Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @ERGÜN-YILDIZ konsolosu da davet edin seyahatinize, belki o da katilir size 🙂


  • Selamlar

    Yakın zamanda B1/B2 vizesi ile Atlanta'dan giriş yapan var mı?
    Geçen yaz eşimle New York tatilimiz olmuştu. Standart 2-3 soru ve dönüş uçağı, otel rezervasyonu gösterince sorun olmamıştı.
    Bu sefer tek başıma gitmeyi düşünüyorum. Tek görünce girişte sıkıntı çıkarırlar mı? Dönüş biletim ve ilk 3-4 günlük otel rezervasyonum var. Florida'ya doğru inme planım da var o nedenle rota tam kesinleşmeden o kısmın rezervasyonlarını henüz yapmadım ama ücretsiz iptalli şekilde yapıp göstermek iyi olur muydu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @BK84 Giriş için Atlanta, Miami, Dallas hangi havalimanı olursa olsun fark etmeksizin minimum gereksinim olan dönüş biletinizi almışsınız, boarding esnasında size Gözen’in soracağı kalacağınız adresi beyan eden otel rezervasyonunuzu yapmışsınız, seyahatinizi belli bir çerçevede de oluşturmuşsunuz.

    Olası gelebilecek soruları (dönüş bileti, kalış süresi, gezmeyi planladığınız yerler) bu çerçevede yanıtlayabilirsiniz. Endişe edeceğiniz bir husus olmamalı bu seyahatinizde overstay yapmayı veya ABD içinde statünüzde bir değişiklik yapmayı planlamıyorsanız. CBP memuru gerek görürse secondary inspection her zaman ihtimal dahilinde ama şimdiden bunun korkusunu yaşamaya gerek yok. İyi yolculuklar!


  • @ATS16 vizeyi verecekse götürebilirim 😁
    Anladığım kadarıyla pek şansım olmadığını düşünüyorsunuz. Bir soru daha sorayım ozaman.
    Öncesinde , İtalya ispanya gibi ülkelere gidip gelsem en az bir kere , sizce ihtimal artarmı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ERGÜN-YILDIZ, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ATS16 vizeyi verecekse götürebilirim 😁
    Anladığım kadarıyla pek şansım olmadığını düşünüyorsunuz. Bir soru daha sorayım ozaman.
    Öncesinde , İtalya ispanya gibi ülkelere gidip gelsem en az bir kere , sizce ihtimal artarmı?

    Aşağıdaki başlıktaki geçmiş olumlu/olumsuz mülakat deneyimleri size fikir verecektir güncel durumunuz veya olası başka vizeler ile pasaportunuzu güçlendirmeniz doğrultusunda gireceğiniz mülakat için. Bol şans

    B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları


  • @ATS16 Teşeklürler. Bu başlığı biliyorum ve çokça okudum. Profilime uygun pek birşey bulamadığım için ayrıca sormuştum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ERGÜN-YILDIZ Merhaba. Herkesin seyahat geçmişi ve profili farklıdır ancak önceki mesajlarınızdan hiç yurt dışı seyahatiniz olmadığını okudum. İlk kez yurt dışına çıkmak isteyen birinin bu kadar uzak ve maddi açıdan oldukça pahalı (uçak, otel ve yemek masrafları) bir ülkeyi tercih etmesi bazı soru işaretleri oluşturabilir.

    Başvurup ret almanız olumsuz bir durum olacağından, bence şimdilik bu başvurudan vazgeçmenizi öneririm.

    Öncelikle bir Schengen vizesi alıp Avrupa’da bir ülkeyi ziyaret etmeniz faydalı olabilir. Ertesi yıl tekrar Schengen vizesi alarak başka bir Avrupa ülkesine gidebilirsiniz. Bunu birkaç kez tekrarladıktan sonra araya vizesiz ülkeler de ekleyebilirsiniz.

    Daha sonra ABD vizesine başvurduğunuzda, seyahat geçmişinizin oluştuğunu gören konsolosluk görevlisi vizenizi daha olumlu değerlendirecektir ancak vize değerlendirmesi yalnızca seyahat geçmişine bakılarak yapılmaz elbette. Kişinin işi, gelir durumu, ülkesine geri dönmesini gösterecek bağları, aile durumu ve başvuru dosyasının (Ds160 formunu düzgün bir şekilde doldurmak) genel durumu da önemli kriterler arasındadır. Ayrıca mülakat esnasında rahat olmanız, davranışlarınızda heyecan yapıp yanlış bir kanı oluşturmamanız çok önemli.


  • @Serapp Vize ile ilgilendikçe etrafımda farklı örneklere denk geliyorum. İlk yurtdışı çıkışını Abd ye yapan 2 kişiyle denk geldim. Biri bayan biri erkek, daha öncedende tanıdığım bir bayan vardı. Hepsi emekli. Sanki birazda şans işi gibi, yada küçük aytıntılar belirliyor ihtimali.
    Şimdi asıl mesele, önce Abd ye başvurup red alırsam , pasaportu doldurmaya çalışmakmı? Önce pasaportu doldurup sonra Abd ye başvurmakmı?.
    Sırf Abd ye gidebilmek için avrupayı dolaşmak mantıken gereksiz geliyor. Avrupa görmek istediğim biryer değil çünkü.


  • @ATS16

    Hayatımda yaşadığım en kolay ve ilginç ülke girişi olabilir.
    Pasaport göstermeden pasaport kontrolünden geçtim.
    Sadece kameraya bakın, ne için geldiniz, kaç gün kalacaksınız, yanınızda ne kadar para var? Buyrun geçebilirsiniz. Hepsi 25 saniye civarı sürdü.
    Pasaportu cebimden çıkartmadan. Sadece kamera ile?
    Bavul beklerken i94 sorgusunu pasaportumla yaptım.
    9 eylüle kadar toplam 6 ay kalış hakkı verilmiş.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @BK84 hoşgeldiniz 👍


  • @ATS16 Hoşbulduk hocam. Değişik ve hızlı bir giriş oldu.


  • Merhaba. Yakın zamanda kısa süreliğine gidecek olan var mı? 3 aylık mint Mobile den hat aldım, limitsiz data paketi olan. Acil Türkiye'ye dönüş yapmak zorunda kaldığım için yaklaşık 75 gün civarı kullanım süresi olan hattı kullanamıyorum, İhtiyacı olan özelden yazabilir.


  • Vize randevu tarihi kaç ay sonraya veriyor, bilgisi olan var mı


  • Merhabalar.
    Vizem 3 ay önce bitti. Mülakatsız vize başvurusu yapmak istiyorum. Biraz önce Ds160 formunu doldurdum. Vize ücretini ödedim. Randevu ekranı çıktı 9Nisan a randevu aldım. Belge teslimat bilgileri çıktı teslimat bilgisi olarak istanbulda bir ups bürosunu seçtim.

    Çıkan sayfada interview waiver yazıyor. Sanırım başvurum mülakatsız olarak ilerleyecek. Ben randevumu 9 Nisan öğleden önce 11.31 e aldım. Bu aldığım tarih evraklarımı teslim edeceğim tarih mi? En son kaça kadar teslim etmem gerekiyor ya da tam olarak yazan saatte mi orada olmam gerekiyor.? Teslim ederken Ups ye gidip bir belge ya da numara ibraz etmemiz gerekiyor mu? Okuduğum kadarıyla bazılarında teslimde sıkıntı çıkmış evrağı almamışlar böyle bir durum neden kaynaklanır?


  • Arkadaşlar merhaba. Bugün başvuran biri şu an sitede hangi güne randevu alabiliyor? Bakabilen erişimi olan varsa bakıp bana yazabilir mi çok sevinirim

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!

  • @Mehmetyanik her iki lokasyon icin anlik guncel tarihleri ekledim. Randevu slotlari anlik degisebiliyor. Bilginiz olsun.

    ISTAN.png

    2e9f96d6-4f87-46ea-ab30-f452842ba933-image.png


  • Merhaba arkadaşlar amerika vize başvurusu yaptım ankara için ama 2 aydır bende hergün girip kontrol etmeme rağmen henüz hiçbir zaman dilimi yok uyarısı alıyorum bu şekilde olanlar var mı ?


  • merhaba inşallah Türkiye dünya kupasına gidecek hızlandırılmış vize başvurusu nasıl yapılr bilgisi olan var mı ?


  • @orhanozbekk Merhaba Orhan bey, mülakatsız vize yenileme talebim reddedildikten sonra randevu ekranı açıldı ama en yakın Mart 2027'ye randevu veriyor sizde de şu an görünen bu tarih mi yoksa durum farklı olduğu için mi farklı bir tarihe atıyor sistem?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum