Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Miami uçağına binmek üzere gümrükten geçtim şimdi. Gözen hiç sorun çıkartmadı, immigrant vize olduğunu görünce zarı zarf yanınızda mı diye sordular sadece. Sonrasında check-in yapıp gümrükten geçtim. Yurtdışı çıkış harcı ödememiştim ancak görevli polis geçişime müsade etmedi. Vize tabanlı oturumlarda harç pulu gerekiyor artık dedi, 2 ay öncesinde bu kural gelmiş. Neyse son kez ödüyorum deyip 1250 TL'yi ödedim. Fiziki olarak Greencard'ı görmek istiyorlar illa

• @media Evet biz Şubat'ta ailece çıkış yaparken de aynı şey oldu, biz de ödedik. "Kartınız yok henüz ödeyeceksiniz bunu" demişlerdi ve 3 kişi için ödemiştik.. Kartın fiziksel halini görmeden de bunu ödemeye devam edilecek sanırım. Ama şöyle ki siz kendiniz için ödemeyeceksiniz ama aile için ödeyeceksiniz..

• Merhaba ,başarı oranı çok düşük bir vize , kabul alan arkadaşları tebrik ederim , forumda red alan arkadaşlar var mı , kendilerince red alma sebeplerini paylaşabirlirler mi , teşekkürler

• Merhaba herkese, NIW için akademisyenler dışında entrepreneur olarak başvuran oldu mu siteden? Varsa ve eğer mesajımı görüyorsa iletişime geçmemiz mümkün mü?

• Unganlardan randevu aldım. online schedule https://www.usvisascheduling.com/en-US/ üzerinden hallettim. ama onilne liste disinda baska benden istenen belgeler seklinde bir liste gelmedi. mail üzerinden gelmyor mu oyle istenen belge listesi? teşekkür ederim.

• @Fenerb2007 hocam arkadasim sadece edevlet ciktisini tercumesiyle kendisi ve esi icin gonderdi, cocuklar icin ayri bir belge koymadi, sorun yasamadan onay almisti

• Merhaba, unganlar 1 mayısta çalışıyor görünüyor. Takvimde slot açmışlar. Resmi tatillerde çalışıyorlar mi? Daha önce resmi tatilde randevu alıp giden olmuş muydu?

• 1 mayısa randevu aldım ve confirmation mail de geldi.

• Herkese selamlar, eb2 niw için bugün itibariyle NVC evrakları submit edersek DQ yaklaşık nekadar sürede oluyor ve , DQ olduktan sonra Ankara mülakat tarihini yaklaşık nezamana veriyor yakın tarihte yapıp tecrübe paylaşırsanız çok sevinirim . Pd 12 Eylül 2025 , I-140 onay 20 Mart 2026

• @leony3553 Sitede yazılanlardan öğrendiğim kadarıyla online submit edildiğinde 6-7 günde DQ olunuyor ve DQ olduktan 3 ay sonraya mülakat veriliyor gibi.

• Unganlardan aradılar 6 nisandaki randevumu 4 nisana çektiklerini soylediler. Sanırım bakım varmış o gün.

• Dün Miami International Airport üzerinden giriş yaptım. Gümrükte yaklaşık 40–50 dakika sıra bekledikten sonra görevli sarı zarfı görünce bir başka memuru çağırdı ve beni arka taraftaki odaya aldılar.

Yaklaşık 15–20 dakika bekledikten sonra ismimi okudular ve bir interview odasına çağırdılar. Burada benden bir form doldurmam istendi. Formda genel olarak kişisel bilgiler vardı (ad-soyad, doğum tarihi, eş, çocuk, anne-baba, kardeş bilgileri vs.). Buraya kadar her şey normaldi.

Sonrasında görevli, daha önce İran, Suriye, Pakistan gibi ülkelere gidip gitmediğimi ve Türkiye’de savaş sonrası durumlarla ilgili bazı sorular sordu. Bu ülkelere hiç gitmediğimi söyledim.

Ardından inceleme için cep telefonumu istedi. Telefonu uçak moduna almamı ve şifresini vermemi söylediler. Görevli telefonu alıp odadan çıktı ve yaklaşık 10–15 dakika boyunca incelediler.

Daha sonra geri geldi ve 2024 yılında yaptığım vize başvurusunda (DS-160 formunda) belirttiğim bir kontağı sordu. Daha önce iş için ABD’ye gelip gittiğimi ve bu kişinin iş yaptığım kişilerden biri olduğunu açıkladım.

Sonrasında beni tekrar bekleme odasına aldılar. 5–10 dakika sonra başka bir görevli ismimi okudu ve işlemlerimi tamamladı. Green card’ın gönderileceği adresi değiştirmek isteyip istemediğim gibi standart sorular soruldu ve süreç tamamlandı.

Ayrıca işlemleri tamamlayan görevli, vizemdeki giriş damgasıyla birlikte 1 yıl boyunca ABD’ye giriş çıkış yapabileceğimi söyledi. “You have one year to adjust your status” şeklinde ifade etti. Bunun sonrasında ise, green card’ı korumak için ABD dışında 6 aydan uzun süre kalmamam gerektiğini belirtti.

En son çıktığımda havaalanı neredeyse tamamen boşalmıştı. Bagaj bölümünde sadece benim bavullarım kalmıştı 🙂

Ek olarak, interview sırasında neden eşim ve oğlumun benimle birlikte gelmediğini de sordular. Oğlumun okulunun devam ettiğini ve benim önden ev ayarlamak için geldiğimi söyledim. “Mantıklı yapmışsın” diyerek görüşmeyi sonlandırdılar.

• @media Hava alanlarında denetim artmış demekki.

• Merhaba, konsolosluk mülakatı onaylandıktan sonra, pasaportun İstanbul'daki teslimat noktasına gelmesi ortalama kaç gün sürüyor bilgisi olan var mı

• @mby25 5-7 gün

• Mart ayında DQ olanlar için interview letterler gelmeye başlayacak

NVC is currently scheduling documentarily complete cases with visas available from:
    Mar-2026
    Last Updated: April 02, 2026

• @sbsb2025 merhaba hocam, kendimiz için ilk çıkışta mi odemeyecegiz?

• @Ephedra teşekkür ederim

• Arkadaşlar merhaba pp hızlandirması yapmazsak basvurdugumuz tarihten itibaren ı 140 onayı yaklaşık kaç ay sürüyor

• @mby25 Şu anda çıkışta yanınızda fiziki greencard yoksa, çıkışta harç ödenecek. Memurlar immigrant vize bile yazsa bunun bir vize olduğunu bir oturum olmadığını ve bu durum için bir resmi yazı geldiğini söylüyorlar. Harç ödenecek her çıkış yapan için kısaca.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |