri çıkmadı.Profesör kanıyorsa, buna inanacak en az 50 bin kişi bulurdu 🙂
Selam Gençler...
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Diyorlar ki green card çekilişi dışında hiçbir şey yapmıyorsun. Dil okulu aracılığıyla gitmeye çalıştım görevlinin bana dediği şu baban zengin mi hesabında 35-40 bin dolar var mı kaçacaksın değil mi. Girseydim abd’ye belki. Neyse sınırdaki ağrı Doğubeyazıt’lı kartellerle bile konuştum 10 bin dolara götürüyolardı. Annemi bir 10 sene göremem diye vazgeçtim. Şimdi iş vizesiyle adı her neyse göndermeye çalışan acentaları kovalıyorum. Yani yaptık birşeylerde. İşte tarihi kazananlar yazar. Başarı gelmedikten sonra hikaye. Ama her yiğidin gönlünde bir aslan yatar ya benimde o aslan green card işte. Ben green card’la gitmek istiyorum. Kimine öyle kolay çıkıyor ki adamlar ne kadar büyük bir şey olduğunun farkında değil. Trump green card’ı dondurdu yaşama sevincim gitti yemin ediyorum. 4 kere girdim her sene yüreğim ağzımdaydı.
-
@nvd05 bu saatten sonra başlamaz dv2027 uçtu gitti. beklemekten zarar gelmez ama fazla umutlanmayalım. umarım yanılırım. başlasaydı çoktan başlardı ve şuan sonuçlara bakıyor olurduk.
-
@diablo_ercan o zaman çekiliş tarihinde ilk kez bir yıl atlanmış olur, hayırlısı olsun :| ama dışişleri bakanlığının tarihler için "The Department is implementing certain changes to the Diversity Visa (DV) entry process. We will announce the start date for the DV-2027 registration period as soon as practicable, as well as the date that DV-2027 selection results may become available through the Entry Status Check (ESC). These changes will not affect the visa application period for individuals selected for DV-2027, which will remain October 1, 2026, to September 30, 2027. "açıklaması var yani dv27 olmayacaksa bu açıklama neden o zaman?
-
@diablo_ercan benim için tam tersi. Her an tarih verecekler gibi 🥱

-
Bu ileti silindi! -
@Onur-Kürekçi bunu neye göre diyorsunuz bilmiyorum,
burada yaşıyor musunuz?
şu anki durumu biliyor musunuz?
kimseye burayı kötülemek istemiyorum.
sadece benim demek istediğim 10 yıl önceki amerika ile bir alakası yok şu ankinin. 3 işte çalışamıyorsun çünkü 1 tanesini zor bulabiliyorsun.
doordash ile zengin olan instagram profillerine inanmayın onlar 16 saat çalışıyor günde. böyle bir rüya da dünyanın hiçbir yerinde yok. -
@mlsscu ben bunu birkaç sayfa geride söyledim, -6 beğeni aldım.
Orada yaşayan biri olarak senin söylemen daha iyi oldu, sağ ol. -
@mlsscu Bunu şuna göre diyorum eğer ABD de çalışırsanız emeğinizin karşılığını alırsınız ve eğerki önünüzde belli bir hedef varsa o hedefe ABD de erişmek daha kolay. Örnek vermek gerekirse şuan CDL sahibi olmak büyük bir avantaj özellikle Trump ın bu hakkı sadece GC ve vatandaşlara vermesinden sonra büyük bir talep arttı ve şuan CDL sahibiyseniz ayda min 10k civarı bir para yapabilirsiniz. 1 sene tır şöförülüğü yaptıktan sonra elinize 120k para geçiyor bunun 20k sını harcasanız bile 100k yapar. Bu parayla da ister üniversite veya meslek eğitimi yapar ister yazılım Bootcamp ine girer yazılımcı olursunuz ister CPL alıp pilot olursunuz ister bu parayla small business açarsınız vs. Bu sebeplerden dolayı ben fırsat yakalamak ve bunları değerlendirmek biraz da kişiye bağlı demiştim. ABD ye gittiyseniz ordaki hustle culture a alışmanız lazım.
-
@nvd05 bu Kasım ayında yayınlanmıştı
-
@nvd05 yani hep bir açıklama var elle tutulur gözle görülür bir şey yok. bende isterim açılsın başvuralım ve kısa sürede açıklansın. sürekli en kısa sürede açılıyor, açılacak, açılmak üzere sanki geçiştiriyorlar gibi. ekim 2025te açılması gereken başvuru, sonuçların açıklanması gereken zaman olan mayıs 2026 da halen başvuru açılmasını bekliyoruz bu işte bir gariplik var

-
@Seteve-Carlos herkesin kendi düşüncesi saygı duymak gerekir beklemekten zarar gelmez. sanki dv2027'yi atladılar gibi yol 2028.

-
@mlsscu delivery işine yeni başlayan zaten video çekmiyor. Hesap açılışı en az 2-3 yıl olmuş büyük order yeni veriyorlar kendisine ondan sonra bakın işte para kazanıyorum diyorlar sen 2-3 yıl öncesinde ki bakiyeleri bir paylaş bakalım. Bir iş zor bulursun derken haklısın ancak yıllardır bizde diyoruz ne iş olsa yaparım kafasında geliyorlar gelmeden sende hak vereceksin eğer tesisat klima inşaat gibi işlerden anlayıp gelsen amerikaya aç kalır mı bu kişi söyler misin. Ancak nasıl olsa iş bulurum kafasında geldikleri için iş yok. Orada iş bilmen için açılan kurslara da katılmıyor
-
@Onur-Kürekçi yahu 20 k parayı tırda yaşarken harcayabilirsin muhtemelen. saatlik minimum wage burada 17 dolar var sen düşün gerisini. yoksa bir kişinin tek yaşam geliri minimum 4 bin dolar bu yüzden geldim geleli ekside yaşıyorum. tırcılığı yapmak istemiyorum ben. american dream hayali olanların hep uç örnekleri var. bahsettiğim tabi ki hayat burda daha kolay türkiyedekine göre ama hayat kolay değil. trdeki ile kıyaslamadan bahsediyorum. tabi ki bi erkekle benim dayanıklılığım(duygusal baktığım için diyorum) aynı değildir ama özellikle kadınsan ve corporate dünyadan buraya geldiysen çok zor.
-
@ayvalik10 başlangıçta amerikada kimse senin alt yapına bakmıyor dediğin gibi. eğitimin tecrüben hiçbir şeye. anca elinden iş gelmesi lazım. vücut gücünü emeğini enerjini satman lazım. yoksa sıfırdan oku diyorlar bana geldiğimden beri ben full time bi okulda okuyamam cünkü hayatımı idame ettirmek zorundayım. kocaları ile gelip influencer olan çok ya da 2 kişi delivery yapıp gecinmek cok normal ama tek kişi öyle olmuyor maalesef bu yüzden de tek gelmeyi düşünen kız kardeşlerimi olabildiğince en kötüsüne hazırlamak isterim yazdıklarımla

-
@mlsscu sondakine katılıyorum iyi bir beyaz yakalı sektöründen geliyorsanız, tr de ortalma üstü bir maaş, iyi yaşantı, arkadaşlar, aile ortamı, saygın bir meslekten başka bir ülkede 30 lu yaşlarda 0 dan başlamak ve kötü işlerde çalışmak gerçekten zorlar insanı ama şu noktada birleşemiyoruz sanırım evet şuan çalıştığınız işler kötü olabilir kötü maaş verebilir ama bunlar başlangıç işler ve zor işler bunlara katlanmak gerek belli bir noktaya kadar. O noktadan sonra işte artık sizin bir şeyler yapmanız lazım hep unskilled işlerde çalışamazsınız sonuçta, ya mesleğinizi yapar ya da kariyer değiştirirsiniz. Bu durumda da ABD de bir çok fırsat var size uygun olanı seçip devam etmeniz gerekiyor. Umarım ABD de iyi yerlere gelirsiniz umarım başarırsınız.
-
Hayatta her şey olmasa da çoğu şey ekonomi ile ilgli. 3-4 sene önce bir yurtdışına taşınma furyası vardı. Bu furya şimdi çok yavaşladı. Artık geri dönenleri görüyorum. Çünkü 3-4 sene önce TL aşırı değersizdi ve bu insanların canına tak ettirmişti. Şuan TL değerli duruma geldi. Nasıl olur demeyin. Biraz ekonomi araştıran şuan verilen faizin ve doların gitmeyişini ve "baskılanmasını" anlayacaktır. Tl değerli Türkiye pahallı. Eskiden mesleği olan da olmayan da kendini bir abd'ye atma derdi içindeydi. Bu furyanın şimdilik sonuna geldiğimizi düşünüyorum. Hem çevremden hem kendi isteğimden hem de gördüklerimden kaynaklı bu görüşlerim. Yine abd hem benim içn hem de çoğu insan için bir amaç, hayal olarak kalacaktır. Belki böyle her önüne gelenin gitmek istediği bir yer olmasından çıkması herkes için hayırlı olur. İnsan moda ile hareket ediyor. bu moda kimi zaman lokmacı açmak oluyor. Kimi zaman yurtdışına taşınmak oluyor. Hep sürü halinde hareket ediyoruz.
Dv-2027'ye gelecek olurak ben dv-2026'yı takip ediyorum. Orda vizeler basılırsa 2027 için de umut verici olur ama şunun şurasında 4 ay kaldı. Ondan sonra 2026cılar için umut sona erecek. zaten 23k cn ye kadar anca gelebildi. Önümüzde ağustos eylül bültenleri kaldı sacece. orda da bir umut yok. Zaten trump varken bu işler zor. Bir iki sene daha diversity visa işi herhangi bir düzene girmez diye düşünüyorum. -
lanet olsun ya. kurallar ne için var?
-
@iamadmr hangi kurallar ne oldu ki açıklar mısın.
-
@Kekw ekonomik verileri bilmiyorum ama tüm dünyada bir işsizlik füryası olduğunu düşünmekteyim. Zamanında ekşide yazılımcıların Türkiye'yi terk etmesi başlığı gündem olmuştu ve günlerce gündemden düşmemişti. Şimdi başlık dutluk vaziyette. Bazen instagramda yabancıların paylaştığı postlar karşıma çıkıyor işsizlik ile ilgili. Dünya 1 Türkiye 2.5-3 birim kötü duruma gitmiş gibi bir izlenimim var benim.
Yalnız yabancıların iş ilanlarında bile saygı var o bana batıyor. Türkiye'deki ilanlarda tecrübe şartı 3 yıldan başlarken yabancıların sırf yeni mezun için ilanları oluyor. Türkiyedeki ilanlarda maaş bilgisi yokken yabancıların staj ilanlarında bile ücret bilgileri metinde yazılı.
-
@ayvalik10 dv27 aksadı aksıyor muhtemel de pas geçilecek. abd devlet başkanının dv27 için bilerek yaptığı eylemler kurala uyum sağlamakta sorun olmamakla beraber saygısızlıktan başka bir şey değil.
Benzer Başlıklar
142
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k