Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@harunelresit, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

arkadaşlar merhaba. Yeşil pasaport sahibi üç arkadaş olarak amerika ya vize görüşmesi için randevu planlaması yaptık. yanımızda herhangi bir evrak götürmeli miyiz? ds 160 formları haricinde. çalışma belgesi, bordro vb.

Pasaport, Ds160 onay sayfası, fotoğraf gibi temel evrakların yanısıra destekleyici belgeler de götürebilirsiniz.
    Örneğin çalışan iseniz işyeri yazısı, SGK hizmet dökümü, maaş bordrosu, işyeri sizin ise vergi levhası, öğrenci iseniz öğrenci belgesi ve bunun gibi.
    Bu belgelere %99 bakmayacaklar ama bulunsun. Önemli olan mülakatta kısa, net ve kendinizden emin bir şekilde cevaplar vererek, konsolosu TR'e geri dönceğinize ikna etmektir.
    Kolay gelsin.

• @Serapp çok teşekkürler bilgi için Serap Hanım.

• ⭐⭐

@harunelresit

Merhaba 2024 aralık da girdiğim mülakatımda destekleyici bir çok evrak götürdüm hiç birine bakmadılar. ama ben görüşmemden önce sırada beklerken bir kaç bankonun evrak sorduğuna şahit olmuştum.

Götürdüğüm evraklara gelecek olursak
    Çalıştığım şirketten alınmış imza sirküleri, vergi levhası, güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, sigorta işe giriş bildirgem, 6 aylık bordrom, şirketin hesap hareketleri bunları iş yerimden temin ettim
    bunlara ek olarak
    Tapu, Kredi kartımın görüntüsü ve limitini gösteren yazı, Banka hesap hereklerim ve Borsa hesap hareketlerim ayrıca varlık dökümü usd cinsinden gösteren yazı, fon hesaplarım, coin hesaplarım

Eşim çalıştığı için aynı evrakları eşim içinde hazırladım (eşim ev hanımı olsaydı benim masraflarını karşılayacağıma dair yazı yazacaktım ama gerek olmadı eşimde maaşlı çalışan)

seyahat sigortası yaptırdım onun poliçesi

Ayrıca ds160 formunda yapacağım tatili planımı daha önce bir benzerini yaptığım için (cruise gemi turu ) '' daha önce yaptınız mı'' sorusu sora bilir diye bir önceki tatilime ait görsel fotoğraf kanıtları faturası ödeme dekontu biletlerimi de ekledim

Ve beklediğim gibi bu soruyu sorduğunda evet yaptım dilerseniz yanımda fotoğraf ve biletlerim gemi faturam var göstere bilirim dedim gerek yok dedi

• Arkadaşlar sitede sorun mu var? Ben kayıt oldum ama kayıt olduktan sonra giriş yapmaya çalışırken bekletiyor. Ds160ı doldurmadım henüz önce orayı doldurup sonra mı diğer siteye giriş yapmalıydım? Bir de ankara seçeceğim İstanbul'daki randevuları da görebiliyor muyum? Ya da değiştirme şansım var mı? Şu an en erken hangi güne var? Bilgi için teşekkür ederim

• Herkese merhaba arkadaşlar

Eşim 2026 greencard talihlisi ve biz de bu sayede yaklaşık 4 aydır Amerika'da yaşıyoruz.

Annemle babam Amerika'ya gelmek için vize başvurusu yapacaklar. Annem kardeşi burada olduğu zaman, biz burada değilken, Ankara'nın Amerika Konsolosluğundan ret yemişti. Şimdi tekrar ret yememek için acente ile çalışmak istiyor fakat bizce buna gerek yok. Çünkü hem babamın emekliliği geldiği halde hala kamuda çalışıyor ve engel durumu var, annem özel sektörde çalışıyor hem de kızları burada. Sizin bu konudaki fikirleriniz çok değerli.

Hangi konsolosluk annemin ve babamın vize alması için daha kolay olur ve süreci kolaylaştırabilecek evraklar nelerdir? Sizce de bi acenteden yardım almak doğru mu? Gelmeyi planladığı tarihe dair iş yerinden alınmış izin kağıdı ve gidiş geliş bileti olmalı mı?

• ⭐⭐

@efemu35 Merhaba ben başvuru yapmadan önce B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları bu konu başlığında bir çok deneyim okudum ve sizin durumunda olan onlarca deneyim okudum dilerseniz bir şirket bulmadan önce orayı okumanız sizin için karar vermenizde daha çok faydası olacaktır.

Okuduğum deneyimlerde aklımda kalan bir deneyim vardı sizin gibi greencard kazanıp giden bir çift ailesi peşinden başvurduklarında ret korkusundan dolayı ilk sene önce annesi için başvurmuştu daha sonraki sene babası için başvurmuşlardı.

• ⭐⭐⭐⭐

• Şuan vize onay durumları nasıl? Red alan çok mu?

• Yasaklı

ilk başvurum kasım ayında ismini verip reklamını yapmak istemediğim cok populer bir acente şirketi ile idi. konsolosluk ücreti ile beraber 480 dolar paramı aldılar tek kişi için 1 form doldurup randevu almaları 1 aya yakın sürdü. ankaradan kısa sürede randevu alabildiler. gittim stresli bir ortam herkes sizin vize memuru ile olan konuşmanızı dinleyebiliyor ayakta vezne benzeri bir yerden konuşuyorsunuz bana gelen güleryüzlü türkçesi iyi bir vize memuruydu. ortalama 5-6 dakika süren bir görüşme sonucu red aldım. 480 dolarım boşa gitmiş oldu ama hırslandım 2 hafta önce bu sefer farklı bir danışmanlık sirketi aracılığı ile tekrar başvurdum. komşum bu acente aracılığıyla başvurup vizelerini almıştı bende şansımı tekrar deneyeyim dedim toplam sadece 100 dolar bir ödemem oldu ve soruların cevaplarını attığım gün aynı gün içerisinde başvurumu yapıp ankaradan randevumu aldılar. bu sefer daha özgüvenli gittim acentenin verdiği direktiflere uygun olarak sadece net cevaplar vererek özgüvenli konuşarak 2. başvurumda kabul aldım. final maçına gitmeyi düşünüyordum aslında ama bilet fiyatlarını görünce şok oldum. (5 bin dolardan başlıyor)

• ⭐⭐

@yunusozenc redden sonra vize almanız çok güzel bir çok insanı motive edecektir red aldıktan sonra pes eden bir çok kişi var sizin adınıza sevindim güzel bir tatil planı sizi bekliyor 🙂

• @yunusozenc 2.başvurunuzda hangi acente ile çalıştınız acaba paylaşabilmeniz mümkün mü?

• 2-3 hafta önce 2027 Ocak ayına istanbul'dan randevu almıştım. Ara ara bakıyorum, yakın tarihte boşluk denk gelmeyi bırak, şuan 2027 nisan mayıs aylarına randevu tarihi var.
    Yakın tarihe alanlar nasıl alıyor anlayabilmiş değilim.

• @yunusozenc Acente bilgisi paylasma sansiniz olurmu acaba?

• @Erdem-AKDEMİR Merhaba Erdem Bey. Ben de bu konuda araştırma içerisindeyim. herhangi bir bilgi edinebildiniz mi?

• herkese merhaba abd de yaşayan ailemi ziyaret için turist vizesine başvuracağım üniversite 4.sınıf öğrencisiyim masraflarımı babam karşılayacağı için baka hesap dökümünde babamın hesap dökümünü göstersem olur mu

• Merhabalar.
    Oncelikle, bir greencardli olarak 2 sene once Amerikaya tasinma surecindeki buyuk yardimlarinizi unutmam imkansiz bir kez daha cok tesekkur ederim. Cok onemli bilgiler ve yonlendirmelerinizle su an Amerikada ikinci senemi tamalamis bulunuyorum.
    Buradaki konum ise, anneme Mart ayinda beni ziyaret edebilmesi icin B1/B2 vize mulakati almistim. Ancak maalesef reddedildi. Sebep olarak annemin Turkiyede herhangi bir baglayici durumunun bulunmamas gösterildi. Annem aslinda tapu ve banka dokumu ile birlikte girmisti mulakata ama hic sormamislar. Benim kardesim ve babam yok. Annem tek basina yasiyor ve hic yurtdisina cikmadi. Amerikaya yanima gelip geri Turkiyeye donmeyecegini dusundu sanirim memur.
    Ben tekrar annem icin basvuruda bulunmak istiyorum. Bunun icin nelere dikkat etmemi gerekir. Ne yapmaliyim? Degerli bilgilerinize yeniden ihtiyacım var.
    Simdiden cok tesekkur ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@barbie, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar.
    Oncelikle, bir greencardli olarak 2 sene once Amerikaya tasinma surecindeki buyuk yardimlarinizi unutmam imkansiz bir kez daha cok tesekkur ederim. Cok onemli bilgiler ve yonlendirmelerinizle su an Amerikada ikinci senemi tamalamis bulunuyorum.
    Buradaki konum ise, anneme Mart ayinda beni ziyaret edebilmesi icin B1/B2 vize mulakati almistim. Ancak maalesef reddedildi. Sebep olarak annemin Turkiyede herhangi bir baglayici durumunun bulunmamas gösterildi. Annem aslinda tapu ve banka dokumu ile birlikte girmisti mulakata ama hic sormamislar. Benim kardesim ve babam yok. Annem tek basina yasiyor ve hic yurtdisina cikmadi. Amerikaya yanima gelip geri Turkiyeye donmeyecegini dusundu sanirim memur.
    Ben tekrar annem icin basvuruda bulunmak istiyorum. Bunun icin nelere dikkat etmemi gerekir. Ne yapmaliyim? Degerli bilgilerinize yeniden ihtiyacım var.
    Simdiden cok tesekkur ederim.

Annenizin durumunda en önemli nokta, görevliyi Türkiye'de yerleşik düzeni olduğuna ve hayatının burada devam ettiğine ikna etmek olmalı.
    Tapu ve para satılabilir ve transfer edilebilir varlıklar, TR’ye bağlılığı göstermez (ama yine yanında bulunsun).
    Annenizin Türkiye’de onu bekleyen bir rutini olduğunu anlatması gerekir. Örneğin “mahallemdeki komşuluk ilişkilerim, her hafta katıldığım kurslar veya düzenli sağlık kontrollerim" gibi ifadeler.
    Daha önce hiç yurt dışına çıktınız mı ve neden gitmek istiyorsunuz sorularına aşağıdaki cevapları kısa ve öz olarak monte etmeye çalışın ve bu konuşmayı siz görüntülü arayarak defalarca çalışın.
    Benim hayatım, düzenim ve tüm sosyal çevrem Türkiye'de. Gittiğim kurslar var, çiçeklerim, kedim var, sürekli birlikte olduğumuz bir komşu grubum var ayrıca belli aralıklarla hastane randevularım oluyor gibi.
    Bugüne kadar yurt dışına çıkma ihtiyacı hissetmedim Ancak şimdi çocuğum greencardla ABD'de olduğu için bu uzun yolculuğu göze alıyorum. Benim amacım 3-4 haftalığına evladımı ziyaret edip hasret gidermek ve düzenimi bozmadan evime dönmek (3-4 hafta demesi önemli bir an önce o rutinlerine geri dönmek istiyor izlenimi vermesi için). Sizin greencardınızın fotokopisi elinde olsun ve bu cümleleri söylerken konsolosun görmesini sağlasın.
    B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları başlığındaki deneyimleri okumak faydalı olabilir. Hiç yurt dışına çıkmayan ebeveynlerin de vize aldığı örnekler var.
    İkinci başvuruda "şartların değiştiğini" göstermek zor ama imkansız değil. Ds160 formunda yapılan hatalar varsa daha dikkatli doldurun. Ayrıca mülakatta ilk reddin sebebi sorulursa "kendimi tam ifade edemedim, aslında Türkiye'de yerleşik bir hayatım var" diyerek konuyu yukarıdaki saydığım konulara getirsin.
    Kolay gelsin, umarım alır, bol şanslar🍀🤞

• Merhaba, annemle babamin bugun istanbul'da görüşmeleri vardi ne yazık ki olumsuz oldu. Ben green cardliyim, esim de abd vatandaşı. Gecen sene geldim Amerika'ya. Şubat ayinda basvuru yapip bugun icin randevu oluşturmuştuk.
    Gorusmede sorulan sorular:

• ABD'ye neden gitmek istiyorsunuz?
    • Kiziniz ve damadınız orada ne yapıyor?
    • Siz burada ne yapıyorsunuz?
    • Baska çocuğunuz var mi?
    • Daha once yurtdisina ciktiniz mi?
    • Kiziniz ne zaman ABD'ye gitti ve en son ne zaman Turkiye'ye geldi?

Babam emekli ama ayni zamanda calisiyor, 20 senedir ayni sektörde, 7 yıldır ayni firmada, annem ise yaklasik 7-8 aydir calisiyor. Istanbul'da evleri ve bir çocukları daha var. Babam 2004'te yurtdisina cikmis ancak ben bilmiyordum ds formunda da belirtmemiştim, annem daha once hiç cikmadi. Ben haziran 2025te Amerika'ya geldim ve Eylül 2025'te tekrar ziyaret icin gittim, bu hafta tekrar gidiyorum.

Profil olarak olumsuz sonuc almalarına ne sebep olmuş olabilir fikri olan paylaşırsa cok memnun olurum. Artik seneye tekrar başvurmayı düşünüyorum ama süreç oldukça stresli ve red aldıktan sonra neyi farklı yapmak gerekir bilemiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Eftun-Arsoy

Uzman görüşü olmamakla birlikte daha önce yurtdışına vize ile seyahat edilen/edilmeyen herhangi bir ülkeye gitmemiş/kanıtlayamamış olmaları, yaşadıkları ülkeden ilk defa ABD gibi yanına yerleşme ihtimali olan oğlu/gelininin yanına gidecek olmaları, Türkiye’de yaşayan kızlarına bakmakla yükümlü/sosyal ilişkisi güçlü bir profil çizmemiş olmaları (soru gelmeden dahi beyan ile dile getirmeleri mümkün) konsolosun kararına olumsuz etki etmiş olabilir.

• Merhabalar, vize mülakatımla ilgili yardımcı olabilirseniz birkaç sorum olacaktı.
    1)Ben 1 ağustos 2024 tarihinde b1/ b2 turist vizesi için vize ücreti ödedim. Vize mülakat tarihim 4 mayıs 2026. Erkene çekemedim.
    1 yıl geçtiği için yeniden vize ücreti ödemeli miyim, nasıl bir yol izlemeliyim detaylı anlatabilir misiniz
    2)Mail adresim üzerinden oluşturduğum ais hesabım aktif görünmüyor.
    Vize ücretini ödeyemiyorum
    3)kızım 4 yaşında ona da mülakata giderken yanımda olsun diye ds 160 formu doldurdum ama vize ücreti ödemedim, ayrı hesap oluşturup vize ücreti ödersem randevuma dahil olamaz yeni randevu alsın derler mi acaba
    Çok acil dönüş bekliyorum lütfen yardımcı olun teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |