Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.7k 173

  • @kngslyr06 Hayırlı olsun, LC onayından sonra neden bu kadar geç yapılıyor.


  • @vglbyz Teşekkür ederim. Bize söylenen,vergi ödeme zamanına geldiği için şirketin vergileri ödeyip güncel bilgilerini dosyaya eklemek istemişler sanırım.


  • ilerisi icin istatistik olmasi acisindan yaziyorum bir tanidigimin perm dosyasi (9089) 487 gunde onaylandi.
    Aralik 2024 basvuru - Nisan 2026 onay.


  • Lc onay tarihinden itibaren I-140 basvurusunun 180 ün icinde yapılması gerekiyor. Danışmanımız bize boyle bir bilgi gecmişti. Bilginiz olsun

  • ⭐⭐

    Mayıs 2026 Bülteni açıklandı,

    B tablosu bizim kategori için yerinde kaldı
    A tablosu 01NOV21 → 01FEB22 ( 3 Ay İlerleme )

    image.png

    e92459ae-23ef-4956-8fe2-b9bbb5984332-image.png

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu arada Mayis 2026 vize bulteninde, AOS filing icin, A tablosunun dikkate alinacagi bildirildi. Yani Mayis bulteni ile birlikte B tablosunun bir onemi kalmadi.


  • Merhaba
    Ben bir konuyu merak ediyorum. Eşim F1 ben F2 statüsüne sahibim.Şu an I-140 aşamasına geldik bunun için gerekli belgeleri toparladık ve avukatıma gönderdim başvuru için.
    Şu anki durumda sizce eşim ne zaman okulu bırakabilecek çünkü statümüzü o koruyor?
    Çalışma izni ve SSN gelmesi tahminlerinizce yaklaşık ne kadar sürer?


  • @utumay Merhaba, aşağı yukarı PD tarihlerimiz aynı ve benim tahminim en erken 2028'de bültende PD 2024'ü görürüz. (diginity act tarzı ciddi bir revizyon yapılmadığı sürece)


  • @xkira7 i̇yi bir revizyon gerekiyor gibi.Çünkü işçi sayısı da giderek düşüyor aslında.İki yıl daha statüyü korumak önemli olacak bizim için


  • @utumay EB3- other workers kısmı çok karışık bi durumda, özellikle 2023 sonu ile 2024 ilkbahar ayları bu kategori sadece bizim ülkemizde değil bir çok ülkede öyle bi pazarlandı ki, resmen dosya yığılması oldu ve LC süreleri uzadı. Gelinen noktada 2028 bana göre iyimser bi tahmin, vize bülteni 2023 sonbaharını gösterdiğinde daha da sıkışma olup bülteni geri çekebilirler diye düşünüyorum.

    İşçi açığı konusunda ise evet size katılıyorum ama Amerika'da hele ki bu yönetimde işçi açığını dışarıdan gelen insanlarla tamamlamak isteyeceklerini hiç düşünmüyorum. Şuan EB3'ün üst kategorileri güncel oldu evet ama ona bir bahaneleri var, bu insanlar skilled diyebiliyorlar. Other workers için , bu kadar işçi açığı varken neden dışarıdan işçi alıyoruz gibi bi kamuoyu baskısı gelebilir. Bununla ilgili X'de Diginity act konularının altında çok fazla karşıt yorum yapan insanları görebilirsiniz.


  • @xkira7 Belki hemen istemeyecekler ama bizim kategoride olan işlerin çoğusunda Amerikalılar çalışmayacağı için bir süre sonra mecbur kalacaklar gibi geliyor. En azından bir düzenleme yapmaları gerekecek.

  • X xrainbow_ bu başlıktan bahsetti

  • Herkese merhaba, EB-3C vizesi için BDV solutions ile bir toplantı gerçekleştirdik ve aklıma takılanları sordum, bu başlıklarda sorusu/şüphesi olan arkadaşlar inceleyebilir.

    Soru: İşverenle yaşadığımız sorunlarda herhangi bir desteğiniz bulunuyor mu? İşten çıkarılması veya diğer sorunlar hakkında?
    Cevap: Evet, işverenle yaşanan sorunlar için bir destek ekibimiz var. Destek ekibimiz arabulucu mantığında destek olmaya çalışıyorlar. Ayrıca, Amerika'ya gittikten sonra da destek süreçleri devam ediyormuş, ev bulma, banka hesabı açma gibi süreçlerde destekleri var.

    Soru: Vizemizi aldıktan sonra ne zaman çalışmaya başlıyoruz? (Bu soruyu sordum ama farklı bir yanıt aldım, sohbet arasında ise benzer bir konu geçti.)
    Cevap: Amerika'ya yerleşmek ve çalışmaya başlamak için en erken tarihi belirleyerek giriş yapıp çalışmaya başlıyorsunuz.

    Soru: İade hakkımız var mı, hangi durumlarda iade hakkımız oluyor?
    Cevap: İade hakkı bulunmuyor, yaşadığınız sorunla ilgili olarak çözüm üretiyoruz. Sizi ne olursa olsun gönderiyoruz gibi bir anlamla söyledi.

    Bu durumları belki herkes biliyordur ama konuyu neredeyse sonuna kadar okumuş birisi olarak bu durumlarla ilgili pek bir bilgi bulamadığımdan sizi de bilgilendirmek istedim, umarım işinize yarar.


  • @xrainbow_ Danışman ücretleri çok fazla ve vizenin red alma ihtimali de var sanırım


  • @KadirBey

    Merhaba, danışman ücretleri biraz pahalı olabilir ve vize ret alma ihtimaliniz düşük, BDV solutions avukat bürosuyla anlaşmalı, yanlış değilsem eskiden konsolosluklarda çalışmış kişilerde var dosyanızı değerlendirip bir vize memuruymuş gibi inceleyen. Ayrıca göçmen vizeleri turistik vize gibi değil, vizenizi görüntüleyecek olan memur geçerli bir neden yoksa ret veremiyorlar, olası bir durumda verirse de çözülebilecek bir durumsa çözüp karara itiraz edebilirsiniz. Ret alırsanız bunun temel sebebi genellikle aşağıdaki maddeler oluyor.

    • Sicilinizin kabarık olması.
    • Memur, sponsor şirkete para ödeyip gittiğinizi düşünmesi veya cevaplarınızın tutarsız olması. (BDV bu kısımda destek oluyor, vize mülakatında bu tarz bir soru soruluyor, yanlış cevap ret almanıza neden olabilir.)
    • Önceden Amerika'ya gidip vizenizi ihlal ettiyseniz veya deport edildiyseniz sorun olabilir.

    Yukarıdaki maddeler %100 doğru olmayabilir, farklılık gösterebilir, daha birçok madde olabilir veya dosyanıza göre değişiklik gösterebilir.

    Ayrıca danışman ücrete ödediğiniz ücreti bir yatırım gibi düşünmenizi öneririm, sürecinizi başlattıktan sonra ortalama 5 sene sonra size green kart olarak geri dönüyor. BDV solutions veya farklı bir firma tercih edebilirsiniz ancak EB3 vizesinde Dünya çapında BDV solutions tercih ediliyor. Türkiye firmalarından da eb3vize.com var ancak kendileri hakkında detaylı bilgim yok.

    Umarım sizin için açıklayıcı ve faydalı olmuştur, eğer ki bu yola baş koyduysanız daha da gecikmeden size uygun bir danışmanlık firmasıyla sürecinizi başlatmanızı öneririm :) İyi geceler diliyorum.


  • image.png

    image.png

    Haziran 2026 için vize bülteni açıklandı, ne yazık ki Mayıs 2026 ile aynı tablo, herhangi bir ilerleme/gerileme olmadı.


  • Ne karıştı be ortalık , buralar unutulmuş 😶


  • @Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk :) Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor :)


  • Merhaba pd 2023 EW kategorisinde dosyam nvc 2024 yıli kasimda yaptim review bu durumda konsolosluk süreci ne zaman çağırır

  • ⭐⭐⭐⭐

    @acsmks01 Konsolosluk randevusu planlanabilmesi icin once Vize Bulteni A Tablosu’nda (Final Action Date) PD tarihinizin current olmasi gerekir. Su anda EW (Other Workers) kategorisinde tarih 1 Subat 2022.

    PD niz gun, ay ve yil olarak bu tarihi tamamen kapsamasi gerekir. PD niz A Tablosu’nda kapsandiginda, yeterli vize varsa, konsoloslugun musaitligine gore mulakat planlanacaktir.


  • Temmuz 2026 bülteni açıklandı

    image.png

    image.png

    A tablosunda 1 aylık ilerleme var, Şubat 2022 den Mart 2022'ye ilerlemiş, B tablosunda ise ilerleme maalesef yok.


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    1 İleti
    499 Bakış
    I
    Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim. Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım. Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin  hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi.  İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim. Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • E3 Vizesi

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    F
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari
  • ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)

    Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    70
    4 Oy
    70 İleti
    8k Bakış
    K
    @mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi. Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda. Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu. Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu? E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum