Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Erdem-AKDEMİR Merhabalar erdem bey bir kaç ileti üstünüzde bir arkadaşımız b1b2 vizesi için konsoloslukların müsait tarihlerini paylaşmıştı ankarada nisan ayı içine çok fazla boş slotların olduğu görünüyor sizde tarihler daha uzun mu görünüyor?

eğer hızlandırılmış almak istiyorsanız şu şekilde yapıldığını okudum

1. Adım: Normal standart başvurunuzu yapıp müsait olan bir tarihe randevu alıyorsunuz
    2. Adım: Acil Randevu Talebi diye bir seçenek var (Expedite Request)
    • Maç biletini
    • Otel rezervasyonu
    • Uçak planı
    • Acil Randevu talep dilekçesi

Tavsiyem ve forumları doldururken :

Görüşmede maç katılacağım ve Turistik gezi de yapacağım diye planlamanı yapmanı tavsiye ederim

• @orhanozbekk çok teşekkür ederim ilginiz için. İstediğim komsolosluğu seçebilirim değil mi?

• Selamlar üniversite öğrencisiyim yazın 3 aylığına almanya berline çalışmaya gideceğim. Daha önce almanyadan turist vizesine b1/b2 başvuran oldu mu? Almanyadan mı başvurmak mantıklı olur yoksa türkiyeye döndükten sonra mı? Bir de almanya özellikle berlindeki randevu müsaitliğini nereden kontrol edebilirim?

• randevu için sisteme girebilen var mı bugün kaydoldum ama bir türlü giremiyorum hata verip giriş sayfasına atıyor

• @T-C-Kubilay-Dikici Bilet 1 nisanda satışa çıkacak alırsak fifa vize için kod filan vermez mi acaba erken randevu için nasıl olur acaba

• ⭐⭐

@Erdem-AKDEMİR Maalesef kod hakkında bilgim yok sadece acil vize almak isteyenlerin izlediği yolları size yazmıştım hatta bu yolla vize alırsanız deneyiminizi burada paylaşırsanız çok mutlu oluruz en azından başka birine ışık olur tecrübeniz

• ⭐⭐

@yigits Eğer Almanya’da başvuracaksan:

• Geçerli bir oturum iznin (Aufenthaltstitel) olması gerekir
    • Sadece turist olarak Almanya’daysan (kısa süreli Schengen vizesi ile) → başvuru yapamazsın veya çok zor olur

U.S. Embassy şuna bakar:

Başvurduğun ülkede yasal olarak yaşıyor musun
    O ülkeyle bağın var mı (iş, ikamet, düzen)

Bu yüzden:
    👉 Almanya’da öğrenci, çalışan ya da uzun süreli oturum sahibiysen başvurabilirsin
    👉 Ama sadece gezmeye gitmişsen → başvurunu genelde Türkiye’den yapman gerekir

• @T-C-Kubilay-Dikici turist olarak gitmeyeceğim çalışacağım orada işveren konaklamayı ayarlıyor ama almanyada 3 ay çalıştıktan sonra maaş dökümümle beraber türkiyeden başvurmam daha mantıklı gibi teşekkürler bilgileriniz için

• ⭐⭐

@yigits Türkiyeden başvurmanız şu açıdan güzel olabilir almayada çalışırken döndüğünüzü göstermeniz türkiye bağlarınızın güçlü olduğunu gösterecektir. ama döner dönnmez başvurmak yerine şuda profilinizi biraz güçlendire bileceğini düşünüyorum güzel bir işte güzel bir maaşla çalışıyor olmanız bence daha olumlu bakacaklardır.

• @gucarslan Merhaba, ben de Green Card çekilişini kazanıp DS-260 formunu doldurmuştum; ancak case numaram aktif olmadığı için süreci ilerletemedim ve greencard alamadım.

Şu an DS-160 formunu doldururken “Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with USCIS?” sorusunda tereddüt yaşıyorum. DS-260 formunun USCIS’e değil, Department of State’e bağlı olması nedeniyle bazı kişiler No olarak işaretlenebileceğini söylüyor. Bu konuda sizin görüşünüz nedir, Yes mi yoksa No mu demek daha doğru olur? Bir de ds260 formunu doldurmuş olmak red alma ihtimalini artırıyo mu?

Ayrıca dün annem ve babam vize mülakatına girdiler ve vizeleri onaylandı. Abim ve eşi (kendisi ABD vatandaşı) ziyareti amacıyla başvurduklarını belirttiler. Ben de yaklaşık 1 ay sonra başvurmayı planlıyorum. Ailemden hemen 1 ay sonra başvurmak benim başvurum açısından olumlu ya da olumsuz bir etki yaratır mı sizce?

• Merhaba herkese, ailem 2 hafta sonra Istanbul'da turist vizesi icin gorusmeye girecek. Normalde 18 yasindaki lise sona giden erkek kardesim icin 10 yillik vize cikmasi zor olabilir diye tahmin ediyorum, ancak kardesimde Asperger sendromu ve bunun icin engelli raporu var, ailem olmadan tek basina bir yerde kalmasi mumkun degil. Beni ve esimi burada ziyaret etmeyi en cok o istiyor. Bunu konsolosluktaki gorevliye ne zaman ve nasil aciklayabilirler? Bunun disinda profillerinin normal oldugunu dusunuyorum, babam halen asker olarak calisiyor ve yeni ev de aldilar. Bunlarin belgelerini de goturecekler ama o kisa zamanda nasil aciklayabilirler bilmiyorum. Yardimci olabilirseniz sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@catiko ilgili soruya ben "Yes" diyerek cevapladım ve çıkan kısma ilgili açıklmayı yapıp o şekilde doldurdum.
    sorunsuz şekilde vizemi aldım.

• Dün 2027 ocak ayı için randevu verdi. Yakın zamanda seyrettiğim videolarda ve okuduğum yazılarda yakın tarihlere vize alınabildiği söyleniyordu. Banamı böyle denk geldi anlamadım.
    Sayfa da anormal ağır, en az 2 saattir tekrar randevu bölümüne girmek için uğraştım ve ancak bu yazıyı yazarken girebildim.
    Tarihin öne çekilebileceği söyleniyordu, bu kadar uğraşarak gireceksek çok problemli olacak.
    Ayrıca 2 gündür görüdüğüm kadarıyla öne çekmeyi bırak, aldığım tarihten 10 gün sonrasına randevu veriyor.

• @ERGÜN-YILDIZ Merhaba, bizde esimin saglik durumu nedeniyle ailesine vize basvurusu yapmistik ilki red aldi suan durumlar biraz daha ciddilesince tekrar denemek istedik ama biz baktigimizda hicbir gun bulunamadi uyarisi aliyoruz. sizde bu sekilde bir uyari cikiyormu her baktinizda yoksa direk available bir gun mu cikiyor ? sistemde yada bizim basvurumuzda mi hata var anlamaya calisiyorumda 🙂

• @onrslnyrk Bana öyle bir uyarı çıkmadı. Tarih sayfasında ileri doğru gittikçe uygun tarihleri yeşil olarak gösteriyor.
    Ancak sürekli denememe rağmen sayfaya çok az girebildim. Aşırı ağır.
    Çoğu zaman beklemekten sıkılıp kapatıyorum. Girdiğim zamanlardada tarihi öne çekecek uygunluk olmuyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@GH25, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba herkese, ailem 2 hafta sonra Istanbul'da turist vizesi icin gorusmeye girecek. Normalde 18 yasindaki lise sona giden erkek kardesim icin 10 yillik vize cikmasi zor olabilir diye tahmin ediyorum, ancak kardesimde Asperger sendromu ve bunun icin engelli raporu var, ailem olmadan tek basina bir yerde kalmasi mumkun degil. Beni ve esimi burada ziyaret etmeyi en cok o istiyor. Bunu konsolosluktaki gorevliye ne zaman ve nasil aciklayabilirler? Bunun disinda profillerinin normal oldugunu dusunuyorum, babam halen asker olarak calisiyor ve yeni ev de aldilar. Bunlarin belgelerini de goturecekler ama o kisa zamanda nasil aciklayabilirler bilmiyorum. Yardimci olabilirseniz sevinirim

Merhaba,
    Ds160 formu, vize başvurusunda ilk belirleyici adım oluyor, daha sonra mülakat sırasında yapılan konuşmalar da önemli.

Kardeşiniz için form doldurulurken bu seyahati kiminle yapacaksınız sorusu ve sağlık durumuyla ilgili sorulara dikkat edilmiş miydi?

Bu bölümlere doğru cevap verilmişse, görüşmeye anne ve babanızla birlikte katıldığında, sözcü olarak kim konuşacaksa, kısa ve net bir şekilde, bir iki cümleyle durumu açıklayabilir. Engelli raporu da ellerinde hazır olsun.

ABD genellikle vizeyi 10 yıllık verir ve kardeşinizin durumu vize almaya engel değildir.

Umarım kardeşiniz, en çok istediği bu ziyareti gerçekleştirme fırsatını elde eder.

Görüşme sonrası, yaşadıklarınızı ve sonucu buradan paylaşabilirseniz çok memnun oluruz.

• @ERGÜN-YILDIZ tesekkur ederim cevapladiginiz icin. Bizde maalesef hala Hiçbir Zaman Dilimi Mevcut Değil seklinde bi uyari geliyor ankara kismini secince. 4 kisilik bi basvuru belki de o yuzden uygun bir zaman dilimi henuz yok.

• @onrslnyrk Benim başvurum İstanbul'dan , belki fark o yüzden dir.

• @Serapp, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@GH25, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba herkese, ailem 2 hafta sonra Istanbul'da turist vizesi icin gorusmeye girecek. Normalde 18 yasindaki lise sona giden erkek kardesim icin 10 yillik vize cikmasi zor olabilir diye tahmin ediyorum, ancak kardesimde Asperger sendromu ve bunun icin engelli raporu var, ailem olmadan tek basina bir yerde kalmasi mumkun degil. Beni ve esimi burada ziyaret etmeyi en cok o istiyor. Bunu konsolosluktaki gorevliye ne zaman ve nasil aciklayabilirler? Bunun disinda profillerinin normal oldugunu dusunuyorum, babam halen asker olarak calisiyor ve yeni ev de aldilar. Bunlarin belgelerini de goturecekler ama o kisa zamanda nasil aciklayabilirler bilmiyorum. Yardimci olabilirseniz sevinirim

Merhaba,
    Ds160 formu, vize başvurusunda ilk belirleyici adım oluyor, daha sonra mülakat sırasında yapılan konuşmalar da önemli.

Kardeşiniz için form doldurulurken bu seyahati kiminle yapacaksınız sorusu ve sağlık durumuyla ilgili sorulara dikkat edilmiş miydi?

Bu bölümlere doğru cevap verilmişse, görüşmeye anne ve babanızla birlikte katıldığında, sözcü olarak kim konuşacaksa, kısa ve net bir şekilde, bir iki cümleyle durumu açıklayabilir. Engelli raporu da ellerinde hazır olsun.

ABD genellikle vizeyi 10 yıllık verir ve kardeşinizin durumu vize almaya engel değildir.

Umarım kardeşiniz, en çok istediği bu ziyareti gerçekleştirme fırsatını elde eder.

Görüşme sonrası, yaşadıklarınızı ve sonucu buradan paylaşabilirseniz çok memnun oluruz.

Cevabiniz icin tesekkur ederim.

DS160 formlarini ben doldurdum, butun aile uyelerinin beraber seyahat edecegini belirtmistim. Saglik sorulari arasinda bununla ilgili bir soru yoktu malesef, en yakin soru "Do you have a mental or physical disorder that poses or is likely to pose a threat to the safety or welfare of yourself or others? " seklinde ama kendine veya baskasina zarar vermesi soz konusu degil... Ayrica gundelik hayatta kendi isini gorebiliyor.

Dediginiz gibi aileme mulakat sirasinda kardesimin durumunu, raporuyla birlikte aciklamalarini soyledim. Yalnizca ne zaman bahsetmeleri gerektigini bilemiyorum. Sanirim 'ne amacla gitmek istiyorsunuz' sorusuna cevap olarak kardesimin gitmek istedigini belirtip durumunu aciklayabilirler.

Iyi dilekleriniz icin tesekkurler. 🙂

• arkadaşlar merhaba. Yeşil pasaport sahibi üç arkadaş olarak amerika ya vize görüşmesi için randevu planlaması yaptık. yanımızda herhangi bir evrak götürmeli miyiz? ds 160 formları haricinde. çalışma belgesi, bordro vb.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |