Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.7k 275

• @leony3553 Şuan konsolosluk uzerıden gıtmek aos a gore daha hızlı.

• @Ephedra bilgi için sağol , eşim f1 çocuklarımda f2 ile 2 yıldır abd de , bende fırsat buldukça gidip geliyordum b2 turist vizeyle. Eğer konsolosluk üzerinden başvurursam onların gelmesi gerekiyor ama Buda statülerini terk etmek oluyor . Yada ben tek başvurup eşime aileden dolayı gc başvurmam lazım f2a ama çok geriden geliyor sanırım Ekim 2024 şuan tarih. Valla ne yapcamı şaşırdım. Konsolosluktan başvurup ağustos felan mülakat verseler sonra current durumu kalkarsa ağustosta bekleme uzayacak , mülakat tarihi ozaman askıya alınıyormuş sanırım. Bakalım olmadı bir avukatla görüşüp bir çare bulmaya çalışacam. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

• @caner1245 bilgi için teşekkürler. Siz submit ettikten sonra nezamn dq oldunuz ve mülakat tarihi aldınız acaba merak ettim

• Merhabalar! Ben EB-2 NIW için 18 Mart’ta DQ oldum, konsolosluktan randevu verilmesini bekliyorum. Konsolosluk randevularının dağıtımı için belli bir dönem var mıdır acaba? Örneğin her ayın ilk haftası ve son haftası gibi. Bir de mailler Türkiye’deki çalışma saatine göre mi geliyor konsolosluk üstünden olduğu için?
    Şimdiden çok teşekkür ederim. 🙏🏻

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar. Bir çok kişinin mülakat sürecini okudum. İngilizceye orta düzeyde hakimim; ancak kendimi türkçe daha rahat ifade edebileceğimi düşünüyorum. Mülakat dilini türkçe olarak tercih etmem problem oluşturur mu? Tecrübe ve fikir sahibi olan hocalarımın yorumlarını merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

• @phd Tahmini 1.5-2 ay icersinde geliyor. 4 hafta da gelenler de vardi sanirim. Artik hizli ilerliyor. Randevu maili ile konsolosluk gorusmesi arasi da 1-2 ay gibi bir sure oluyor . Sizlere mayis ikinci yari mail gelir, Haziran sonu gibi de gorusme olur . Konsolosluk Yukons gore randevulari slotlar halinde yayinliyordu sanirim, Genel olarak aksam 10-11 den sonra geliyor mailler

• @biophys Çok teşekkür ederim.

• @Özgür-Şahin Bu soruya kimse net bir cevap veremez teknik olarak türkçe girmeniz mümkün ama memurun bu durumu nasıl karşılayacağı belirsiz.

• @Özgür-Şahin Akademisyen misiniz? Türkçe mülakata giren olmuştu ama akademisyen miydi bilmiyorum

• Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Evet akademisyen olarak mülakata gireceğiz. Sadece ihtimalleri değerlendirek istedim. Turist vizemde ingilizce olarak mülakata girmiştim; ancak bu sefer vize türünden sebep fazla detaylı bir mülakat olabilir diye dil tercihini sormak istedim sizlerede. Herkese teşekkürler.

• @Özgür-Şahin ingilizce olarak gir Bence , zaten Herkese ayni sorular geliyor , o yuzden sorulan sorular tanidik gelir, Ona gore de cevaplara hazirlarsin kendini, zorlamdigin yerde turkce acikla durumunu

• Bugün bir akademisyen olarak mülakata girdim. Türkçe talep ettim. hiç bir sorun olmadı. 8 de girdiğim mülakattan beklemeler sonucu 9:30 da onay alarak ayrıldım. Mülakat tahmini 10 dk falan sürdü. çok basit daha önece de yazılan sorular. girecek olan ve bekleyen arkadaşlara başarılar dilerim.

• @mmeder hocam hayırlı olsun, tebrikler.

• Merhaba arkadaşlar, az önce DQ olduğuma dair bir e-posta aldım ancak hangi tarihi baz almam gerektiğini anlayamadım. Sol üst köşede bugünün tarihi yer alıyor ama belgelerim aslında 27 Mart’ta onların eline ulaşmıştı.

Ayrıca gelen e-postada şu ifade vardı:
    “Additionally, the petitioner, as the sponsor, and all other sponsors (household members and joint sponsors), may be required to provide updated or additional evidence to you to present at the time of your interview, such as:
    • Other income
    • Assets
    • Proof of current employment”

Bu belgeler genel olarak herkesten istenen standart bilgiler midir? Şimdiden teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• @dandanakan01 Paketi UPS teslim noktasından aldım. Hatam, sisteme girerken mülakat yerini yanlış seçip ilerlemek oldu, dalgınlığım neticesi zarfı geç teslim almış oldum

• @Özgür-Şahin Merhaba, bizim mülakatımız sırasında bir akademisyen Türkçe mülakat istedi, mülakat memuru o kişiye USA'ya akademisyen olarak gideceğini ve İngilizce bilmezse nasıl akademisyenlik yapacağını sordu, o kişi de İngilizcem çok kötü değil ancak Türkçe kendimi daha iyi ifade edebilirim dedikten sonra mülakatı biraz ters davranarak da olsa Türkçe yaptı memur. Sonuç olarak o kişi mülakattan geçti. Bence memurun o andaki tutumuna göre değişiyor.

• IV Scheduling Status Tool’da EB için mart 2026’da DQ olanlara randevu verilmeye başlandığı belirtilmiş, acaba özellikle mart başında DQ olanlardan randevu maili alan olup olmadığını biliyor musunuz?

Yurt dışı planı yapmaya çalışıyorum ama randevu tarihi kesinleşmeden de maalesef hiçbir plan yapamıyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @phd 12 mart DQ tarihi, henüz email gelmedi

Benzer Başlıklar

• EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    238k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k