Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Burak-0 ozaman kilo probleminiz olmayacak. Orta boyutlarda, çok büyük olmayan ve hayvanın içinde rahat edeceği soft case bir çanta alırsanız sorun yaşamazsınız. Sert çantaların ölçüleri genelde thy ile uyuşmuyor, soft case cantalara bakın ama boyutu orta halli olsun, çok büyük boyutta olmasın.

• @Burak-0 Merhabalar. Ben Aralık 2025'te geldiğim için bilgiler taze. THY biletinizi alır almaz (eğer online aldıysanz) hemen THY müşteri hizmetlerini arayarak kedinizin biletini almalısınız ki anında check in veriyorlar. Kabin içinde gidecek olan kedi/köpeklerin taşıma çantası ile ağırlığı 8 kg.'ı geçemez diye bir ibare var.
    Uçmadan 10 gün önce özel veterinere gidip sağlık raporu almanıza hiç gerek yok. Bunu söyleyen veteriner varsa kesin para tırtıklamak istiyordur.
    Uçmadan 10 gün önce iç-dış parazit aşısını yaptırabilirsiniz evet.
    Uçmadan 48 saat önce kedinizle birlikte İlçe Tarım Müdürlüğüne gidiyorsunuz ve ertesi gün belgeyi almaya giderken kedinizi götürmenize gerek yok söylüyorlar.
    Taşıma çantası için ben bunu almıştım ve benim kedim max 4 kg civarlarındaydı oldukça küçük bu çanta.

İstanbul havalimanında başkalarında gördüğüm çantada bence kediler daha rahat ederler onu da bulayım hemen
    Şimdi hava sıcak olduğu için yanları açık olan bir de şu var

Yapmanız gereken sadece bu kadar
    İYi uçuşlarınız olsun

• @bernat @denisse bilgilendirme için çok teşekkürler arkadaşlar. Bu çantalardan birini spariş edeceğim ozaman. Cansınız.

• Kedi için titre istenmediğini biliyorum ancak havaalanında sorun yaşamamak için thy'yi arayıp bunu sormama rağmen, titre gerekli diye ısrar ediyorlar. Birkaç kere aradım ve kimse bunu bilmiyor, havaalanında ''titreniz yok uçuşa alınamazsınız'' gibi bir hakları var mı? bu tarz bir sorun yaşayan var mı acaba?

• @murakami hayır. Kedilerden kesinlikle titre testi istenmiyor ben de thy ile iki kedimi getirdim. sadece uçuştan önce son 1 yıl içinde fakat uçuştan en az 1 ay önce kuduz aşısı yaptırıp bunu pasaportuna işletmiş olmalısınız. Size yurtdışı çıkış iznini verecek olan merci ilçe tarım müdürlüğü, thy değil. Elinizde onaylı çıkış izni ile gideceğiniz için sorun yaşamayacaksınız. Thy call center personeli bu konuda maalesef düzgün eğitilmiyor ve köpek prosedürü ile kediyi aynı sanıyorlar. Alanda bir sorunla karşılaşmayacağınızdan eminim.

• @murakami Ben kedimle İzmir'den THY ile İstanbul'a gitmeden önce THY banko memuru birkaç kez telefonla konuştuktan sonra valizimi aldı. O bile bilmiyordu kedilerden titre istenmediğini. İstanbul havaalanında G standı kedi/köpek biletleme, kontrol yapan yer onlar biliyor gerekmediğini.

• Arkadaşlar Amerika kedilerden hiç bir şekilde titre testi istemiyor, neredeyse sayfanın her bölümünde bunu anlatan arkadaşlar var ve hepsi Amerikaya hayvanlarıyla birlikte uçtu gitti, lütfen sayfaları okuyun ve boşu boşuna stres olup yanlış süreç başlatmayın.

• Arkadaşlar belki içinizde bilen birisi çıkar. Ben köpeğimi Amerika'dan aldım. Tüm belgeleri var daha sonra biz bütün belgelerle Türkiye'ye taşındık fakat çipi falan hep Amerikadayken taktırdık. Şimdi tekrardan gitmek istiyoruz. Köpeğimiz servis köpeği kabinde bizimle birlikte uçacak. Daha önce bu durumu yaşayan var mı? İnişte hangi belgeleri soruyorlar. Biz köpeğimize Türkiye'de aşı da yaptırdık kuduz aşısı vs. fakat Amerika'dan aldığımız belgeler hala elimizde duruyor.

• @BBB-K merhabalar, bu şekilde bir süreç tecrübe etmedim ben biz direkt tr deki köpeğimizi abd ye getirdik ama eğer 6 ayı geçtiyse bildiğim kadarıyla yine de tr den alınınan bir köpeği amerikaya götürüyormussunuz gibi prosedür işliyor. Tahminimce sanki TR den ilk defa ABD ye gidiyormuş gibi süreci tamamlarsanız garanti olur gibi. Çünkü en çok çaba gerektiren bu seçenek. Alternatif olarak da ineceğiniz havalimanındaki penderlarla iletşime geçip süreci sorabilirsiniz. Geçtiğimiz yazdan önce abd veterinerinden alınan bir belge tekrar giriş için yeterli oluyordu ama onu da kaldılar.

• Arkadaşlar Merhaba,

Nisan 3. haftası gibi Amerika'ya taşınacağız ve iki köpeğimiz kabinde bizle gelecek. THY İstanbul-Atlanta uçak altı bagaj altı olmadan 33.000 civarında ama Frankfurt aktarmalı Lufthansa 2 uçak altı bagaj ile 27.000 civarında diye Lufthansa ile uçmayı düşünüyoruz. Son aylarda Lufthansa ile deneyimi olan oldu mu?

• İki köpeği amerika'ya götürmek çile olmaya başladı.

Bir köpeğimiz pasaportunda "Maltese" olarak geçiyor ve her formda bu seçenek olduğu için sorunsuz ilerledik fakat dişi köpeğimiz pasaportunda "Terrier" olarak geçiyor. Certification of Foreign Rabies Vaccination and Microchip ve dog import formunda sadece "Terrier" seçeneği olmadığı için "Mix-Breed/Other" seçeneği ile ilerledik. Tailwind Global Pet (LAX) herhangi bir problem olmadığını çip numalarının her formda tutarlı olmasının yeterli olacağını iletti.

Bugün uçak biletlerini aldık ve THY'da köpekler için rezervasyon yapacakken Maltese olanı seçebildiler fakat sadece Terrier seçeneği olmadığı için tarım ve orman bakanlığına gidin sistemlerini güncellesinler dediler 🙂 Geçici olarak bu köpeği de Maltese seçti ve tekrar arayıp düzelttirin mutlaka yoksa uçağa alınmayabilir dediler. Sadece ırk karmaşası uçağa alınmasını engeller mi? Sonuçta tüm formalarda çip numaraları aynı ve son gün tarım ve orman bakanlığından alacağımız formda da uygundur yazısı yeterli olmaz mı? Böyle bir durum ile karşılasan biri var mıdır?

• @ihavedreamed Merhaba, ben bir gün henüz işlemlere başlamadan G kontuarına gittim ve ne yapıyorlar diye izledim. Bir de iki köpeğimizle geldiğimiz gün oradaydım. Bu iki gün gördüklerime dayanarak sorunuzun cevabının şans olduğunu söyleyebilirim üzülerek.

Gözlemlemeye ve danışmaya gittiğim gün, uçuş için gelen kedinin karnesindeki cins uçuşa kabulü olmayan bir cinsmiş ama kedinin sahibi öyle olmadığını, orada hatalı yazıldığını söyledi. G kontuarındaki personel belgelerdeki veterineri aradı ve veteriner de cinsin hatalı girildiğini doğruladı. Bu şekilde yolcuya yardımcı oldular ve uçuşa kabul edildi.

Bizim şahsi tecrübemizde ise, belgelere öyle aşırı detaylı baktıklarını söyleyemem. Ama tabi burada kritik olan şu, belgelere çok detaylı bakmıyor olmalarının sebebi, hâlihazırda iniş havalimanı THY ekibinden onayın gelmiş olması. THY onayınız geldi mi?

• Rezervasyon onayımız geldi ama merkez tarım ve orman bakanlığının imzaladığı formda mühürün tam belli olmadığından dolayı yenileyip göndermemizi istedi. Pazartesi ilk işim tekrar imzaları attırıp göndermek olacak. Thy onayına daha geçemedim

@bkio, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@ihavedreamed Merhaba, ben bir gün henüz işlemlere başlamadan G kontuarına gittim ve ne yapıyorlar diye izledim. Bir de iki köpeğimizle geldiğimiz gün oradaydım. Bu iki gün gördüklerime dayanarak sorunuzun cevabının şans olduğunu söyleyebilirim üzülerek.

Gözlemlemeye ve danışmaya gittiğim gün, uçuş için gelen kedinin karnesindeki cins uçuşa kabulü olmayan bir cinsmiş ama kedinin sahibi öyle olmadığını, orada hatalı yazıldığını söyledi. G kontuarındaki personel belgelerdeki veterineri aradı ve veteriner de cinsin hatalı girildiğini doğruladı. Bu şekilde yolcuya yardımcı oldular ve uçuşa kabul edildi.

Bizim şahsi tecrübemizde ise, belgelere öyle aşırı detaylı baktıklarını söyleyemem. Ama tabi burada kritik olan şu, belgelere çok detaylı bakmıyor olmalarının sebebi, hâlihazırda iniş havalimanı THY ekibinden onayın gelmiş olması. THY onayınız geldi mi?

• Merhaba sayın yöneticiler,

Ben bulamıyorum acaba Amerika'dan Türkiye'ye evcil hayvanını getirmek diye bir forum var mı? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

• Bu ileti silindi!

• @ugursway Teşekkür ederim.

• Kedi getirecekler için güncel bilgi. 17 nisan 2026'da yapacağımız yolculuk için 16 nisan sabahı ilçe tarım orman bakanlığına gittim 3150 tl harç ödedim ve kedinin çipini okuttular. kuduz aşısının 1 aydan az 12 aydan fazla süre içinde yapılmamış olduğunu kontrol ettiler. iç dış paraziti yine ilçe tarıma gitmeden aynı gün hallettim. ülkeden çıkarken sadece thy kontrol etti evrakları ve ülkeye giriş yaparken (Miami) her hangi bir kontrol olmadı. özetle hayvanı türkiyeden çıkarmak biraz meşakatli gerisi kolay.

• @ismailipek 3150tl yi ne harcı olarak ödediniz?

• @Ephedra Slm İlçe Tarım'dan kedimle Amerika'ya gelebilmek için aldığım belge için 24. Aralık'ta 2.510 TL ödemiştim. Zam gelmiş 3.150 TL olmuş.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 35
  • 21
  • 54
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |