@harunelresit
Merhaba 2024 aralık da girdiğim mülakatımda destekleyici bir çok evrak götürdüm hiç birine bakmadılar. ama ben görüşmemden önce sırada beklerken bir kaç bankonun evrak sorduğuna şahit olmuştum.
Götürdüğüm evraklara gelecek olursak
Çalıştığım şirketten alınmış imza sirküleri, vergi levhası, güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, sigorta işe giriş bildirgem, 6 aylık bordrom, şirketin hesap hareketleri bunları iş yerimden temin ettim
bunlara ek olarak
Tapu, Kredi kartımın görüntüsü ve limitini gösteren yazı, Banka hesap hereklerim ve Borsa hesap hareketlerim ayrıca varlık dökümü usd cinsinden gösteren yazı, fon hesaplarım, coin hesaplarım
Eşim çalıştığı için aynı evrakları eşim içinde hazırladım (eşim ev hanımı olsaydı benim masraflarını karşılayacağıma dair yazı yazacaktım ama gerek olmadı eşimde maaşlı çalışan)
seyahat sigortası yaptırdım onun poliçesi
Ayrıca ds160 formunda yapacağım tatili planımı daha önce bir benzerini yaptığım için (cruise gemi turu ) '' daha önce yaptınız mı'' sorusu sora bilir diye bir önceki tatilime ait görsel fotoğraf kanıtları faturası ödeme dekontu biletlerimi de ekledim
Ve beklediğim gibi bu soruyu sorduğunda evet yaptım dilerseniz yanımda fotoğraf ve biletlerim gemi faturam var göstere bilirim dedim gerek yok dedi