Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Ephedra Merhabalar, bu dokümanlar DS-260 formu doldurulurken yüklenmemiş miydi? Tekrar mı yüklenmesi gerekiyor?

• @phd kayıtlı olmayan aşılarınızıtekrar yapıyorlar ve antikor testide kabul etmiyorlar. Dv2026 mülakat deneyimlerinde yazan çokça kişi var oradan okuyun derim.

• @phd Merhaba, NVC tüm belgeleri onaylamıştı. mülakat tarihi açıklandıktan sonra Ankara e mail attı ve " If any column says "Invalid Doc", "Incomplete", or "Re-Opened", that means you must take action by submitting a form or uploading a corrected/missing document." diyor e mail'de. ceac sitesinde tüm belgeler halen kabul edildi şeklinde gözükürken mesaj bölümünde 3 tane yeni mesaj olduğunu gördüm. yeni bir nüfus kayıt örneğini yüklememi istemiş ama benim mi yoksa eşimin mi belli değil. Önceki yüklediğim dosyalarda alt alta hazırlanmış sayfaların hatalı kabul edileceğini düşündüm. Hangimizin evraklarında sorun buldular belli değil

• @nevadasfault polio normalde istenmiyordu, onu sanırım yapmamışlar ama bazı arkadaşlar daha önce yapıldığını söylemişlerdi.

• @phd bizde bir sorun olmadı, sanmam öyle bir durum olacagını.

• @Ephedra hocam nüfus kayıt örneği gibi evrakların 30gün süresi olduğundan onu hatırlatarak yenilerini ve güncelinin getirilmesini talep ediyorlar. süreli evrak varsa onları mülakata gitmeden yenilerini çıkarıp gitmek önemli.

• @scholarway bana polio yapılmadı ama eşime yapılmış. Eşimin hiçbir aşısı yoktu. Neye göre yapıyorlar bilemiyorum.

• @emkey teşekkür ederim

• Merhabalar, Nisan ayında DQ olan hocalarımızdan IL alan oldu mu acaba?

• @Feridun-Boylu IV Scheduling Status Tool’a göre henüz nisan ayında DQ olanlar için randevular verilmeye başlamadı sonucunu çıkarıyorum, çünkü hala güncelleme yok. Sanırım birikme oldu ve mart ayındakileri tamamlamaya çalışıyorlar.

• Merhaba, mart ayında (2026) I-485 formunu teslim edenler oldu mu? Olduysa, "interview" daveti geldi mi? Ya da genel olarak, "biometrics" sürecinden sonra "interview" daveti arasında ne kadar süre olabilir?

• Arkadaşlar, regular process ile RFE alan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. RFE, normal process time da mı geldi, yoksa daha erken mi? Ben 20 aydır bekliyorum ve RFE gelmedi, bu pozitif bir gösterge olabilir mi?

• @mrkc Hocam 20 aydır gelişme olmaması (veya RFE gelmemesi) olumlu veya olumsuz olarak hiçbir şey ifade etmez. Premium processing yapanlar çok fazla olduğu için normal başvurulara sıra gelmiyor.

Bana göre 20 ay önceki başvurunun en büyük dezavantajı; Trump yönetimi ile bekletiler, argümanlar oldukça değişti ve çok önceki başvurular bu argümanları içermiyor olabilir ve RFE gelme ihtimali olabilir. Tabi bunlar sadece çıkarım ve tahmin.

İyi şanslar

• @mrkc Hocam buna net bir şey söylemek bence bilgiden çok tahmin veya öngörü gibi olur. Ben orada dosyaları inceleyen kişilerin dosyayı aldıktan sonra üzerinde günler geçirdiklerini düşünmüyorum açıkcası. O nedenle benim görüşüm sizin dosya henüz bir kişi tarafından üstlenilip incelemeye alınmamıştır diye düşünüyorum. En kısa sürede olumlu haberler almanız dileğiyle

• @mrkc Regular process icin EB2 NIW degerlendirmesi zaten ortalama 22 ay sure veriyorlar suan, 2024 Subat ayindan beri bir cevap gelmeyen arkadasta var bildigim, O Amerika icersinden basvurdu ,

• @Feridun-Boylu

Selamlar,

28 Nisan DQ tarihi.

19 Mayıs'ta IL (P4) ulaştı.
    28 Temmuz'da interview.

• Merhabalar. DS 260 başvurusu yaparken kullandığım pasaportun süresi yakında dolacağı için pasaportu yeniledim. Unganlardan randevu alırken yeni pasaport bilgilerini de girmek gerekir mi ya da NVC yi pasaportla ilgili bilgilendirmek gerekir mi. Tecrübesi olan hocalarımız bilgilendirebilirse sevinirim.

• @ninurkec teşekkür ederim cevap için, son trende göre hangi kriterler önemlidir? ticarileşme mesela EB1A gibi önemli olmaya başladı mı?

• @emkey haklısınız galiba, ilgili memur dosyayı bir kere alıp inceliyor. yani bir böyle kabaca bakıp RFE verelim deyip hızlıca RFE vermiyordur.

• @tbesiktas Hayırlı olsun hocam.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 42
  • 1055
  • 70
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |