Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Merhaba, mülakat hakkındaki deneyimlerimi yazayım. Bugün saat 7.30'daydı randevu, öncesinde orada oldum ve uzun bir kuyruk vardı. randevu saati dikkate alınmaksızın iç bahçeye alındık. ana girişin orada saatler duyuruldu ama en baştakiler görece daha geç saatlerde randevusu olanlardan oluştuğu için bir karmaşa oldu. Görevliler bekleyenlerin bir kısmını iç bahçeden geriye doğru ilerlemesini istediler ve saatlere uygun şekilde içeri girebildik.

Pasaport teslimi ve güvenlik kontrolünden sonra ana müştemilatın içinde yürünüyor ve görüşme yapılacak yere ulaşılıyor. Zaten iç bahçede görevliler var, yönlendirme yapılıyor.

Bina içinde ilk olarak görüşme/vize türü soruldu, pasaport kontrol edildi ve bir masadan numara almak üzere yönlendirildim. İki tane aynı numaralı sıra numarası verildi ve bekleme salonunda girişe göre sağ tarafta bir süre oturdum. Numaratörde numaram yanınca görüşme kabinine gittim. pasaportum istendi ve amerikada kim var diye sordu görevli, randevumun employment vize görüşmesi için olduğunu söyleyince arkasında masalardaki evraklardan bana ait rolanı aldı ve gerekli evrakları teker teker istedi. sağlık raporunu sordu, bize verilmediğini elektronik ortamda elçiliğe iletildiği bilgisini aldığımı söyledim. onayladı ve önündeki ekrana not aldı. ingilizce konuşuyorsunuz değil mi diye sordu, onayladım. Daha sonra evrakları dosyaya fotoğrafla birlikte ekledi bu sefer girişe göre sol yan tarafta beklememi söyledi. Teslim ettiğim evraklar, randevu öncesi en son gelen bilgilendirme epostasında bahsi geçen evraklardı, hiç biri ingilizce değildi ve tercümeler istenmedi (ingilizceler ve tercümeler yanımda da yoktu)

yan taraftaki bekleme salonuna (çocuklar için iki tane küçük oyun masası var) geçtim. iki tane yabancı kişi vardı önümde ve ikisinin de vizesi onaylanmadı. her ikisi içinde görüşmeyi yapan görevli farklı kişileri konuşmak için çağırdı ve biraz uzun sürdü.

benim numara yanınca, kabine gititm. yemin ettim ve parmak izi verdim. şunlar soruldu: daha önce hiç abd'de bulundun mu, tr veya abd dışında başka ülkede yaşadın mı, abd'de ne amaçla bulundun, araştırma alanın ne, abd'de ne yapmayı planlıyorsun, job offer'in var mi, abd'de profesyonel iş ilişkisi surdurdugun birileri var mi. görece kısa sürdü ve bir soru hariç hepsini türkçe sordu ve türkçe yanıtladım.

vizeniz onaylandı 1 hafta içinde pasaportunuzu alabilirsiniz dedi. teşekkür ettik karşılıklı ve iyi günler diledik. herkese bol şans dilerim

• @biophys @Melis-Böke-Yazıcıoğlu bana gelen aşı raporunda zaten mevcutta bulunan aşilarim onaylanmiş, yaş gereĝi zorunlu olmayan aşı belirtilmiş ama bana yapildiĝi söylenen 3 aşının ne olduĝu bilgisi yok. Oldukça ilginç bir hale geliyor durum

• @dandanakan01 çok enteresan bir durum hocam gerçekten. Vize onayınız için tebrik ederim bu arada 🙂

• @dandanakan01 Hayırlı olsun hocam Türkçe sorması enterasan olmuş gerçekten.

• @caner1245 ben de şaşirdim, türkçesi de iyi degildi, sordugu bir soruya ingilizce yanit verdim, bir sonraki ve son sorusunu ingilizce sordu. umarim ileride olumsuz bir yansimasi olmaz bunun

Sağlik muaynesi tuhaf olmuştu, randevu da tuhaf oldu 🙂

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu teşekkürler hocam darısı herkesin başina

• Selamlar herkese, bir sorum var. EB1 kategorisinden mülakata girenler sorulan soruları paylaşabilirse çok sevinirim. Forumda paylaşılan mülakat deneyimlerimi bir arkadaşımız paylaşmıştı. O çok faydalı oldu. Eb1 özelinde farklı soruları soruluyor mu onu merak ediyorum açıkçası. Şimdiden teşekkür ederim.

• @dandanakan01 Tebrikler tekrardan

• Hocalarım şuan bende DQ oldum, süreç önceki zamanlardan ve dolayısıyla tahminimden çok daha hızlı ilerliyor.

All required applicant documents have been received and approved
    26-MAR-2026

• @emkey Hocam süreç çok hızlanmış. 6. günde DQ olmuşsunuz. Tebrikler....

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu Hocam eb1 ve eb2 arasında dramatik bir fark yok. Sorular arasında da çok büyük fark yok dolasıyıla.

• @caner1245 Ne iş yapıyorsun? Neden abd, orada ne yapmayı planlıyorsunuz vs gibi sorular soruluyor genelde ama bir kişide biraz daha detay sorduklarına denk gelmiştim. Membership kriterini sormuşlardı kaç üyeliği olduğunu vs gibi. Ne kadar derine ineceklerini çok kestiremiyorum her ne kadar dosyami kendim yazmış olsamda. Ama gördüğüm kadarıyla genel sorular soruyorlar.

• Arkadaşlar merhaba,
    14 yaşındaki kızım için e devlet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği almamı istedi avukat ancak çocuk için kendisi şeklinde yok gibi.
    Nufüs müdürlüğüne mi gitmem gerekecek galiba ancak öncesinde sizin tecrübelerinizi sormak istedim.
    Teşekkürler şimdiden

• @dandanakan01 tebrikler Hocam, Türkçe mülakat olması da gayet iyi olmuş.

• @dandanakan01 tebrikler hocam.
    Darısı bizlerin başına

• @Fenerb2007 Çocuk için nüfus müdürlüğünden kırmızı damgalı ve ıslak imzalı vukuatlı nüfus kayıt örneği almıştık biz.

• @Fenerb2007 Evet hocam, çocuklar için nüfus müdürlüğünden iki imzalı ve kırmızı mühürlü vukuatlı almalısınız. Sizin için ise Edevletten barkotlu olan gerekiyor.

Birden fazla çocuk varsa kardeşler birbirinin kağıdında görünmüyor, bu durum normal şaşırmayın.

• @emkey, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

[https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html]

Detaylı olarak istenen herşey burada da mevcut

Merhabalar,

Siz bu kadar hızlı DQ olduğunuza göre muhtelemen evrakları elektronik ortamda yüklediniz değil mi?

• @saydogan teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |