Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.2k 487 203.8k 494

• @Onur-Kürekçi kesinlikle katılıyorum hem masrafllı bir süreç hemde stresli tatili alıyorum ödemesini yapıyorum herşeyim bitiyor acaba randevu bulacakmıyım stresi buldum acaba verecekeler mi stresi yaşıyorum neyse allahtan 2. schgen oldu cascade uymamıştım ilk sene 1 yıl geçmişti üstünden şimdi önümüzdeki sene planımda California gitmek vardı olmadı bir avrupa daha yapıp cascade ile daha uzun vize almak niyetim

• @T-C-Kubilay-Dikici 23 günden sonra 3 ay veya 6 ay gelmeliydi, Cascade uygulamamışlar. Hangi ülkeden aldınız vizeyi? Keşke Norveç, Danimarka gibi Cascade sistemini iyi uygulayan bir ülkeden başvuru yapsaydınız

• ⭐⭐

@Müberra-Dikici Maalesef cascade kuralları gereğince yapmam gereken başvuruyu yapmamıştım şuan ki vizemi norveçten aldım uzun verirler belki diye çok umutluydum maalesef kısa aldım

Benim llk vizemi 05.07.2024 - 28.07.2024 arasında almıştım italyadan kurallara uydum giriş çıkış ülkem italya idi ama tek sorun cascade için benim bir sonraki vize başvurumu en geç 28.07.2025 kadar yapmam gerekiyordu 2025 yılında amerikaya gittiğim için o başvuruyu yapamadım bu sene de norveçe gideceğim için orasıda vizeyi 02.08.2026 ile 26.08.2026 arası verdi bir sonraki başvurumu eğer 26.08.2027 kadar yine cascade kullarına uyan bir ülkeden yaparsam başvurumu anca o zaman 6 ay alırım aksi halde hakkım gider

249c737b-db17-42c7-827d-6318873ecc90-image.png

• @T-C-Kubilay-Dikici İki vize arası uzun olursa Cascade uygulanmıyor evet, ben zaman olarak hemen başvuru yaptığınızı düşünerek yazdım. Norveç cascade iyi uygulayan bir ülke çünkü. Bir sonraki vizeniz daha uzun olur. Bu arada Norveç e ne zaman gidiyorsunuz? Biz de 20-25 Haziran da Norveç de olacağız. Stryn/Loen bölgesini gezmeyi planladık. Belki karşılaşırız 😀

• @Müberra-Dikici Nerdeyse tur planlarında sizi takip ediyor gibiyim miami gitmeden önce instagram'dan gittiğin her lokasyona gitmeye özen göstermiştim tek şansızlığım siizn key west yollarında güneşli bir günde geçtiğiniz köprüleri ben yağmurdan dolayı değil manzara önümü bile zor görmüştüm :)

Norveç biz ağustosda gideceğiz gemi turu satın aldım firyotlara gideceğiz bir kaç lokasyon var size turu atayım çok tavsiye ettiler bu turu daha öncede italyada gemi turu yaptığım için çok rahat ve zevkli olmuştu eşimle beraber bu senede gemi turunda kullandık tatilimizi

https://www.cruisesinturkey.com/msc-euribia-ile-norvec-fiyortlari-gemi-turu-27749

2027 planı için allahtan bir mani gelmez ise özel sektörde çalıştığımız için ramazan bayramı ile birleştirmek istiyoruz eğer yeterli izin alabilirsem california almaz isem thailand tarafını düşünüyorum 2027 Tomorrowland thailnad olacak kaçırmak istemem :)

• @T-C-Kubilay-Dikici Turun içeriği çok güzel. Benzer bir rotayı 2019 da karadan araçla yapmıştık, Cruise ile de çok keyifli olur eminim, Norveç doğası muhteşem güzellikte bir ülke, bu bizim beşinci gidişimiz olacak Norveç'e. Biz emekli gezginler olduğumuz için Cruise veya paket tur fiyatları bütçemizi aşıyor maalesef. Araç kiralayarak geziyoruz ekonomik olması açısından.
    Kaliforniya'ya giderseniz, bazı Milli Parklara mutlaka önceden online rezervasyon yapmanızı öneririm. Biz yıllık geçiş kartı olan Annuel Pass aldığımız halde, mesela görmeyi çok istediğim Yosemite National Park'a giremedik, rezervasyonlar doluymuş, önceden yapmamıştık. Arizona ya geçerseniz, Antilop Kanyonu için de minimum 3 ay önceden rezervasyon yapın mutlaka.
    Norveç de, şimdiden iyi seyahatler dilerim.

• @Müberra-Dikici Evet tur programları normale göre fiyatı yüksek oluyor eşiminde benimde maalesef dil sorunumuz var amerika dışında genellikle her yere turla gittim amerikada sadece sizin gibi araç kiralayıp gezmiştim onda bile eminim kaçırdığım çok şey oldu california için evet onu okumuştum forumda izlediğim bir kaç tur videolarında da söylemişti gezginler sanırım kasım gibi netleştirmiş olurum gideceğim yeri kasımda tüm rezervasyonları yaparım o gün yaklaşırsa sizleri rahatsız ederim tüm planımı burada forumda bana verilen tavsiyeler doğrultusunda yapmıştım harika bir tatil olmuştu yine forumdan çok faydalanacağımı düşünüyorum :)

Sizede güzel seyahatler dilerim maşşallahınız var ilerde eşimle birlikte sizler gibi gezeriz hatta sizin videoları eşime gösteriyorum neşe dolu videolar soyisimde aynı olunca eşime diyorum ki gelecekte biz :)

• @T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkürler 🥰

• 2028’de green card’la abd’ye taşınma hayali olan var mı? Benim varda hala umutlanıyorum. İnş ekimde başvurular başlayacak tekrar😀

• @LSkae her sene bu hayali kuruyordum bu sene hayal kurmadım ama umutluyum :)

• Bu ileti silindi!

• @LSkae buradaki neredeyse herkes 😂

• @LSkae benim de şansım böyle işliyor, hep ucunda kalıyorum ama hala umudum orda ve bekliyoruz işte.

• @Emre-Kurtulmuş Hocam alabilirim ama şuan değil, biraz daha zamanı var. Şuan başvurursam maddi manevi yetersiz kalırım, Zamanı gelince alma ihtimalimin aşırı yüksek olduğunu düşünüyorum.

• Herşey yolunda gitmiş olsaydı bugün çekilişin açıklanacağı gün olacaktı

• https://youtu.be/QkBGkurZcg4 bu videodaki avukatin dedigine gore DV programinin gecikmesi iptal ettirilmeye calisilmasi degil de yapilan degisikliklerin sisteme entegre edilmeye calisilmasindan oturuymus. Bu yapildiktan sonra temmuz ya da agustos ayinda DV basvurulari acilsa bile (gecikmeden oturu) 1 ekim yani mulakatlara yetisebiliyormus. Gocmenlik avukatlari da durumu yakindan takip ediyorlarmis zaten. Kisacasi biraz daha sabretmemiz lazim.

• Gemiyi terk etmeyenlere selam olsun

• ABD bizim askerlik gibi mantık aramayın bir kere kazandık olmadı. Abim 25 yıldır Yurtdışı eğitim danışmanlığı yapıyor binlerce ABD vize başvurusu yapmış ben kazandığımda hayatında değişiklik yapma olursa herşeyi yakar gidersin zaten dedi anlamadım çok umutlandım çok kaybettim düzenimi bozdum. Çekilişi kazansanız bile gidene kadar inanmayın. Bu yıl wat programında farklı konsolosluk kullanmayın dediler. 2 tane Türkiye Bulgaristan çifte vatandaşlık sahibi Türkiyede ikamet eden kişi biri Türkiyede diğeri Bulgaristanda yanlış konsolosluk gerekçesiyle Red aldı.

• @Onur-Kürekçi Bende Simon un canlı yayınını izledim. Adam yüzde 99.9 dv 27 olacak diyor hatta bir iki ay içinde diyor. Ve mayıs ayında tarih verilmesini umuyormuş. Adam emin konuştu bildiği bir şey vardır.

• @Seteve-Carlos kişilere pek hakim değilim simon kim acaba ? 🤔

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k