@Serapp, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@GH25, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba herkese, ailem 2 hafta sonra Istanbul'da turist vizesi icin gorusmeye girecek. Normalde 18 yasindaki lise sona giden erkek kardesim icin 10 yillik vize cikmasi zor olabilir diye tahmin ediyorum, ancak kardesimde Asperger sendromu ve bunun icin engelli raporu var, ailem olmadan tek basina bir yerde kalmasi mumkun degil. Beni ve esimi burada ziyaret etmeyi en cok o istiyor. Bunu konsolosluktaki gorevliye ne zaman ve nasil aciklayabilirler? Bunun disinda profillerinin normal oldugunu dusunuyorum, babam halen asker olarak calisiyor ve yeni ev de aldilar. Bunlarin belgelerini de goturecekler ama o kisa zamanda nasil aciklayabilirler bilmiyorum. Yardimci olabilirseniz sevinirim
Merhaba,
Ds160 formu, vize başvurusunda ilk belirleyici adım oluyor, daha sonra mülakat sırasında yapılan konuşmalar da önemli.
Kardeşiniz için form doldurulurken bu seyahati kiminle yapacaksınız sorusu ve sağlık durumuyla ilgili sorulara dikkat edilmiş miydi?
Bu bölümlere doğru cevap verilmişse, görüşmeye anne ve babanızla birlikte katıldığında, sözcü olarak kim konuşacaksa, kısa ve net bir şekilde, bir iki cümleyle durumu açıklayabilir. Engelli raporu da ellerinde hazır olsun.
ABD genellikle vizeyi 10 yıllık verir ve kardeşinizin durumu vize almaya engel değildir.
Umarım kardeşiniz, en çok istediği bu ziyareti gerçekleştirme fırsatını elde eder.
Görüşme sonrası, yaşadıklarınızı ve sonucu buradan paylaşabilirseniz çok memnun oluruz.
Cevabiniz icin tesekkur ederim.
DS160 formlarini ben doldurdum, butun aile uyelerinin beraber seyahat edecegini belirtmistim. Saglik sorulari arasinda bununla ilgili bir soru yoktu malesef, en yakin soru "Do you have a mental or physical disorder that poses or is likely to pose a threat to the safety or welfare of yourself or others? " seklinde ama kendine veya baskasina zarar vermesi soz konusu degil... Ayrica gundelik hayatta kendi isini gorebiliyor.
Dediginiz gibi aileme mulakat sirasinda kardesimin durumunu, raporuyla birlikte aciklamalarini soyledim. Yalnizca ne zaman bahsetmeleri gerektigini bilemiyorum. Sanirim 'ne amacla gitmek istiyorsunuz' sorusuna cevap olarak kardesimin gitmek istedigini belirtip durumunu aciklayabilirler.
Iyi dilekleriniz icin tesekkurler.