(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@ATS16 Hoşbulduk hocam. Değişik ve hızlı bir giriş oldu.
-
Merhaba. Yakın zamanda kısa süreliğine gidecek olan var mı? 3 aylık mint Mobile den hat aldım, limitsiz data paketi olan. Acil Türkiye'ye dönüş yapmak zorunda kaldığım için yaklaşık 75 gün civarı kullanım süresi olan hattı kullanamıyorum, İhtiyacı olan özelden yazabilir.
-
Vize randevu tarihi kaç ay sonraya veriyor, bilgisi olan var mı
-
Merhabalar.
Vizem 3 ay önce bitti. Mülakatsız vize başvurusu yapmak istiyorum. Biraz önce Ds160 formunu doldurdum. Vize ücretini ödedim. Randevu ekranı çıktı 9Nisan a randevu aldım. Belge teslimat bilgileri çıktı teslimat bilgisi olarak istanbulda bir ups bürosunu seçtim.Çıkan sayfada interview waiver yazıyor. Sanırım başvurum mülakatsız olarak ilerleyecek. Ben randevumu 9 Nisan öğleden önce 11.31 e aldım. Bu aldığım tarih evraklarımı teslim edeceğim tarih mi? En son kaça kadar teslim etmem gerekiyor ya da tam olarak yazan saatte mi orada olmam gerekiyor.? Teslim ederken Ups ye gidip bir belge ya da numara ibraz etmemiz gerekiyor mu? Okuduğum kadarıyla bazılarında teslimde sıkıntı çıkmış evrağı almamışlar böyle bir durum neden kaynaklanır?
-
Arkadaşlar merhaba. Bugün başvuran biri şu an sitede hangi güne randevu alabiliyor? Bakabilen erişimi olan varsa bakıp bana yazabilir mi çok sevinirim
-
Bu ileti silindi! -
@Mehmetyanik her iki lokasyon icin anlik guncel tarihleri ekledim. Randevu slotlari anlik degisebiliyor. Bilginiz olsun.

-
Merhaba arkadaşlar amerika vize başvurusu yaptım ankara için ama 2 aydır bende hergün girip kontrol etmeme rağmen henüz hiçbir zaman dilimi yok uyarısı alıyorum bu şekilde olanlar var mı ?
-
merhaba inşallah Türkiye dünya kupasına gidecek hızlandırılmış vize başvurusu nasıl yapılr bilgisi olan var mı ?
-
@orhanozbekk Merhaba Orhan bey, mülakatsız vize yenileme talebim reddedildikten sonra randevu ekranı açıldı ama en yakın Mart 2027'ye randevu veriyor sizde de şu an görünen bu tarih mi yoksa durum farklı olduğu için mi farklı bir tarihe atıyor sistem?
-
@Erdem-AKDEMİR Merhabalar erdem bey bir kaç ileti üstünüzde bir arkadaşımız b1b2 vizesi için konsoloslukların müsait tarihlerini paylaşmıştı ankarada nisan ayı içine çok fazla boş slotların olduğu görünüyor sizde tarihler daha uzun mu görünüyor?
eğer hızlandırılmış almak istiyorsanız şu şekilde yapıldığını okudum
- Adım: Normal standart başvurunuzu yapıp müsait olan bir tarihe randevu alıyorsunuz
- Adım: Acil Randevu Talebi diye bir seçenek var (Expedite Request)
- Maç biletini
- Otel rezervasyonu
- Uçak planı
- Acil Randevu talep dilekçesi
Tavsiyem ve forumları doldururken :
Görüşmede maç katılacağım ve Turistik gezi de yapacağım diye planlamanı yapmanı tavsiye ederim
-
@orhanozbekk çok teşekkür ederim ilginiz için. İstediğim komsolosluğu seçebilirim değil mi?
-
Selamlar üniversite öğrencisiyim yazın 3 aylığına almanya berline çalışmaya gideceğim. Daha önce almanyadan turist vizesine b1/b2 başvuran oldu mu? Almanyadan mı başvurmak mantıklı olur yoksa türkiyeye döndükten sonra mı? Bir de almanya özellikle berlindeki randevu müsaitliğini nereden kontrol edebilirim?
-
randevu için sisteme girebilen var mı bugün kaydoldum ama bir türlü giremiyorum hata verip giriş sayfasına atıyor
-
@T-C-Kubilay-Dikici Bilet 1 nisanda satışa çıkacak alırsak fifa vize için kod filan vermez mi acaba erken randevu için nasıl olur acaba
-
@Erdem-AKDEMİR Maalesef kod hakkında bilgim yok sadece acil vize almak isteyenlerin izlediği yolları size yazmıştım hatta bu yolla vize alırsanız deneyiminizi burada paylaşırsanız çok mutlu oluruz en azından başka birine ışık olur tecrübeniz
-
@yigits Eğer Almanya’da başvuracaksan:
- Geçerli bir oturum iznin (Aufenthaltstitel) olması gerekir
- Sadece turist olarak Almanya’daysan (kısa süreli Schengen vizesi ile) → başvuru yapamazsın veya çok zor olur
U.S. Embassy şuna bakar:
Başvurduğun ülkede yasal olarak yaşıyor musun
O ülkeyle bağın var mı (iş, ikamet, düzen)Bu yüzden:
Almanya’da öğrenci, çalışan ya da uzun süreli oturum sahibiysen başvurabilirsin
Ama sadece gezmeye gitmişsen → başvurunu genelde Türkiye’den yapman gerekir -
@T-C-Kubilay-Dikici turist olarak gitmeyeceğim çalışacağım orada işveren konaklamayı ayarlıyor ama almanyada 3 ay çalıştıktan sonra maaş dökümümle beraber türkiyeden başvurmam daha mantıklı gibi teşekkürler bilgileriniz için
-
@yigits Türkiyeden başvurmanız şu açıdan güzel olabilir almayada çalışırken döndüğünüzü göstermeniz türkiye bağlarınızın güçlü olduğunu gösterecektir. ama döner dönnmez başvurmak yerine şuda profilinizi biraz güçlendire bileceğini düşünüyorum güzel bir işte güzel bir maaşla çalışıyor olmanız bence daha olumlu bakacaklardır.
-
@gucarslan Merhaba, ben de Green Card çekilişini kazanıp DS-260 formunu doldurmuştum; ancak case numaram aktif olmadığı için süreci ilerletemedim ve greencard alamadım.
Şu an DS-160 formunu doldururken “Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with USCIS?” sorusunda tereddüt yaşıyorum. DS-260 formunun USCIS’e değil, Department of State’e bağlı olması nedeniyle bazı kişiler No olarak işaretlenebileceğini söylüyor. Bu konuda sizin görüşünüz nedir, Yes mi yoksa No mu demek daha doğru olur? Bir de ds260 formunu doldurmuş olmak red alma ihtimalini artırıyo mu?
Ayrıca dün annem ve babam vize mülakatına girdiler ve vizeleri onaylandı. Abim ve eşi (kendisi ABD vatandaşı) ziyareti amacıyla başvurduklarını belirttiler. Ben de yaklaşık 1 ay sonra başvurmayı planlıyorum. Ailemden hemen 1 ay sonra başvurmak benim başvurum açısından olumlu ya da olumsuz bir etki yaratır mı sizce?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.