Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 371.3k 279

  • Ben herkesin aksine eb1 dosyamı regular, eb2 dosyamı premium göndermiştim. Çalıştığım firma premium önerdi her ikisine de çünkü daha da zorlaşacak demişti ki nitekim ret oranları git gide artmaya devam ediyor. Bu arada dosyalarımdan hiç memnun kalmadım, büyük ihtimalle kendim hazırlayıp bir dosya daha göndereceğim üç dört ay içerisinde. Kendi gönderdiğim O1 dosyam onaylandı.


  • @Ephedra EB-2 ler postayla gönderiyor sanırım hala. Eğer EB-2 ler için online yükleme açılmışsa süper. Süre oldukça kısalır. Yakın zamanda konuştuğum bir arkadaş postayla gönderim yaptı.


  • @caner1245 detaylı yanıtınız için teşekkür ederiz. Emek verdiniz. En çekindiği konu bir şekilde sorgulayıcı(ki sorguluyor elbette) bir zorlama olursa ingilizcesi zorlayabilir eşimi. Ben destek olabilirim ancak konu zaten başvuranın değerlendirilmesi gibi.
    Tekrar teşekkürler


  • Merhabalar, iyi bayramlar. Ben de bugün bir instagram videosunda görünce bizim için olumlu bir şey sanmıştım buradaki yorumları okuyunca moralim bozuldu. Neyse geç olsun da güç olmasın diyelim. Ben de avukatın verdiği bir numara var sadece onu USIC sistemine giriyorum ve şimdilik süreç devam ediyor yazıyor. Bunun dışında süreci takip edebileceğim bir yer var mı?


  • @mutlu234 Hocam, ben garantiye almak adina "PP kesinlikle initial retainer'da belirtilmis RFE, refiling ve refund kosullarini etkilemeyecektir" minvalinde bir eklenti yapmalarini istedim ancak degistiremeyeceklerini soylediler. Ancak, kendi portallarinda mesaj olarak retainerdaki kosullari etkilemeyecegini, yalnizca kendi kayitlari icin aldiklarini soylediler. Durust olmak gerekirse, ben 100% guvenmiyorum.


  • ABD yolculuğumuz sonrasında önemli bir eşiği daha geride bıraktık. 1 Şubat 2026’da giriş yapmıştık.. 9 Şubat’ta SSN’lerimiz, 20 Mart itibarıyla da Greencard’larımız ulaştı... Bu uzun ve sabır isteyen bekleme sürecinin ardından gelen bu güzel haberlerin, burada emek sarf eden ve umutla bekleyen herkese en kısa sürede ulaşmasını canı gönülden diliyorum...


  • @heis Chen ama bir üstteki Mayna'nın cevabı çok önemli. Avukatının geçer gözüyle baktığı dosyalar ret almış ve bunu PP sebebine bağlamış. PP ret oranını arttırdığına inanıyorum, kesinlikle bilimsel bir şey söylemeyeceğim ama adjudicator bence PP dosyaları için ret ve RFE için daha cömert oluyor. Bazen şöyle düşünüyorum, 45 gün sürede cevap vermek bir stres ve bu stres için her hangi bir prim alıyorlar mı emin değilim ve insan doğası, stres veren olgulara karşı biraz daha hassas olabiliyor. Tamamen kişisel görüşüm ve hayal gücüm.


  • @mrkc Evet hocam, o gonderiyi okudum. Ben acikcasi final actions table'inin current olmasindan dolayi yigilma olabilcegi ve dolayisiyla regular processingi secenlerin surelerinin cok uzayacagini dusunuyorum. Belli ki RFE ve denial riskleri PP ile birlikte artmakta. Bu riskleri almayi planliyorum ancak henuz ben de tam karar vermedim.


  • @sbsb2025 Hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte de ailenizle birlikte yeni döneminizde mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler geçirmenizi dilerim.
    Buradaki tüm arkadaşlara bu vesileyle öncelikle İyi Bayramlar temennilerimi iletmek isterim.
    Sonrasında ise herkese bir sorum olacak. Şu anda sağlık randevusu bekleme sürecindeyiz ve sonrasında da elçilik mulakatı var.
    Herşey yolunda giderse Green Card'larımızin basılıp gönderilmesini istediğimiz adresi en son hangi aşamada değişturebiliyoruz?
    DS-260'ta yazdığımızdan farklı bir eyalette farkli bir adres vermek istiyorum. Ilk giriş yapacağımız eyalet de değişebilir. Burada dikkat etmemiz gereken hususlar nedir? Yanliş yere gonderilmesi veya geri donmesi gibi risklerden kaçınmak için?
    Teşekkürler
    Mutlu Bayramlar


  • @Gokturk-GMD isterseniz büyükelçilikteki görüşmede isterseniz de USA girişinde CBP Officer’a güncelletebilirsiniz adresi. Yanınızda yazılı olarak götürmenizi tavsiye ederim, telafuzdan vs yanlış anlaşılma olmaması adına


  • @user007 Klinikte sorulan soruları da aşağı yukarı forumda tecrübe edenler yazdılar, zaten kullanılan ilaçlar, mevcut hasatalıklar belirtiliyor. Lakin, daha önce ABD'de yaşadığım bilgisini verince bir takım hastalıkların kısaltmalarını kullanarak, oradayken geçirip geçirmediğimi sordu. Hastalıkların ne olduğunu anlamadığımı söyledim ki cidden anlamadım. Niye ABD yaşama tecrübesi olan birine, kısaltmalarla bir takım hastalıkları geçirip geçirildiğini sorar bir hekim. Başka bir şey söylemedi bu konuda. Sonra da evli değil misin diye sordu, medeni durumu böyle sormak çok yadırgatıcı. Daha sonra eline iki tane küçük enjektör almış ve bir tanesini uyguladı, lakin faturada 3 tane aşı yapılmış görünüyor. Üstelik yapılan aşılar E-nabız'a kaydedilmemiş. Üniversitede asistanım olup olmadığını sordu bir de, klinik bilimlerde değilim dedim.

    Aşıların e nabız'a işlenmediğini iletmek için , internet sitelerindeki belirtilen saatlerde aradım ama hiç açılmadı telefon, e posta gönderdim.

    Daha önce Department of State zorunluluğu gereği aşılama bilgilerim de vardı üstelik, o belgeyi de imzalı ve mühürlü şekilde gitmeden önce tekrar almıştım e-nabızda kayıtlı aşılarımdan farklı olarak, bu forma girişteki sekreter bakmadı bile.

    Çok tuhaf bir zaman geçirdim açıkçası. Benden öncekilerle ilgili bir sorun olduğunu gözlemledim ve biraz buna veriyorum. Süreç tamamlanınca bu konuyla ilgileneceğim


  • @heis, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @mutlu234 Hocam, ben garantiye almak adina "PP kesinlikle initial retainer'da belirtilmis RFE, refiling ve refund kosullarini etkilemeyecektir" minvalinde bir eklenti yapmalarini istedim ancak degistiremeyeceklerini soylediler. Ancak, kendi portallarinda mesaj olarak retainerdaki kosullari etkilemeyecegini, yalnizca kendi kayitlari icin aldiklarini soylediler. Durust olmak gerekirse, ben 100% guvenmiyorum.

    Hocam guvenmeyin zaten, ben de guvenmiyorum. Adamlar bir sekilde kendilerini yasal garantiye almak istiyorlar. Ben olsam imzalamazdim, PP'yi de kendiniz yapin karar verirseniz. Bol sans.


  • Eb2 niw olup civil documents online olarak yukleyen var mi posta ile gondermek yerine?
    Eb1a bu sekilde online yuklemis formdan takip ettigim kadariyla


  • @machinist01 Evet EB2-NIW için Civil documents online olarak yükleniyor. Önce Ücret ödeniyor. Sonra DS-260 lar dolduruluyor 3. aşamada ise civil documents online olarak yükleniyor. Tüm işlemler ceac üzerinden.


  • I-140 onayı almış, DS-260 formu doldurma aşamasında olan ve USA haricinde yurtdışında 1 yıl veya daha uzun yıllar yaşıyanlar için o ülkeden adli sicil raporu alması gereken hocalarımıza; eğer Türkiyeden bu belgeleri sağlayacaksanız işlemler çok uzun sürüyor. O sebeple acil olarak bu işlemi başlatmaları gerektiğini hatırlatmak isterim. 12 Şubattan beridir Kanadadan gelecek Adli sicil raporunu bekliyorum ve diğer belgelerim hazır olmasına rağmen bu sebeple başvurumu tamamlayamıyorum. Belki bu konuda işlemleri hızlandırmak için, daha önce benzer belgeye ihtiyacı olan hocalarımızın tecrübeleri vardır. Paylaşabilirlerse sevinirim.


  • @Feridun-Boylu Bu uygulama cok iyi olmus, cok yeni gecildi oyleyse bu sisteme heralde


  • @media ABD'ye girişte adresi değiştirebilirsiniz, ama bir arkadaşım ailesi ile giriş yaparken oradaki memur bunu buradan yapamam USCIS'ten yaptırmalısın demiş. Bazen bu tür durumlar da olabiliyor. Öyle olursa da hızlıca hemen işlemi yapın ki aksaklık yaşanmasın. Diğer durumda ilk adres kimdeyse ona gider, o da size sonradan postalayabilir. Bu da bir diğer seçenek...


  • @Feridun-Boylu siz öyle mi yüklemiştiniz? Bana gelen mailde postayla göndermem istenmişti.


  • @scholarway Ben belgeleri online yüklemeye başladım. Ceac arayüzünde Civil documents kısmında tek bir belge hariç hepsini yükledim. Siz siteye giriş yaptığınızda uygulamada civil document yükleme bölümü varmıydı bilmiyorum ama ben sisteme girdiğimde böyle bir uygulama var. Bunun dışında ceac sistemine ilk giriş yaptığımda, normalden farklı olarak sadece benim adım ödeme kısmında çıktı (applicant) ancak eşimi ve çocuklarımı ilave etmem için belge yüklememi istediler (doğum belgesi ve evlilik cüzdanı). Bu belgeleri yükledikten 1-2 gün sonra onay gelince o şekilde eşimi ve çocuklarımı sisteme ilave edip ücretletini ödedim ve DS-260 formunu ancak bu şekilde doldurmaya başladım. Sanırım bu uygulama da yeni bir uygulama. Siz benden önce onay almışsınız ben Ocak 2026 sonunda aldım ve anladığım kadarıyla sistemde değişiklik yapmışlar. Ama yine de kalan tek belgemi yükledikten sonra posta ile de iletmemi isterler mi bilemem.


  • Merhaba,

    Sağlık muayenesi ile ilgili yeni bir soru sormak istiyorum. Muayene olanlar cevaplayabilirse çok minnettar olurum. Muayene sonunda doktorun raporu dışında(kapalı zarf olan) DS-3025 formu almış miydiniz? Asilari gösteren bir formmus sanıyorum.


Benzer Başlıklar

  • EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    239k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum