Merhaba, mülakat hakkındaki deneyimlerimi yazayım. Bugün saat 7.30'daydı randevu, öncesinde orada oldum ve uzun bir kuyruk vardı. randevu saati dikkate alınmaksızın iç bahçeye alındık. ana girişin orada saatler duyuruldu ama en baştakiler görece daha geç saatlerde randevusu olanlardan oluştuğu için bir karmaşa oldu. Görevliler bekleyenlerin bir kısmını iç bahçeden geriye doğru ilerlemesini istediler ve saatlere uygun şekilde içeri girebildik.
Pasaport teslimi ve güvenlik kontrolünden sonra ana müştemilatın içinde yürünüyor ve görüşme yapılacak yere ulaşılıyor. Zaten iç bahçede görevliler var, yönlendirme yapılıyor.
Bina içinde ilk olarak görüşme/vize türü soruldu, pasaport kontrol edildi ve bir masadan numara almak üzere yönlendirildim. İki tane aynı numaralı sıra numarası verildi ve bekleme salonunda girişe göre sağ tarafta bir süre oturdum. Numaratörde numaram yanınca görüşme kabinine gittim. pasaportum istendi ve amerikada kim var diye sordu görevli, randevumun employment vize görüşmesi için olduğunu söyleyince arkasında masalardaki evraklardan bana ait rolanı aldı ve gerekli evrakları teker teker istedi. sağlık raporunu sordu, bize verilmediğini elektronik ortamda elçiliğe iletildiği bilgisini aldığımı söyledim. onayladı ve önündeki ekrana not aldı. ingilizce konuşuyorsunuz değil mi diye sordu, onayladım. Daha sonra evrakları dosyaya fotoğrafla birlikte ekledi bu sefer girişe göre sol yan tarafta beklememi söyledi. Teslim ettiğim evraklar, randevu öncesi en son gelen bilgilendirme epostasında bahsi geçen evraklardı, hiç biri ingilizce değildi ve tercümeler istenmedi (ingilizceler ve tercümeler yanımda da yoktu)
yan taraftaki bekleme salonuna (çocuklar için iki tane küçük oyun masası var) geçtim. iki tane yabancı kişi vardı önümde ve ikisinin de vizesi onaylanmadı. her ikisi içinde görüşmeyi yapan görevli farklı kişileri konuşmak için çağırdı ve biraz uzun sürdü.
benim numara yanınca, kabine gititm. yemin ettim ve parmak izi verdim. şunlar soruldu: daha önce hiç abd'de bulundun mu, tr veya abd dışında başka ülkede yaşadın mı, abd'de ne amaçla bulundun, araştırma alanın ne, abd'de ne yapmayı planlıyorsun, job offer'in var mi, abd'de profesyonel iş ilişkisi surdurdugun birileri var mi. görece kısa sürdü ve bir soru hariç hepsini türkçe sordu ve türkçe yanıtladım.
vizeniz onaylandı 1 hafta içinde pasaportunuzu alabilirsiniz dedi. teşekkür ettik karşılıklı ve iyi günler diledik. herkese bol şans dilerim